Γιώργος Λακόπουλος

Γιώργος Λακόπουλος

Νίκος Δένδιας: Οχυρό

Ιανουαρίου 18, 2021

Το σκάνινγκ στους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη εστιάζει μονίμως σε ένα πρόσωπο: Νίκος Δένδιας .Το «βλέπετε κανέναν καλύτερο;» είναι το πρώτο αβαντάζ του.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετακόμισε από το υπουργείο Εσωτερικών στο Μέγαρο Μάξιμου, με τον περίεργο τίτλο «υφυπουργός, παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας». Υφυπουργός του Μητσοτάκη, δια του Γεραπετρίτη. Μυστήρια πράγματα.

Ως πρόσωπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άλλαξε μέτρα και σταθμά καημό δεν άλλαξε», που λέει και το τραγούδι του Μικρούτσικου.

Το νομοσχέδιο Κεραμέως –Χρυσοχοΐδη έχει στην ούγια το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Που δήλωνε προεκλογικά ότι «έχει πάθος με τη δημόσια παιδεία»- και ας μην πέρασαν ποτέ ο ίδιος και τα παιδιά του ούτε απέξω. Καθώς έχει πάθος και με τη δημόσια «τάξη και ασφάλεια» τα έβαλε στο ίδιο νομοσχέδιο

Ακόμη και σήμερα, σπουδαίος πολιτικός γίνεσαι στη Βολή. Όχι στα κανάλια και στο Διαδίκτυο. Γιατί η ουσία της πολιτικής βρίσκεται πάντα στο Κοινοβούλιο.     

Τον χρησιμοποιούν, δεν τον αξιοποιούν. Για να απαλύνει ο συνδυασμός βαρβατίλας και ομοφοβίας, που αναδύει ένα σχήμα με Βορίδη και πολλούς λεβέντες της «ανδρικής σχολής» του Σαμαρά. Είναι επικοινωνιακό εγχείρημα...  

Από την συμπόρευση του ιστορικού ΠΑΣΟΚ με τα παραδοσιακά κόμματα του χώρου στον μαζικό χώρο- στη αυτοδιοίκηση, το συνδικαλισμό κλπ- και από το «ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις» του Ανδρέα Παπανδρέου, το ΚΙΝΑΛ έφτασε στην παραχάραξη να μην θεωρεί καν τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστώσα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Σε εποχές που αναζητείται η κανονικότητα, παραήταν αντικανονική η περίπτωση Λοβέρδου. Ότι η Γεννηματά άσκησε ορθολογικά τα προνόμιά της ως προέδρου, αφαιρεί τοξικότητά από το κόμμα της. 

Τι έβρισκε ένας «όξω καρδιά» άνθρωπος από το Κερατσίνι, με τον εντελώς διαφορετικής κουλτούρας και συμπεριφοράς Κυριάκο; Αυτό κι αν είναι παράδοξο.

Η επικράτηση Μητσοτάκη ήταν έκπληξη που έγινε - εκ των προτέρων - δεκτή ως παρένθεση. Τύπου Γιώργου Παπανδρέου.

Σελίδα 1 από 3

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις