Δεν θα υπάρξει άρση των μέτρων για τον κορονοϊό μέχρι και την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με όσα εισηγήθηκε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων κατόπιν συνεδρίασής της την Τετάρτη (30/3).
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα παραμείνουν οι περιορισμοί στην εστίαση, αλλά και ότι θα περάσουμε ακόμα ένα Πάσχα με τα μέτρα να είναι σε ισχύ. Υπενθυμίζεται, ότι η Κυριακή του Πάσχα πέφτει φέτος στις 24 Απριλίου.
Τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν ξανά αυξητικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες και η θετικότητα βρίσκεται στα ύψη.
Την ίδια ώρα παρατηρείται αύξηση και στις νοσηλείες ασθενών, περίπου 40% πάνω από την περασμένη εβδομάδα
Τα επιδημιολογικά δεδομένα φαίνεται πως έβαλαν «φρένο» στις σκέψεις για άρση των περιορισμών, καθώς οι σκληροί δείκτες της πανδημίας δεν υποχωρούν.
Ομόφωνη η απόφαση για την παράταση των μέτρων
Πάντως πληροφορίες του iEidiseis από την Επιτροπή των Ειδικών αναφέρουν ότι εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις οι περισσότεροι Λοιμωξιολόγοι δεν σήκωναν κουβέντα για πλήρη άρση των μέτρων. Η απόφαση τόσο για τις μάσκες σε κλειστούς χώρους, όσο και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και την «πόρτα» στους ανεμβολίαστους ήταν ομόφωνη και δεν έκαναν πίσω.
Άλλωστε το στίγμα για το που οδηγούμαστε το έδωσε έγκαιρα η Μήνα Γκάγκα λέγοντας ότι «οι μολύνσεις είναι πολλές», ενώ πρόσθεσε ότι «θα ήθελα να σας πω καλές ειδήσεις αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι λόγω του καιρού μπορούμε να είμαστε έξω, χωρίς τη μάσκα».
Απαντώντας στο εάν επίκειται η κατάργηση της μάσκας στους κλειστούς χώρους η ίδια διέψευσε ότι θα πετάξουμε σύντομα τις μάσκες σε σούπερ μάρκετ και κομμωτήρια εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων. «Τα δεδομένα δεν είναι καλά», τόνισε η κ. Γκάγκα.
«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού το έχουμε και τηρούμε τα μέτρα μέχρι να χαλαρώσουμε. Δεν είναι η ώρα τώρα», επισήμανε σε ερώτηση για το πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας. «Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για να έχουμε μια καλή τουριστική περίοδο», διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας και εστίασε ότι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για μην κολλήσουμε και να περάσουμε ένα καλό Πάσχα.