Αθλητισμός

Premier League: Ορίστηκε η δίκη της Μάντσεστερ Σίτι για τις 115 παραβάσεις

Η Premier League βρήκε ημερομηνία για την ακρόαση της Μάντσεστερ Σίτι σχετικά με τις κατηγορίες περί παραβίασης των οικονομικών κανονισμών.

Όλα είναι έτοιμα για την δίκη της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς δήλωσε ότι ορίστηκε ημερομηνία για την ακρόαση σχετικά με τις υποτιθέμενες παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων από τους «πολίτες»

Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορείται για 115 παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι εάν κριθεί ένοχη θα της αφαιρεθούν βαθμοί από προηγούμενες σεζόν ακόμα και τίτλοι πρωταθλήματος.

Η έρευνα για τις παραβιάσεις των οικονομικών κανονισμών ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2018 και όπως γίνεται αντιληπτό, οι 115 κατηγορίες αφορούν πολλές αγωνιστικές σεζόν. Πιο συγκεκριμένα οι «πολίτες» κατηγορούνται ότι παραβίασαν 115 φορές τους κανονισμούς σε 14 σεζόν από το 2009-10 και μετά. Ο σύλλογος συνεχίζει να αγωνίζεται κανονικά σε όλες τις διοργανώσεις και από την σεζόν 2017-2018 έχει καταφέρει να πανηγυρίσει πέντε φορές την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία για αυτή τη διαδικασία. Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας πω πότε είναι αυτή, αλλά προχωράει», είπε ο Μάστερς στην Επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (CMS) του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Εάν κάποιος σύλλογος, ο νυν πρωταθλητής ή άλλος, είχε βρεθεί ότι παραβιάζει τους κανόνες δαπανών, θα είναι ακριβώς στην ίδια θέση με την Έβερτον ή τη Νότιγχαμ Φόρεστ», είπε. «Αλλά ο όγκος και ο χαρακτήρας των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στη Μάντσεστερ Σίτι, για τις οποίες προφανώς δεν μπορώ να μιλήσω καθόλου, ακούγονται σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γ. Καρατζαφέρης: «Στο σκαμνί ως αμνοί»…
Συνάντηση Κασσελάκη με τους οδηγούς ταξί
Chevron Right