Αθλητισμός

Ο Τζόκοβιτς θέλει να μεταφέρει στο ΟΑΚΑ το τουρνουά ATP 250 του Βελιγραδίου

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε η Ελλάδα θα φιλοξενήσει, χάρη στον Νόβακ Τζόκοβιτς, για πρώτη φορά διοργάνωση της ATP μετά το 1994.
Νόβακ Τζόκοβιτς
AP | Kin Cheung

Ραγδαίες εξελίξεις στο διεθνές τένις καθώς, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (3/8), ο Νόβακ Τζόκοβιτς φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ιστορική απόφαση να μεταφέρει το τουρνουά που διοργανώνει στο Βελιγράδι, στην ελληνική πρωτεύουσα. Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, η Αθήνα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά, ύστερα από 31 χρόνια, διοργάνωση του ATP Tour.

Επαφές του Τζόκοβιτς στην Αθήνα και σχέδιο για ΟΑΚΑ

Ο – 24 φορές πρωταθλητής Grand Slam – Νόβακ Τζόκοβιτς είχε επισκεφθεί την Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο, όπου – εκτός από την παρουσία του σε κοινωνικές εκδηλώσεις και το γεύμα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη – φαίνεται πως συζητούσε ήδη το σενάριο μεταφοράς του ATP 250 τουρνουά που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στο Βελιγράδι. Το σχέδιο προβλέπει τη διεξαγωγή της διοργάνωσης στο κλειστό του ΟΑΚΑ, την εβδομάδα 2-8 Νοεμβρίου 2025.

Πάντως, σύμφωνα με το SDNA, οι διαδικασίες βρίσκονται σε ώριμο στάδιο, καθώς η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με τη Euroleague και τον ΕΣΑΚΕ, με στόχο την παραχώρηση του γηπέδου κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Παράλληλα, κλιμάκιο της ΑΤΡ πραγματοποίησε πρόσφατα επιθεώρηση των εγκαταστάσεων, επιβεβαιώνοντας ότι πληρούνται οι προδιαγραφές για τη φιλοξενία τουρνουά υψηλού επιπέδου.

Η ρήξη με τη σερβική κυβέρνηση

Βέβαια, η πιθανή μετακίνηση του τουρνουά εκτός Σερβίας δεν είναι άσχετη με τις τεταμένες σχέσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς με τη σερβική κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στον σταθμό τρένου του Νόβι Σαντ και τη δημόσια στήριξή του στο φοιτητικό κίνημα που αντιδρά στην επίσημη πολιτική.

Έτσι, αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά διοργάνωση του ATP Tour μετά το 1994, όταν ολοκληρώθηκε το ιστορικό ATP της Αθήνας (1986-1994), ανοίγοντας έναν νέο κύκλο για το άθλημα στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ταμίλα Κουλίεβα Ζιλιέτ Μπινός Chevron Left
Ταμίλα Κουλίεβα: Με τη Ζιλιέτ Μπινός στην Επίδαυρο