Η τρομερή Ιγκα Σφιόντεκ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίστασης στην Αμάντα Ανισίμοβα και κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα της το τρόπαιο του Γουίμπλεντον.
Η 24χρονη Πολωνή τενίστρια μετέτρεψε τον τελικό του λονδρέζικου τουρνουά σε παράσταση για ένα ρόλο, κατακτώντας το τρόπαιο χωρίς να χάσει ούτε ένα γκέιμ από την Αμερικανίδα.
Το τελικό 6-0, 6-0 αποτελεί ρεκόρ για την open era του Γουίμπλεντον, ενώ στο πολύ μακρινό παρελθόν μόνο η Βρετανή Λάμπερτ Τσέιμπερς είχε καταφέρει κάτι ανάλογο, το 1911, απέναντι στην συμπατριώτισσά της Ντόρα Μπρούθμπι.
Στη σύγχρονη εποχή, η μοναδική που είχε πλησιάσει σε ένα τέτοιο επίτευγμα ήταν η Αμερικανίδα Μπίλι Τζιν Κινγκ, η οποία το 1975 νίκησε στον τελικό την Αυστραλή Εβον Γκουλαγκόνγκ με 6-0, 6-1.
Είναι συνολικά ο έκτος τίτλος που κατακτά η Σφιόντεκ σε γκραν σλαμ (οι τέσσερις στο Ρολάν Γκαρός) και πλέον της λείπει μόνο το τρόπαιο στη Μελβούρνη για να ολοκληρώσει τη… συλλογή της.