Γιώργος Λακόπουλος

Γιώργος Λακόπουλος

Στα 82 του ο Στέφανος Μάνος του λέει κατά πρόσωπο την αλήθεια: Η στατιστική του θανάτου που παρουσίασε πρόσφατα στη Βουλή ως κυβερνητικό -συγκριτικό- επίτευγμα είναι fake.

Τώρα επαληθεύονται όσα οι περισσότεροι είχαν υποψιαστεί. Κρίσιμες κυβερνητικές επιλογές δεν έφεραν την υπογραφή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και είναι η ώρα να εγκαταλείψει την Επιτροπή.

Τζάμπα ξοδεύει ο Μητσοτάκης επικοινωνιακούς πόρους για προφίλ σύγχρονου πολιτικού- στηρίζοντας τάχα τη ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητα και άλλους ριζοσπαστισμούς. Η Νέα Δημοκρατία του, είναι ο Θάνος Πλεύρης

Η αμηχανία οδήγησε το επιτελείο του πρωθυπουργού στο λάθος του ισχυρισμού ότι ο υπουργός Εξωτερικών «εκτελούσε εντολές του». Ο εστί μεθερμηνευόμενο: ουκ εα με καθεύδειν το του Δένδια τρόπαιον.

 

Το sofagate ήλθε πολύ βολικό για τους Ευρωπαίους. Λέγοντας δυο λόγια παραπάνω για τον «σουλτάνο», κρύβουν ότι ποτέ δεν τους χαλάνε το χατίρι. Η αγένεια απέναντι στην Φον ντερ Λάιεν απλώς πασπάλισε, για μια φορά ακόμη, την ευμενή στάση της Ευρώπης απέναντι στην Άγκυρα.

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με το δημόσιο αίσθημα και πήρε κεφάλι στην πολιτική σκηνή. Αντίθετα κάποιοι πολιτικοί πρέπει να αλλάξουν πλέον οπτική γωνία και ρητορική για τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Και ορισμένοι παράγοντες να σκεφθούν τη δημόσια αυτοκριτική ή την παραίτηση.

Δεν του φτουράνε πλέον του Πρωθυπουργού οι εκπρόσωποι. «Εγκαλούμαι επειδή δεν έσβησα τα tweets όπως έκαναν άλλα πρόσωπα που εισήλθαν στην πολιτική;» επισφράγισε η Τέλη, τους λόγους που την οδηγούν στην έξοδο. Κρίμα. Η παρουσία της στο πόντιουμ ως τώρα, δείχνει ότι θα μπορούσαν να την κρατήσουν.

Παρεκκλίσεις δεν επιτρέπονται. Οι πολιτικοί με τους πολιτικούς και οι κλαρούχοι με τις δάφνες τους. Από τη φύση της αυτή η Δημοκρατία έχει ανάγκη να εκπροσωπούν τους Πρωθυπουργούς της οι υπουργοί τους και όχι οι στρατηγοί τους.

Στα δυτικά πολιτικά συστήματα τα συνδικάτα διαπραγματεύονται με τις εργοδοτικές οργανώσεις -και το κράτος- τους όρους εργασίας και αμοιβών των μελών τους.

Δεν ήταν φωτομοντάζ. Ούτε επιστροφή του Μιτσικώστα. Ήταν ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ - αυτοπροσώπως.

Σελίδα 1 από 12

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις