Ελλάδα

Τα προβλήματα που αφήνει πίσω η κακοκαιρία Petar – Βίντεο από Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Αιτωλοακαρνανία

Σύντομο αλλά ιδιαίτερα σφοδρό το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Μικροπροβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Petar» που σάρωσε αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Το ψυχρό μέτωπο έφερε έντονα αλλά σύντομα καιρικά φαινόμενα σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2023, προκαλώντας τοπικά την εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Ιδιαίτερα σφοδρή ήταν η κακοκαιρία που έπληξε την Κεφαλονιά το απόγευμα του Σαββάτου. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Μύρτου την ώρα που αυτοκίνητα βρίσκονταν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα.

Η κακοκαιρία μάλιστα ήταν τόσο σφοδρή που προκάλεσε τη συσώρευση λάσπης και φερτών υλικών στον δρόμο, κλείνοντας προσωρινά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπή της κυκλοφορίας σημειώθηκε και στον δρόμο Αργοστόλιου – Φισκάρδου, λίγο μετά τον Αγκώνα, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε τη συσσώρευση λάσπης και φερτών υλικών. Από την κακοκαιρία δεν προκλήθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.

Κινδύνευσε σκάφος στην Κεφαλονιά

Άμεση ήταν η επέμβαση της Λιμενικής Αρχής Σάμης Κεφαλονιάς, όταν ενημερώθηκε ότι Θ/Γ σκάφος σημαίας Γερμανίας βρίσκεται σε πιθανή δυσχερή θέση, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα που είναι καλά στην υγεία τους ενώ στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εντόπισε το εν λόγω σκάφος και το συνόδευσε στον λιμένα Αγίας Ευφημίας ν. Κεφαλονιάς, όπου έδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους της Θ/Γ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

@worldweathernews24htv

Κακοκαιρία PETAR: Ισχυρή καταιγίδα στην Ανθούσα Πάργας 5-8-23 ⛈️⛈️.

♬ Thunder Sound – Tmsoft’s White Noise Sleep Sounds

@odyantypas

05 Αυγούστου 2023

♬ πρωτότυπος ήχος – ody

@haralabosvassilat

♬ πρωτότυπος ήχος – haralabosvassilat

https://www.tiktok.com/@gera_simos69/video/7263847624329923872

Μικροπροβλήματα στην Κέρκυρα από το πέρασμα της κακοκαιρίας

 

 

 

Δείτε φωτογραφίες από την Κεφαλονιά:

Κεφαλονια, Πλημμυρα, Κακοκαιρια

Κεφαλονια, Πλημμυρα, Κακοκαιρια

Κεφαλονια, Πλημμυρα, Κακοκαιρια

Κεφαλονια, Πλημμυρα, Κακοκαιρια

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ως πότε η Πολιτεία θα δέχεται την… κυλιόμενη φορολογική κομπίνα του ΠΑΣΟΚ;
Πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Τι καταβάλλεται αυτή την εβδομάδα
Chevron Right