Αθλητισμός

Νικητής ο Γκουγέ Αντόλα στον Μαραθώνιο του Βερολίνου

Ο Αιθίοπας, Γκουγέ Αντόλα, έκανε την μεγάλη έκπληξη και τερμάτισε πρώτος στον Μαραθώνιο του Βερολίνου σε δύο ώρες, πέντε λεπτά και 45 δευτερόλεπτα.

Μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου του Βερολίνου αναδείχθηκε ο Αιθίοπας, Γκουγέ Αντόλα, ο οποίος κάλυψε τα 42.195 μέτρα της διαδρομής σε δύο ώρες, πέντε λεπτά και 45 δευτερόλεπτα.

Ο αγώνας διεξήχθη υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, με τον 39χρονο Κενενίσα Μπέκελε να δηλώνει την πρόθεση να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του Ελιοντ Κίπσογκε (2 ώρες 01 λεπτά 39 δευτερόλεπτα).

Μέχρι περίπου το 25ο χιλιόμετρο, μια ομάδα τεσσάρων δρομέων, μεταξύ των οποίων ο Μπέκελε και ο Αντόλα, βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση και σημείωναν επίδοση καλύτερη από το παγκόσμιο ρεκόρ, που σημείωσε ο Κιπτσόγκε το 2018 στην ίδια διαδρομή.

Όμως στην συνέχεια, ο ρυθμός «έπεσε» αισθητά, με αποτέλεσμα όταν ο Μπέκελε συνειδητοποίησε, στο 27ο χιλιόμετρο, ότι δεν μπορεί να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, και διατήρησε έναν καλό ρυθμό για να φτάσει στον τερματισμό.

Ο Αντόλα ήταν εξαιρετικός στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής και κατάφερε να διτηρηθεί στην κορυφή στα τελευταία μέτρα με αποτέλεσμα να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού.

Αντίστοιχα στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχθηκε η Γκοτιτόμ Γκεμπρεσλάσε από την Αιθιοπία (2:20.09) και ακολούθησαν οι συμπατριώτισσες της, Χιγότ Γκεμπρεκιντάν και Ελέν Τολά.

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
32 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη: Μηνύματα του πρωθυπουργού, της Ντόρας και του Κώστα Μπακογιάννη
Αστυνομικός - Ηλιούπολη: Ακόμη τέσσερις γυναίκες τον κατηγορούν για μαστροπία
Chevron Right