Αθλητισμός
Τον έστειλε… αδιάβαστο ο Σπανούλης (Ολυμπιακός – Μονακό 68-78)

Κατώτερος των περιστάσεων ο Ολυμπιακός, γνώρισε δίκαιη ήττα από τη Μονακό του Βασίλη Σπανούλη και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Final Four της Euroleague.
Οι «ερυθρόλευκοι» εγκλωβίστηκαν επιθετικά και είχαν… απόντα τον Σάσα Βεζένκοφ (7 πόντοι με 0/6 τρίποντα, 8 ριμπάουντ) που δεν βοήθησε την ομάδα του με τον τρόπο που έχει συνηθίσει τους οπαδούς των Πειραιωτών. Σε αντίθεση με τον συγκλονιστικό Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση με 31 πόντους (4/9 τρίποντα).
Πλέον, ο μικρός τελικός θα θυμίζει Basket League, αφού με φόντο την τρίτη θέση της… παρηγοριάς, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα δώσουν την τελευταία ευρωπαϊκή παράστασή τους για αυτήν τη σεζόν.
Τελευταία φορά που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έπαιξαν μεταξύ τους σε μικρό τελικό, ήταν το 1998 στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Στον τελικό στο «Αλεξάνδρειο» είχαν παίξει ο Άρης (που σήκωσε την κούπα) με την ΑΕΚ.
Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί
Ο Ολυμπιακός πήγε στο Άμπου Ντάμπι ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας καταλάβει και την κορυφή στη regular season. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένει κι άλλο για να ράψει το 4ο αστέρι στη φανέλα του, αφού στο τέταρτο διαδοχικό Final Four, έμεινε ξανά με… τη χαρά της συμμετοχής.
Έτσι, αντί για έναν… ελληνικό τελικό που θα ήταν ο πρώτος στην ιστορία της Euroleague, οι οπαδοί των «αιωνίων» θα δουν έναν ελληνικό μικρό τελικό, καθώς την κούπα θα διεκδικήσουν η Φενέρμπαχτσε του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και η Μονακό του Βασίλη Σπανούλη.
Ο πρώην αρχηγός των Πειραιωτών οδήγησε τους Μονεγάσκους στον πρώτο τελικό Euroleague της ιστορίας τους, στο δεύτερο μόλις Final Four της διοργάνωσης στο οποίο μετέχουν. Την πρώτη φορά, στο Κάουνας το 2023, τους είχε αποκλείσει στον ημιτελικό ο Ολυμπιακός, επιστρέφοντας από το -12 στο ημίχρονο.
Ωστόσο, στο Άμπου Ντάμπι δεν υπήρχε ούτε διαύγεια, ούτε η ευστοχία από πλευράς παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, ώστε να γίνει ένα ακόμη μεγάλο come back. Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, μετά τον Φουρνιέ ήταν ο μόνος διψήφιος, με 12 πόντους, ωστόσο η συνεισφορά του δεν αρκούσε.
Η Μονακό πατούσε γερά από την αρχή και είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βρίσκοντας απαντήσεις κυρίως από δύο παίκτες που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα, τους Άλφα Ντιαλό (22 πόντοι) και Μάικ Τζέιμς (17 πόντοι). Ο Μπλόσομγκέιμ σημείωσε 12 πόντους και ο Τζαϊτέ πρόσθεσε άλλους 11. Αντίθετα, ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν πήρε και χρόνο συμμετοχής.
Ιστορία έγραψε και ο Νικ Καλάθης, o οποίος αγωνίστηκε 11:30 λεπτά, έγινε ο δεύτερος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε Final Four της Εuroleague με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα, Φενερμπαχτσέ, Μονακό) μετά τον Ντέιβιντ Άντερσεν (Κίντερ Μπολόνια, Σιένα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα).
Πλέον το ρεκόρ του Ολυμπιακού σε ημιτελικούς Euroleague είναι 9-5.
Οι ασίστ έκριναν τον νικητή
Όπως προκύπτει από τα ομαδικά στατιστικά των δύο ομάδων, η Μονακό κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη νίκη-πρόκριση, επειδή έπαιξε… σαν Ολυμπιακός. Δηλαδή, με εξαιρετική ομαδική λειτουργία, κάτι που δείχνουν και οι τελικές πάσες σε κάθε πλευρά του του ηλεκτρονικού πίνακα.
Ειδικότερα, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε 25/47 δίποντα, 5/17 τρίποντα και 13/15 βολές, μάζεψε 41 ριμπάουντ (29 αμυντικά και 12 επιθετικά), μοίρασε 21 ασίστ, ενώ έκανε επίσης 10 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 14 λάθη.
Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός είχε 18/32 δίποντα, 5/27 τρίποντα και 17/23 βολές, μάζεψε 33 ριμπάουντ (24 αμυντικά και 9 επιθετικά), μοίρασε μόλις 10 ασίστ, ενώ έκανε 7 κλεψίματα, 6 μπλοκ και 14 λάθη.

Μπαρτζώκας: Έπρεπε να παίξουμε με τελείως διαφορετικό τρόπο
«Πρέπει να συγχαρούμε τη Μονακό για τη νίκη, ήταν πολύ σκληρή για 40 λεπτά. Ήταν μια πολύ επίπονη ήττα και ειδικά με τον τρόπο που έγινε», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
«Όσο για εμάς», σημείωσε ο Έλληνας τεχνικός, «έπρεπε να παίξουμε με τελείως διαφορετικό τρόπο από τον οποίο παίξαμε σήμερα. Είχαμε πολύ πίεση, δεν καταφέραμε να ηρεμήσουμε, να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας και να κυκλοφορήσουμε την μπάλα».
Για το πώς δικαιολογείται ότι οι παίκτες του έμοιαζαν άδειοι πνευματικά, απάντησε: «Δεν ξέρω. Έπρεπε να ήμασταν περισσότερο aggressive, περισσότερο υπομονετικοί. Εκτός από τα τρίποντα του Φουρνιέ, όλοι οι παίκτες μας είχαν 1/19. Είπα στους παίκτες πριν ότι εδώ δεν μετράνε τα στατιστικά, αλλά ότι εδώ πρέπει να παίξουμε με τη φιλοσοφία μας. Δεν θα πω ότι ήταν έλλειψη θέλησης, έλλειψη επιθυμίας, γιατί γι’ αυτό ήρθαμε εδώ. Θέλαμε να τελειώσουμε το ματς πολύ νωρίς. Όμως, εδώ, εάν δεν παίξεις με τον τρόπο που συνηθίζεις να παίζεις, θα το κάνουν οι αντίπαλοί σου».
Αναφορικά με το ψυχολογικό βάρος των παικτών του για επιτυχία, σχολίασε: «Δεν ξέρω αν επηρέασαν τα προηγούμενα Final Four. Είχαμε πίεση. Οι προσδοκίες από τον κόσμο ήταν πολύ υψηλές. Ο κόσμος ήταν εξαιρετικός. Είμαι ευγνώμων στους φιλάθλους μας, μας στήριξαν από την αρχή μέχρι το τέλος».

Έτσι έφτασε η Μονακό στη νίκη επί του Ολυμπιακού
Με τον Βεζένκοφ να αστοχεί σε δύο τρίποντα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός και τον Ουίλιαμς-Γκος να σημειώνει τα δύο πρώτα καλάθια του αγώνα (4-0). Η Μονακό απάντησε με 7-0 από Ντιαλό, Μπλόσομγκεϊμς και τρίποντο του Τζέιμς.
Οι Βεζένκοφ, Φουρνιέ και Ουίλιαμς-Γκος υπέγραψαν το 8-2 των Πειραιωτών που ακολούθησε για το 12-9, όμως ο Ντιαλό έφτασε γρήγορα τους 6 πόντους για το 12-11. Όμως, ο Φουρνιέ θα πετύχαινε και δεύτερο μεγάλο τρίποντο για το 15-11. Οι Μονεγάσκοι ισοφάρισαν σε 15-15, με την 1η περίοδο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 17-17.
Καλάθης και Οκόμπο έδωσαν προβάδισμα στη Μονακό για το 17-21, όμως ο Μιλουτίνοφ σημείωσε 4 σερί πόντους και άλλους 2 ο Ουίλιαμς-Γκος για το 23-21 των Πειραιωτών μετά από 6-0. Ο Τζέιμς με βολές επέτρεψε στη Μονακό να προηγηθεί εκ νέου (23-24), ενώ στη συνέχεια ξέφυγε με +5 (26-31) με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να φτάνει τους 11 πόντους.
Ο Βεζένκοφ και ο Φουρνιέ μείωσαν στον πόντο (30-31) και το ημίχρονο θα έβρισκε τη Μονακό στο +3 (32-35).
Οι Πειραιώτες είδαν τους Μονεγάσκους να επιβάλουν τον ρυθμό τους και δεν μπορούσαν να τους αντιμετωπίσουν στο 5 εναντίον 5. Η ομάδα του Σπανούλη σημείωσε επιμέρους σκορ 10-20 και προσπέρασε με +13 (42-55) στην 3η περίοδο, με τρίποντα από Τάις και Οκόμπο, με τον τελευταίο να παίρνει τη… σκυτάλη από τον Ντιαλό.
Καιαφού ο Μιλουτίνοφ σημείωσε 2 πόντους, ο Φουρνιέ θα το έπαιρνε προσωπικά για να σημειώσει 7 διαδοχικούς πόντους, φέρνοντας τον Ολυμπιακό στο -4 (51-55). Όμως, ο Τζαϊτέ με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 51-57, τελικό σκορ της 3ης περιόδου.
Τα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού έτρεμαν, αφού η Μονακό είχε χαλάσει το παιχνίδι και το μυαλό τους. Και ενώ οι Πειραιώτες παρέμεναν άστοχοι, οι παίκτες του Σπανούλη πέτυχαν σερί 9-0 για το +13 (51-64). Ο Ουίλιαμς-Γκος με τρίποντο άφησε ελπίδες πως η ομάδα του Μπαρτζώκα θα κάνει την αντεπίθεση. Ήταν, όμως, μόνο ο Φουρνιέ που απειλούσε το αντίπαλο καλάθι.
Ο Γάλλος σταρ, που είχε φτάσει τους 24 πόντους, όταν ο ηλεκτρονικός πίνακας έδειχνε 58-66 και 5:34 εναπομείναντα χρόνο, χρειαζόταν και κάποιον συμπαραστάτη. Ωστόσο, αυτός δεν εμφανίστηκε ποτέ, ενώ Ντιαλό και Τζαιτέ διεύρυναν τη διαφορά υπέρ της ομάδας τους (58-70).
Με ένα ακόμη τρίποντο ο Φουρνιέ μείωσε στους 9 (61-70), αλλά τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο του για τους Μονεγάσκους. Ο Γάλλος συνέχισε να αποτελεί τη μοναδική πηγή κινδύνου του Ολυμπιακού και με 7 σερί πόντους μείωσε στους 7 και το 65-72 στο 38′. Όμως, η αντεπίθεση έμεινε στη μέση, με τους Τζέιμς και Ντιαλό να «καθαρίζουν», με το τελικό 68-78 να περιγράφει ξεκάθαρα την προσπάθεια που κατέβαλαν οι δύο ομάδες στο παρκέ.
«Λύγισε» ο Φουρνιέ μετά τη συγκλονιστική του εμφάνιση
Ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four της Euroleague, Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος σημείωσε 31 από τους 68 πόντους των «ερυθρόλευκων», δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η ομάδα του δεν θα βρίσκεται στον τελικό της Κυριακής (25/5).
Μετά τον αγώνα ξέσπασε σε κλάματα, με τους ανθρώπους που ήταν δίπλα του να προσπαθούν να του συμπαρασταθούν. Όχι μόνο από τον Ολυμπιακό, αφού ακόμη και ο Βασίλης Σπανούλης προσπάθησε να τον συνεφέρει…
Evan Fournier her şeyi yaptı ama takımını finale taşıyamadı. Onu teselli eden ise Spanoulis. Asla unutulmayacak bir an. 😢💔 pic.twitter.com/39KkyalD88
— Can İşbakan (@canisbakan) May 23, 2025
Ολυμπιακός – Μονακό 68-78
- Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 2 (3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη), Ουίλιαμς-Γκος 12 (3/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βιλντόσα, Λι 1, Φαλ 2 (1/2 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Βεζένκοφ 7 (2/4 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 3/5 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Παπανικολάου 2, Πίτερς 3 (1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/1 βολή), Μιλουτίνοφ 8 (3/4 δίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 4 μπλοκ), ΜακΚίσικ, Φουρνιέ 31 (6/9 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 7/9 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα)
- Μονακό (Βασίλης Σπανούλης): Οκόμπο 7 (2/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπλόσομγκεϊμ 12 (4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ), Λοιντ, Τάις 5 (1/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 λάθη), Ντιάλο 22 (10/12 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τζαϊτέ 11 (4/6 δίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ), Στραζέλ 2, Καλάθης 2, Τζέιμς 17 (3/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα)
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 32-35, 51-57, 68-78
Παρακολουθήστε πως μετέδωσε το iEidiseis.gr τον συναρπαστικό ημιτελικό:
LIVE
ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ: 68-78
Πανάξια πρόκριση για τη Μονακό. Λύγισε υπό το βάρος του τίτλου του φαβορί ο Ολυμπιακός.
65-74 στον αιφνιδιασμό
Η Μονακό σκοράρει μετά από λάθος του Φουρνιέ. Παγίδα στο Γάλλο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό για τη Μονακό.
Νέο τρίποντο από τον Φουρνιέ
Ο μόνος παίκτης που έχει άστρο απόψε. Νέο εύστοχο τρίποντο.
61-70 με τρίποντο Φουρνιέ
Μετά από δύο άστοχα τρίποντα ο Φουρνιέ σκοράρει.
Καλάθι και φάουλ για τον Ντιαλό
Μεγάλο ματς για τον παίκτη της Μονακό. Στο 61-72 το σκορ.
+12 η διαφορά για τη Μονακό
Κακό παιχνίδι την κρισιμότερη στιγμή για τον Ολυμπιακό.
58-68 για τη Μονακό - Ο Ολυμπιακός κάνει λάθη και τα πληρώνει
Πέντε λεπτά μένουν και η κατάσταση δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει.
58-66 με δύο βολές
Από τον Εβάν Φουρνιέ.
Δύσκολο καλάθι από τον Οκόμπο
Με ταμπλό σκοράρει η Μονακό.
Λάθος ο Φουρνιέ
Χαμένη ευκαιρία με Φουρνιέ.
Τριποντο ο Γκος
Τρίποντο από Γκος και καλάθι από Φουρνιέ. 56-64 για τη Μονακό.
Στο +13 η Μονακό
Ό,τι έχτισε ο Ολυμπιακός με κόπο γκρεμίστηκε.
Ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να σκοράρει
Με τον Φουρνιέ εκτός ο Ολυμπιακός δεν βρίσκει το δρόμο για το καλάθι.
Αίρμπολ ο Βιλντόζα
Δίστασε ο για τρεις ο Βιλντόζα. Στη συνέχεια πήρε το σουτ που κατέληξε αίρμπολ. Σκοράρει ο Καλάθης για το +11.
Καλάθι και φάουλ για τη Μονακό
Σκοράρει ο Ζαϊτέ και κερδίζει και φάουλ από τον Φουρνιέ. 51-60 το σκορ.
Φάουλ στον Βιλντόζα
Πρώτο φάουλ της Μονακό στην δ’ περίοδο.
Τέλος περιόδου με το σκορ να είναι 51-57
Προβάδισμα για τη Μονακό στο τέλος της γ’ περιόδου.
End of 3rd 🏀 #OlympiacosBC – AS Monaco 51-57 (30′) #EveryGameMatters #WeAreOlympiacos #TogetherWeFight #OLYASM #F4GLORY pic.twitter.com/KZp8PIfFJ7
— Olympiacos B.C. (@Olympiacos_BC) May 23, 2025
51-57 με δύο βολές της Μονακό
Στο +6 η Μονακό
Κλείνει η ψαλίδα για τον Ολυμπιακό
Λάθος από τη Μονακό. Στο -4 ο Ολυμπιακός.
Το μομέντουμ αλλάζει
Ο Βασίλης Σπανούλης ζητά τάιμ άουτ. Κόβει το ρυθμό του Ολυμπιακού.
Σκοράρει ο Φουρνιέ
Με πέντε προσωπικούς πόντους ο Εβάν Φουρνιέ βάζει στο κόλπο τον Ολυμπιακό. 49-55 το σκορ.
Φάουλ ο Βεζένκοφ
Είχε να δώσει φάουλ ο Ολυμπιακός.
Εύστοχος ο Εβάν και στη βολή
47-55 το σκορ
46-55 με τον Φουρνιέ!
Σκοράρει ο Γαλλος και ξυπνάει την κερκίδα.
44-55 με δύο βολές του Μιλοτίνοφ
Μικραίνει λίγο η διαφορά.
42-55 για τη Μονακό
Ελεύθερο τρίποντο και η διαφορά στη μέγιστη τιμή της.
42-52 με δύο βολές του Φουρνιέ
13 πόντους έχει ο Γάλλος.
Φάουλ στον Φουρνιέ
40-52 το σκορ. Επιστρέφει ο Μιλουτίνοφ στο ματς.
Καλάθι και φάου για τη Μονακό
40-52 για τη Μονακό και μία μπόνους βολή.
Πάλι άστοχος ο Γκος
Ανορθόδοξη η επίθεση του Ολυμπιακού. Σκοράρει η Μονακό και στο +10 η διαφορά.
40-47 το σκορ
Ο Ολυμπιακός τα βρίσει σκούρα. Στο +7 η Μονακό. Τάιμ άουτ ζητά ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
40-45 για τη Μονακό
Σκόραρε ο Βεζένκοφ.
+7 η Μονακό
Νέο δίποντο για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Αστοχεί για τρεις ο Γκος.
Λάθος ο Φουρνιέ
Πιεστική η άμυνα της Μονακό. Λάθος από το Φουρνιέ.
38-43 για τη Μονακό
Εύστοχη η βολή.
Καλάθι ο Φουρνιέ
Δύο ακόμα πόντοι από τον Γάλλο. Καλάθι και φάουλ όμως για τη Μονακό στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
Δίποντο από τον Ντιαλό
Ανεπιτυχής προσπάθεια για άμυνα από τον Ολυμπιακό. Σκόραρε (ξανά) ο Ντιαλό.
2 στις 2 βολές ο Γκος
36-38 το σκορ. Μειώνει ο Ολυμπιακός
34-38 για τη Μονακό
Σκόραρε ο Ολυμπιακός αλλά στη συνέχεια και η Μονακό.
Άστοχος ο Ντιαλό
Άστοχο τρίποντο και επιθετικό ριμπάουντ.
Άστοχο τρίποντο από τον Παπανικολάου
Ο αρχηγός δεν βρίσκει στόχο. Παραμένει αμετάβλητο το σκορ.
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο
Ο Ολυμπιακός ανοίγει το β’ μέρος με Γκος, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ.
Σε απόσταση τριών πόντων ο Ολυμπιακός
Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν βρει το ρυθμό τους αλλά η διαφορά είναι μικρή.
Ο Φρανκ Ριμπερί στο Άμπου Ντάμπι για το Final Four της Euroleague
O Φρανκ Ριμπερί στο γήπεδο για τον αγώνα της Μονακό.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει λύσεις στην επίθεση
Χαμηλά το σκορ στο πρώτο ημίχρονο του δεύτερου ημιτελικού. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται επιθετικά αλλά είναι δυνατός στην άμυνα.
Halftime 🏀 #OlympiacosBC – AS Monaco 32-35 (20′) #EveryGameMatters #WeAreOlympiacos #TogetherWeFight #OLYASM #F4GLORY pic.twitter.com/TpTwmu50FI
— Olympiacos B.C. (@Olympiacos_BC) May 23, 2025
32-35 υπέρ της Μονακό στο τέλος του ημιχρόνου
Άστοχο σουτ από Φουρνιέ.
Κερδίζει το challenge ο Ολυμπιακός
Σε ερυθρόλευκα χέρια η μπάλα.
Διακοπή στο ματς - Ας δούμε μία καλή φάση του Φαλ
.@moustaphafall15 to the RACK 😳#F4GLORY pic.twitter.com/C7K8KAv808
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) May 23, 2025
32-35 για τη Μονακό
Αμετάβλητο το σκορ. Επιθετικό φάουλ από τη Μονακό.
Αψυχολόγητο τρίποντο από τον Φουρνιέ
Άστοχος ο Γάλλος.
Εύστοχος ο Τζέιμς
Στο +3 η Μονακό
33-32 υπέρ της Μονακό
Με κάρφωμα σκόραρε ο Φαλ. Τάιμ άουτ κάλεσε ο Βασίλης Σπανούλης για τη Μονακό.
Ανάσα με εύστοχο σουτ του Φουρνιέ
Στην αντεπίθεση σκοράρει όμως η Μονακό.
Έξω από τα νερά του ο Βεζένκοφ
2 στις τρεις βολές από τον Σάσα. Ακούει από την κερκίδα να φωνάζουν το όνομά του οι φίλοι του Ολυμπιακού.
Ένα ενδιαφέρον στατιστικό
Πέντε ασίστ για τον Ολυμπιακό, 11 για τη Μονακό.
26-31 υπέρ της Μονακό
Στη γραμμή των βολών ο Σάσα Βεζένκοφ που σήμερα δεν είναι ζεστός.
+5 για τη Μονακό
Το μεγαλύτερο προβάδισμά της έως τώρα
Τρίποντο από Τζέιμς
Προβάδισμα για τη Μονακό. Αστοχεί ο Βεζένκοφ.
Υπέροχη φάση από τη Μονακό
Μία ωραία φάση για τη Μονακό:
Monaco playing above the rim in the 1st half ✈️😳
Flight Time I @TurkishAirlines pic.twitter.com/SEoSg96em5
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) May 23, 2025
Ο Μιλουτίνοφ φέρνει σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό
Στους έξι πόντους ο Σέρβος! 25-24 το σκορ
Δεν βγήκε ο αιφνιδιασμός με τον Καλάθη
Αμετάβλητο το σκορ.
23-24 για τη Μονακό
Τρεις εύστοχες βολές για τους Μονεγάσκους.
Τρεις βολές για τη Μονακό
Ο Λούκα Βιλντόζα υπέπεσε σε φάουλ.
Τέσσερα ομαδικά φάουλ ο Ολυμπιακός - Κανένα για τη Μονακό
Από το επόμενο φάουλ η Μονακό θα εκτελεί βολές.
23-21 για τον Ολυμπιακό
Επιθετικό φάουλ από τον Φουρνιέ. Στήθηκε καλά ο αμυντικός και κέρδισε το φάουλ.
Τέσσερις σερί πόντους από τον Σέρβο σέντερ
Μέσα και πάλι από τον Νικόλα Μιλουτίνοφ.
Ισοφαρίζει ο Μιλουτίνοφ
Νέο εύστοχο σουτ για τους Μονεγάσκους. Ο Μιλουτίνοφ σκοράρει.
Καλάθης στον αιφνιδιασμό
Μπροστά η Μονακό με +2.
Ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος
Έναρξη β’ περιόδου. Το ματς στα ίσα.
Καλή στιγμή του Εβάν Φουρνιέ
Από τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν:
.@EvanFourmizz making it look effortless 💰 #F4GLORY pic.twitter.com/PCWEbb6MD7
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) May 23, 2025
Ισόπαλες 17-17 οι δύο ομάδες
Απόλυτη ισορροπία στο α’ δεκάλεπτο με 17-17
17-17 το σκορ
Άστοχο τρίποντο για τον Μακίσικ.
Πέμπτο ομαδικό για τη Μονακό
Στη γραμμή των βολών ο Γκος.
15-15 το σκορ
Ο Φουρνιέ κερδίζει 2 βολές. Ο Γάλλος σούπερ σταρ έχει έξι πόντους με 2 τρίποντα.
Σουτάρει και σκοράρει ο Ντιαλό
Νέο εύστοχο σουτ.
Τρίποντο Φουρνιέ
Σκόραρε ο Φουρνιέ για τρεις. Απαντά ο Μάικ Τζέιμς.
Άστοχο σουτ από τον Γκος
Άστοχο δίποντο από τον Γκος που έχει 3/4 δίποντα και έξι πόντους μέχρι στιγμής.
Βολές για τη Μονακό
Στη γραμμή των βολών ο Ντιαλό.
Άψογη άμυνα από Μιλοτίνοφ
Ο Σέρβος έκοψε τον Τάις. +3 για τον Ολυμπιακό μετά το άστοχο σουτ του Βεζένκοφ.
12-9 υπέρ του Ολυμπιακού
Ζεστός ο Γκος με τρια εύστοχα σουτ!!
Στο κόλπο ο Φουρνιέ
Σκοράρει μεγάλο τρίποντο
1/2 βολές
Προσωρινή ισοφάριση. Αλλά η Μονακό καρφώνει ξανά για το 9-7
Βολές για τον Ολυμπιακό
Στη γραμμή των βολών ο Σάσα Βεζένκοφ. 6-7 χάνει ο Ολυμπιακός
Υπό πίεση ο Τζέιμς σκόραρε για τρεις
Εντυπωσιακό σουτ από τον Μάικ Τζέιμς
Κρύος ο Σάσα Βεζένκοφ
0 στα 3 τρίποντα για τον Σάσα Βεζένκοφ αλλά την άμυνα ο Παπανικολάου τα πηγαίνει περίφημα.
Ισοπαλία στο ματς
4-4 με κάρφωμα για τη Μονακό.
4-2 μειώνει η Μονακό
4-2 μειώνει η Μονακό που βρίσκει πόντους από τον Ντιαλό.
+4 ο Ολυμπιακός
Ο Γκος βρίσκει ξανά το δρόμο για το καλάθι της Μονακό.
0 στα 2 σουτ ο Σάσα Βεζένκοφ
Αστοχησε σε τρίποντο.
Άστοχο το πρώτο σουτ του Ολυμπιακού
Αστόχησε ο Σάσα Βεζένκοφ. Σκόραρε όμως ο Γκος για το 2-0
Ξεκίνησε ο αγώνας
ΤΖΑΜΠΟΛ στον β’ ημιτελικό. Στα χέρια του Ολυμπιακού η πρώτη επίθεση…
Η πεντάδα του Ολυμπιακού
The starting 5!#OlympiacosBC #EveryGameMatters #WeAreOlympiacos #TogetherWeFight #OLYASM #F4GLORY pic.twitter.com/zMYttcRCyg
— Olympiacos B.C. (@Olympiacos_BC) May 23, 2025
Καυτή παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού στην κερκίδα
Περίπου 4000 φίλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται στις κερκίδες της Etihad Arena.

Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού στην Etihad Arena
Η 12άδα του Ολυμπιακού
Φουρινέ, Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Λι, Βιλντόσα, ΜακΚίσικ, Βεζένκοβ, Παπανικολάου, Φαλ, Πίτερς, Μιλουτίνοβ, Ράιτ
15 λεπτά για το τζάμπολ
Ένα τέταρτο για την έναρξη του ματς και η ατμόσφαιρα έχει ζεσταθεί για τα καλά.
The atmosphere is already heated! 🔥
Ps: True greatness is known by its peers. 🙌🏽 Vlade Divac #OlympiacosBC #WeAreOlympiacos #TogetherWeFight #F4GLORY pic.twitter.com/VV93o51vuO
— Olympiacos B.C. (@Olympiacos_BC) May 23, 2025
Θρύλοι της Euroleague βραβεύονται πριν το τζάμπολ του β' ημιτελικού (Εικόνες)
Πώς έφτασαν στο Final Four
Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου (24-10) παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, απέκλεισε την πολυνίκη της διοργάνωσης Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1 και στον ημιτελικό μπαίνει με ρεκόρ 27-10.
Η Μονακό ήταν 4η με 21-13 στην κανονική περίοδο, ξεπέρασε με 3-2 την Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ, και στο τζάμπολ θα έχει ρεκόρ 24-15.
Η άφιξη του Ολυμπιακού στην Etihad Arena
🔴⚪️ We arrived at “Etihad Arena”!
🔒 Time to focused on the game against Monaco!#OlympiacosBC #WeAreOlympiacos #TogetherWeFight #F4GLORY pic.twitter.com/uykirOHTAU
— Olympiacos B.C. (@Olympiacos_BC) May 23, 2025
Οι διαιτητές του Ολυμπιακός – Μονακό
Διαιτητές του ημιτελικού Ολυμπιακός-Μονακό στο φάιναλ φορ της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι ορίστηκαν οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία) και Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία).
Τα λάθη δεν συγχωρούνται – Εκτός γηπέδου φίλοι του Ολυμπιακού
Σε αγωνιστικό επίπεδο είναι γνωστό πως τα λάθη δεν συγχωρούνται σε ένα ημιτελικό.
Όμως τα λάθη τιμωρούνται και εξωαγωνιστικά, δηλαδή τα λάθη φιλάθλων.
Μία… απερισκεψία στοίχησε σε Έλληνες φιλάθλους την είσοδό τους στην “Etihad Arena” του Άμπου Ντάμπι, όπου σήμερα (23/5) διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί του φάιναλ φορ της Euroleague, με ελληνικό ενδιαφέρον (Φενερμπαχτσέ-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-Μονακό). Οι Έλληνες οπαδοί φορούσαν κελεμπίες, κάτι που θεωρείται έλλειψη σεβασμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όταν το κάνουν ξένοι, με αποτέλεσμα να τους απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο.
Φίλοι του Ολυμπιακού στην Etihad Arena
Νωρίτερα, οι οπαδοί του Ολυμπιακού απολαμβάνουν τον πρώτο αγώνα της βραδιάς.
Olympiacos fans enjoying the first game of the evening! #F4GLORY pic.twitter.com/g51dFGf3Gr
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) May 23, 2025
Καλώς ορίσατε στον β' ημιτελικό του Final Four
Καλησπέρα… Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μονακό για τον β’ ημιτελικό της Euroleague.
Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κόντρα στη Φενέρμπαχτσε γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα και αποκλεισμό.
Ο νικητής του ζευγαριού Ολυμπιακός – Μονακό θα αντιμετωπίσει στον τελικό την τουρκική ομάδα.
Ας ελπίσουμε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει καλύτερη τύχη από το «τριφύλλι».