Νέος «πόλεμος» ανακοινώσεων Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός συνεχίζουν σε υψηλούς τόνους την αντιπαράθεσή τους, λίγες ώρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας σύμφωνα με την οποία ο «Δικέφαλος του Βορρά» και η Ξάνθη δεν θα υποβιβαστούν
Νέος «πόλεμος» ανακοινώσεων Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ
iEidiseis

iEidiseis

00:11 - 30/01/2020
Τελευταία ενημέρωση: 00:51 - 30/01/2020

«Όλοι οι Έλληνες ξέρουν την αλήθεια: Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη παρανόμησαν και πρέπει να υποβιβαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά» τόνισε το βράδυ της Τετάρτης η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ψήφιση της τροπολογίας Αυγενάκη για την κατάργηση της ποινής υποβιβασμού και την αντικατάστασή της με ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Σε εκτενές σημείωμα του ο ΟΣΦΠ αναφέρει αναλυτικότερα ότι:

  • «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 3 Δεκέμβρη 2019 κατέθεσε καταγγελία ενώπιον της ΕΕΑ με ακλόνητα στοιχεία για την απόκτηση πραγματικού ελέγχου από εταιρείες συμφερόντων Σαββίδη στην ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ. Η ποινή για τις παρανομίες που καταγγείλαμε ήταν η αποβολή από το πρωτάθλημα. Η μόνη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη ήταν ότι θα απαντήσουν με μηνύσεις και αγωγές για τις δήθεν ανυπόστατες κατηγορίες.
  • Έχουν περάσει 2 μήνες και καμία μήνυση ή αγωγή δεν έχουμε δει! Στις 16 Ιανουαρίου 2020 εκδικάστηκε η υπόθεση στην ΕΕΑ, και οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ όχι μόνο δεν προσέβαλαν τη νομιμότητα της Επιτροπής αλλά ούτε και τα αδιάσειστα στοιχεία που είχε η ΕΕΑ στη διάθεσή της και από τα οποία προέκυπταν απευθείας σχέσεις των εμπλεκομένων εταιρειών του Ι. Καλπαζίδη με τον ΠΑΟΚ και τους μετόχους του.
  • Και τότε καμία μήνυση ή αγωγή! Στις 27 Ιανουαρίου, η ΕΕΑ εξέδωσε μια απόφαση/πόρισμα, επιβεβαιώνοντας ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω παρένθετων προσώπων ελέγχει την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.

Όπως επισημαίνεται, «η παραβίαση των διατάξεων για την πολυιδιοκτησία από τον ΠΑΟΚ και την ΞΑΝΘΗ αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα. Αποδεικνύεται από την απόφαση της ΕΕΑ. Αποδεικνύεται από τη στάση του ΠΑΟΚ, της ΞΑΝΘΗΣ και των εμπλεκόμενων προσώπων που αντί να προβούν σε νομικές ενέργειες με επιχειρήματα για τη δήθεν καθαρότητά τους, πέρασαν αμέσως στην αρένα του εθνικού διχασμού με απειλές, εκβιασμούς και ψέματα κατά πάντων. Αλλά κυρίως αποδεικνύεται από την ίδια την Κυβέρνηση που με θεσμική εκτροπή, σε λιγότερο από 24 ώρες, άλλαξε το νόμο και τις ποινές γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να μην αποβληθούν από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και η ΞΑΝΘΗ».

«Και έτσι η ζωή θα συνεχιστεί και η κοινωνική συνοχή δεν θα διασαλευτεί, όταν ο φίλαθλος κόσμος θα βλέπει την 1η Μαρτίου 2020, την Ξάνθη να χάνει από τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια…. για να μπορεί ο ΠΑΟΚ αφού εκβιάζοντας, πέτυχε την μη αποβολή των ομάδων του (ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ) από το πρωτάθλημα, να διασαλεύει πάλι την κοινωνική συνοχή κάνοντας λόγο για… κλοπή πρωταθλημάτων.

Όλοι οι Έλληνες ξέρουν την αλήθεια: Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη παρανόμησαν και πρέπει να υποβιβαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Και αυτό θα τους συνοδεύει πάντοτε ως μαύρη κηλίδα στην ιστορία τους», καταλήγουν οι ερυθρόλευκοι.

Νέες καταγγελίες ΠΑΟΚ

Λίγη ώρα αργότερα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε με μία καταγγελία:

«Στις 20.01 στις 11:00 μ.μ. στα γραφεία του δικηγόρου κ.Τζουγανάτου σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες προσήλθε η κ.Σουλούκου, γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, η οποία κατέθεσε την καταγγελία ενώπιον της ΕΕΑ και ήταν στη νομική ομάδα της ΠΑΕ ΟΣΦΠ για την υποστήριξή της, ο κ.Χατζησαββάογλου, νομικός της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και ο κ.Μπραουδάκης, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Αυγενάκη.

Ο δικηγόρος κ.Τζουγανάτος συνδέεται με στενή φιλία με το μέλος της ΕΕΑ, κ.Φαραντούρη με τον όποιον είχε συναντηθεί πρωτύτερα.Θα κάνουμε επίσημη καταγγελία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με αυτή την υπόθεση ζητώντας την άμεση διερεύνησή της με αίτημα την άρση των συνομιλιών και άνοιγμα καμερών ενώ τα στοιχεία που έχουμε είναι στη διάθεσή του».

