Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022: H πρώτη γυναίκα διαιτητής σε Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών

Σημαντική ημέρα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς η Στεφανί Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που συμμετέχει σε παιχνίδι του Μουντιάλ ανδρών.

Το όνομα της Στεφανί Φραπάρ αναμένεται να γραφτεί στο βιβλίο των Μουντιάλ, καθώς σήμερα (22/11) έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που συμμετέχει σε αναμέτρηση Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών. Αναλυτικότερα η Γαλλίδα ήταν η τέταρτη διαιτητής στον αγώνα του Μεξικού με την Πολωνία για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, στην διοργάνωση του Κατάρ.

Η Φραπάρ είναι η πρώτη που «έσπασε» όλα τα στερεότυπα, καθώς είναι η πρώτη που σφύριξε σε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, το 2021 (διοργάνωση ανδρών), αλλά και η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε αναμέτρηση της προκριματικής φάσης ενός Μουντιάλ. Ανήκει στην κορυφαία κατηγορία της UEFA και έχει τον «τίτλο» της πρώτης γυναίκας διαιτητή που συμμετείχε σε αγώνα του Champions League ανδρών το 2021, ενώ ήταν η πρώτη διαιτητής στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης το 2019.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο φετινό Μουντιάλ, βρίσκονται ακόμα δύο γυναίκες διαιτητές καθώς οι Σαλίμα Μουκανσάγκα (Ρουάντα) και Γιοσίμι Ιαμάστα (Ιαπωνία) αναμένεται να συμμετέχουν σε επόμενες αναμετρήσεις της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης εθνικών ομάδων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Δένδιας από Αίγυπτο: Δεν καταπατούμε την κυριαρχία και τα δικαιώματα τρίτων κρατών, σε αντίθεση με άλλους
Ο καιρός αύριο Τετάρτη 23/11
Chevron Right