Γιώργος Καπόπουλος

Γιώργος Καπόπουλος

Ο Γιώργος Καπόπουλος γράφει για τους τρεις σταθμούς έως τον Μάρτιο, που θα κρίνουν την αξιοπιστία των προθέσεων και των δυνατοτήτων του νέου ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Η προσαρμογή του Ερντογάν στον περιορισμένο γεωπολιτικό ρόλο για την Τουρκία αναδεικνύεται ως μια πρόκληση που ξεπερνά μια διμερή διευθέτηση με τις ΗΠΑ του Μπάιντεν για το θέμα των S-400…

Το πραγματικό ερώτημα είναι κατά πόσον ο διάδοχος της Μέρκελ στην Καγκελαρία θα έχει την βούληση και την δυνατότητα να υιοθετήσει μια πολιτική εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης πριν η διεύρυνση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων βραχυκυκλώσει ανεπανόρθωτα το μέλλον της ΕΕ-Ευρωζώνης.

Μέρα με την μέρα αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις του σκληρού πυρήνα του όχλου που τους προέτρεψε ο Τραμπ να επιτεθούν στην έδρα του Κογκρέσου για να πάρουν την χώρα τους πίσω: Να κρεμάσουν τον Αντιπρόεδρο Πενς και να λυντσάρουν την Πρόεδρο της Βουλής Πελόζι.

Από αποχαιρετιστήρια Σαπουνόπερα σε απόπειρα πραξικοπήματος;

Αύριο Τετάρτη οργανώνει διαδηλώσεις οπαδών του στο κέντρο της Ουάσιγκτον την ίδια ώρα που η Γερουσία θα ψηφίζει την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Οι προκλήσεις του 2021

Δεκεμβρίου 29, 2020

Τα μεγάλα ερωτήματα για τις εξελίξεις τη νέα χρονιά σε Ουάσιγκτον, Βερολίνο, Παρίσι και Άγκυρα.

Οι ΗΠΑ ζητούν από τον Ερντογάν πρώτα να χάσει την αξιοπιστία του απέναντι στο Κρεμλίνο και στην συνέχεια να διαπραγματευτεί με τον Λευκό Οίκο την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

Μετά την Προεδρία του κατευνασμού της Βρετανίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας και της Τουρκίας, οι 26 πρέπει να προετοιμάζονται για παρατεταμένη ευρωπαϊκή έκλειψη της Γερμανίας.

Πώς θα διαμορφωθούν στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή οι ισορροπίες ανάμεσα στις ΗΠΑ του Μπάιντεν, την Ρωσία και την Γαλλία, αλλά και την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία;

Σελίδα 1 από 4

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις