Τελικά αποτελέσματα εκλογών 2023: ΝΔ 40,55%, ΣΥΡΙΖΑ 17,83%, ΠΑΣΟΚ 11,86% - 8 κόμματα στη Βουλή

Τελικά αποτελέσματα εκλογών 2023: ΝΔ 40,55%, ΣΥΡΙΖΑ 17,83%, ΠΑΣΟΚ 11,86% - 8 κόμματα στη Βουλή

Τα αποτελέσματα εκλογών Ιουνίου 2023. Πώς διαμορφώνεται ο «χάρτης» της νέας Βουλής.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

20:33 - 25/06/2023
Τελευταία ενημέρωση: 02:18 - 26/06/2023

Τα τελικά αποτελέσματα εκλογών 2023 που έδωσε η κάλπη της 25ης Ιουνίου. Λίγο πάνω από το 50% η συμμετοχή. Όλες οι εξελίξεις.


LIVE

  • Αποτελέσματα εκλογών Ιουνίου 2023 - Τα κόμματα και οι έδρες τους στη νέα Βουλή

    02:05:37

    Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου. Πώς διαμορφώνεται ο «χάρτης» της νέας Βουλής.

  • Αποτελέσματα εκλογών Ιουνίου 2023 - Πώς ψήφισαν στην Εύβοια

    01:56:32

    Δείτε πώς ψήφισαν στην Εύβοια - Τα αποτελέσματα που δίνει το ΥΠΕΣ

  • Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργείο στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη

    01:51:11

    Νέες πληροφορίες για το υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

  • Πρώτη ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη μετά τη νίκη της ΝΔ

    01:41:07

    Στην πρώτη ανάρτηση μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να ευχαριστήσει τους πολίτες που του έδωσαν ισχυρή εντολή και υποσχέθηκε πως θα είναι ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, πιστός στο εθνικό του καθήκον με σχέδιο, αφοσίωση και σκληρή δουλειά.

    {https://twitter.com/kmitsotakis/status/1673065502346715136}

  • Αλλαγές και μετακίνηση αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργείων – Ξεκινούν τηλεφωνήματα

    01:38:28

    Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αλλαγές αναμένονται σε θεσμικό επίπεδο, με μετακίνηση αρμοδιοτήτων και μεταξύ υπουργείων, ώστε να γίνει πιο αποδοτική η λειτουργία της κυβέρνησης και να υπάρχει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, κατά τους σχεδιασμούς του Κ. Μητσοτάκη.

  • Παύλος Πολάκης: Επιβάλλονται άμεσες κινήσεις ανασυγκρότησης

    01:32:09

    Για «μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στην οποία σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα. Παράλληλα τονίζει ότι η ήττα αυτή, «επιβάλλει άμεσες κινήσεις ανασυγκρότησης».

    Παράλληλα ευχαριστεί τους πολίτες που του έδωσαν την έδρα στα Χανιά, έδρα που στο 60% της ενσωμάτωσης των ψήφων έδειχνε να χάνει. Ολόκληρη η ανάρτηση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ:

    «Το αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη ήττα για το Συριζα ,για τη δημοκρατική παράταξη του τόπου. Δυστυχώς η Ακροδεξιά και οι παραφυάδες της θα σταθεί δίπλα στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα. Μια ήττα που επιβάλλει αμεσες κινήσεις ανασυγκρότησης.

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στους πολίτες των Χανίων που με την ψήφο τους επέβαλλαν «κόντρα στους καιρούς» να τους εκπροσωπώ στη Βουλή των Ελλήνων.Υποσχομαι πως θα συνεχίσω με τον τρόπο που ξέρουν και που επιδοκίμασαν!

    Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους συνυποψήφιους μου και στους συντρόφους από το ΣΥΡΙΖΑ Χανιων ,που μαζί δώσαμε ένα ΣΚΛΗΡΟ και ΕΠΙΠΟΝΟ αγώνα για να κρατήσουμε όρθιο το Συριζα και να κρατήσουμε την έδρα ειδικά μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

    Ιδιαίτερα ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ τη Δωρα, την Σταυρουλα και την Πέρσα που είναι πάντα δίπλα μου!

    Τέλος είναι σαφές μετά από αυτό το αποτέλεσμα για να μπορέσουμε να αποτελέσουμε φραγμό στην παντοδυναμία της ΝΔ και στην ακροδεξιά, χρειαζόμαστε σοβαρές αλλαγές στην πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ταυτόχρονα με βαθιές αλλαγές στην οργανωτική μας δομή και στα συλλογικά μας ηγετικά όργανα!».

    {https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0sBQW4A2qwqbuA4LoiF8LdyxS3p6PDu7q8jGwbhJ8uBNdv9Gzxs7J8SKsr4tBAJYsl&id=100007004708966}

  • Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία

    01:29:22

    Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ απέστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

    «Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία με στόχο την ευημερία και ασφάλεια στην περιοχή» αναφέρει το μήνυμα Μπάιντεν.

  • Ποιοι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ χάνουν την έδρα τους

    01:21:29

    Η μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ κατά εννέα έδρες (32 από 41) σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, οδηγεί εκτός Βουλής ισάριθμους υποψηφίους του κόμματος.

    Συγκεκριμένα δεν επανεκλέχτηκαν ο Δημήτρης Διαμαντίδης από τη Β’ Πειραιώς, ο Αθανάσιος Γλαβίνας από τη Β’ Θεσσαλονίκης, ο Σωτήρης Παπαγεωργίου από την Καρδίτσα, η Αικατερίνη Ταγαρά από την Κορινθία, ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος από τη Μεσσηνία, η Ραχήλ Αλεξανδρίδου από την Πέλλα, ο Μιχάλης Τζελέπης από τις Σέρρες, ο Γιώργος Οικονόμου από τα Τρίκαλα και ο Νικόλαος Τσώνης από την Φθιώτιδα.

  • Ποιοι βουλευτές από την Ελληνική Λύση χάνουν την έδρα τους

    01:19:57

    Από την Ελληνική Λύση δεν επανεκλέγονται τέσσερις βουλευτές καθώς μειώθηκε ανάλογα η κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος και εκλέγει 12 από 16 βουλευτές.

    Την έδρα τους χάνουν ο Ιωάννης Λαϊνιώτης από την Αχαΐα, ο Βασίλης Αρμόνης από την Εύβοια, ο Βασίλης Κοτίδης από την Ημαθία και η Χριστίνα Κοντογιάννη από την Λάρισα.

  • Ποιοι βουλευτές από το ΚΚΕ χάνουν την έδρα τους

    01:18:24

    Το ΚΚΕ χάνει έξι έδρες (20 από 26) σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, με αποτέλεσμα να μην επανεκλέγονται επτά βουλευτές του, καθώς κερδίζει μία έδρα στη Λέσβο με τη Μαρία Κομνηνάκα.

    Την έδρα τους χάνουν ο Γιώργος Πέρρος από τον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ο Πάκος Έξαρχος από τα Ιωάννινα, η Τίνα Κουζιάκη από την Κοζάνη, ο Νικόλαος Κουτουμάνος από την Μεσσηνία, ο Αχιλλέας Κανταρτζής από τα Τρίκαλα, ο Κώστας Μπασδέκης από τη Φθιώτιδα και ο Αλέξανδρος Μαρινάκης από τα Χανιά.

  • Αποτελέσματα εκλογών 2023: Αυτοί είναι οι 300 της νέας Βουλής

    01:16:43

    Καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ισχυρή αυτοδυναμία ανέδειξαν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου. Η Νέα Δημοκρατία με 40,5% εκλέγει 158 νέους βουλευτές.

    Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,8% κατάφερε να εκλέξει μόλις 47 βουλευτές.

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 11,8% και 32 έδρες και στην τέταρτη το ΚΚΕ με 7,67% και 20 έδρες.

    Οι Σπαρτιάτες που στήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης συγκέντρωσε 4,68% και κατάφερε να εκλέξει 13 βουλευτές. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4,45% και 12 έδρες, το κόμμα Νίκη με 3,7% και 10 βουλευτές και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3,17% και 8 έδρες.

    Δείτε αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ ποιοι είναι οι 300 της νέας Βουλής.

  • Η ατζέντα των 15 πρώτων ημερών της νέας Κυβέρνησης

    01:13:40

    Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης.

  • Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Εμανουέλ Μακρόν

    01:11:47

    Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στις εκλογές του Ιουνίου 2023 εξέφρασε μέσω twitter o Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

    Χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκη ως «φίλο και συνεργάτη της Γαλλίας», ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την πίστη να συνεχίσουν να εργάζονται για μια πιο ισχυρή και πιο κυρίαρχη Ευρώπη.

    «Συγχαρητήρια αγαπητέ @kmitsotakis φίλε και συνεργάτη της Γαλλίας. Ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για μια ισχυρότερη και πιο κυρίαρχη Ευρώπη», έγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν.

    {https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1673084661365366784}

  • Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου 2023

    01:06:48

    Με μειωμένη δύναμη κατά 24 έδρες από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ανά την Επικράτεια, με ποσοστό 17,84% και 47 έδρες έναντι του 20,07% και 71 έδρες στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, με συνέπεια σημαντικά στελέχη του κόμματος να μένουν εκτός Βουλής.

    Στο 96,38% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων η εικόνα των εδρών έχει ως εξής:

    Συγκεκριμένα σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης χάνει από μια έδρα, εκτός από την Α' Πειραιά όπου διατηρεί τη δύναμη της 1 έδρας.

    Ειδικότερα στην Α' Αθηνών από τις τρεις έδρες χάνεται η μία έδρα και μένει εκτός ο Νίκος Βούτσης. Στον Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών από τις 3 έδρες χάνει τη μία η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Στον Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών πάλι από τις 3 έδρες χάνει μία έδρα και μένει εκτός η Ρένα Δούρου εάν επιλέξει αυτήν ως περιφέρεια εκλογής του ο Αλέξης Τσίπρας. Στον Β3 Νότιο Τομέα από τις 4 έδρες χάνεται η μία αυτή του Γιάννη Μουζάλα. Στην Α' Πειραιώς διατηρείται η μια έδρα με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα και δεύτερο τον Θ. Δρίτσα. Στην Β' Πειραιώς από τις δύο χάνει τη μία, αυτή του Γιάννη Ραγκούση. Στην Ανατολική Αττική από τις δύο χάνει τη μία και μένει εκτός ο Χρήστος Σπίρτζης. Στη Δυτική Αττική την 1 έδρα χάνει τελικά ο Γιώργος Τσίπρας.

    • Στην Α' Θεσσαλονίκης από τις 4 έδρες την έδρα χάνει ο Γιάννης Αμανατίδης και στην Β' Θεσσαλονίκης μένει με μία έδρα και μένει εκτός η Δώρα Αυγέρη.
    • Στην Αιτωλοακαρνανία από τις δύο έδρες την μία χάνει ο Γρηγόρης Θεοδωράκης.
    • Στην Αχαΐα από τις 3 έδρες χάνεται μια αυτή του Γιώργου Κυριακόπουλου.
    • Στα Δωδεκάνησα τη μια έδρα χάνει η Χρύσα Καραγιάννη.
    • Στον Έβρο επίσης την 1 χάνει ο Μενέλαος Μαλτέζος.
    • Στο Ηράκλειο από τις 2 την χάνει ο Σωκράτης Βαρδάκης.
    • Στα Ιωάννινα από τις 2 έδρες την μια χάνει ο Γιάννης Στέφος.
    • Στην Καβάλα την μια χάνει η Τάνια Ελευθεριάδου.
    • Στην Καρδίτσα επίσης την μια χάνει ο Νίκος Μηχαλάκης.
    • Στη Λάρισα από τις 2 την χάνει ο Γιάννης Καριπίδης.
    • Στη Λέσβο την μια έδρα χάνει τελικά Γιάννης Μπουρνούς.
    • Στην Πιερία την μια χάνει ο Σάκης Γκούνας.
    • Στις Σέρρες την μια έδρα χάνει ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής.
  • Συγχαρητήρια Μέτσολα - Βέμπερ στον Μητσοτάκη για τη νίκη του

    01:03:32

    Με μήνυμά της στο Twitter στα ελληνικά, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στις εκλογές 2023.

    «Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του στην πρωθυπουργία της Ελλάδας για ακόμα μια θητεία. Προσβλέπω στη συνεργασία μας για ανάπτυξη και προκοπή στην Ελλάδα και την Ευρώπη» ανέφερε η Μέτσολα.

    {https://twitter.com/EP_President/status/1673046433446916102}

    Βέμπερ: Η νίκη Μητσοτάκη είναι καλά νέα για την Ελλάδα και την Ευρώπη

    Τα συγχαρητήριά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του εξέφρασε και ο επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

    «Ο ελληνικός λαός διάλεξε! Συγχαρητήρια Kυριάκο Μητσοτάκη, με αυτή την εξαιρετική νίκη. Η νίκη σου είναι πολύ καλά νέα για την Ελλάδα και την Ευρώπη! Είναι μια σταθερή έγκριση του προγράμματός σας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας» ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Βέμπερ.

    {https://twitter.com/ManfredWeber/status/1673042798415605766}

  • Νέα κυβέρνηση ΝΔ: Ποιοι πάνε για υπουργοί σε Ναυτιλίας, Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής

    01:00:25

    Βαρβιτσιώτης στο Ναυτιλίας, Μηταράκης στο Προστασίας του Πολίτης και Καιρίδης στο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    Δείτε τι μετέδωσε ο ΣΚΑΪ:

  • Αποτελέσματα εκλογών σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης

    00:54:06

    Δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης.

    Αποτελέσματα εκλογών Α' Θεσσαλονίκης

    Αποτελέσματα εκλογών Β' Θεσσαλονίκης

  • Σπαρτιάτες: Κουμπάρος του Χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

    00:49:48

    Οι Σπαρτιάτες κατάφεραν να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή με αποτέλεσμα η ακροδεξιά να έχει ισχυρή εκπροσώπηση στο ναό της Δημοκρατίας.

    Το ακροδεξιό κόμμα που στηρίχθηκε από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, εξέλεξε συνολικά 12 βουλευτές.

    Ανάμεσά τους και ο Διονύσιος Βαλτογιάννης, κουμπάρος του πρώην Χρυσαυγίτη βουλευτή, Κώστα Μπαρμπαρούση.

    Η τοπική ιστοσελίδα Agrinionews γράφει συγκεκριμένα:

    «Ο Διονύσης Βαλτογιάννης είναι 52 ετών κατάγεται από το Μάστρο Οινιάδων, είναι αγρότης και πατέρας δυο παιδιών.

    Είναι εξάλλου κουμπάρος του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Μπαρμπαρούση ο οποίος συμμετείχε στον προεκλογικό αγώνα του Διονύση Βαλτογιάννη ο οποίος μάλιστα εκπροσωπούσε στο παρελθόν σε εκδηλώσεις το μόρφωμα «Έλληνες» του Κασιδιάρη.

    Αξιοσημείωτο εξάλλου πως ο κ. Βαλτογιάννης εξελέγη βουλευτής χωρίς ποτέ να λάβει σταυρό καθώς στις εκλογές του Μαΐου δεν ηταν υποψήφιος…».

    Αναλυτικά οι βουλευτές των Σπαρτιατών:

    Α' Αθηνών
    ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ευαγγέλου
    Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών
    ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Βασιλείου
    Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών
    ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ
    Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών
    ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου
    Β' Πειραιώς
    ΖΕΡΒΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Θεοδώρου
    Α' Ανατολικής Αττικής
    ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αντωνίου
    Αιτωλοακαρνανίας
    ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Σωτηρίου
    Αχαΐας
    ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Πελοπίδος
    Ηρακλείου
    ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ευαγγέλου
    Α' Θεσσαλονίκης
    ΚΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου
    Β' Θεσσαλονίκης
    ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου
    Λάρισας
    ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευσταθίου

  • Αποτελέσματα εκλογών στην Α' και Β' Πειραιώς

    00:47:46

    Δείτε τα αποτελέσματα εκλογών στην Α' και Β' Πειραιώς:

    Α' Πειραιώς:

    Β' Πειραιώς:

  • Ξεκινά η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

    00:45:28

    Άμεσα ξεκινούν οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να προκαθοριστεί το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις στο κόμμα.

    Μετρώντας βαριές απώλειες «για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκλεισε ένας μεγάλος και ιστορικός δημιουργικός κύκλος» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας το δρόμο να ανοίξουν άμεσα και συντεταγμένα οι διεργασίες στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

    Το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας, έθεσε ως χρονικό ορίζοντα «για την επιστροφή» του ΣΥΡΙΖΑ σε θέση ισχύος τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα και κάλεσε σε «γρήγορες αποφάσεις για αλλαγές» που περιλαμβάνουν ανανέωση του στελεχικού δυναμικού «από την κορυφή μέχρι τη βάση».

  • ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    • Αποχή στις εκλογές Ιουνίου 2023 - Αρνητικό ρεκόρ μεταπολίτευσης με 47,2%

      00:40:50

      Αρνητικό ρεκόρ μεταπολίτευσης αποτελεί το ποσοστό 47,2% της αποχής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

    • Tσαπανίδου: Γενναία η δήλωση του Α. Τσίπρα, το εύκολο θα ήταν να παραιτηθεί

      00:38:08

      Γενναία η δήλωση του Α. Τσίπρα, το εύκολο θα ήταν να παραιτηθεί, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου:

    • Αποτελέσματα εκλογών Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών

      00:33:13

      Δείτε τα αποτελέσματα εκλογών Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών:

    • Αποτελέσματα εκλογών Ιουνίου στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών

      00:31:58

      Δείτε τα αποτελέσματα εκλογών Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών:

    • Αποτελέσματα εκλογών Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών

      00:29:24

      Δείτε τα αποτελέσματα εκλογών Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών:

    • Αποτελέσματα εκλογών στη Β' Δυτικής Αττικής

      00:25:34

      Δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών στη Β' Δυτικής Αττικής:

    • Αποτελέσματα εκλογών στο 98% της Επικράτειας

      00:21:06

      Αποτελέσματα εκλογών στο 98% της Επικράτειας (κόμμα, ποσοστό, ψήφοι και έδρες):

      1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 40,56%, 2.095.107, 158
      2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 17,83%, 920.928, 48
      3. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11,86%, 612.367, 32
      4. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 7,68%, 396.516, 20
      5. ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 4,67%, 241.384, 12
      6. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 4,45%, 229.925, 12
      7. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΝΙΚΗ», 3,70%, 191.022, 10
      8. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 3,17%, 163.753, 8
    • Εκλογές Ιουνίου 2023 - Τα αποτελέσματα στον νομό Ροδόπης

      00:17:04

      Εκλογές 2023 - Τα αποτελέσματα στον νομό Ροδόπης:

    • Με χειροκροτήματα αποχώρησε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

      00:10:32

      Αποχώρησε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

      tsipras syriza ekloges 2023 anahorisi

    • Αποτελέσματα εκλογών 2023: Οι 8 βουλευτές που εκλέγονται με την «Πλεύση Ελευθερίας»

      00:06:58

      Ποιοι είναι οι οκτώ* βουλευτές του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας:

      ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ του Νικολάου
      ΚΕΦΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΖΩΡΤΖΙΑ) του Ηλία
      ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Κωνσταντίνου
      ΑΡΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Θωμά
      ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Γεωργίου
      ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Κωνσταντίνου

      (*) Σημειώνεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει επιλέξει τρεις περιφέρειες στις οποίες το κόμμα έχει εκλέξει βουλευτή. Όταν αποφασίσει ποια θα κρατήσει η ίδια, θα γίνει γνωστό ποιοι θα είναι οι δύο υποψήφιοι της Πλεύσης Ελευθερίας που τελικά θα βρίσκονται στη νέα Βουλή.

    • Αποτελέσματα εκλογών 2023: Ποιοι οι 10 βουλευτές που εκλέγονται με το κόμμα «Νίκη»

      00:04:25

      Ποιοι είναι οι 10 βουλευτές του κόμματος Νίκη:

      ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στεφάνου
      ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ του Ιωάννη
      ΒΟΡΥΛΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Δημητρίου
      ΒΡΕΤΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου
      ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ του Παναγιώτη
      ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Μιχαήλ
      ΝΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη
      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου
      ΡΟΥΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ναπολέοντος
      ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ του Βαγιάνου

    • Αποτελέσματα εκλογών 2023: Ποιοι είναι οι 12 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης

      00:03:06

      Ποιοι είναι οι 12 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης:

      ΣΑΡΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Κωνσταντίνου
      ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αναστασίου
      ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Διονυσίου
      ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ευάγγελου
      ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Ιωσήφ
      ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΧΑΪΔΩ του Δημητρίου
      ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Θεοδώρου
      ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ του Χρήστου
      ΚΟΥΠΕΛΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ του Σάββα
      ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αχιλλέως
      ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στυλιανού
      ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη

    • Αποτελέσματα εκλογών 2023: Ποιοι οι 20 βουλευτές που εκλέγονται με το ΚΚΕ

      00:01:29

      Ποιοι είναι οι 20* βουλευτές του ΚΚΕ:

      ΠΑΦΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Σπυρίδωνα
      ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) του Χρήστου
      ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αποστόλου
      ΚΤΕΝΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του Θεοφύλακτου
      ΔΑΓΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ) του Αθανασίου
      ΔΙΓΕΝΗ ΑΣΗΜΙΝΑ (ΣΕΜΙΝΑ) του Αναστασίου
      ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Περικλή
      ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεράσιμου
      ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ του Εμμανουήλ
      ΓΚΙΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου
      ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικολάου
      ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αθανασίου
      ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Πέτρου
      ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου
      ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Δανιήλ
      ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Δημητρίου
      ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αριστείδη
      ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ του Αποστόλου
      ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου

      (*) Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας έχει επιλέξει δύο περιφέρειες στις οποίες το κόμμα έχει εκλέξει βουλευτή. Όταν γίνει γνωστό ποια θα κρατήσει, θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο 20ος βουλευτής του ΚΚΕ.

    • Αποτελέσματα εκλογών 2023: Ποιοι οι 32 βουλευτές που εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

      23:58:59

      Ποιοι είναι οι 32* νέοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:

      ΔΟΥΔΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αριστείδη
      ΜΑΝΤΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Σωτηρίου
      ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ του Μαρίνου
      ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ (ΜΙΛΕΝΑ) του Γεωργίου
      ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ) του Ιωάννη
      ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μαρίνου
      ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ) του Ανέστη
      ΣΤΑΡΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Δημητρίου
      ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Θεοδοσίου
      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ του Κωνσταντίνου
      ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ανδρέα
      ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου
      ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του Γεωργίου
      ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
      ΚΑΖΑΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Νικολάου
      ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ιωάννη
      ΒΑΤΣΙΝΑ ΕΛΕΝΗ του Φανουρίου
      ΤΣΙΜΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη
      ΜΠΙΑΓΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Σπυρίδωνος
      ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Θεοδώρου
      ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (ΠΑΡΙΣ) του Δημητρίου
      ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΝΑΓΙΑ) του Λεωνίδα
      ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Θεοφάνη
      ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) του Νικολάου
      ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χαριλάου
      ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ του Νετζαντή
      ΧΝΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Ιωάννη
      ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ του Σαμπρή
      ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Νικολάου
      ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Γεωργίου

      (*) Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει επιλέξει τρεις περιφέρειες στις οποίες το κόμμα έχει εκλέξει βουλευτή. Όταν αποφασίσει ποια θα κρατήσει, θα γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο 31ος και ο 32ος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στη νέα Βουλή.

    • Αποτελέσματα εκλογών 2023: Οι 47 βουλευτές που εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ

      23:56:50

      Ποιοι είναι οι 47* βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

      ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΟΘΩΝ του Σταύρου
      ΑΚΡΙΤΑ ΕΛΕΝΑ του Λουκή
      ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Ευαγγέλου
      ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) του Κωνσταντίνου
      ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Μόσχου
      ΛΙΝΟΥ ΑΘΗΝΑ του Κωνσταντίνου
      ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ του Στεφάνου
      ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Παύλου
      ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ (ΕΦΗ) του Θεμιστοκλή
      ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Στυλιανού
      ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ του Δημητρίου
      ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ του Βασιλείου
      ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΝΙΝΑ) του Γεωργίου
      ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη
      ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ) του Γεωργίου
      ΓΑΒΡΗΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
      ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ηλία
      ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ του Βασιλείου
      ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) του Πέτρου
      ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Αντωνίου
      ΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ (ΓΙΩΤΑ) του Λεωνίδα
      ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ του Σάββα
      ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ του ’γγελου
      ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Χρήστου
      ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αντωνίου
      ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) του Παναγιώτη
      ΘΡΑΣΚΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ) του Κωνσταντίνου
      ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ιωάννη
      ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του Πέτρου
      ΤΖΟΥΦΗ ΜΕΡΟΠΗ του Στεφάνου
      ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικολάου
      ΠΑΠΠΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του Μιχαήλ
      ΒΕΤΤΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Δημητρίου
      ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
      ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Κωνσταντίνου
      ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Μιχαήλ
      ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΞΗΣ) του Βύρωνα
      ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΙΝ του Χασάν
      ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ του Εμμανουήλ
      ΜΠΑΡΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Θεοφάνη
      ΦΕΡΧΑΤ ΟΖΓΚΙΟΥΡ του Ναζήφ
      ΚΟΝΤΟΤΟΛΗ ΜΑΡΙΝΑ του Γεωργίου
      ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αθανασίου
      ΠΕΡΚΑ ΘΕΟΠΙΣΤΗ (ΠΕΤΗ) του Χαράλαμπου
      ΜΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ του Ιωάννη
      ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Πέτρου

      (*) Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει δύο περιφέρειες στις οποίες το κόμμα έχει εκλέξει βουλευτή. Όταν αποφασίσει ποια θα κρατήσει, θα γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο 47ος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    • Αποτελέσματα εκλογών 2023: Ποιοι οι 158 βουλευτές που εκλέγονται με τη ΝΔ

      23:54:59

      Ποιοι είναι οι 158 (*) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας:

      ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ του Στυλιανού
      ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Στεφάνου
      ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Μέλη
      ΛΥΤΡΙΒΗ ΙΩΑΝΝΑ του Δημητρίου
      ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αναστασίου
      ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΝΕΦΕΛΗ του Βασιλείου
      ΠΟΛΥΖΟΥ ΜΑΡΙΑ του Αθανασίου
      ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Στεφάνου
      ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Παναγιώτη
      ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ του Ιωάννη
      ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) του Κωνσταντίνου
      ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ του Μιχαήλ
      ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΓΓΕΛΟΣ) του Ματθαίου
      ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΗΣ) του Ιωάννη
      ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ του Αθανασίου
      ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ του Κωνσταντίνου
      ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
      ΡΑΠΤΗ ΖΩΗ του Γεωργίου
      ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΘΟΔΩΡΟΣ) του Βασιλείου
      ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΝΙΚΟΣ) του Χρήστου
      ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Κωνσταντίνου
      ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Βασιλείου
      ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Ιωάννη
      ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΜΙΧΑΗΛ (ΓΙΑΝΝΗΣ) του Πέτρου
      ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σπυρίδωνος
      ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) του Δημητρίου
      ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη-Παναγιώτη
      ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ του Νικολάου
      ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Διονυσίου
      ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αθανασίου
      ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου
      ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ του Αρκαδίου
      ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ του Ιωάννη
      ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη
      ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΔΟΜΝΑ-ΜΑΡΙΑ του Αριστείδη
      ΒΛΑΧΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αντωνίου
      ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δρακούλη
      ΛΙΒΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ιωάννη
      ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
      ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ του Ηλία
      ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) του Χρήστου
      ΠΕΤΣΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ) του Λεωνίδα
      ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδώρου
      ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου
      ΚΩΤΣΗΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αναστασίου
      ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου
      ΛΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου
      ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ του Γεωργίου
      ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ) του Ανδρέα
      ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δαμιανού
      ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σωτηρίου
      ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου
      ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημοσθένη
      ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Μιχαήλ
      ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Ιωάννη
      ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ του Ασημάκη
      ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Νικολάου
      ΓΙΑΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου
      ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Τριανταφύλλου
      ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου
      ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) του Νικία
      ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) του Ιωάννη
      ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αναστασίου
      ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αλεξάνδρου
      ΚΕΛΕΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Δημητρίου
      ΖΕΜΠΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου
      ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ) του Βασιλείου
      ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΩΜΑΪΣ (ΤΖΙΝΑ) του Γεωργίου
      ΑΚΤΥΠΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Δημητρίου
      ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Θεοδώρου
      ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ του Ζήσιμου
      ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Λάμπρου
      ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Φωτίου
      ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Στέργιου
      ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του Γεωργίου
      ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ (ΣΤΕΛΛΑ) του Ιωάννη
      ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
      ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Βασιλείου
      ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ του Γεωργίου
      ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικολάου
      ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Αθανασίου
      ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Πέτρου
      ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ του Δημητρίου
      ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΝΑ του Ταξιάρχη
      ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Σωτηρίου
      ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ) του Γεωργίου
      ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρυσοστόμου
      ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου
      ΠΑΠΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ) του Αστερίου
      ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αναστασίου
      ΚΕΦΑΛΑ ΜΑΡΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Στεφάνου
      ΑΜΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στυλιανού
      ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη
      ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αδάμ
      ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ του Βασιλείου
      ΔΕΛΗΚΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Γεωργίου
      ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αλεξάνδρου
      ΚΩΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
      ΣΚΟΝΔΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ του Κωνσταντίνου
      ΣΠΑΝΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΤΕΛΗΣ) του Γεωργίου
      ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του Βασιλείου
      ΓΚΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Σωτηρίου
      ΚΑΠΠΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ του Σπυρίδωνος-Διονυσίου
      ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παύλου
      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Κωνσταντίνου
      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΧΑΛΗΣ) του Γεωργίου
      ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ του Σταύρου
      ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρήστου
      ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ (ΜΑΡΙΛΕΝΑ) του Δημητρίου
      ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ) του Βασιλείου
      ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Μιχαήλ
      ΦΟΡΤΩΜΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Αριστοτέλη
      ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ του Εμμανουήλ
      ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ του Δημοσθένη
      ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Παναγιώτη
      ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αχιλλέα
      ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου
      ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ του Παντελή
      ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ιωσήφ
      ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Χριστόφα
      ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ιωάννη
      ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου
      ΜΑΚΡΗ ΖΩΗ (ΖΕΤΤΑ) του Μιχαήλ
      ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου
      ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Κωνσταντίνου
      ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ) του Παναγιώτη
      ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου
      ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του Παντελή
      ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΣΠΥΡΟΣ) του Γεωργίου
      ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΛΑΚΗΣ) του Νικολάου
      ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Ευαγγέλου
      ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αθανασίου
      ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ (ΦΩΝΤΑΣ) του Ελευθερίου
      ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ του Ευαγγέλου
      ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Ευριπίδη
      ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου
      ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αχιλλέα
      ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ του Στυλιανού
      ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ του Ισιδώρου
      ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αχιλλέα
      ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του Γεωργίου
      ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ του Αθανασίου
      ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ του Χρήστου
      ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Θεοδώρου
      ΛΙΟΥΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Αχιλλέα
      ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) του Δημητρίου
      ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου
      ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ) του Δημητρίου
      ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
      ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ του Γεωργίου
      ΜΠΟΥΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου
      ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αγγελή
      ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) του Κωνσταντίνου
      ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΣΕΒΑΣΤΗ (ΣΕΒΗ) του Αναστασίου
      ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Εμμανουήλ
      ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) του Αντωνίου

      (*) Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει τρεις περιφέρειες στις οποίες το κόμμα έχει εκλέξει βουλευτή. Μόλις αποφασίσει ποια θα κρατήσει, θα γίνει γνωστό ποιοι θα είναι οι δύο υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας που τελικά θα βρεθούν στη Βουλή.

    • Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μητσοτάκη

      23:49:50

      Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

    • Πώς ψήφισαν οι νέοι ηλικίας 17-24: Στο 8% το ποσοστό στους Σπαρτιάτες

      23:48:07

      Δείτε πώς ψήφισαν οι νέοι ηλικίας 17-24. Στο 8% το ποσοστό στους Σπαρτιάτες.

      Δείτε το βίντεο:

    • Αποτελέσματα εκλογών: Οι 10 εκλογικές Περιφέρειες που βγαίνει 2ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

      23:45:20

      Όπως καταγράφεται στα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τις δυνάμεις του σε μια σειρά από Περιφέρειες, σε σχέση με τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

      Ειδικότερα, με τα έως τώρα στοιχεία του Υπουργείο Εσωτερικών (στο 97,36%) αυτές είναι οι εκλογικές Περιφέρειες στις οποίες το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα:

      1. Δωδεκανήσου 14,54%
      2. Δράμας 15,31%
      3. Ηρακλείου 22,94%
      4. Κιλκίς 14,33%
      5. Λακωνίας 14,87%
      6. Λασιθίου 25,50%
      7. Λέσβου 14,77%
      8. Ρεθύμνης 25,78%
      9. Χαλκιδικής 14,52%
      10. Χίου 19,84%

      Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου το ΠΑΣΟΚ είχε βγει δεύτερο κόμμα σε έξι Περιφέρειες.

      Αυτές ήταν οι εξής:

      1. Δράμας 16,93%
      2. Κιλκίς 17,34%
      3. Λακωνίας 15,21%
      4. Λασιθίου 21,48%
      5. Ρεθύμνης 21,47%
      6. Χίου 19,30%
    • Ποιοι εκλέγονται από το κόμμα «Σπαρτιάτες»

      23:42:52

      Με ποσοστό 4,68% οι Σπαρτιάτες καταλαμβάνουν 13 έδρες στη Βουλή. Θα τις καλύψουν οι εξής:

      1. Αθανάσιος Χαλκιάς από την Α' Αθηνών,
      2. Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών,
      3. Γεώργιος Μανούσος από τον Δυτικό Τομέα Αθηνών,
      4. Βασίλειος Στίγκας από τον Νότιο Τομέα Αθηνών,
      5. Αλέξανδρος Ζερβέας από την Β' Πειραιώς,
      6. Ιωάννης Δημητροκάλλης από την Ανατολική Αττική,
      7. Διονύσιος Βαλτογιάννης από την Αιτωλοακαρνανία,
      8. Γεώργιος Ασπιώτης από την Αχαΐα,
      9. Δέσποινα Γιακομίδου από την Εύβοια,
      10. Μιχάλης Γαυγιωτάκης από το Ηράκλειο,
      11. Ιωάννης Κόντης από την Α' Θεσσαλονίκης,
      12. Πέτρος Δημητριάδης από τη Β' Θεσσαλονίκης και
      13. Κωνσταντίνος Φλώρος από τη Λάρισα
    • Επικοινωνία Νίκου Ανδρουλάκη με Κυριάκο Μητσοτάκη

      23:41:09

      Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχάρη τηλεφωνικά τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    • Εκλογές Ιουνίου 2023: Ποιοι εκλέγονται από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας

      23:39:12

      Συνολικά 15 βουλευτές εκλέγονται από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων, μετά το πέρας των εκλογών της Κυριακής 25 Ιουνίου. Από αυτούς, οι 7 προέρχονται από τη ΝΔ, οι 3 από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι 2 από το ΠΑΣΟΚ, ενώ από 1 βουλευτή θα έχουν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ.

      Αναλυτικά:

      ΝΔ: Ειρήνη Αγαπηδάκη, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Χρήστος Στυλιανίδης, Ιωάννα Λυτρίβη, Γεώργιος Σταμάτης, Μαρία – Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και Μαρία Πολύζου.

      ΣΥΡΙΖΑ: Όθωνας Ηλιόπουλος, Έλενα Ακρίτα και Ευάγγελος Αποστολάκης.

      ΠΑΣΟΚ: Παναγιώτης Δουδωνής και Δημήτρης Μάντζος

      Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Θανάσης Παφίλης, από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης και από τη ΝΙΚΗ ο Γεώργιος Αποστολάκης.

      Ποια μεγάλα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ χάνουν την έδρα τους

      Η δραματική μείωση των εδρών που λαμβάνει οι ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές, λόγω της μείωσης των ποσοστών, αλλά κυρίως εξαιτίας του συστήματος της ενισχυμένης αναλογικής, θέτει εκτός κοινοβουλίου πολλά βαριά ονόματα του κόμματος.

