Οι άνθρωποι που δεν λαχταρούν τη γεύση του γλυκού είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Όμως, τα περισσότερα γλυκά επιβαρύνουν υπέρμετρα τον οργανισμό μας και ενοχοποιούνται για βλάβες στην υγεία μας.
Ο σεφ Ανδρέας Λαγός, που ασχολείται συστηματικά με τα ελληνικά προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και πως αυτά μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε δημιουργικά στην κουζίνα μας, προτείνει μια ξεχωριστή σοκολατόπιτα με ελαιόλαδο. Η συνταγή που μας δείχνει γίνεται με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στην κουζίνα μας και ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεται είναι ένα μπολ, ένα σύρμα και ένα πυρίμαχο σκεύος κι ένα κατσαρολάκι για το σιρόπι.
Υλικά:
Για τη σοκολατόπιτα:
4 μεγάλα αβγά
1 κούπα ζάχαρη καστανή
200 ml ελαιόλαδο (με ελαφριά γεύση)
200 ml γάλα
200 γρ. αλεύρι
40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. κακάο
Για το σιρόπι:
600 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο Θάσου
100 γρ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. κακάο
100 γρ. bitter κουβερτούρα
1 αστεροειδή γλυκάνισο ή 1 στικ κανέλας
1 φλούδα από πορτοκάλι
Ξηροί καρποί για το σερβίρισμα
Δείτε το σχετικό βίντεο: