Ελλάδα

Χαλκιδική: Στη φυλακή 68χρονος – Τον μαχαίρωσε φωνάζοντας «αυτό είναι το δώρο σου»

Καταδικάστηκε ο 68χρονος που μαχαίρωσε γείτονά του στη Χαλκιδική.

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε 68χρονος ο οποίος τον Μάιο του 2015 αποπειράθηκε να σκοτώσει με κουζινομάχαιρο έναν 43χρονο γείτονά του, σε περιοχή της Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική.

Ο άνδρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6,5 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε αφού τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δράστης και θύμα -και οι δύο με καταγωγή από την Αλβανία- μάλωναν αρκετά συχνά για ασήμαντους λόγους. Ανάμεσα σε άλλα, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ήταν ένα περιστατικό που προηγήθηκε τρεις μήνες νωρίτερα, όταν ο 43χρονος ξερίζωσε τα λουλούδια από την κοινή τους αυλή.

Έπειτα από ένα ακόμη καβγά, ο 68χρονος κυνήγησε και μαχαίρωσε στην παλάμη και στο μπράτσο το θύμα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. «Αυτό είναι το δώρο σου», φέρεται να είπε ο δράστης στον 43χρονο, καθώς τον μαχαίρωνε, όπως κατέθεσε το θύμα στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη, τονίζοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και πως βρισκόταν σε άμυνα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική κάθειρξη 12 ετών, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους ενόψει του Εφετείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Έτερος Εγώ - Νέμεσις: Πότε ξεκινά τελικά ο 3ος κύκλος
Ουκρανία ημέρα 324: Τα νεότερα του πολέμου μέχρι την κατάληψη της Σολεντάρ
Chevron Right