Βασιλόπιτες με πραγματική χρυσή λίρα Αγγλίας

Ποιος θα πετύχει την τυχερή βασιλόπιτα;
Βασιλόπιτες με πραγματική χρυσή λίρα Αγγλίας

09:14 - 30/12/2022
Τελευταία ενημέρωση: 09:14 - 30/12/2022

Βασιλόπιτες με πραγματική χρυσή λίρα Αγγλίας πουλάει αρτοποιείο στο Αιγάλεω.

Ο ιδιοκτήτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι οποιοσδήποτε θέλει από όλη την Αττική μπορεί να πάρει μια βασιλόπιτα και ίσως σταθεί τυχερός.

Οι βασιλόπιτες έχουν μέσα φλουρί εκτός από εκείνες που έχουν μέσα το «έπαθλο», δηλαδή ένα χαρτάκι με το οποίο ο νικητής θα πάει στο αρτοποιείο για να παραλάβει την λίρα.

Ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Πρόδρομος Μιχαλάκης, αναφέρει πως έχει φτιάξει 300 κομμάτια και σε δύο από αυτά υπάρχει ο τυχερός λαχνός.

Εάν αναζητάτε μια γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική βασιλόπιτα, με λίγα και απλά υλικά, ο Σταύρος Βαρθαλίτης έχει τη λύση. Στο μπλογκ του έχει ανεβάσει συνταγή για αρχάριους, ή για εκείνους που θέλουν να ξεμπερδέψουν γρήγορα και να έχουν σίγουρα καλό αποτέλεσμα.

Ο χρόνος προετοιμασίας και εκτέλεσης είναι περίπου στα 45 λεπτά με 1 ώρα, ενώ αργότερα θα πρέπει να περιμένετε δύο ώρες απλά για να πασπαλίσετε τη ζάχαρη άχνη.

Αναλυτικά:

Υλικά

  • 6 Αυγά
  • 160 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 160 γρ. Αλεύρι γ. ο. χ.
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 Πορτοκάλι (το ξύσμα)
  • 1 κ.σ. Ηλιέλαιο ή βούτυρο για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα θα χρειαστείτε κάποια χριστουγεννιάτικα στολίδια, εάν το επιθυμείτε και ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
  • Σπάμε τα αυγά ένα – ένα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε για λίγο τα υλικά με κυκλικές κινήσεις.
  • Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί , αλείφουμε τα τοιχώματα με το ηλιέλαιο ή το βούτυρο, μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ, το απλώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο 1 φορά.
  • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 120 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα τοιχώματα τις φόρμας και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα, χωρίς το αντικολλητικό χαρτί, σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ομοιόμορφα την επιφάνειά της, ώστε να την καλύψουμε, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων