Αθλητισμός

Σοκαριστικός τραυματισμός του Μουσιάλα στο Μουντιάλ Συλλόγων (βίντεο)

Αν ο Μουσιάλα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Μπάγερν Μονάχου μπορεί να αναγκαστεί για μεταγραφή.
Τζαμάλ Μουσιάλα Μπάγερν Μονάχου Τραυματισμός
AP | Brynn Anderson

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα της Μπάγερν Μονάχου τραυματίστηκε σοβαρά, το Σάββατο (5/7), ύστερα από μια σύγκρουση με τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα της Παρί στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου του προημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Για την ιστορία, η γαλλική ομάδα επικράτησε με 2-0 του γερμανικού συλλόγου και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, που γίνεται στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Goal, o Γερμανός διεθνής είχε σπάσει τον αστράγαλό του και ο Ιταλός τερματοφύλακας έδειχνε εμφανώς ταραγμένος, όπως και πολλοί από τους συμπαίκτες του, αλλά και τους παίκτες της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, οπότε το ενδεχόμενο να τον χάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελεί πραγματικό πλήγμα για τους παίκτες του Βενσάν Κομπανί.

Αν ο Τζαμάλ Μουσιάλα, ο οποίος χρειάστηκε να αποχωρήσει με φορείο, μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πρωταθλητές της Bundesliga μπορεί να αναγκαστούν να κάνουν μεταγραφή.

Παρί – Μπάγερν Μονάχου 2-0

Αρκετά καλό ρυθμό είχε το πρώτο ημίχρονο στο «Mercedes Benz Stadium» της Ατλάντα, με τις δύο ομάδες να έχουν καλές στιγμές, αλλά να μην μπορούν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Φαμπιάν Ρουΐθ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση ήταν άστοχος για την Παρί, λίγο αργότερα ο Νόιερ είπε διπλό «όχι» στον Κβαρατσχέλια, ενώ για τους Βαυαρούς ένα σουτ του Ολίσε βρήκε σε ετοιμότητα τον Ντοναρούμα και μία κεφαλιά του Κέιν πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το ματς ήταν ανοιχτό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν δύο τεράστιες ευκαιρίες σε τετ-α-τετ των Μπαρκολά και Ολίσε, παρά ταύτα κανείς τους δεν ευστόχησε. Τη λύση για τους Παριζιάνους έδωσε στο 78ο λεπτό ο Ντουέ με συρτό αριστερό σουτ στη γωνία του Νόιερ (1-0), ενώ είχε προηγηθεί ολέθριο λάθος του Κέιν στη μεσαία γραμμή και γρήγορη αντεπίθεση των Γάλλων.

Η αποβολή του Πάτσο στο 81′ με απευθείας κόκκινη κάρτα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έφερε σε δύσκολη θέση την Παρί, με τους Γερμανούς να πιέζουν πολύ και στο 87′ να φτάνουν στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Κέιν. Γκολ πο,υ όμως, δεν μέτρησε μιας και ο κορυφαίος σκόρερ των Βαυαρών ήταν σε θέση οφσάιντ.

Δεύτερη κόκκινη για τους νταμπλούχους Γαλλίας στο 90’+1, μετά το χτύπημα του Ερναντέζ στον Ουπαμεκανό, ωστόσο, ακόμη και με 9 παίκτες η ομάδα του Ενρίκε όχι μόνο άντεξε, αλλά βρήκε και δεύτερο γκολ στο 90’+5 με τον Ντεμπελέ σε μία ξαφνική αντεπίθεση – πριν από το γκολ ο σκόρερ της Παρί είχε σημαδέψει το δοκάρι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Πάτσο, Μέντες, Βιτίνια, Νέβες, Ρουίθ (80′ Ζαΐρ-Εμερί), Ντουέ (80′ Ερναντέζ), Μπαρκολά (70′ Ντεμπελέ), Κβαρατσχέλια (84′ Μπεράλδο).

ΜΠΑΓΕΡΝ (Βενσάν Κομπανί): Νόιερ, Λάιμερ, Ουπαμεκανό, Τα, Στάνισιτς (34′ λ.τρ. Μποέ – 88′ Γκερέιρο), Κίμιχ, Πάβλοβιτς (80′ Γκορέτσκα), Ολίσε, Μουσιάλα (45’+3 λ.τρ. Γκνάμπρι), Κομάν (80′ Μίλερ), Κέιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
ΗΠΑ Τέξας Πλημμύρες Chevron Left
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Στους 27 οι νεκροί – Ανάμεσά τους και 9 παιδιά
Νέα επεισόδια στον πόλεμο του Τραμπ με τα σοβαρά ΜΜΕ των ΗΠΑ – Απειλές και δωροδοκίες
ΗΠΑ ΜΜΕ Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Chevron Right