      Πρόκειται για τα εξής στελέχη, μεταξύ άλλων:

      Πόπη Τσαπανίδου (ψηφοδέλτιο Επικρατείας), Νίκο Βούτση (Α' Αθηνών), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Βόρειος Τομέας Β' Αθηνών), Γιάννη Μουζάλα (Νότιος Τομέας Β' Αθηνών), Χρήστο Σπίρτζη, (Ανατολική Αττική), Γιάννη Ραγκούση (Β' Πειραιώς), Γιώργο Τσίπρα (Δυτική Αττική), Γρηγόρη Θεοδωράκη (Αιτωλοακαρνανία), Γιάννη Αμανατίδη (Α' Θεσσαλονίκης), Δώρα Αυγέρη (Β' Θεσσαλονίκης), Σάκη Γκούνα (Πιερία), Σωκράτη Βαρδάκη (Ηράκλειο), Τάνια Ελευθεριάδου (Καβάλα), Άγγελο Τόλκα (Ημαθία), Γιάννη Στέφο (Ιωάννινα), Γιώργο Ψυχογιό (Κορινθία) και άλλους.

      Εκτός Βουλής είναι πιθανό να βρεθεί και ο Γιάννης Δραγασάκης, η τύχη του οποίου εξαρτάται από τις καραμπόλες του εκλογικού νόμου στην κατανομή των εδρών.

      Πότε ανακοινώνεται η κυβέρνηση, πότε η ορκωμοσία των 300

      Η νέα περίοδος εκκινεί με την παράδοση των επισήμων εκλογικών αποτελεσμάτων, από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και την ορκωμοσία του επανεκλεγέντος πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

      Βασικοί σταθμοί της, η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνηση (τη Δευτέρα 26/6) και η ορκωμοσία των «300» (την επόμενη Δευτέρα, 3 Ιουλίου), και τελικός σταθμός, η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς τη νέα κυβέρνηση, μερικές ημέρες αργότερα.

      Στις 9 το πρωί της Δευτέρα, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού θα μεταβεί στο Μέγαρο της Βουλής όπου θα επιδώσει τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου, στον Πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα. Αυτός, με τη σειρά του, θα μεταβεί στην Ηρώδου Αττικού προκειμένου να ενημερώσει σχετικώς, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

      Ακολούθως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως αρχηγό του κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη νέα Βουλή, προκειμένου να τον διορίσει πρωθυπουργό και να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος. Ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός θα ορκιστεί στο Προεδρικό Μέγαρο, και μερικές ώρες μετά, αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

      Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, και την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄ (εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

      Η πρώτη, αυτή, φάση της νέας τετραετίας, θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

      Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 84) και τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 141) η κυβέρνηση οφείλει, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, να εμφανιστεί στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, μετά τη συζήτηση των προγραμματικών της δηλώσεων. Η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης αναμένεται να διεξαχθεί μερικές ημέρες μετά την ορκωμοσία των βουλευτών και την εκλογή του προεδρείου της Βουλής, και θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας συζήτησης, με την ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

    • Ένταση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη - Χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ

      23:31:46

      Ένταση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Άγνωστοι πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

      Κινητοποίηση της ΕΛΑΣ με ΜΑΤ. Όπως μετέδωσε το MEGA έγινε χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ.

      pasok epeisodia1

      pasok epeisodia2

      Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

    • Αλέξης Τσίπρας: Αντιφάσεις

      23:29:51

      Στην επιμνημόσυνη δήλωση του, ο Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί στην «Αριστερά», γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος στο iEidiseis.

      Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

    • Αποτελέσματα εκλογών 2023: Πότε είχαμε ξανά οκτακομματική Βουλή

      23:25:01

      Για δεύτερη φορά στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία οι πολίτες βάζουν στη Βουλή οκτώ κόμματα. Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο εξασφαλίζουν: Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας.

      Ειδικότερα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 το 3% πέρασαν τα εξής κόμματα:

      • ΣΥΡΙΖΑ – 145 έδρες (35,46 %)
      • ΝΔ - 75 έδρες (28,09 %)
      • Χρυσή Αυγή – 18 έδρες (6,99 %)
      • ΠΑΣΟΚ – 17 έδρες (6,29 %)
      • ΚΚΕ – 15 έδρες (5,55 %)
      • Το Ποτάμι – 11 έδρες (4,09 %)
      • Ανεξάρτητοι Έλληνες – 10 έδρες (3,69 %)
      • Ενωση Κεντρώων – 9 έδρες (3,44 %)

      Oktakommatiki bouli 2015 1

      Σημειώνεται πως με βάση τα έως τώρα εκλογικά αποτελέσματα η κατανομή των εδρών της νέας Βουλής έχει ως εξής:

      • ΝΔ: 158
      • ΣΥΡΙΖΑ: 47
      • ΠΑΣΟΚ: 32
      • ΚΚΕ: 20
      • Σπαρτιάτες: 13
      • Ελληνική Λύση: 12
      • Νίκη: 10
      • Πλεύση Ελευθερίας: 8

      Oktakommatiki bouli 2023 1

    • Μάγδα Φύσσα για «Σπαρτιάτες»: Να τους χαίρεστε - Τους θέλατε και τους βγάλατε

      23:22:06

      H μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα μίλησε για την είσοδο του κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή μετά τις εκλογές.

      «Να τους χαίρεστε. Τους θέλατε και τους βγάλατε. Κάποιοι δούλεψαν για αυτό. Εγώ είμαι εδώ στον δρόμο και παλεύω για τον φασισμό που τον έχω στην πλάτη μου. Δουλέψατε όλοι για να μπουν και πάλι στη Βουλή. Τώρα αν μια μονάδα δεν τους ήθελε και οι υπόλοιποι τους ήθελαν. Όλα τα κανάλια έλεγαν ότι είναι κάτι καινούργιο. Πάρτε τώρα το κάτι καινούργιο που είναι ο Κασιδιάρης μέσα» ανέφερε αρχικά η Μάγδα Φύσσα στο debater και πρόσθεσε:

      «Αλίμονο για εμάς που είμαστε στον δρόμο και παλεύουμε κατά του φασισμού δέκα χρόνια τώρα για να έρθει μια μέρα και να ακούσουμε Σπαρτιάτες και να είναι ο Κασιδιάρης μέσα. Ε κάποιος δούλεψε για αυτό. Εγώ μέχρι σήμερα δεν είχα ακούσει ότι υπάρχουν οι Σπαρτιάτες σαν κόμμα και πλέον έχουν μπει στη Βουλή. Η κοινωνία που τους έβγαλε να τους χαίρεται και να ξέρει πως θα μας βρει απέναντι του και δε θα κάνουμε πίσω».

    • Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα

      23:17:08

      Κεντρικό θέμα σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν οι σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να επισημαίνουν τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας με μεγάλη διαφορά.

      Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) σε τηλεγράφημά του με τίτλο «Οι Έλληνες συντηρητικοί κερδίζουν συντριπτική νίκη στις εκλογές» γράφει ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι έδωσαν συντριπτική νίκη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας της οποίας ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι Έλληνες ψήφισαν για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε εβδομάδες με τον Μητσοτάκη να καταγράφει ήδη σαφή νίκη που του χαρίζει άλλη μια θητεία, προσθέτει το dpa.

      Το Bloomberg στο άρθρο του με τίτλο «Ο Μητσοτάκης της Ελλάδας κερδίζει την πλειοψηφία με συντριπτική εκλογική νίκη», γράφει ότι ο Μητσοτάκης κερδίζει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, έχοντας προτάξει στο πρόγραμμά του την ανάκαμψη της οικονομίας.

      Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) στο τηλεγράφημά του με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας συντηρητικός που πόνταρε τα πάντα στην οικονομική ανάκαμψη», γράφει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κέρδισε με μεγάλο προβάδισμα σήμερα τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, δηλώνει ότι η νίκη αυτή του δίνει «ισχυρή εντολή».

      Η γαλλική εφημερίδα Liberation στο άρθρο της αναφέρεται στον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Η εφημερίδα εστιάζει στην ελληνική αριστερά που βουλιάζει, όπως γράφει χαρακτηριστικά

      Το πρακτορείο Reuters στο τηλεγράφημά του με τίτλο «Ο Έλληνας συντηρητικός ηγέτης δηλώνει ότι η εκλογική του νίκη είναι εντολή για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων», γράφει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μετά τη νίκη του στις σημερινές επαναληπτικές εκλογές ότι ο ελληνικός λαός του έδωσε εντολή να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που τόσο πολύ χρειάζεται η χώρα. Μιλώντας σε πλήθος κόσμου που ζητωκραύγαζαν, ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε ισχυρή ανάπτυξη, που θα επιτρέψει αυξήσεις μισθών και τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, αναφέρει το Reuters.

      Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Ajansı γράφει στο τηλεγράφημά του ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε συντριπτική νίκη στις βουλευτές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα.

    • Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας ο Κ. Μητσοτάκης στο Προεδρικό

      23:14:15

      Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αύριο 26 Ιουνίου:

      1. στις 09:50, θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος θα την ενημερώσει για τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή που προέκυψε κατά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου
      2. στις 11:00, θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να του αναθέσει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος.
    • Χαμένοι και κερδισμένοι στο ΠΑΣΟΚ

      23:03:14

      Η μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ κατά εννέα έδρες (32 από 41) σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, οδηγεί εκτός Βουλής ισάριθμους υποψηφίους του κόμματος.

      Συγκεκριμένα δεν επανεκλέχθηκαν ο Δημήτρης Διαμαντίδης από τη Β' Πειραιώς, ο Αθανάσιος Γλαβίνας από τη Β' Θεσσαλονίκης, ο Σωτήρης Παπαγεωργίου από την Καρδίτσα, η Αικατερίνη Ταγαρά από την Κορινθία, ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος από τη Μεσσηνία, η Ραχήλ Αλεξανδρίδου από την Πέλλα, ο Μιχάλης Τζελέπης από τις Σέρρες, ο Γιώργος Οικονόμου από τα Τρίκαλα και ο Νικόλαος Τσώνης από τη Φθιώτιδα.

    • Νίκος Ανδρουλάκης: Ξαναπιάνουμε το νήμα της ιστορίας

      22:53:34

      Την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. «Κάναμε ακόμα ένα βήμα στην ανοδική μας πορεία, την πορεία που κάνει το Κίνημά μας το τελευταίο διάστημα» είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του, συμπληρώνοντας πως «σε πολλούς νομούς το ΠΑΣΟΚ έχει αναδειχτεί δεύτερη δύναμη. Ξαναπιάνουμε το νήμα της ιστορίας».

      Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμέυτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή δύναμη θα ασκήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση στη ΝΔ, ενώ δεν έκρυψε τον ιδιαίτερο προβληματισμό του για την – όπως είπε – «άνοδος της ακροδεξίας και των ναζιστικών κομμάτων».

      Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ανέφερε ότι το «Το αποτέλεσμα υπογραμμίζει το χρέος μας να οικοδομήσουνε την σύγχρονη κεντροαριστερά απέναντι στη ΝΔ» και έκλεισε τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι από αύριο «ξεκινάει το νέο ταξίδι για μια ισχυρή Ελλάδα, την Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Σε αυτή την πορεία θα είμαι σε όλοι μαζί».

      {https://www.youtube.com/watch?v=MXwcW1zzqdg}

    • Αποτελέσματα εκλογών 2023 στην Α' Ανατολικής Αττικής

      22:49:49

      Αποτελέσματα εκλογών 2023 στην Α' Ανατολικής Αττικής:

    • Αποτελέσματα εκλογών στην Α' Αθηνών

      22:47:53

      Δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών στην Α' Αθηνών:

    • Αποτελέσματα εκλογών 2023 στο 97% της Επικράτειας

      22:42:07

      Αποτελέσματα εκλογών 2023 στο 97% της Επικράτειας:

      1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 40,56% 2.075.701 - 158 έδρες
      2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 17,83% 912.624 - 47 έδρες
      3. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11,86% 607.098 - 32 έδρες
      4. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 7,67% 392.481 - 20 έδρες
      5. ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 4,68% 239.745 - 13 έδρες
      6. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 4,45% 227.874 - 12 έδρες
      7. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ 3,70% 189.543 - 10 έδρες
      8. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 3,17% 162.355 - 8 έδρες
    • Ανακατατάξεις στη ΝΔ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών: Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι

      22:33:07

      Ανακατατάξεις στους βουλευτές που εκλέγονται στη Βουλή με το κόμμα ης ΝΔ παρατηρείται σε αυτές τις εκλογές σε σχέση με τις προηγούμενες. Το κόμμα με ποσοστό 40,45% καταλαμβάνει 158 έδρες, 12 περισσότερες σε σχέση με την εκλογική διαδικασία του Μαΐου, ωστόσο σε εκλογικές περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης χάνει έδρες με αποτέλεσμα υποψήφιοι που εκλέχθηκαν τον Μάιο να μην επανεκλέγονται.

      Από δύο έδρες χάνει το κόμμα στον Νότιο (9 από 11) και στον Βόρειο Τομέα Αθηνών (7 από 9) και στην Ανατολική Αττική (5 από 7). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουν εκτός Βουλής ο Τάσος Γαϊτάνης και η Ιωάννα Γκελεστάθη από τον Νότιο Τομέα Αθηνών, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Άρια Αγάτσα από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, καθώς και η Βάσω Κόλλια και η Αικατερίνη Κατσανδρή από την Ανατολική Αττική.

      Από έναν βουλευτή λιγότερο (8 από 9) εκλέγει σε Α' Θεσσαλονίκης (εκτός ο Δημήτρης Βενιέρης - Βελόπουλος, αδελφός του προέδρου της Ελληνικής Λύσης), στη Β' Θεσσαλονίκης (3 από 4 - εκτός ο Σάββας Αναστασιάδης), στην Α' Αθηνών (6 από 7 - εκτός η Φωτεινή Πιπιλή), και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών (4 από 5 εκτός η Μαρία Συρεγγέλα).

      Αντίθετα, η ΝΔ κερδίζει δύο επιπλέον έδρες στις Σέρρες (4 από 2 - εκλέγονται οι Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης), στα Ιωάννινα (3 από 1 - εκλέγονται οι Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφαλά, Γιώργος Αμυράς), καθώς και σε Τρίκαλα και Φθιώτιδα (3 από 1) με συνέπεια να εκλέγονται οι Αθανάσιος Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα - Παλιούρα, καθώς και οι Γιάννης Οικονόμου και Γιώργος Κοτρωνιάς αντίστοιχα. Δύο επιπλέον βουλευτές εκλέγει η ΝΔ και στην Ημαθία (4 από 2) με ευνοημένους τους Αναστάσιο Μπαρτζώκα και Λάζαρο Τσαβδαρίδη καθώς και σε Καρδίτσα (4 από 2 - εκλέγονται οι Ασημινα Σκόνδρα και Τέλης Σπανιάς) και Μεσσηνία (4 από 2 - εκλέγονται οι Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς).

      Τέσσερις βουλευτές από τρεις σε σχέση με τον Μάιο εκλέγονται στη Β' Πειραιώς με την επιπλέον έδρα να κερδίζει ο Γιάννης Τραγάκης, στα Δωδεκάνησα (Νικόλαος - Βασίλειος Υψηλάντης), στην Καβάλα (Αγγελική Δεληκάρη), στις Κυκλάδες (Μιχάλης Καφούρος),

      Τελος, τρεις βουλευτές από δύο εκλέγει στη Δυτική Αττική (Ευάγγελος Λιάκος), στον Έβρο (Σταύρος Κελέτσης), και στα Χανιά (Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης).

      Στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες το κόμμα διατήρησε την κοινοβουλευτική του δύναμη με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου αναφορικά με τους υποψηφίους που εκλέγονται στη νέα Βουλή.

    • Ούτε πρόταση μομφής, ούτε εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

      22:30:03

      Τι φέρνει το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου 2023.

      Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

    • Πότε ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση, πότε η ορκωμοσία των 300

      22:26:23

      Ξεκινά τη Δευτέρα 26/6 η πρώτη φάση της μετεκλογικής περιόδου μετά την καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

      Ειδικότερα, η νέα αυτή περίοδος εκκινεί με την παράδοση των επισήμων εκλογικών αποτελεσμάτων, από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και την ορκωμοσία του επανεκλεγέντος πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

      Οι σταθμοί

      Βασικοί σταθμοί της, η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνηση (τη Δευτέρα 26/6) και η ορκωμοσία των «300» (την επόμενη Δευτέρα, 3 Ιουλίου), και τελικός σταθμός, η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς τη νέα κυβέρνηση, μερικές ημέρες αργότερα.

      Στις 9 το πρωί της Δευτέρα, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού θα μεταβεί στο Μέγαρο της Βουλής όπου θα επιδώσει τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου, στον Πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα. Αυτός, με τη σειρά του, θα μεταβεί στην Ηρώδου Αττικού προκειμένου να ενημερώσει σχετικώς, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

      Ακολούθως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως αρχηγό του κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη νέα Βουλή, προκειμένου να τον διορίσει πρωθυπουργό και να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος. Ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός θα ορκιστεί στο Προεδρικό Μέγαρο, και μερικές ώρες μετά, αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

      Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, και την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄ (εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

      Η πρώτη, αυτή, φάση της νέας τετραετίας, θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

      Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 84) και τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 141) η κυβέρνηση οφείλει, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, να εμφανιστεί στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, μετά τη συζήτηση των προγραμματικών της δηλώσεων. Η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης αναμένεται να διεξαχθεί μερικές ημέρες μετά την ορκωμοσία των βουλευτών και την εκλογή του προεδρείου της Βουλής, και θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας συζήτησης, με την ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

    • Με λυράρηδες οι πανηγυρισμοί στα γραφεία της ΝΔ στα Χανιά

      22:22:16

      Στήθηκε «πανηγύρι» έξω από τα γραφεία της ΝΔ στα Χανιά.

    • Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εγώ κάνω για 100 βουλευτές και οι υπόλοιποι για 20

      22:14:02

      Εγώ κάνω για 100 βουλευτές και οι υπόλοιποι για 20, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

      • Εμείς θα είμαστε και η αξιωματική αντιπολίτευση - και η μόνη αντιπολίτευση στη Βουλή
      • Έχω υψηλό αίσθημα ευθύνης, εμείς είμαστε για τα δύσκολα
      • Οι πολίτες αποφάσισαν να υπάρχει γυναίκα αρχηγός κόμματος στη Βουλή - Αποφάσισαν ότι η Πλεύση Ελευθερίας αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους που εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό
      • Θα είμαι η υπεράσπιση των πολιτών και αν είμαστε 8 ή 9 βουλευτές, εγώ κάνω για 100 και ο καθένας από τους υπόλοιπους κάνει για 20
      • Η Βουλη θα έχει ζωή, θα έχει μέσα τους πολίτες
      • Υπερασπιστήκαμε την ελπίδα και την προσδοκία των πολιτών
      • Απόψε έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε πλατιά

      Αναλυτικά, η δήλωση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου:

    • Για «ανεπανάληπτο θρίαμβο» μιλά ο Κασιδιάρης στο Twitter

      22:08:30

      Για «ανεπανάληπτο θρίαμβο» μιλά ο Κασιδιάρης στο Twitter:

    • Τσίπρας: Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος

      21:59:56

      Δείτε τις δηλώσεις από τον Αλέξη Τσίπρα:

      • Ο χρόνος για να δουλέψουμε δεν είναι απεριόριστος
      • Για τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος
      • Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος
      • Θα βάλουμε μπροστά τις διεργασίες για να λάβουμε τις οριστικές μας αποφάσεις
      • Έχουμε υποστεί μία σοβαρή εκλογική ήττα. Πιστεύω όμως ότι το αποτέλεσμα είναι κυρίως αρνητικό για την κοινωνία και τη δημοκρατία
      • Ήταν η πιο δύσκολη αλλά και η πιο όμορφη εκλογική μάχη που έχουμε δώσει ποτέ
      • Ήρθε η ώρα για ανανέωση από την κορυφή ως τη βάση

      {https://www.youtube.com/watch?v=0jEgDmFOu04}

    • Αποτελέσματα εκλογών στο 95% της επικράτειας

      21:59:02
      Αποτελέσματα εκλογών στο 95% της επικράτειας:
      1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 40,55 - έδρες 158
      2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 17,84 - έδρες 47
      3. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 11,89 - έδρες 32
      4. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 7,65 - έδρες 20
      5. ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 4,69 - έδρες 13
      6. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 4,46 - έδρες 12
      7. ΝΙΚΗ 3,71 - έδρες 10
      8. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 3,17 - έδρες 8
    • Δένδιας: Οποιαδήποτε μάχη πρέπει να δοθεί για τις δυνάμεις τις ακροδεξιάς, θα δοθεί

      21:55:53

      «Οποιαδήποτε μάχη πρέπει να δοθεί για τις δυνάμεις τις ακροδεξιάς, θα δοθεί - Σήμερα είναι μια μέρα μεγάλης νίκης της ΝΔ», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

    • Μητσοτάκης: Για δεύτερη φορά όλη η Ελλάδα είναι μπλε

      21:54:54

      Νέες δηλώσεις από τον Κ. Μητσοτάκη έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς:

      1. Η πολιτική κυριαρχία δεν είναι συνταγή αλαζονείας
      2. Η ΝΔ είναι σήμερα το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη
      3. Καταφέραμε να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο του διχασμού και της τοξικότητας που άνοιξε πριν από μια δεκαετία
      4. Η σημερινή μέρα είναι συγκινητική - Η ΝΔ κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά της, να κερδίσει περισσότερους φίλους
      5. Να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στα κομματικά μας στελέχη - Σήμερα το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειές μας
      6. Για δεύτερη φορά όλη η Ελλάδα είναι μπλε

    • Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη: Τα ονόματα των υπουργών – Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

      21:53:01

      Ισχυρή τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου, με 2 υπουργούς Επικρατείας, τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Άκη Σκέρτσο και Γενικό Γραμματέα του Γραφείου του Πρωθυπουργού τον Γιάννη Μπρατάκο, περιλαμβάνει το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Τετάρτη.

      Αναλυτικά, όσα αναφέρουν οι πληροφορίες:

      Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να δοθεί στον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει στη συνέχεια τη θέση του Επιτρόπου που κατέχει σήμερα ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

      Στο υπουργείο Οικονομικών μεταφέρεται, εκτός σοβαρού απρόοπτου, ο Κωστής Χατζηδάκης, με αναπληρωτή τον Νίκο Παπαθανάση, οι οποίοι θα διαχειρίζονται πλέον τόσο τις Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), όσο και τα ΕΣΠΑ, ενώ σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρώτη επιλογή αποτελεί ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος όμως είναι άγνωστο αν θα πει τελικά «ναι», καθώς ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί να συνεχίσει τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών.

      Στο υπουργείο Παιδείας μετακομίζει ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος θα έχει στην επίβλεψή του και τον Αθλητισμό, με υφυπουργό τον Γιάννη Οικονόμου.

      Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα μετακομίσει από τα Τρίκαλα ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα αναλάβει ο Νότης Μηταράκης.

      Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όλα δείχνουν ότι στην υπουργική καρέκλα θα κάτσει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

      Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα μετακομίσει πιθανότατα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Όλγα Κεφαλογιάννη θα αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο της το είχε προτείνει και το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά η ίδια είχε αρνηθεί.

      Στο υπουργείο Πολιτισμού παραμένει, η μόνη, η Λίνα Μενδώνη.

      Η Νίκη Κεραμέως θα αναλάβει μάλλον το υπουργείο Εσωτερικών κι αυτό το υπουργείου Υγείας (για το οποίο επίσης έχει πιθανότητες η πρώην υπουργός Παιδείας) ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αναπληρώτρια την Ειρήνη Αγαπηδάκη.

      Ο Χρήστος Σταϊκούρας μεταφέρεται από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ ο Θεόδωρος Σκυλακάκης αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

      Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα του Γιώργου Φλωρίδη, για το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Κώστας Σκρέκας και τέλος για το νέο υπουργείο Οικογένειας, το οποίο θα δημιουργηθεί, η Σοφία Ζαχαράκη.

      Στον «αέρα» φαίνεται για την ώρα να είναι ακόμα τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

      Τέλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αναλάβει, όπως όλα δείχνουν, ο Παύλος Μαρινάκης.

    • Ποια γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός Βουλής

      21:48:19

      Γνωστά στελέχη του κόμματος μένουν εκτός Βουλής μετά τα σημερινά αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής χάνουν τις έδρες τους οι μέχρι τώρα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Χρήστος Σπιρτζης, Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Δραγασάκης, Γιάννης Μουζάλας, Δώρα Αυγέρη, Γιάννης Μπουρνούς.

    • Ράνια Τζίμα για είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή: «Περαστικά μας»

      21:45:42

      Όπως είπε η Ράνια Τζίμα στον αέρα της εκπομπής του MEGA για τις εκλογές 2023:

      «Εντάξει, με συγχωρείτε πολύ, αλλά μείζον πρόβλημα να ακούμε αρχηγό κόμματος, που μόλις μπήκε στη βουλή, να ευχαριστεί καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση, φυλακισμένο, για τη συνεισφορά του στην είσοδο του κόμματος αυτού στη βουλή. Περαστικά μας! Περαστικά μας και θα πρέπει να το υποστούμε όλοι από αύριο».

    • Κουτσούμπας για αποτελέσματα εκλογών 2023: Ο λαός να μη δώσει καμία περίοδο χάριτος

      21:41:12

      Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον λαό, δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας. Ο λαός να μη δώσει καμία περίοδο χάριτος, τόνισε. Όπως είπε:

      1. Με βάση το αποτέλεσμα έχουμε αύξηση σε ποσοστό και ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου.
      2. Σε ένα αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, εκφράζεται μια δυναμική ανόδου της εκλογικής επιρροής του κόμματος.
      3. Χαιρετίζουμε τις εργατικές, λαϊκές συνοικίες της Αθήνας και όλης της χώρας.

      Δείτε τη δήλωση του γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα:

      {https://www.youtube.com/watch?v=KKXxhUPSMfY}

    • Αποτελέσματα εκλογών στο 93% της επικράτειας

      21:37:51

      ΝΔ: 40,52%

      ΣΥΡΙΖΑ: 17,84%

      ΠΑΣΟΚ: 11,92%

      ΚΚΕ: 7,64%

      ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ: 4,69%

      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,47%

      ΝΙΚΗ: 3,72%

      ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 3,16%

    • Μητσοτάκης για το αποτέλεσμα των εκλογών: Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα

      21:20:41

      «Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των πολιτών», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

      «Η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο στην πορεία της. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες οι πολίτες δεν έστειλαν μόνο ένα μήνυμα συνέχειας στη διαδρομή που χαράξαμε πριν από τέσσερα χρόνια αλλά μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

      Με ηχηρό και ώριμο τρόπο έκλεισαν οριστικά ένα τραυματικό κύκλο ψέματος και τοξικότητας που κράτησαν πίσω τη χώρα και τη δίχασαν την κοινωνία και εδραιώνοντας την εποχή της αληθινής προόδου. Ευχαριστώ και ευγνωμονώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για την εμπιστοσύνη τους».

      «Ο λαός μας έδωσε μια ασφαλή πλειοψηφία, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα».

