Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Ο SARS-CoV-2 δεν «χτυπάει» με παρενέργειες και μακροχρόνια προβλήματα υγείας μόνο τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες ασθενών, αλλά πλήττει σοβαρά και τους νέους!

Με το πρόσφατο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή το υπουργείο Υγείας αφαιρεί από τους γονείς με παιδιά που χρειάζονται Ειδική Αγωγή, το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής θεραπευτή, αφού ορίζει ότι από εδώ και στο εξής, μπορούν να υποβάλλονται σε θεραπείες από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές και μόνο.

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια απέστειλαν 4 μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ ζητώντας του «ουσιαστικές δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους».

«Μάχη» για να βρεθεί το εμβόλίο κατά του SARS-CoV-2. Οι τελευταίες εξελίξεις και στις θεραπείες. 

Μεγάλες οι πιθανότητες να έχουμε γνώση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων για τον κορονοϊό μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη. Τι ανέφερε για την ασφάλεια τους.

Τραγική η εικόνα στα γηροκομεία της χώρας. Μόνο σε τρεις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων έχουν καταγραφεί συνολικά 142 κρούσματα και έχουν καταλήξει 37 ηλικιωμένοι. 

Εμβόλιο κατά της γρίπης. Ποια παιδιά πρέπει να το κάνουν κάθε χρόνο, και ποια ειδικά φέτος. Τι λένει οι ειδικοί. 

 

Συναγερμός στο νοσοκομείο Σωτηρία μετά από τουλάχιστον πέντε κρούσματα κορονοϊού.

Σε ερώτηση που έθεσε πριν από μία εβδομάδα το iEidiseis.gr στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ως ιατρός αλλά και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης ως θεσμικός, μάς απάντησαν ότι το εμβόλιο της εποχικής γρίπης πρέπει να το κάνουν φέτος όσοι οφείλουν να το κάνουν κάθε χρόνο. 

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία προειδοποιεί για τα καρδιακά προβλήματα που μπορεί να επηρεαστούν από την πανδημία.

Σελίδα 1 από 8

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις