Ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης της περασμένης Παρασκευής στην Πλατεία Βάθη, είναι ο άνδρας κουρδικής καταγωγής που εντοπίστηκε νεκρός τα ξημερώματα στα Πετράλωνα. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι δύο υποθέσεις ήταν τελικά αλληλένδετες και η εκτέλεση ήρθε ως αντίποινα στο αιματηρό περιστατικό με τους δύο τραυματίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας είχε βρεθεί νεκρός στην οδό Αλκμήνης, χωρίς μπλούζα, ενώ πάνω του είχε το κινητό του τηλέφωνο, ένα φορτιστή και 5.000 ευρώ μετρητά. Οι εκτελεστές είχαν πυροβολήσει τουλάχιστον 14 φορές χρησιμοποιώντας πιστόλι 9 χιλιοστών, με τις 5 σφαίρες να τραυματίζουν θανάσιμα το θύμα στο κεφάλι και το στήθος.
Όπως διαπιστώθηκε, ο άνδρας ήταν Τούρκος υπήκοος Κουρδικής καταγωγής και είχε συλληφθεί στο παρελθόν με τρία διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και ηλικίες από 20 έως 30 χρόνων. Είχε απασχολησει τις αρχές το 2022 για υπόθεση ναρκωτικών που αφορούσε διακίνηση ποσότητας ηρωίνης.
Την περασμένη Παρασκευή, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους που πιθανότατα σχετίζονται με οικονομικές προστριβές από τη διακίνηση ναρκωτικών, ο ίδιος άνδρας είχε πυροβολήσει δύο ομοεθνείς του στο κέντρο της Αθήνας. Κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει την εικόνα του, την ώρα που αποχωρούσε από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης στη συμβολή των οδών Μάρνης και Αχαρνών κρατώντας το πιστόλι με το οποίο άνοιξε πυρ.
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την προανάκριση, συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Κούρδο μετανάστη στα Πετράλωνα,
συγκεντρώνοντας βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.