Ο Έλον Μασκ έφερε τα πάνω κάτω στην ηλεκτροκίνηση ιδρύοντας αρχικά τη μάρκα Tesla και παρουσιάζοντας το 2021 το φουτουριστικό Pick up Cybertruck. Από τότε έως σήμερα έχουν αναλάβει διάφορες εταιρείες να μετατρέψουν το ανοιχτό ημιφορτηγάκι με τις κοφτές γραμμές και τις γωνίες σε ένα αυτοκινούμενο όχημα για camping.
Η πιο επιτυχημένη προσπάθεια έγινε από την αμερικανική εταιρεία Phoenix Pop Up Campers με έδρα το Κολοράντο, που δημιούργησε μια υπερκατασκευή, η οποία κουμπώνει τέλεια στην καρότσα του Pick-up και μοιάζει σαν να σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε εξαρχής από την ίδια την Tesla.
Η συγκεκριμένη κατασκευή είναι από βουρτσισμένο αλουμίνιο, έχει αεροδυναμικό σχήμα και δεν επηρεάζει αρνητικά την ευστάθεια και την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Οι άνθρωποι της Phoenix Pop Up Campers έδωσαν προτεραιότητα στη χρήση ελαφρών υλικών, με αποτέλεσμα να περιορίσουν το βάρος της πρόσθετης καμπίνας στα 612 κιλά, που είναι σημαντικά χαμηλότερο από αντίστοιχες προτάσεις ανταγωνιστριών εταιρειών.
Η πραγματική μαγεία κρύβεται ωστόσο στο εσωτερικό του CyberPhoenix, που εκπλήσσει ευχάριστα με τις ανέσεις του, παρά τις σχετικά περιορισμένες διαστάσεις του. Έτσι μπορούν να κοιμηθούν έως τέσσερα άτομα στο κρεβάτι της κουκέτας και στον καναπέ, που μετατρέπεται σε διπλό κρεβάτι, ενώ η οροφή ανασηκώνεται ηλεκτρικά και φτάνει έως 1,90 μέτρα ύψος, οπότε μπορούν να στέκονται όρθια ακόμη και ψηλά άτομα.
Η κουζίνα είναι μικρή, αλλά πρακτική και καλύπτει τις βασικές ανάγκες περιλαμβάνοντας δύο μάτια ψησίματος, ένα νεροχύτη και ένα ψυγείο, τα οποία ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό. Προβλέπονται επίσης δύο ντους, ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό, όπως εξάλλου και χημική τουαλέτα και ντουλάπια για την αποθήκευση διαφόρων αντικειμένων.
Το CyberPhoenix αξιοποιεί φυσικά τα κυκλώματα τροφοδοσίας ρεύματος του Cybertruck, φροντίζει όμως και από μόνο του για την ενεργειακή του αυτονομία χάρη στο φωτοβολταϊκό σύστημα της οροφής του με απόδοση 800 Watt και μια μπαταρία 400 Ah, που τροφοδοτεί έναν αντιστροφέα 2.000 Watt. Αυτό σημαίνει στην πράξη, ότι τα φώτα, το ψυγείο και οι άλλες ηλεκτρικές συσκευές λειτουργούν ακόμη και όταν δεν υπάρχει ήλιος ή δίνει το Cybertrack προτεραιότητα σε άλλες λειτουργίες και συστήματα.
Άλλο ένα ευχάριστο νέο είναι η τιμή του Cyberphoenix, το οποίο κοστίζει στις ΗΠΑ 59.900 δολάρια, δηλαδή περίπου 54.000 ευρώ, που θεωρούνται απολύτως λογικά για τα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Δείτε το διαφωτιστικό βίντεο: