Η κηδεία του 22χρονου που εκτελέστηκε από τον 44χρονο συγχωριανό του θα γίνει σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Πεντηκοστής στην Κρήτη.
Χθες, η οικογένεια του δολοφονηθέντος βάφτισε το νεογέννητο μωρό της οικογένειας, όπως ορίζει το έθιμο μέσα σε κλίμα οργής και θρήνου.
Το βρέφος πήρε το όνομα του πατέρα που δεν πρόλαβε να γνωρίσει.
Την ίδια ώρα η εν ψυχρώ δολοφονία του 22χρονου έχει προκαλέσει γενικό συναγερμό στην αστυνομία που φοβάται μια νέα βεντέτα στον Μυλοπόταμο ανάμεσα στις δύο οικογένειες, καθώς οι συγγενείς του εκλιπόντα εκφράζουν την αγανάκτηση τους και απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Αν και προς τα παρόν τα αίτια της δολοφονίας παραμένουν θολά, ωστόσο η σύζυγος του θύματος μιλώντας στο Mega, είπε πως η οικογένεια του δράστη τον ζήλευε τον 22χρονο.
«Δεν ήταν για κτηματικά Όχι. Όχι.. Τον ζήλευαν επειδή ήταν δυνατός. Κι ο αδελφός του είχε σηκώσει όπλο και σημάδευε εμένα μια φορά και ήμασταν στα δικαστήρια. Κι ήμουν έγκυος τότε. Γιατί είναι “άρρωστοι”. Είναι απ’ τα Χριστούγεννα. Όλες αυτές οι φασαρίες και τις δημιουργούσαν αυτοί. Πηγαίναμε στα δικαστήρια. Δίπλα ήταν τα σπίτια», είπε.
Λίγο νωρίτερα τον είχε αποχαιρετήσει με μια σπαρακτική ανάρτηση στο Διαδίκτυο. «Πού είσαι καρδιά μου;… Ακόμη δεν ήρθες… Έχει ξυπνήσει ο γιος σου και σε περιμένει να του μιλήσεις… Γιατί δεν έχεις έρθει ακόμα καρδιά;», έγραψε.
Πώς έγινε το φονικό
Με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 22χρονου βγήκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου με τον Εισαγγελέα να του ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ο 44χρονος μετά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης μεταφέρθηκε στα κρατητήρια Ρεθύμνου όπου και θα παραμείνει μέχρι και την απολογία του την ερχόμενη Παρασκευή.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν υπήρχαν προβλήματα μόνο μεταξύ της οικογένειας του δράστη και του θύματος, αλλά και μεταξύ των ιδίων των οικογενειών.
Το σκηνικό φαίνεται να εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις.
Νέες πληροφορίες από το cretalive, αναφέρουν ότι ο 22χρονος, με φόντο το μνημόσυνο για τους τρεις μήνες από το θάνατο του πατέρα του 44χρονου, φέρεται να είπε στον δράστη βαριές κουβέντες για νεκρούς και ζωντανούς.
Μάλιστα, μπροστά στο επεισόδιο ήταν συγγενείς του 22χρονου αλλά και γειτονες. Κάποιοι εξ αυτών υποστηρίζουν ότι είχε πιει κάτι παραπάνω, κάτι που μένει να αποδειχθεί από τα ευρήματα αλλά και τις καταθέσεις.
Ακολούθησε λογομαχία ανάμεσα στον 44χρονο και τον 22χρονο που έληξε λίγο μετά και ο καθένας πήρε το δρόμο του. Λίγο αργότερα ο 22χρονος περπατούσε κοντά στο σπίτι της αδερφής του. Μπροστα ήταν η ίδια, ο αδερφός του και ο πατέρας του. Τότε ο 44χρονος πέρασε από το σημείο με το αυτοκίνητό του προκειμένου όπως ισχυρίστηκε να πάει στα ζώα του. Εκεί οι δύο άνδρες φέρεται να διαπληκτίστηκαν εκ νέου με τον 22χρονο να φέρεται να επαναλαμβάνει τις βαριές κουβέντες που είχε πει λίγο πριν.
Τότε ο 44χρονος έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τον 22χρονο τέσσερις φορές.