Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Μια φρικτή εφημερία έζησε χθες βράδυ το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο εργάζεται ο τ. βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Μπαργιότας, που είναι ορθοπαιδικός χειρουργός.

Στο iEidiseis μιλά ο Βασίλειος-Παντελεήμων Μποζίκας, καθηγητής Ψυχιατρικής στο ΑΠΘ, αναλύοντας μελέτη για τον κορονοϊό το στρες και τον θυμό των πολιτών.

 

Κάποιοι άνθρωποι ασχολούνται με αυτά που πραγματικά έχουν αξία και κάνουν την διαφορά… Μία κατηγορία εξ αυτών ασχολούνται με παιδιά που γνώρισαν από νωρίς την σκληρή πλευρά της ζωής και έχουν ανάγκη από πολυεπίπεδη στήριξη.

Μετά την αποκάλυψη του iEidiseis σχετικά με το τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους κλινικάρχες για την επίταξη 200 κλινών στην Θεσσαλονίκη και το «όχι» που απάντησαν ήρθε η ώρα της απόφασης. 

Τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να δώσουν άμεσα 200 κλίνες για COVID-19 έστειλε το υπουργείο Υγείας, αλλιώς θα προχωρήσει σε επίταξη, καθώς έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση με τον κορονοϊό.

Τρομάζουν όσα λέει στο iEidiseis η διευθύντρια της μονάδας COVID-19 του ΓΝΘ «Παπανικολάου», Ευαγγελία Φούκα.

Επιδείνωση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια αλλά και αύξηση των νέων εμφραγμάτων παρατηρείται στη χώρα μας το τελευταίο 6μηνο καθώς ο κόσμος προσπαθεί να αποφύγει τα δημόσια νοσοκομεία από φόβο μην κολλήσει SARS-CoV-2. Το ίδιο πιθανότατα συμβαίνει και με άλλες ασθένειες που χρειάζονται πρόληψη και παρακολούθηση, κι εδώ είναι το «στοίχημα» που πρέπει να κερδίσει η Πολιτεία οργανώνοντας ένα ενιαίο σύστημα υγείας με συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Η παγκόσμια στρατηγική του ΠΟΥ για την επιτάχυνση της εξάλειψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ξεκινάει σήμερα, και αποτελείται από τρία βασικά βήματα.

Κίνδυνος δημόσιας υγείας από το lockdown στα διαιτολογικά γραφεία.

Σήμα κινδύνου για τα αντιγριπικά εμβόλια από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολο Βαλτά.

Σελίδα 1 από 11

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις