Auto - Moto

Το νέο Skoda Superb διένυσε 2.831 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ

Το πετρελαιοκίνητο Superb που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ «Μεγαλύτερης Απόστασης με Ένα Ρεζερβουάρ», οδηγούσε ο πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, Miko Marczyk.
Το νέο Skoda Superb διένυσε 2.831 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ

Ένα Skoda Superb επιβεβαίωσε με πειστικό τρόπο, ότι η αποδοτικότητα είναι ζήτημα τεχνολογίας και μηχανολογικής ακρίβειας, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ «Μεγαλύτερης Απόστασης με Ένα Ρεζερβουάρ».

Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν εφοδιασμένο με δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα 150 ίππων και είχε απλά χαμηλότερα αμορτισέρ από τα κανονικά του εργοστασίου για καλύτερη αεροδυναμική, ενώ κατάφερε να διανύσει 2.831 χιλιόμετρα με ένα ντεπόζιτο καυσίμου χωρητικότητας 66 λίτρων. Σύμφωνα με τη Skoda, ανήλθε η μέση κατανάλωση σε μόλις 3,1 λίτρα πετρελαίου κίνησης ανά 100 χιλιόμετρα!

Το νέο Skoda Superb διένυσε 2.831 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ

Στο τιμόνι του αυτοκινήτου καθόταν ο πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, Miko Marczyk, που ξεκίνησε από το Λοτζ της Πολωνίας με προορισμό το Παρίσι μέσω Γερμανίας, ενώ επέστρεψε στην Πολωνία μέσω Ολλανδίας, Βελγίου και Γερμανίας. Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού ήταν 28 ώρες και ο Marczyk οδήγησε αρκετά συντηρητικά, ενώ αποκάλυψε και ορισμένες βασικές αρχές για οικονομική κατανάλωση καυσίμου.

Το νέο Skoda Superb διένυσε 2.831 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ

Σύμφωνα με τον πρωταθλητή ράλι, η πίεση του αέρα των ελαστικών πρέπει να βρίσκεται στα επίπεδα που αναφέρει ο κατασκευαστής, ενώ ο οδηγός οφείλει να βλέπει μακριά, ώστε να αφήνει έγκαιρα το γκάζι και να φρενάρει όσο το δυνατόν λιγότερο. Επίσης οι επιταχύνσεις πρέπει να γίνονται ομαλά και ο οδηγός να ξεκινάει ξεκούραστος το ταξίδι, ώστε να είναι συγκεντρωμένος.

Το νέο Skoda Superb διένυσε 2.831 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ

Η επιτυχία του ντιζελοκίνητου Superb αποτυπώνει τη φιλοσοφία της Skoda, να προσφέρει τεχνολογίες που αποδίδουν σε πραγματικές συνθήκες, με σταθερή αξία και μακροχρόνια αξιοπιστία. Το νέο Skoda Superb διατίθεται στην Ελλάδα σε ήπια υβριδικές εκδόσεις βενζίνης mild-hybrid από 46.950 ευρώ, σε ντίζελ από 52.950 ευρώ, ενώ στην κορυφαία εξοπλιστική εκδοχή Laurent & Klement με κινητήρα πετρελαίου 150 ίππων και το κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο DSG η τιμή διαμορφώνεται στις 57.950 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Συναγερμός στη Νέα Χαλκηδόνα: Εμπρηστική επίθεση σε έκθεση αυτοκινήτων, 12 οχήματα στις φλόγες
Ο Τραμπ συναντά την πρώτη «σιδηρά κυρία» της Ιαπωνίας - «Είναι υπέροχη, όμορφη... πολύ φιλική»
Chevron Right