Αθλητισμός

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 74-80: «Μίλησε» ο Σλούκας και χάρισε την νίκη στους Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, όμως με πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα κατάφερε να επιβληθεί της ΑΕΚ με 80-74.

Εξαιρετική ηταν η εμφάνιση του Ολυμπιακού, ο οποίος με Κώστα Σλούκα να σημειώνει 19 πόντους απο το τέλος της τρίτης περιόδου μέχρι την λήξη, πήρε τη νίκη στην έδρα της ΑΕΚ με 80-74 για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν αήττητοι εκτός έδρας στη φετινή σεζόν και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 11-1 παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕΚ υποχώρησε στο 6-7.

Πρόσωπο του αγώνα ο Κώστας Σλούκας που τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους (οι 16 στην 4η περίοδο) και 11 ασίστ. Για τον Ολυμπιακό που έπαιξε δίχως τους Παπανικολάου, Μακ Κισικ, Βεζενκοφ, Πρίντεζης, ο Χασάν Μάρτιν είχε 15 πόντους, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης 13 και ο Ζαν Σαρλ 12.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τον Σάββα Συμεωνίδη ως πρώτο προπονητή, καθώς απουσίαζε ο Στέφανος Δέδας, ενώ δεν είχε στη σύνθεσή της τους Παππά, Ανγκόλα και Κόνιαρη. Ο Αντι Ράουτινς ήταν εξαιρετικός με 23 πόντους έχοντας 7/10 τρίποντα, ο Ιαν Χάμερ κέρδισε μάχες με τους αντίπαλους ψηλούς ενώ είχε 16 πόντους, ενώ ο Κουίνο Κόλομ τελείωσε με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ όμως μείωσαν αρχικά σε 58-50 στο τέλος της τρίτης περιόδου ενώ με τον Σλούκα να ευστοχεί σε τρία τρίποντα, έφτασαν το σερί τους στο 18-0 σε πέντε αγωνιστικά λεπτά και έκανε την πλήρη ανατροπή προσπερνώντας με 61-58.

Η ΑΕΚ έβαλε τέλος στο «νεκρό» επιθετικό της διάστημα και ανέκτησε το προβάδισμα με τον Γκρίφιν να κάνει το σκορ 65-63 στο 35′. Ο Σλούκας όμως συνέχισε να σκοράρει για τον Ολυμπιακό ενώ με τρίποντο του Εισι οι Πειραιώτες ξέφυγαν με 65-70 δύο λεπτά πριν από το τέλος.

Το νέο τρίποντο του Σλούκα έδωσε αέρα 8 πόντων (65-73) 1’39” πριν από το φινάλε, ενώ στα οι Λαρεντζάκης και Γουόκαπ με εύστοχες βολές συντήρησαν το προβάδισμα του Ολυμπιακού που έφτασε στη νίκη με 80-74.

ΑΕΚ (Σάββας Συμεωνίδης): Κολόμ 11 (1τρ., 5ασ.), Φλιώνης 9 (7ρ., 5ασ.), Ράουτινς 23 (7/10τρ.), Μαυροειδής 4, Χάμερ 16 (2), Πετρόπουλος, Φιλιππάκος, Γκρίφιν 6, Κουζέλογλου 5 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 8 (1), Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης 13 (3), Φαλ 4 (7ρ.), Ζαν-Σαρλ 12 (1), Εϊσι 3 (1), Λούντζης 2, Σλούκας 23 (4/7τρ., 11ασ.), Μάρτιν 15

Πηγή: esake.gr

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ερντογάν: Τα επιτόκια θα μειωθούν κι άλλο - Η αύξηση της τιμής των προϊόντων είναι «προσωρινή»
Κορονοϊός: Σταθερά σε υψηλό επίπεδο η θετικότητα, δείτε τα τεστ σήμερα 29/1
Chevron Right