Αθλητισμός

Χάλκινο μετάλλιο ο Τσελίδης στο γκραν σλαμ του τζούντο στο Καζακστάν

Ο Θόδωρος Τσελίδης είχε κατακτήσει στο τζούντο το χάλκινο μετάλλιο στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Θοδωρής Τσελίδης Τζούντο
Φωτογραφία αρχείου

Ακόμη μία διάκριση πρόσθεσε στη συλλογή του ο Θόδωρος Τσελίδης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο των -90κ. στο γκραν σλαμ που έγινε στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Παρισιού άρχισε τους αγώνες του από τον β΄ γύρο, όπου νίκησε τον Καζάκο, Αϊντάρ Αράποφ.

Στα προημιτελικά, ο Θόδωρος Τσελίδης ηττήθηκε από τον Ρώσο Μιχαϊλ Ιγκόλνικοφ και συνέχισε στα ρεπεσάζ, όπου επικράτησε του Λευκορώσου Αλιακσάντρ Σίντορικ. Έπειτα, στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο, ο Θόδωρος Τσελίδης επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον επίσης Λευκορώσο Γιαχόρ Βαραπαγέου, ο οποίος όμως αποσύρθηκε, με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρωταθλητής να εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο.

Πέμπτη η Τελτσίδου

Στα -78κ. των γυναικών, η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέλαβε την πέμπτη θέση, αφού ηττήθηκε από τη Γερμανίδα Γιούλιε Χέλτερχοφ στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.

Νωρίτερα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε νικήσει την – επίσης – Γερμανίδα Λέα Σμιντ, είχε ηττηθεί στα προημιτελικά από την Μιν-τζου Κιμ από τη Νότια Κορέα, ενώ στον πρώτο γύρο των ρεπεσάζ είχε επικρατήσει της Γαλλίδας Καϊλα Ισούφι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Klavdia Eurovision 2025 Δεύτερη Πρόβα Ελλάδα Chevron Left
Ύμνοι του BBC για την Klavdia στη Eurovision 2025 – «Τραγουδά μια αξέχαστη μπαλάντα με ρίζες στην ιστορία»
Χειροπέδες σε γνωστό επιχειρηματία της Γλυφάδας - Συνελήφθη στο νυχτερινό κέντρο της Δέσποινας Βανδή στη Θεσσαλονίκη
Αστυνομία Θεσσαλονίκη Chevron Right