Η 25η Μαρτίου έχει ταυτιστεί ιστορικά με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, θρησκευτικά με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και γαστρονομικά με τον μπακαλιάρο.
Ως προς τον μπακαλιάρο, λοιπόν, που έχει δεσπόζουσα θέση στο τραπέζι αυτή την ημέρα, υπάρχουν ορισμένα μυστικά που αφορούν στο ξαλμύρισμά του.
Οδηγίες βήμα-βήμα για ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου
Παίρνετε το κομμάτι του μπακαλιάρου που έχει πολύ αλάτι και το βάζετε κάτω από το νερό για το ξεπλύνετε.
Στη συνέχεια το κόβετε σε μερίδες. Μπορείτε να αφαιρέσετε σε αυτό το σημείο την πέτσα.
Θα πάρετε ένα μεγάλο μπολ, θα το γεμίσετε με κρύο νερό και κάθε πέντε ώρες αλλάζετε το νερό.
Με αυτόν τον τρόπο ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο.
Η διαδικασία θα πάρει μία μέρα.
Παίρνετε ένα χαρτί κουζίνας και τοποθετείτε τα κομμάτια για να φύγει το νερό.
Αν ο μπακαλιάρος προορίζεται για κουρκούτι και μπει στο τηγάνι με υγρασία, θα χαλάσει.
Δείτε το βίντεο:
{https://www.youtube.com/watch?v=-iSk9RjpV1Y}