Στην pole position μεταξύ των πόλεων που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν το Final Four της Euroleague για την επόμενη σεζόν μπήκε η Αθήνα και το ΟΑΚΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια ανάληψης του Final four της Euroleague για το 2026 στην εντυπωσιακή έδρα του Παναθηναϊκού, κάτι που αν συμβεί θα προβάλει την πρωτεύουσα και θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την τουριστική κίνηση… εντός των τειχών.
Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια (η πρόταση στη Euroleague αγγίζει τα απαιτούμενα 9 εκαττομύρια ευρώ), σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και πλέον τα πάντα θα κριθούν από την Euroleague.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για αύριο (19/6) είναι προγραμματισμένο ΔΣ της Euroleague, όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων το θέμα.
Από το… κάδρο της διεκδίκησης δεν θα μπορούσε να απουσιάζει φυσικά ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει ενημερώσει τους μετόχους της Euroleague για τις προθέσεις του. Ωστόσο θα πρέπει να έχει την πλειοψηφία των μετόχων με το μέρος του για να αρχίσει να βλέπει την… πλάστιγγα να γέρνει υπέρ του.
Η Αθήνα και δη το κλειστό του ΟΑΚΑ είχε φιλοξενήσει το Final Four και το 2007, όταν ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το τρόπαιο.