Κορονοϊός: Βίντεο δείχνει πόσο μακριά φτάνουν τα σταγονίδια με το φτάρνισμα

Ακόμα ένα αποκαλυπτικό βίντεο από πλευράς επιστημόνων, που δείχνει πόσο μακριά μπορούν να φθάσουν τα σταγονίδια του φταρνίσματος και του βήχα, άρα πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε μεγάλες αποστάσεις εν μέσω κορονοϊού.
Κορονοϊός: Βίντεο δείχνει πόσο μακριά φτάνουν τα σταγονίδια με το φτάρνισμα

11:52 - 16/04/2020
Τελευταία ενημέρωση: 15:36 - 16/04/2020

Πληθαίνουν διαρκώς οι επιστημονικές έρευνες γύρω από το ταξίδι του κορονοϊού με το φτάρνισμα και τον βήχα.

Αρχικά, επιστήμονες στην Ιαπωνία έδωσαν απάντηση, διά μέσου πειράματος, στο ερώτημα πόσο επικίνδυνα για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού είναι τα μικροσταγονίδια που εκτοξεύονται με το φτάρνισμα και τον βήχα.

Έπειτα, πιστήμονες στη Σιγκαπούρη ισχυρίστηκαν πως έρευνες τούς έδειξαν ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί και μεταδίδεται την ώρα που μιλάμε ή αναπνέουμε, με τα σταγονίδια που εκπέμπονται στον αέρα.

Ενώ, προ ημερών, τρισδιάστατη προσομοίωση που δημιουργήθηκε μέσω ερευνητικών δεδομένων από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Κιότο, μας έδειξε τι μπορεί να συμβεί όταν κάποιος βήχει σ’ εσωτερικό χώρο.

Αυτήν την φορά, πρόκειται για ένα βίντεο στ’ οποίο φαίνεται η πορεία που ακολουθούν τα σταγονίδια του φταρνίσματος. Αμερικανοί επιστήμονες βιντεοσκόπησαν το φτάρνισμα και τον βήχα ενός ανθρώπου, υπό υγρές και ζεστές ατμοσφαιρικές συνθήκες και διαπίστωσαν πως τα σταγονίδιά τους είναι μπορούν να κινηθούν με ταχύτητα 10 και 30 μέτρων το δευτερόλεπτο.

Έτσι, στην περίπτωση ενός ασθενούς, δημιουργείται ένα μολυσματικό και «τυρβώδες» νέφος αερίων, ικανό να φθάσει από 7 μέχρι 8 μέτρα μακριά. Μιαν υγρή και ζεστή ατμόσφαιρα μέσα στο τυρβώδες νέφος αερίου, επιτρέπει στα σταγονίδια να μην εξατμίζονται και να διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα από το συνηθισμένο.

Δείτε το:

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων