ΕΔΕ για τον Μπαλάσκα - Αποκάλεσε «σκουπίδια» τους μετανάστες

Την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας, σήμερα το πρωί, από τον Τ/Σ του ΣΚΑΪ.
ΕΔΕ για τον Μπαλάσκα - Αποκάλεσε «σκουπίδια» τους μετανάστες
facebook.com/balaskas.stavros

Γράφει ο

18:50 - 26/08/2019
Τελευταία ενημέρωση: 16:16 - 27/08/2019

Ειδικότερα, ο κ. Μπαλάσκας, με «φόντο» την αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας στα Εξάρχεια, δήλωσε πως «εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια».

Σημειώνεται πως η προσαγωγή 143 προσφύγων και μετανστών ήταν ο απολογισμός της εν λόγω επιχείρησης, με αποτέλεσμα η σχετική αναφορά του συνδικαλιστή να έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, συμπλήρωσε μάλιστα πως ότι πρόσφυγες αποτελούν μία «σκόνη ενοχλητικού χαρακτήρα».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέχεια των παραπάνω, «ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.)».

Οι επίμαχες δηλώσεις

«Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας», είπε επί λέξει στο ΣΚΑΙ ο συνδικαλιστής των αστυνομικών, σχολιάζοντας την επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια.

Οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές της εκπομπής «Online» προσπάθησαν να δώσουν στον κ. Μπαλάσκα τη δυνατότητα να ανακαλέσει, κάτι που ο ίδος φάνηκε... διστακτικός να κάνει:

- «Με την παρομοίωση σκουπίδια εννοείτε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας;», ρώτησε η δημοσιογράφος

- «Όχι τους ανθρώπους;», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Ωστόσο ο κ. Μπαλάσκας συνέχισε:

- «Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, τότε θα έχει δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ».

Παρακολουθείστε τις σχετικές δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα, οι οποίες προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις πολιτών και πολιτικών στα social media, μεταξύ άλλων, εδώ:

{https://youtu.be/1xyJOZo2RQ4}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων