Η κακοκαιρία «Ελπίδα» χτυπά και την Εύβοια - Κλειστά τα σχολεία στο Μαντούδι μέχρι την Τετάρτη

Στα λευκά έχει ντυθεί και η Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα και ο Δήμος Μαντουδίου αποφάσισε να μείνουν κλειστά τα σχολεία έως και την Τετάρτη .
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» χτυπά και την Εύβοια - Κλειστά τα σχολεία στο Μαντούδι μέχρι την Τετάρτη

10:31 - 23/01/2022
Τελευταία ενημέρωση: 11:32 - 23/01/2022
Η κακοκαιρία Ελπίδα έχει δημιουργήσει προβλήματα και στην Εύβοια.
Επειδή η ΕΜΥ προβλέπει ότι από αύριο θα είναι πολύ έντονα τα φαινόμενα, με μεγάλα ύψη χιονιού αλλά και με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης αποφάσισε να διακοπούν τα διά ζώσης μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας, μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.
{https://youtu.be/h8HjN4_2Sc4}
Και στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, αρκετά είναι τα χωριά, κυρίως τα ορεινά, στα οποία παρατηρήθηκε έντονη χιονόπτωση, όπως τα Βίταλα, ο Άγιος Λουκάς, το Μετόχι, ο Άγιος Ιωάννης.

Ο Αντιδήμαρχος Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου, μιλώντας στο eviathema.gr ανέφερε: ” Σημειώθηκε χιονόπτωση κυρίως τις βραδινές ώρες, σε αρκετά χωριά της περιοχής της Κύμης. Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, είναι πλήρως προετοιμασμένος. Επί ποδός βρίσκονται τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, τα οποία πραγματοποιούν διανοίξεις. Δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στα χωριά, πλην του Μετοχίου, στο οποίο υπάρχει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, κάτι για το οποίο μεριμνά η ΔΕΗ.”

Σε επικοινωνία με το eviathema.gr, ο Πρόεδρος της ΤΚ Βιτάλων, Γιάννης Γέραλης ο οποίος βρίσκεται από νωρίς στους δρόμους για τον συντονισμό του καθαρισμού των δρόμων, δήλωσε: “Υπήρξε χιονόπτωση και στην Κύμη και τα περίχωρα, με τα ορεινά χωριά να έχουν περισσότερο όγκο χιονιού. Γενικότερα δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.”

Και στον Δήμου Καρύστου, υπήρξε έντονη χιονόπτωση σε αρκετές περιοχές, όπως τα Στύρα και η Κάρυστος. Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος σε επικοινωνία με το eviathema.gr δήλωσε: “Το χιόνι έχει φτάσει μέχρι και την θάλασσα. Άμεσα ο μηχανισμός του Δήμου και της Περιφέρειας ενεργοποιήθηκε και επεμβαίνει όπου χρειαστεί, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα, ενώ αναμένουμε το φαινόμενο να ενταθεί από αύριο Δευτέρα”.

{https://youtu.be/DbUjGz2if6A}

{https://youtu.be/6EAzcFlrUpE}

Πού διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία στον Νομό Ευβοίας

  • Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων :
  • Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Καρύστου, από την 44,5η χ/θ (Πόρτο Λάφια) έως την 57η χ/θ (Διασταύρωση Μαρμαρίου).

Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Στύρων, από Μεσοχώρια έως Στύρα (Παλαιό οδικό δίκτυο).

Η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται αύριο Δευτέρα, οπότε οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Πηγή: eviathema

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων