Αθλητισμός

«Πέταξε» στα 8,25 μ. ο Τεντόγλου στην Παιανία – Έπιασε το όριο για δύο μεγάλες διοργανώσεις

Με άλμα στα 8,25 μ., ο Μίλτος Τεντόγλου πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση παγκοσμίως.
Μίλτος Τεντόγλου Στίβος
Eurokinissi | Σωτήρης Δημητρόπουλος

Ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, το Σάββατο (24/1), σημειώνοντας άλμα στα 8,25 μέτρα κατά τη διάρκεια του πρώτου του αγώνα στο κλειστό της Παιανίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, υπό την καθοδήγηση του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι, επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση, πετυχαίνοντας την τρίτη κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Με αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισε το όριο συμμετοχής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τορούν, καθώς και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Μπέρμιγχαμ.

Η κυριαρχία του Τεντόγλου στην Παιανία

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποχώρησε χαμογελαστός από την εγκατάσταση της Παιανίας, καθώς πέτυχε από την πρώτη κιόλας εμφάνιση την επίδοση που επιθυμούσε. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον χώρο, αφιέρωσε χρόνο στους φίλους του στίβου που βρέθηκαν στις κερκίδες, μοιράζοντας αυτόγραφα και χαμόγελα στους θαυμαστές του.

Αγωνιστικά, ο αθλητής χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει τον ρυθμό του στην πρώτη του επαφή με τη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Έτσι, άρχισε τον αγώνα με δύο άκυρες προσπάθειες, όμως στη συνέχεια βρήκε τη σωστή φορά. Τα επόμενα άλματά του μετρήθηκαν διαδοχικά στα 8,12 μ., 8,15 μ. και τελικά στα 8,25 μ., ενώ επέλεξε να μην εκτελέσει το τελευταίο του άλμα.

Οι επόμενοι στόχοι και η συνέχεια στην Οστράβα

Η εμφάνιση αυτή έδειξε ότι ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι βρίσκεται σε μεγάλη κέφια και είναι έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις στο άμεσο μέλλον. Η σταθερότητα που έδειξε πάνω από τα 8 μέτρα, πιστοποιεί ότι η προετοιμασία του κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Το πρόγραμμα των αγώνων του συνεχίζεται με διεθνείς συμμετοχές. Ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας για τον Μίλτο Τεντόγλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου αφού θα ταξιδέψει στην Τσεχία για να συμμετάσχει στο μίτινγκ της Οστράβας, όπου θα επιδιώξει να βελτιώσει περαιτέρω το φετινό του ρεκόρ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @segas.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Survivor 2026 - Gio Kay: «Ποντάρει στο σόου παρά στα αγωνίσματα» Chevron Left
Survivor 2026 - Gio Kay: «Ποντάρει στο σόου παρά στα αγωνίσματα»
Σία Κοσιώνη: Γιατί παραμένει στην εντατική - Ποια η σημερινή κατάσταση της δημοσιογράφου
Σία Κοσιώνη: Γιατί παραμένει στην εντατική - Ποια η σημερινή κατάσταση της δημοσιογράφου Chevron Right