Ελλάδα

Μόσιαλος: Όχι στην «τρομολάγνα φημολογία» για τα εμβόλια και τη Μετάλλαξη Δέλτα

Έκκληση Ηλία Μόσιαλου «να βγάζουμε συμπεράσματα με βάση τα πραγματικά δεδομένα». Όσα έγραψε για τη Μετάλλαξη Δέλτα και την προστασία μας από τα εμβόλια.

Πίνακες, στοιχεία και τα πραγματικά δεδομένα για την προστασία των εμβολίων από τη Μετάλλαξη Δέλτα παρέθεσε για ακόμη μια φορά ο Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνει «όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην ενημέρωση και όλοι έχουμε δικαίωμα να έχουμε τη γνώμη μας.

Είναι αναγκαίο όμως να βγάζουμε συμπεράσματα με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Αντλούμε λοιπόν τις πληροφορίες μας, για να σχηματίσουμε άποψη, από τις χώρες που προπορεύονται στους εμβολιασμούς και που έχουν μεγάλες δυνατότητες επιδημιολογικής ιχνηλάτησης και ταυτοποίησης των παραλλαγών» και καταλήγει:

«Διαβάζουμε τις ανακοινώσεις των επίσημων οργανισμών υγείας και όχι μυθεύματα που εμπεριέχουν τη γνωστή τρομολάγνα φημολογία. Η διασπορά μη έγκυρων ειδήσεων δεν βοηθά κανέναν μας. Ας μην τις αναπαράγουμε».

Η ανάρτησή του

«Αναφέρθηκα σε προηγούμενη ανάρτηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ και στην επιτυχία του εμβολίου της Pfizer στην αποτροπή των σοβαρών λοιμώξεων κατά 93%.

Παραθέτω τώρα τα στοιχεία της Αγγλίας με βάση πρόσφατη δημοσίευση του βρετανικού οργανισμού δημόσιας υγείας. Στον συνημμένο πίνακα βλέπουμε τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού μετά την πρώτη και τη δεύτερη δόση, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός ανά εμβόλιο, παρότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουμε περισσότερους εμβολιασμένους με το εμβόλιο της AstraZeneca σε σχέση με της Pfizer.

Στην αναφορά του οργανισμού δημόσιας υγείας (Public Health England Covid-19 surveillance report week 26) βλέπουμε την ανάλυση των δεδομένων μετά από τυχαίες δειγματοληψίες έως και τις 13 Ιουνίου 2021.

Βλέπουμε λοιπόν πως εάν συγκρίνουμε τις δυο παραλλαγές άλφα και δέλτα, ναι, για όσους είχαν λάβει μία μόνο δόση, υπήρχε μια μείωση στην αποτροπή της συμπτωματικής νόσου.

Αλλά αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca έναντι της νοσηλείας κατόπιν λοίμωξης με τις παραλλαγές Άλφα και Δέλτα, βλέπουμε πως η προστασία μετά τον εμβολιασμό είναι πολύ υψηλή.

80% με μια δόση και

96% με δύο δόσεις.

Δεν έχουμε ακόμη πιο αναλυτικά στοιχεία στοιχεία για Pfizer και AstraZeneca αλλά με 96% αποτελεσματικότητα οι διαφορές θα είναι ασήμαντες.

Tα εμβόλια μας προστατεύουν από την παραλλαγή Δέλτα.

Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην ενημέρωση και όλοι έχουμε δικαίωμα να έχουμε τη γνώμη μας.

Είναι αναγκαίο όμως να βγάζουμε συμπεράσματα με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Αντλούμε λοιπόν τις πληροφορίες μας, για να σχηματίσουμε άποψη, από τις χώρες που προπορεύονται στους εμβολιασμούς και που έχουν μεγάλες δυνατότητες επιδημιολογικής ιχνηλάτησης και ταυτοποίησης των παραλλαγών.

Διαβάζουμε τις ανακοινώσεις των επίσημων οργανισμών υγείας και όχι μυθεύματα που εμπεριέχουν τη γνωστή τρομολάγνα φημολογία. Η διασπορά μη έγκυρων ειδήσεων δεν βοηθά κανέναν μας. Ας μην τις αναπαράγουμε».

imos 2

https://www.facebook.com/i.mos2020/posts/4165692320136689

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Συνελήφθη και ομολόγησε ο φερόμενος εμπρηστής της Κεφαλονιάς
Euro 2020: Οι συνθέσεις των ομάδων στο Αγγλία - Δανία
Chevron Right