Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη μέρα από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Αρσακείου Ψυχικού, η εξέταση των 6 μαθητών που υπέβαλαν σε συστηματικό bullying τον 15χρονο συμμαθητή τους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δέσουν πετονιά γύρω από τον λαιμό του.
Όταν ολοκληρωθεί η ακρόασή τους, θα κληθεί να καταθέσει και ο ίδιος ο μαθητής για τα όσα υπέστη προκειμένου το σχολείο να αποφανθεί τι θα γίνει με τους νταήδες.
Σημειώνεται πως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου στέκεται στο πλευρό της οικογενείας του θύματος και ζητά την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος των εν λόγω μαθητών, καθώς όπως υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα άτομα εχουν επιδείξει και κατά το παρελθόν παραβατική συμπεριφορά.
Σε δηλώσεις του το πρωί της Μ. Τετάρτης στο Mega, ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, κατήγγειλε ότι το σχολείο προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, ενώ ανέφερε ότι η πλευρά του ανήλικου θα ζητήσει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
«Χθες παραλάβαμε τη δικογραφία και όσο κι αν το σχολείο προσπαθεί όλες αυτές τις ημέρες να υποβαθμίσει το περιστατικό, διακρίνω μέσα ποινικά αδικήματα πολύ σοβαρά. Σοβαρά πλημμελήματα και κακουργήματα. Διάβασα μία ιατροδικαστική έκθεση από την εξέταση που διενεργήθηκε στο παιδί, βλέπω τραύματα στον λαιμό του. Περιεδέθη με ένα νήμα. Το νήμα έχει διατρήσει το δέρμα και αυτό έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του» δήλωσε και γνωστοποίησε ότι η οικογένεια με μήνυση θα ζητήσει «την ποινική δίωξη όλων των υπευθύνων που προκύπτουν από τη δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού όπως σίγουρα και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων».
Σε άλλο σημείο ο κ. Δημητρίου σχολίασε πως η αίσθηση που του δίνεται είναι ότι το σχολείο ανησυχεί περισσότερο για τη φήμη του παρά για την υγεία του 15χρονου: «Μου προκαλεί εντύπωση ότι μετά το πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό, ουδείς από το σχολείο έστω ανθρώπινα δεν τηλεφώνησε στη μητέρα και στο παιδί για να μάθει για την πορεία της υγείας του, την ψυχολογική του κατάσταση.
«Την προηγούμενη Παρασκευή μια καθηγήτρια προσέγγισε τον 15χρονο, ο οποίος τυχαία είχε αναλάβει πριν ένα μήνα μαζί με μια συμμαθήτριά του να φτιάξουν ένα βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό. Εδώ παρεπιπτόντως δεν έχουμε περιστατικό σχολικού εκφοβισμού, έχουμε βίαιο περιστατικό απευθείας. Του είπε ότι είναι η ώρα να κάνουμε το μοντάζ για το βίντεο. Ο 15χρονος απάντησε ότι είναι λίγο άκυρο το timing που μου το ζητάτε και η καθηγήτρια του είπε "υπερβάλλεις τώρα". (...) Νομίζω πως ανησυχούν περισσότερο για τη φήμη του σχολείου, παρά για την υγεία του παιδιού», συνέχισε ο κ. Δημητρίου.
Ανέφερε πως το Αρσάκειο προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, καθώς σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση το σχολείο προσπαθεί να αποφύγει το επιχειρηματικό πλήγμα που θα προκύψει από την απομάκρυνση των έξι ανήλικων μαθητών.
«Μιλάμε για έξι παιδιά που κινδυνεύουν να απομακρυνθούν από το σχολείο. Επιχειρηματικά αυτό είναι ένα πλήγμα. Εάν υποβαθμιστεί το περιστατικό και αναγκαστεί να απομακρυνθεί ο 15χρονος από το σχολείο, η ζημιά θα είναι πολύ μικρότερη» είπε και διευκρίνισε πως η οικογένεια δεν πρόκειται να αφήσει να υποβαθμιστεί το περιστατικό και θα κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.