    • Τα αποτελέσματα στο 88,5% της Επικράτειας

      21:19:46
      • ΝΔ: 40,51%
      • ΣΥΡΙΖΑ: 17,84%
      • ΠΑΣΟΚ: 11,97%
      • ΚΚΕ: 7,6%
      • ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ: 4,71%
      • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,49%
      • ΝΙΚΗ: 3,73%
      • ΠΛΕΥΣΗ: 3,15%
    • Τα αποτελέσματα στο 85% της Επικράτειας

      21:09:53
      • ΝΔ: 40,49%
      • ΣΥΡΙΖΑ: 17,84%
      • ΠΑΣΟΚ: 12,02%
      • ΚΚΕ: 7,59%
      • ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ: 4,71%
      • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,49%
      • ΝΙΚΗ: 3,74%
      • ΠΛΕΥΣΗ: 3,15%
    • Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

      21:07:36

      Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη ενημερωθεί.

    • Οι περιφέρειες που οι Σπαρτιάτες συγκέντρωσαν πάνω από 5%

      21:06:15

      Δυτική Αττική, Λακωνία, Μεσσηνία, Ημαθία, Κορινθία, Αργολίδα, Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια, Χαλκιδική, Β’ Πειραιά, Καβάλα, Πιερία, Κιλκίς, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Κέρκυρα, Έβρος, Φθιώτιδα, Β’ Θεσσαλονίκης, Σέρρες, Πέλλα, Α΄ Θεσσαλονίκης, Α' Ανατολικής Αττική, Λάρισα και Δυτικός Τομέας Αθηνών.

    • Μεγάλο ποσοστό για τους Σπαρτιάτες στη Δυτική Αττική

      21:04:42

      Στο 7,69% στο 80% της Επικράτειας.

    • 190.000 ψήφους έχουν πάρει οι Σπαρτιάτες στην Επικράτεια

      20:59:32

      Πέμπτο κόμμα οι Σπαρτιάτες που στήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

    • Στο 22,65% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

      20:57:09

      Η ΝΔ έχει 40,44% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17,85% μέχρι στιγμής.

    • Τα αποτελέσματα στο 80% της Επικράτειας

      20:55:18
      • ΝΔ: 40,44%
      • ΣΥΡΙΖΑ: 17,85%
      • ΠΑΣΟΚ: 12,1%
      • ΚΚΕ: 7,56%
      • ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ: 4,72%
      • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,51%
      • ΝΙΚΗ: 3,75%
      • ΠΛΕΥΣΗ: 3,13%
    • Κοντά στο 50% η αποχή

      20:47:42

      Η συμμετοχή φτάνει στο 51,44% στο 73,5% της Επικράτειας.

    • Ιστορικό χαμηλό για τον προοδευτικό χώρο

      20:42:05

      Κάτω από 30%, για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του ‘70.

    • Οι περιοχές που βγάζουν ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα

      20:40:09
      • Δωδεκάνησα
      • Λέσβος
      • Χίος
      • Ρέθυμνο
      • Λασίθι
      • Ηράκλειο
      • Δράμα
      • Κιλκίς
      • Χαλκιδική
      • Ηλεία
      • Αρκαδία
      • Αργολίδα
      • Λακωνία
    • Τα αποτελέσματα στο 60% της Επικράτειας

      20:30:08
      • ΝΔ: 40,39%
      • ΣΥΡΙΖΑ: 17,81%
      • ΠΑΣΟΚ: 12,45%
      • ΚΚΕ: 7,38%
      • ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ: 4,75%
      • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,58%
      • ΝΙΚΗ: 3,79%
      • ΠΛΕΥΣΗ: 3,07%
    • Δείτε τον χάρτη με τα αποτελέσματα στην Α' Αθήνας

      20:19:41

    • Νέα Δημοκρατία ψήφισε στις κάλπες της 25ης Ιουνίου η Γαύδος

      20:19:07
      • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 50%
      • ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 27,78%
      • ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 3,7%
      • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 3,7%
      • ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 2,78%
    • Οι έδρες των κομμάτων σύμφωνα με το 100% exit poll

      20:16:28
      • ΝΔ: 158
      • ΣΥΡΙΖΑ: 47
      • ΠΑΣΟΚ: 33
      • ΚΚΕ: 20
      • ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ: 12
      • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 12
      • ΝΙΚΗ: 10
      • ΠΛΕΥΣΗ: 8
    • Η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος

      20:13:38
      • ΝΔ: 40,5%
      • ΣΥΡΙΖΑ: 17,9%
      • ΠΑΣΟΚ: 12,3%
      • ΚΚΕ: 7,6%
      • Σπαρτιάτες: 4,7%
      • Ελληνική Λύση: 4,6%
      • Νίκη: 3,6%
      • Πλεύση Ελευθερίας: 3,1%

      Εκτός φαίνεται να μένει το ΜέΡΑ 25

    • Στις 20:30 αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος

      19:39:32

      Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, σε σύντομη δήλωσή της, ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας φτάσαμε στο τέλος μίας μακράς εκλογικής διαδικασίας. «Τυχόν μικρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως», πρόσθεσε και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

    • Ο χάρτης της νέας Βουλής σύμφωνα με το exit poll

      19:28:14

      edres

    • Από λεπτό σε λεπτό το 100% του exit poll

      19:24:51

      Σε λίγο θα μεταδοθεί το 100% των αποτελεσμάτων του exit poll. Τα προηγούμενα ποσοστά ήταν στο 80%.

    • Οι έδρες των κομμάτων σύμφωνα με το exit poll

      19:18:19
      • ΝΔ: 158
      • ΣΥΡΙΖΑ: 45
      • ΠΑΣΟΚ: 29
      • ΚΚΕ: 21
      • ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ: 13
      • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 9
      • ΝΙΚΗ: 9
      • ΠΛΕΥΣΗ: 8
      • ΜΕΡΑ25: 8
    • Ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ δίνει το exit poll

      19:10:17

      Στο 40-44% η ΝΔ και πέντε μικρά κόμματα στο κατώφλι της Βουλής

    • Δείτε την ανακοίνωση του exit poll

      19:09:49

    • Βγήκε το exit poll

      19:01:49

      Τα ποσοστά που δίνει το exit poll για τις εκλογές του Ιουνίου:

      ΝΔ: 40-44%

      ΣΥΡΙΖΑ: 16,9-19,1%

      ΠΑΣΟΚ: 10-13%%

      ΚΚΕ: 7,2-9,2%

      Σπαρτιάτες: 4-6%

      Ελληνική Λύση: 2,3-4,3%

      ΝΙΚΗ: 2,3-4,3%

      Πλεύση Ελευθερίας: 2-4%

      Μέρα25: 2-4%

    • Η ώρα του exit poll

      18:52:49

      Όλα έτοιμα για να μεταδοθεί το exit poll των ιδιωτικών καναλιών.

    • Ο Μητσοτάκης έφτασε στην Πειραιώς

      18:29:22

      Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει το exit poll από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς.

      mitsotakis

    • Λίγη ώρα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες

      18:17:42

      Οι πολίτες προσέρχονται για να ψηφίσουν μέχρι τις 19:00. Αμέσως θα βγει το exit poll.

    • Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 3.564.116 άτομα

      17:59:39

      Απόκλιση 8 μονάδων στη συμμετοχή στις σημερινές εκλογές

    • Τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών 2023 στις 21 Μαΐου

      17:39:26

      Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, τα τελικά αποτελέσματα για τα κόμματα που εξασφάλισαν τον Μάιο έδρες στη Βουλή έχουν ως εξής:

      • ΝΔ: 40,79%, 146 έδρες, 2.407.860 ψήφοι
      • ΣΥΡΙΖΑ: 20,07%, 71 έδρες, 1.184.500 ψήφοι
      • ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 11,46%, 41 έδρες, 676.166 ψήφοι
      • ΚΚΕ: 7,23%, 26 έδρες, 426.741 ψήφοι
      • Ελληνική Λύση: 4,45%,16 έδρες, 262.529 ψήφοι

      Το ποσοστό των κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής συγκέντρωσαν συνολικά ποσοστό 16,01%. Κοντά στο όριο του 3% έφτασαν:

      • ΝΙΚΗ: 2,92%, 172.208 ψήφοι
      • Πλεύση Ελευθερίας: 2,89%, 170.298 ψήφοι
      • ΜέΡΑ25: 2,63%, 155.085 ψήφοι
    • Τα αποτελέσματα εκλογών στον Βόρειο Τομέα

      17:38:42

      Ο διαδραστικός χάρτης του Β' Βόρειου Τομέα:

    • Β' Δυτικής Αττικής

      17:37:56

      Τα αποτελέσματα των εκλογών της Β' Δυτικής Αττικής live:

    • Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Α' Ανατολικής Αττικής

      17:34:37

      Τα αποτελέσματα Α' Ανατολικής Αττικής στον παρακάτω διαδραστικό χάρτη:

    • Τα αποτελέσματα εκλογών στην Α' Αθήνας

      17:33:48

      Μπορείτε να βλέπετε τα αποτελέσματα των εκλογών στην Α' Αθήνας εδώ:

    • Μεγάλο το ποσοστό της αποχής

      17:29:58

      Η συμμετοχή σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών φτάνει στο 40,77%, ενώ τα αντίστοιχα τον Μάιο ήταν στο 48,76%.

    • Τι ώρα βγαίνει το exit poll

      17:28:48

      Ένα ακόμα exit poll θα μεταδώσουν τα ιδιωτικά κανάλια στις 19:00 με το κλείσιμο της κάλπης.

    • Η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα αναμένεται στις 20:30

      17:27:44

      Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη συμμετοχή στην κάλπη:

Ροή Ειδήσεων