Με πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κορυφώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 51η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών ηγείται των πορειών, ενώ πλήθος κόσμου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.
Μετά από προσυγκέντρωση στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου το πρωί πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, οι διαδηλωτές κινούνται σε κεντρικούς δρόμους σε δύο μπλοκ με κατεύθυνση προς Τσιμισκή.
Στο πρώτο μπλοκ συμμετέχουν η ΕΔΥΕΘ, νέοι στρατευμένοι, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ.
Επιπλέον συμμετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η νεολαία του ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθεί σε απόσταση το μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, πολιτικών κινημάτων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.
Εξέχουσα θέση στα πανό των διαδηλωτών είναι τα μηνύματα αλληλεγγύης στην Γάζα και τον παλαιστινιακό λαό.
Περιμετρικά των πορειών και ιδίως στην περιοχή του Σιντριβανίου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί προχώρησαν σε περισσότερες από δέκα προληπτικές προσαγωγές ατόμων κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο σημείο.