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν εκδόσει νωρίτερα ακόμα μία ανακοίνωση, ζητώντας να βγει άμεσα το σκεπτικό της εισήγησης της ΕΕΑ: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απαιτεί ΣΗΜΕΡΑ το σκεπτικό της εισήγησης της ΕΕΑ. Οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση προστίθεται πλέον στις αναρίθμητες υποψίες, σε βαθμό βεβαιότητας, που έχουμε σχετικά με την έκδοση της απόφασης αλλά και το χρόνο αυτής όπως ήδη έχουμε καταγγείλει.Δε θελουμε να πιστέψουμε ότι ο λόγος της καθυστέρησης είναι ότι το σκεπτικό γράφεται από την καταγγέλουσα ΠΑΕ και όχι από τα μέλη της ΕΕΑ»

Διάψευση ΠΑΟΚ από Μπραουδάκη

Ωστόσο, ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του κ. Αυγενάκη, Βαγγέλης Μπραουδάκης, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στη νέα καταγγελία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την ΕΕΑ, κάνει λόγο για... «λανθασμένη πληροφορία τους που ατυχώς δεν διασταυρώθηκε προτού δημοσιευθεί».

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει σε δήλωση του, αναμένει «άμεση επανόρθωση».

«Είναι απολύτως ψευδές ότι στις 20.01 στις 11.00 μ.μ. ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα βρέθηκα σε δικηγορικό γραφείο ή οπουδήποτε αλλού με τους κυρίους και την κυρία που αναφέρονται σε σχετική επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση, για λανθασμένη πληροφορία τους που ατυχώς δεν διασταυρώθηκε προτού δημοσιευθεί. Αναμένω άμεση επανόρθωση», ήταν η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μπραουδάκη.

Διαψεύδει τον ΠΑΟΚ ο Βαγγέλης Μπραουδάκης

«Αντεπίθεση» του ΟΣΦΠ

Οι Πειραιώτες πέρασαν στην αντεπίθεση και απάντησαν στις καταγγελίες του ΠΑΟΚ, λέγοντας πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται! Από τον καθηγητή κ. Τζουγανατο ζητήσαμε και πήραμε γνωμοδοτηση για τη υπόθεση, την οποία έχουμε κατάθεσει στην ΕΕΑ μαζί με το υπόμνημα μας και είναι σε γνώση της επιτροπής. Σε εμάς δεν περνάνε οι εκβιασμοί. Επαναλαμβανεστε. Σταματήστε τις φαιδρότητες και τις θεωρίες συνομωσίας. Για την ταμπακιέρα θα πείτε τίποτα; Ή πιστεύετε ότι πετώντας την μπάλα στην κερκίδα θα περισωσετε τα αίσχη σας και θα φέρουν και αλλά αποτελέσματα οι εκβιασμοί σας;», αναφέρει η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Και τώρα τι;

Στο μεταξύ, το ΑΠΕ παρατηρεί εύστοχα πως ενώ η ψήφιση της τροπολογίας ήταν αναμενόμενη, «εκείνο που ουδείς μπορεί να προβλέψει, με τα έως τώρα ισχύοντα δεδομένα, είναι η εξέλιξη της υπόθεσης. Η κυβέρνηση νομοθέτησε, η Βουλή ψήφισε αλλά οι ποδοσφαιρικές αρχές δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη, κι αυτό είναι ένα πολύ βασικό ζητούμενο».

Σύμφωνα με τον συντάκτη του πρακτορείου, «ο επικοινωνιακός ορυμαγδός απ΄ όλες τις πλευρές δεν έχει απαντήσει ακόμη σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα που έχουν ανακύψει.

  • Πρώτα απ΄ όλα, πως θα περάσει η αλλαγή της ποινής στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ και κατ΄ επέκταση πως θα εφαρμοστεί στην πράξη; Οποιαδήποτε αλλαγή απαγορεύεται μεσούσης της περιόδου, καθώς αυτό επισύρει ποινή έκπτωσης της διοίκησης. Αλλαγή μπορεί να γίνει μόνο με συγκατάθεση της FIFA, που όπως και η UEFA μέχρι τώρα τηρούν στάση αναμονής για το ζήτημα. Ένα θέμα πολύ σοβαρό για τις δύο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, τόσο ως προς την πολυϊδιοκτησία την οποία απαγορεύουν στο καταστατικό τους όσο και ως προς την πρωτοβουλία της Πολιτείας να νομοθετήσει, αφού αν δεχθούν αυτό που συμβαίνει μελλοντικά ενδέχεται να βρεθούν σε δυσχερή θέση σε ενδεχόμενες νέες παρεμβάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, για ανάλογα ποδοσφαιρικά ζητήματα μείζονος σημασίας».
  • Και ακόμη, «ο αθλητικός δικαστής πώς θα εκδικάσει την υπόθεση ξανά, με πλαίσιο ποινών που δεν ορίζεται από τον πειθαρχικό κώδικα του ποδοσφαίρου; Ο νόμος, βάσει του οποίου θα εξετάσει το θέμα, προβλέπει ακόμη την ποινή υποβιβασμού στο παράρτημα το οποίο αφορά τις ποινές βάσει πορισμάτων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού».

«Οι απαντήσεις προσεχώς...».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων