Απόκοσμες εικόνες από τις φωτιές σε Λουτράκι, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα: Χάος στα Δερβενοχώρια - Κάηκαν 60 σπίτια

Απόκοσμες εικόνες από τις φωτιές σε Λουτράκι, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα: Χάος στα Δερβενοχώρια - Κάηκαν 60 σπίτια

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά σε Λουτράκι, Καλύβια, Ανάβυσσο, Δερβενοχώρια - Όλες οι εξελίξεις.
AP Photo/Petros Giannakouris

16:00 - 17/07/2023
Τελευταία ενημέρωση: 00:15 - 18/07/2023

Πολλαπλά τα μέτωπα της φωτιάς σε Αττική, Βοιωτία και Κορινθία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Δεκάδες σπίτια κάηκαν στο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, όπως τις κατέγραψε το live blog του iEidiseis.


LIVE

  • Ολονύχτα μάχη με τις φλόγες σε Λουτράκι, Καλύβια και Δερβενοχώρια

    00:11:53

    Μπορεί η φωτιά στη νότια Αττική και στο Λουτράκι να μαίνονται αυτό όμως που συμβαίνει στα Δερβενοχώρια είναι απερίγραπτο και σίγουρα απόκοσμο. Το μανιασμένο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς Οινόη και Βίλια, ενώ κινδυνεύει ο δρυμός της Πάρνηθας, όπως έλεγαν οι πληροφορίες.

    Μάλιστα χρειάζονται - σύμφωνα με εκτιμήσεις - ειδικοί χειρισμοί ώστε να μην φτάσει ο πύρινος εφιάλτης στoν δρυμό της Πάρνηθας.

    Τουλάχιστον 60 καμένα σπίτια

    Εξαιρετικά δύσκολη αναμένεται η αυριανή ημέρα στα τρία πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε Δερβενοχώρια, Λουτράκι και νότια Αττική.

    Και αυτό διότι αναμένονται άνεμοι ύψους 8 μποφόρ με ριπές ανέμου που θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ. Στελέχη της Πυροσβεστικής σημειώνουν ότι η πυρκαγιά που ανησυχεί περισσότερο αυτή τη στιγμή -ως προς την εξέλιξή της- είναι αυτή στα Δερβενοχώρια. Στο συγκεκριμένο μέτωπο μάλιστα έχει γίνει η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή, καθώς καίγεται παρθένο δάσος.

    Πληροφορίες του iΕidiseis, ωστόσο, αναφέρουν ότι από την πρώτη εικόνα προκύπτει ότι στο Λουτράκι έχουν υποστεί καταστροφές περισσότερα από 40 σπίτια, ενώ στο μέτωπο Κουβαρά που επεκτάθηκε σε περιοχές της νότιας Αττικής έχουν υποστεί καταστροφές από τις φλόγες περισσότερα από 20 σπίτια. Επίσης, έχουν καεί πολλά οχήματα και έχουν βρει τραγικό θάνατο δεκάδες ζώα. Αύριο η Πυροσβεστική θα έχει μία πολύ πιο καθαρή εικόνα σε σχέση με το μέγεθος της καταστροφής.

    Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων

    Οι περιγραφές των κατοίκων είναι δραματικές. Η φωτιά δεν περιορίστηκε εγκαίρως με αποτέλεσμα το μέτωπο να μεγαλώσει και να μην είναι εύκολο να διαχειριστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

    «Αυτό που γνωρίζω από τους γονείς που πριν από λίγο κατάφερα να μιλήσω, είναι πως η φωτιά ενώ έκαψε τα πάντα, είναι ασφαλείς και αυτοί και τα σκυλιά, είμαστε μία χαρά, η φωτιά συνέχισε προς τα κάτω, δεν ξέρω σε ποιο σημείο έχει φτάσει, αυτή τη στιγμή, οι γονείς μου είναι μέσα στη σκόνη, μέσα στο καπνό , δεν μπορούν να φύγουν, υπάρχουν ακόμα φωτιές τριγύρω», είπε κάτοικος.

    Η ανησυχία όσο περνούσε η ώρα κορυφωνόταν, με τους κατοίκους της περιοχής να λαμβάνουν εντολή να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

    «Κινδυνεύει να περάσει η φωτιά στην άλλη πλευρά προς Λαγονήσι, δεν ξέρω εάν ακούτε τα περιπολικά που περνάνε συνέχεια…Μέσα σε ένα δεκάλεπτο τέταρτο είχε φτάσει πολύ χαμηλά», είπε κάτοικος της περιοχής.

    «Δεν καταφέραμε να σταματήσει η φωτιά εκεί στη λεωφόρο Αναβύσσου Καλυβίων και έχει περάσει και κατευθύνεται προς το Πανόραμα Σαρωνίδας, η μόνη διέξοδος και λύση είναι τα εναέρια μέσα», δήλωσε ο Χρήστος Τσιγαρίδας, αντιδήμαρχος Σαρωνικού.

    Παράλληλα ο Θανάσης Μακροδημήτρης, αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, τόνισε νωρίτερα ότι «δυστυχώς φωνάζαμε εδώ και πάρα πολλές ώρες, εγώ είμαι από την αρχή της φωτιάς εδώ πέρα, δεν μας ακούει κανείς. Οπωσδήποτε χρειαζόμαστε εναέριες δυνάμεις. Εναέρια μέσα από τη δική μας την πλευρά, Πέτα και Μεγάλη Αυλή Κερατέας δεν έχουμε δει εναέρια μέσα. Από την αρχή κάνανε 2-3 ρίψεις και εξαφανίστηκαν. Μας λένε ότι είναι από την πλευρά του Λαγονησίου και της Σαρωνίδας. Όμως εδώ πέρα τώρα η φωτιά έχει φτάσει μέσα στα σπίτια. Απ’ ό,τι βλέπω εγώ καίγεται ένα μαντρί και ένα σπίτι. Τώρα. Μπροστά μου, μπροστά μου. Δεν μπορούμε να πάμε. Δεν υπάρχει πρόσβαση. Από πουθενά δεν μπορούμε να πάμε εμείς. Χρειάζονται εναέριες δυνάμεις.

    Ο Γιώργος Ασλάτογλου, αντιπρόεδρος των πρατηριούχων το σπίτι του οποίου στη Σαρωνίδα υπέστη ζημίες μιλώντας στο Action 24 σημείωσε: «Για ποια εναέρια μέσα μου μιλάτε; Ποια εναέρια μέσα και οχήματα; Που είναι τα εναέρια μέσα και οχήματα. Εγώ δεν βλέπω να υπάρχουν εναέρια μέσα. Όταν τα εναέρια μέσα έπρεπε να προλάβουν τη φωτιά στο βουνό το οποίο ήταν σκέτο βουνό με χαμηλή βλάστηση για να μη γυρίσει και να έρθει προς τις κατοικημένες περιοχές για ποια εναέρια μέσα μιλάμε;

    Εγώ δεν βλέπω να κανένα εδώ πέρα. Δεν μπορώ να πάρω ούτε το λάστιχο του σπιτιού μου γιατί δεν έχω ούτε ρεύμα. Ελάτε να δείτε τι κατάσταση επικρατεί. Εγώ είμαι δίπλα εδώ στο σπίτι μου αυτή τη στιγμή. Στην αρχή της Σαρωνίδας στο Πανόραμα. Η φωτιά προχωράει και καίει, και καίει και καίει. Ο κόσμος έχει φύγει. Έχει αφήσει τα σπίτια του. (...) Δεν βλέπω εγώ ούτε αεροσκάφη, ούτε ελικόπτερα. Ποια ελικόπτερα και αεροσκάφη πετάνε. Άλλο το καταδήλωση είναι άλλο και η πραγματικότητα είναι άλλη».

  • Σε ύφεση η φωτιά στο Λουτράκι – Μάχη με τις φλόγες στη Σαρωνίδα

    23:55:08

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Λουτράκι, με την εικόνα της πυρκαγιάς να είναι καλύτερη από το απόγευμα.

  • Νέα ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής για τις φωτιές

    23:49:59

    Για δύσκολη προσπάθεια μίλησε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός. Δουλεύουμε στο 100%, όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Για τη φωτιά στη Βοιωτία ανέφερε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Πρόκειται για την πυρκαγιά στο Καπαρέλλι.

    Την ίδια ώρα η Πυροσβεστική δίνει μάχη στα Δερβενοχώρια. «Προσπαθούμε να κρατήσουμε το μέτωπο και να μείνει σε χαράδρα, είναι η πιο δύσκολη φωτιά. Κινείται γρήγορα και έξω από το χωριό Πάνακτο», σημείωσε.

    Για τη φωτιά στον Δήμο Σαρωνικού ο εκπρόσωπος της ΠΥ τόνισε:

    «Μας φοβίζουν στη Σαρωνίδα οι συνεχείς αναζωπυρώσεις…»

    Αναφερόμενος, τέλος, για τη φωτιά στο Λουτράκι, είπε ότι η πυρκαγιά «πάει καλύτερα, το μέτωπο είναι πάνω από την Εθνική Οδό στην περιοχή Άγιος Χαράλαμπος».

  • Δήμαρχος Σαρωνίδας: Η χειρότερη καταστροφή την τελευταία δεκαετία στην περιοχή

    23:38:58

    «Έχουν καεί σπίτια… Είναι η χειρότερη καταστροφή την τελευταία δεκαετία στην περιοχή», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σαρωνίδας, κ. Χρήστος Γκίνης για τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή.

    «Θα είμαστε στην περιοχή ως το πρωί. Είναι πολλές οι εστίες πυρκαγιάς, ο αέρας είναι πολλά μποφόρ» πρόσθεσε. «Προτεραιότητά μας είναι να μην καούν άλλα σπίτια και νωρίτερα δώσαμε εντολή για εκκένωση αρκετών οικισμών. Και τουλάχιστον δεν έχουμε ακούσει τίποτα για θύματα. Δεν μπορούμε να έχουμε αποτίμηση για πόσα σπίτια έχουν καεί».

    «Ο δήμος Σαρωνικού έχει 30.000 και παραπάνω μόνιμους κατοίκους. Το καλοκαίρι όμως γίνονται 100.000» σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνίδας.

  • Φωτιά στον Κουβαρά: Σάλος με την καταγγελία του παραολυμπιονίκη Νίκου Παπαγγελή για αστυνομικό

    23:29:38

    Ντροπιαστική και ρατσιστική συμπεριφορά ενός αστυνομικού σε βάρος του κατήγγειλε ο παραολυμπιονίκης και πρωταθλητής της ποδηλασίας ΑμεΑ Νίκος Παπαγγελής, ο οποίος βρίσκεται στο Λαγονήσι όπου η κατοικία του κινδυνεύει να καεί από τη φωτιά.

    Ο Νίκος Παπαγγελής με story του Instagram καταγγέλλει ότι ο αστυνομικός αντί να φροντίσει για την ασφάλεια των πολιτών το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να προσβάλει τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη λέγοντάς του «να δω πως θα τρέξεις να φύγεις εσύ όταν έρθει η φωτιά προς τα εδώ».

    Η καταγγελία του Νίκου Παπαγγελή:

    «Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω κανένα στο πως να κάνει τη δουλειά του αλλά το σημερινό περιστατικό θα ήθελα να το μοιραστώ!

    Όπως ήταν φυσιολογικό όλοι οι κάτοικοι και οι γονείς μου ήταν σε πανικό και ενώ είχαμε εκκενώσει τα σπίτια και ήμασταν αρκετά μέτρα μακριά όλοι, αστυνομικός της ΕΛΑΣ το πρώτο πράγμα που ήρθε και είπε μετά το ότι πρέπει να εκκενώσουμε ήταν προς τα εμένα: «Να δω πως θα τρέξεις να φύγεις εσύ όταν έρθει η φωτιά προς τα εδώ». Αυτοί οι φασιστικοί άνθρωποι που νιώθουν ότι έχουν δύναμη πρέπει να εξαφανιστούν!

    Είχε το μυαλό να σκεφτεί να πει την εξυπνάδα του όταν άνθρωποι ήταν σε πανικό. Μάλιστα βγήκε και με έπιασε από το κεφάλι λέγοντάς μου για σένα το λέω αδερφέ».

    kataggelia_koubaras_papaggelis_nikos.jpg

  • Η Σοφία Βούλτεψη επικαλείται τον Καναδά για τις φωτιές... στην Ελλάδα

    23:14:22

    «Την ακούω την κριτική για τις πυρκαγιές - Έχει έλλειψη ο Καναδάς;», αναρωτήθηκε η Σοφία Βούλτεψη.

  • Κακά μαντάτα από το meteo για τις φωτιές σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια (Εικόνα)

    23:11:53

    Σχετικά με τη δασική πυρκαγιά στο Λουτράκι (Κορινθία), η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) ενημερώνει:

    1. Με βάση τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία (Εικόνα 1), οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή της πυρκαγιάς στο Λουτράκι, Κορινθίας αναμένεται να παρουσιάσουν βελτίωση κατά τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας 17.07 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 18.07, οπότε και αναμένουμε σταδιακή βελτίωση λόγω της εξασθένησης των ανέμων. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως η ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών (τιμές περιεχόμενης υγρασίας κάτω του 10-11%), γεγονός που αναμένεται να δυσχεράνει τον έλεγχο της φωτιάς. Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης αναμένεται σταδιακή επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών η οποία και αναμένεται να κορυφωθεί τις θερμές ώρες της Τρίτης 18.07, οπότε και αναμένουμε σχετική ενίσχυση των ανέμων και αύξηση της ευφλεκτότητας των νεκρών δασικών καυσίμων (τιμές περιεχόμενης υγρασίας κάτω του 8%).

    Σχετικά με τη δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια (Βοιωτία), η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) ενημερώνει:

    1. Με βάση τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία (Εικόνα 1), οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, Βοιωτίας αναμένεται να παρουσιάσουν σχετική και πρόσκαιρη βελτίωση κατά τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας 17.07 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 18.07, οπότε και αναμένουμε σταδιακή βελτίωση λόγω της σχετικής εξασθένησης των ανέμων. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως η ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών (τιμές περιεχόμενης υγρασίας κάτω του 12-13%), γεγονός που αναμένεται να δυσχεράνει τον έλεγχο της φωτιάς. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αναμένεται σημαντική επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών η οποία και αναμένεται να κορυφωθεί τις θερμές ώρες της Τρίτης 18.07, οπότε και αναμένουμε ενίσχυση των ανέμων και αύξηση της ευφλεκτότητας των νεκρών δασικών καυσίμων (τιμές περιεχόμενης υγρασίας κάτω του 9%).

    meteo_fotia_loutraki_derbenohoria.jpg

    Η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση όπως αυτή η εξελίσσεται και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση σχετικά και με την εξέλιξη των πυρομετεωρολογικών συνθηκών τις αμέσως επόμενες ώρες.

    Παραμείνετε σε επαγρύπνηση. Παραμείνετε ενημερωμένοι. Παραμείνετε ασφαλείς. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

  • Βίντεο από το πύρινο μέτωπο στην Αττική

    23:07:32

    Δείτε βίντεο από το πύρινο μέτωπο στην Αττική τη νύχτα.

    {https://twitter.com/savvaskarma/status/1681031700778741760}

  • Φωτιά σε Κουβαρά, Ανάβυσσο και Σαρωνίδα: Συγκλονίζουν οι μαρτύριες κατοίκων

    23:02:31

    Αγωνία και φόβος. Αυτές οι λέξεις αρκούν για να περιγράψουν τα όσα έζησαν από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τη φωτιά.

    Κάτοικοι στις περιοχές Κουβαρά, Σαρωνίδας και Αναβύσσου ανεβαίνουν ακόμα και τώρα ένα Γολγοθά.

    Οι περιγραφές των κατοίκων είναι δραματικές. Η φωτιά δεν περιορίστηκε εγκαίρως με αποτέλεσμα το μέτωπο να μεγαλώσει και να μην είναι εύκολο να διαχειριστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

    «Αυτό που γνωρίζω από τους γονείς που πριν από λίγο κατάφερα να μιλήσω, είναι πως η φωτιά ενώ έκαψε τα πάντα, είναι ασφαλείς και αυτοί και τα σκυλιά, είμαστε μία χαρά, η φωτιά συνέχισε προς τα κάτω, δεν ξέρω σε ποιο σημείο έχει φτάσει, αυτή τη στιγμή, οι γονείς μου είναι μέσα στη σκόνη, μέσα στο καπνό , δεν μπορούν να φύγουν, υπάρχουν ακόμα φωτιές τριγύρω», είπε κάτοικος.

    Η ανησυχία όσο περνούσε η ώρα κορυφωνόταν, με τους κατοίκους της περιοχής να λαμβάνουν εντολή να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

    «Κινδυνεύει να περάσει η φωτιά στην άλλη πλευρά προς Λαγονήσι, δεν ξέρω εάν ακούτε τα περιπολικά που περνάνε συνέχεια…Μέσα σε ένα δεκάλεπτο τέταρτο είχε φτάσει πολύ χαμηλά», είπε κάτοικος της περιοχής.

    «Δεν καταφέραμε να σταματήσει η φωτιά εκεί στη λεωφόρο Αναβύσσου Καλυβίων και έχει περάσει και κατευθύνεται προς το Πανόραμα Σαρωνίδας, η μόνη διέξοδος και λύση είναι τα εναέρια μέσα», δήλωσε ο Χρήστος Τσιγαρίδας, αντιδήμαρχος Σαρωνικού.

    Παράλληλα ο Θανάσης Μακροδημήτρης, αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, τόνισε νωρίτερα ότι «δυστυχώς φωνάζαμε εδώ και πάρα πολλές ώρες, εγώ είμαι από την αρχή της φωτιάς εδώ πέρα, δεν μας ακούει κανείς. Οπωσδήποτε χρειαζόμαστε εναέριες δυνάμεις. Εναέρια μέσα από τη δική μας την πλευρά, Πέτα και Μεγάλη Αυλή Κερατέας δεν έχουμε δει εναέρια μέσα. Από την αρχή κάνανε 2-3 ρίψεις και εξαφανίστηκαν. Μας λένε ότι είναι από την πλευρά του Λαγονησίου και της Σαρωνίδας. Όμως εδώ πέρα τώρα η φωτιά έχει φτάσει μέσα στα σπίτια. Απ’ ό,τι βλέπω εγώ καίγεται ένα μαντρί και ένα σπίτι. Τώρα. Μπροστά μου, μπροστά μου. Δεν μπορούμε να πάμε. Δεν υπάρχει πρόσβαση. Από πουθενά δεν μπορούμε να πάμε εμείς. Χρειάζονται εναέριες δυνάμεις.

    Ο Γιώργος Ασλάτογλου, αντιπρόεδρος των πρατηριούχων το σπίτι του οποίου στη Σαρωνίδα υπέστη ζημίες μιλώντας στο Action 24 σημείωσε: «Για ποια εναέρια μέσα μου μιλάτε; Ποια εναέρια μέσα και οχήματα; Που είναι τα εναέρια μέσα και οχήματα. Εγώ δεν βλέπω να υπάρχουν εναέρια μέσα. Όταν τα εναέρια μέσα έπρεπε να προλάβουν τη φωτιά στο βουνό το οποίο ήταν σκέτο βουνό με χαμηλή βλάστηση για να μη γυρίσει και να έρθει προς τις κατοικημένες περιοχές για ποια εναέρια μέσα μιλάμε;
    Εγώ δεν βλέπω να κανένα εδώ πέρα. Δεν μπορώ να πάρω ούτε το λάστιχο του σπιτιού μου γιατί δεν έχω ούτε ρεύμα. Ελάτε να δείτε τι κατάσταση επικρατεί. Εγώ είμαι δίπλα εδώ στο σπίτι μου αυτή τη στιγμή. Στην αρχή της Σαρωνίδας στο Πανόραμα. Η φωτιά προχωράει και καίει, και καίει και καίει. Ο κόσμος έχει φύγει. Έχει αφήσει τα σπίτια του. (...) Δεν βλέπω εγώ ούτε αεροσκάφη, ούτε ελικόπτερα. Ποια ελικόπτερα και αεροσκάφη πετάνε. Άλλο το καταδήλωση είναι άλλο και η πραγματικότητα είναι άλλη».

  • Σβίγκου: H σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ανθρώπους

    22:57:58

    «Για άλλη μια φορά, η φωτιά καταστρέφει δέντρα, ζώα, περιουσίες, το λίγο πράσινο που μας έμεινε, αλλά και κόπους, θυσίες και όνειρα οικογενειών», επισημαίνει η Ράνια Σβίγκου σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις πυρκαγιές.

    Η Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημειώνει ότι «αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ανθρώπους. Στους κατοίκους της Αττικής, της Κορινθίας και της Βοιωτίας, που πλήττονται από τη φωτιά. Αλλά και στους πυροσβέστες και τους εθελοντές, που δίνουν μια άνιση μάχη, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες». Τονίζει ότι «αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να μη θρηνήσουμε ζωές και να προστατευθεί με κάθε τρόπο το βιος των κατοίκων». Υπογραμμίζει ότι τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμα να συνδράμουν όπου χρειαστεί, παρέχοντας όποια βοήθεια τους ζητηθεί.

  • Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Συναγερμός για τον δρυμό της Πάρνηθας

    22:54:58

    Μπορεί η φωτιά στη νότια Αττική και στο Λουτράκι να μαίνονται αυτό όμως που συμβαίνει στα Δερβενοχώρια είναι απερίγραπτο και σίγουρα απόκοσμο.

    Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το μανιασμένο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς Οινόη και Βίλια, ενώ κινδυνεύει ο δρυμός της Πάρνηθας.

    Μάλιστα χρειάζονται τις επόμενες ώρες ειδικοί χειρισμοί ώστε να μην φτάσει ο πύρινος εφιάλτης στoν δρυμό της Πάρνηθας.

    Δείτε την σχετική ανάρτηση

    {https://twitter.com/PROMETHEUSTeam1/status/1681022793381552128}

    Σύμφωνα πάντως με το meteo.gr, και σχετικά με τη δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια (Βοιωτία), η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) ενημερώνει:

    - Με βάση τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία (Εικόνα 1), οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, Βοιωτίας αναμένεται να παρουσιάσουν σχετική και πρόσκαιρη βελτίωση κατά τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας 17.07 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 18.07, οπότε και αναμένουμε σταδιακή βελτίωση λόγω της σχετικής εξασθένησης των ανέμων. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως η ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών (τιμές περιεχόμενης υγρασίας κάτω του 12-13%), γεγονός που αναμένεται να δυσχεράνει τον έλεγχο της φωτιάς. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αναμένεται σημαντική επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών η οποία και αναμένεται να κορυφωθεί τις θερμές ώρες της Τρίτης 18.07, οπότε και αναμένουμε ενίσχυση των ανέμων και αύξηση της ευφλεκτότητας των νεκρών δασικών καυσίμων (τιμές περιεχόμενης υγρασίας κάτω του 9%).

    Η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση όπως αυτή η εξελίσσεται και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση σχετικά και με την εξέλιξη των πυρομετεωρολογικών συνθηκών τις αμέσως επόμενες ώρες.

    dervrnoxoria meteo

  • Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θηβών

    22:40:48

    Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών, από τον κόμβο της Μάνδρας προς τη Θήβα, και στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

    Παράλληλα, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαρκόπουλου από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου προς τον Κουβαρά.

  • Κικίλιας: Δύο συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία για τις φωτιές στη Βοιωτία

    22:36:51

    Δύο συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία για τις φωτιές στη Βοιωτία ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας. Εκτελούσαν «θερμές εργασίες», όπως είπε.

  • Στους πολίτες τα «ρίχνει» ο Β.Κικίλιας για φωτιές: Παρά τις εκκλήσεις είχαμε 81 πυρκαγιές

    22:35:22

    Έκτακτη δήλωση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια. Παρά τις εκκλήσεις είχαμε 81 πυρκαγιές, ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, σημείωσε.

    Όπως είπε συγκεκριμένα ξεκινώντας τη δήλωσή του: «Μετά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις όλων των τελευταίων ημερών για τον πολύ αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, σήμερα, είτε από αμέλεια είτε από εγκληματική αμέλεια είτε από εμπρησμό, είχαμε 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές...».

  • Φιλοξενία πληγέντων από τις φωτιές σε ξενοδοχεία: Τα τηλέφωνα επικοινωνίας

    22:27:57

    Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, αναφορικά με τις ανάγκες προσωρινής φιλοξενίας των πολιτών των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2023, ενεργοποιεί ενιαίο μηχανισμό, ώστε οι πολίτες να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής.

    Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου:

    1. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται άμεσα στα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (213 1510903 και 213 1510953 | 08:00 – 24:00) και να αιτούνται της εν λόγω αρωγής, δίνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ΑΔΤ, ΑΦΜ, αριθμός μελών οικογένειας και διεύθυνση κατοικίας).
    2. Οι πολίτες έχουν και τη δυνατότητα να απευθύνονται και στους Δήμους και στην Περιφέρεια, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρουν τα εν λόγω στοιχεία στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

    Τα στοιχεία συγκεντρώνονται και άμεσα, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, δρομολογείται η φιλοξενία των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.

  • Επιστρέφει νωρίτερα από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    22:24:25

    Νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν θα επιστρέψει στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξαιτίας των πύρινων μετώπων που συνεχίζουν να καίνε σε Κουβαρά, Λαγονήσι και Δερβενοχώρια.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα, ενώ βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

    Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να επιστρέψει κάποιες ώρες νωρίτερα από το αναμενόμενο στην Ελλάδα. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να γυρίσει το απόγευμα της Τρίτης, με την αναχώρησή του όμως να επισπεύδεται κατά μερικές ώρες καθώς θα φύγει από την πρωτεύουσα του Βελγίου το μεσημέρι της Τρίτης.

    Στη δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκομαι για τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής ενημερώνομαι συνέχεια για την εξέλιξη των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική, τη Βοιωτία και την Κορινθία.

    Οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι μέρες αυτές θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο το οποίο μπορεί για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να περιορίσει αυτές τις μεγάλες πυρκαγιές.

    Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Το πρώτο μας μέλημα, πάντα, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εκκενώσεις οι οποίες διατάσσονται από την Πολιτική Προστασία να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

    Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας αυτοί να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

    Σήμερα ήταν η πρώτη ουσιαστικά δύσκολη μέρα του φετινού καλοκαιριού. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, είναι κι αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης την οποία βιώνουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Το στοίχημά μας είναι πώς θα μπορούμε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ζημιές που θα υποστούμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες».

  • Φωτιά στο Λουτράκι: Μέτωπο χιλιομέτρων δίπλα στην Εθνική Οδό – Στάχτη μόνιμες κατοικίες και εξοχικά

    22:20:03

    Πυκνό μαύρο καπνό και πύρινες γλώσσες που πετάγονταν δεκάδες μέτρα στον ουρανό αντίκρυσαν οι κάτοικοι των οικισμών δίπλα στο Λουτράκι λίγο πριν τις 15:00 της Δευτέρας.

    Από νωρίς το βράδυ οικισμοί εκκενώνονταν συνεχώς, ενώ αρκετές είναι οι διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Ο πύρινος εφιάλτης ξεκίνησε στην περιοχή Καλλιθέα και λόγω του ισχυρού βοριά πέρασε γρήγορα από τις περιοχές Ειρήνη, Κατουνίστρα και Άνω Καρμπουνάρι, φτάνοντας μέχρι την Εθνική Οδό, η οποία έκλεισε προληπτικά.

  • Καίγονται Δερβενοχώρια, Λουτράκι και Σαρωνίδα - Τουλάχιστον 60 καμένα σπίτια

    22:16:22

    Εξαιρετικά δύσκολη θα είναι η αυριανή ημέρα στα τρία πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε Δερβενοχώρια, Λουτράκι και νότια Αττική.

    Και αυτό διότι αναμένονται άνεμοι ύψους 8 μποφόρ με ριπές ανέμου που θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ. Στελέχη της Πυροσβεστικής σημειώνουν ότι η πυρκαγιά που ανησυχεί περισσότερο αυτή τη στιγμή -ως προς την εξέλιξή της- είναι αυτή στα Δερβενοχώρια. Στο συγκεκριμένο μέτωπο μάλιστα έχει γίνει η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή, καθώς καίγεται παρθένο δάσος.

    Ακόμα δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών. Πληροφορίες του iΕidiseis, ωστόσο, αναφέρουν ότι από την πρώτη εικόνα προκύπτει ότι στο Λουτράκι έχουν υποστεί καταστροφές περισσότερα από 40 σπίτια, ενώ στο μέτωπο Κουβαρά που επεκτάθηκε σε περιοχές της νότιας Αττικής έχουν υποστεί καταστροφές από τις φλόγες περισσότερα από 20 σπίτια.

    Επίσης, έχουν καεί πολλά οχήματα και έχουν βρει τραγικό θάνατο δεκάδες ζώα. Αύριο η Πυροσβεστική θα έχει μία πολύ πιο καθαρή εικόνα σε σχέση με το μέγεθος της καταστροφής.

    Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν τις μεγάλες πυρκαγιές που κατέστρεψαν περιουσίες και απείλησαν ανθρώπινες ζωές. Πληροφορίες του iΕidiseis αναφέρουν ότι για την πυρκαγιά στον Κουβαρά η πρώτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι εκδηλώθηκε από νησίδα που βρίσκεται στη μέση του δρόμου. Ένα από τα σενάρια που θα μπουν στο μικροσκόπιο είναι κάποια ή κάποιες από τις φωτιές να προκλήθηκαν από το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ωστόσο, είναι νωρίς για συμπεράσματα.

    Πηγές από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι «η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών είναι σε εξέλιξη και σίγουρα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα με τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης είναι διαχρονικό. Χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν καεί στο παρελθόν από την κακή συντήρησή του.

    Όταν ξεσπάει μία φωτιά η απόσταση μεταξύ των αγωγών -καλωδίων- μειώνεται. Μειώνεται η διηλεκτρική σταθερά. Έτσι δημιουργούνται ηλεκτρικά τόξα, προκαλούνται σπίθες και ξεκινούν πυρκαγιές. Ή εάν σπάσει ο μονωτήρας πάλι τα καλώδια έρχονται κοντά μεταξύ τους με καταστροφικά αποτελέσματα. Είναι πράγματα που τα έχουμε δει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν».

  • Φωτιά στη Σαρωνίδα: Καίγονται σπίτια - Δεν έχουν νερό να προστατεύσουν τις περιουσίες τους οι κάτοικοι

    22:00:32

    Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τη φωτιά που κατακαίει τη Σαρωνίδα.

    Ρεπόρτερ του Mega βρέθηκε σε ταράτσα οικίας καταγράφοντας τις φλόγες από την περιοχή και παράλληλα μετέδιδε πως δεν υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο.

    Μάλιστα, ανέφερε πως οι φλόγες δυνάμωσαν μέσα σε λίγες στιγμές εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

    Παράλληλα, κάτοικος της περιοχής σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του Mega ανέφερε πως δεν υπάρχει νερό για να σβήσουν έστω οι ίδιοι τη φωτιά και προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να τη σβήσει.

    Οι εικόνες είναι πραγματικά απελπιστικές και επιβεβαιώνουν την παντελή αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να περιορίσει έστω και μερικώς την έκταση της καταστροφής.

    Ο ρεπόρτερ του Mega επέμεινε πως είναι παντελής η απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων και τόνισε πως συνεχώς αυτό καταγγέλλουν και οι κάτοικοι.

  • Ανεξέλεγκτο μέτωπο στα Δερβενοχώρια: Οι φόβοι για επέκταση της φωτιάς στην Πάρνηθα

    21:55:02

    Ανεξέλεγκτο κινείται το μέτωπο της φωτιάς στα Δερβενοχώρια. Εκφράζονται φόβοι για πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς στην Πάρνηθα, με την Πυροσβεστική να δημιουργεί κλοιό για να ανακόψει την επέκτασή της στο πολύπαθο από τις πυρκαγιές βουνό - άλλοτε «πνεύμονα» της Αττικής.

    Στην Πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός στη Βοιωτία λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Πάνακτο Δερβενοχωρίων, κοντά στα όρια με την Αττική.

    Στην περιοχή επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα. Τα εναέρια μέσα, με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν ξανά.

  • ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    • Δύσκολη μέρα για τις φωτιές θα είναι και αύριο Τρίτη 18/7 (χάρτης)

      21:50:25

      Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας και η αυριανή μέρα θα είναι πολύ δύσκολη καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε

      1. Αττική,
      2. Στερεά Ελλάδα,
      3. Πελοπόννησο,
      4. Κρήτη,
      5. Κυκλάδες,
      6. Βόρειο Αιγαίο.

      Παράλληλα, αναμένονται ισχυροί άνεμοι που θα φτάσουν στο αιγαίο μέχρι τα 7 μποφόρ. «Επιβάλλεται η προσοχή όλων μας», κατέληξε.

      {https://twitter.com/GSCP_GR/status/1680899224177655809}

    • Ανδρουλάκης: Αυτή τη στιγμή πρωτεύει η ανθρώπινη ζωή

      21:42:10

      Η σκέψη μας είναι κοντά στους κατοίκους στη νοτιοανατολική Αττική, στο Λουτράκι και στα Δερβενοχώρια, που δοκιμάζονται και παλεύουν να σώσουν τις περιουσίες τους, καθώς και σε πυροσβέστες και εθελοντές, που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

      Αυτή τη στιγμή πρωτεύει η ανθρώπινη ζωή και εύχομαι σύντομα να ελεγχθούν οι πυρκαγιές.

      {https://twitter.com/androulakisnick/status/1680996987053719552}

    • Ο καιρός και οι άνεμοι τις επόμενες ώρες

      21:39:32

      Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη για τις επόμενες ώρες.

    • Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις συντρέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών

      21:37:02

      «Οι Ένοπλες Δυνάμεις συντρέχουν την προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών σε Κουβαρά Αττικής, Περαχώρα Λουτρακίου και Καπαρέλλι Βοιωτίας με εναέρια και επίγεια μέσα, όπως επίσης με ειδικά εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα τμήματα «Δευκαλίων» και «Ξενοκράτης»».

      Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας για τις εν εξελίξει πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα.

      {https://twitter.com/NikosDendias/status/1680966512637534209}

    • Φωτιά στον Κουβαρά: Αστυνομικοί απεγκλωβίζουν στα χέρια κατοίκους (Βίντεο)

      21:34:04

      Άνιση μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Αττική και το Νέο Κουβαρά αλλά την ίδια ώρα τουλάχιστον 3 περιοχές έχουν εκκενωθεί προληπτικά.

      Ανήμποροι συμπολίτες μας χρειάστηκαν βοήθεια από την αστυνομία για να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο.

      Όπως ενημέρωση η ΕΛ.ΑΣ με αναρτήσεις της στα social media αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. συνδράμουν από την πρώτη στιγμή στην προληπτική εκκένωση περιοχών και στον απεγκλωβισμό ατόμων και ζώων λόγω της πυρκαγιάς στο Νέο Κουβαρά Αττικής.

      {https://twitter.com/hellenicpolice/status/1680968067726155776}

      {https://twitter.com/hellenicpolice/status/1680968061719924736}

      {https://twitter.com/hellenicpolice/status/1680968070599176194}

    • Κάτοικος στο Λουτράκι: Κάηκε το σπίτι μας, δεν έχω τα φάρμακά μου

      21:27:26

      Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι - Εκκενώθηκαν προληπτικά κατασκήνωση και τρεις οικισμοί.

      Κάτοικος στο Λουτράκι δηλώνει: «Κάηκε το σπίτι μας, δεν έχω τα φάρμακά μου, μείναμε στο δρόμο».

    • Ανεξέλεγκτη η δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

      21:21:45

      Ανεξέλεγκτη καίει η δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια.

    • Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου

      21:16:56

      Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.

      Επίσης, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

    • Φωτιά τώρα στα Δερβενοχώρια

      21:15:17

      Δείτε εικόνα από τη φωτιά στα Δερβενοχώρια:

      φωτια τωρα, φωτια δεβενοχωρια

    • Μητσοτάκη για τις φωτιές: Πριν σβήσουν τα μέτωπα υπόσχεται αποζημιώσεις

      21:01:48

      Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις φωτιές:

      Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκομαι για τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής ενημερώνομαι συνέχεια για την εξέλιξη των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική, τη Βοιωτία και την Κορινθία.

      Οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι μέρες αυτές θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο το οποίο μπορεί για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να περιορίσει αυτές τις μεγάλες πυρκαγιές.

      Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Το πρώτο μας μέλημα, πάντα, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εκκενώσεις οι οποίες διατάσσονται από την Πολιτική Προστασία να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

      Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας αυτοί να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

      Σήμερα ήταν η πρώτη ουσιαστικά δύσκολη μέρα του φετινού καλοκαιριού. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, είναι κι αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης την οποία βιώνουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Το στοίχημά μας είναι πώς θα μπορούμε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ζημιές που θα υποστούμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες.

    • «Κάθε ζωή έχει αξία» - Έκκληση να μην αφήνουν οι πολίτες αβοήθητα τα ζώα συντροφιάς στη φωτιά

      20:57:44

      Με το μήνυμα «Κάθε ζωή έχει αξία» η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα στις περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους πυρόπληκτους δήμους της χώρας.

      «Δυστυχώς, ήδη γνωρίζουμε για πολλά δεκάδες ζώα που κάηκαν σε καταφύγια και προσπαθούμε σε συνεργασία με εθελοντές και ομάδες διάσωσης να απεγκλωβίσουμε όσα περισσότερα ζώα είναι δυνατό» σημειώνει η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς και παρακαλεί όποιος εντοπίσει εγκλωβισμένο ζώο που του είναι αδύνατο να διασώσει ο ίδιος ή χρειάζεται φορτηγά ή ασθενοφόρο για απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων να καλέσει άμεσα τα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364933 ή 2131364935 ή 2131364036.

      Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους Δήμους Γαλατσίου, Αθηναίων, Σαλαμίνας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ.ά.

      Επίσης επισημαίνει ότι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Dogs’ Voice, υπό την Αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας, θέτει σε λειτουργία τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι ο οποίος δέχεται ζώα που έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο. Αν επιθυμούν οι πολίτες μπορούν να συνδράμουν ως εθελοντές-φροντιστές στο ΛΑΤΟ ή να προσφέρουν περιλαίμια, λουριά, σακούλες και γραφική ύλη. Τα ζώα συντροφιάς που καταφθάνουν πρέπει να είναι γνωστό από που παρελήφθησαν και θα καταχωρούνται με ξεχωριστό κωδικό.

      Όσον αφορά τα ιπποειδή και όλα τα παραγωγικά ζώα υπάρχει ειδική πρόβλεψη σε συνεργασία με το A Little Shelter το οποίο δέχεται στο καταφύγιό του (31οχλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Πολυδένδρι, 19014, Αττικής) όλα τα παραγωγικά ζώα που κινδυνεύουν από την φωτιά.

    • Επικοινωνία Κουτσούμπα με Μητσοτάκη και Κικίλια για τις φωτιές

      20:53:35

      Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών, εκφράζοντας την ανησυχία που μεταφέρουν οι βουλευτές και οι οργανώσεις του ΚΚΕ στις κρίσιμες περιοχές, όπου μαίνονται οι πυρκαγιές, καταστρέφοντας σπίτια, περιουσίες και δασικό πλούτο.

      Στη συνέχεια ο ΓΓ της ΚΕ επικοινώνησε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια, ο οποίος ενημέρωσε ότι υπάρχουν 81 πυρκαγιές σήμερα, εκ των οποίων οι 4 είναι πολύ μεγάλες.

      Ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε και στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό ότι οι οργανώσεις και οι βουλευτές του ΚΚΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα, στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών που πλήττονται και ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

    • Μάχη να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα

      20:50:57

      Συναγερμός έχει σημάνει στη Βοιωτία λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο Πάνακτο Δερβενοχωρίων, στη Βοιωτία, κοντά στα όρια με την Αττική. Στην περιοχή επιχειρούν 105 πυροσβέστες 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη 4 ελικόπτερα.

      Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται για αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης τη φωτιάς στην Πάρνηθα. Παράλληλα, μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

      Εν τω μεταξύ, οροθετήθηκε πριν λίγο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στο Καπαρέλλι της Θήβας. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με αποτέλεσμα να καεί το μεγαλύτερο τμήμα του περιαστικού δάσους του χωριού, αγροτολιβαδικές εκτάσεις και οι εγκαταστάσεις μίας κτηνοτροφικής μονάδας.

      Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και η αντίδραση των κατοίκων του χωριού που επενέβησαν με αγροτικά μηχανήματα ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες βοήθησε να περιορίσουν το μέτωπο και να οριοθετήσουν τη φωτιά.

    • Φιλοξενία Πληγέντων από τις φωτιές - Ανακοίνωση από το Υπουργείο

      20:44:42

      Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, αναφορικά με τις ανάγκες προσωρινής φιλοξενίας των πολιτών των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2023, ενεργοποιεί ενιαίο μηχανισμό, ώστε οι πολίτες να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής.

      Ειδικότερα:

      1. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται άμεσα στα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (213 1510903 και 213 1510953 | 08:00 – 24:00) και να αιτούνται της εν λόγω αρωγής, δίνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ΑΔΤ, ΑΦΜ, αριθμός μελών οικογένειας και διεύθυνση κατοικίας).
      2. Οι πολίτες έχουν και τη δυνατότητα να απευθύνονται και στους Δήμους και στην Περιφέρεια, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρουν τα εν λόγω στοιχεία στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

      Τα στοιχεία συγκεντρώνονται και άμεσα, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, δρομολογείται η φιλοξενία των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.

    • Στις φλόγες σπίτια στο Λαγονήσι

      20:37:51

      Στις φλόγες τυλίχθηκαν σπίτια στο Λαγονήσι. Δείτε το βίντεο:

    • Στάχτη καταφύγιο στο Λαγονήσι - Γλίτωσαν από τη φωτιά ελάχιστα ζώα

      20:33:10

      Στο Λαγονήσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκε ολοσχερώς το καταφύγιο ζώων Fazoo Farm.

      Σύμφωνα με αναρτήσεις στα social media, λίγα είναι τα ζώα που κατάφεραν να σωθούν από την μεγάλη πυρκαγιά, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μόλις επτά σκυλιά και μία γάτα. Όσοι βρίσκονται κοντά στο σημείο καλούνται να βοηθήσουν στις προσπάθεις διάσωσης και μεταφοράς ζώων, καθώς αρκετά από αυτά αφέθηκαν ελεύθερα και πιθανώς αναζητούν βοήθεια.

      Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Φιλόζωων Εθελοντών Εκάλης, «οποιοσδήποτε χρειάζεται μεταφορά και απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων από καταφύγια με φορτηγά παρακαλούμε να μας καλέσει στο 2131364020». Σημειώνεται πως κι ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων στο λατομείο ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι άνοιξε στις 18:00 για να υποδεχθεί ζώα σε ανάγκη.

      {https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/posts/pfbid0oTwsQ7VRctRmD3XYfpoNEQYnT9YVXm54SeWPVw5mvqYYmGKjZpwRNZjuNxzUVcDhl}

    • Μεγάλη αναζωπύρωση στη Σαρωνίδα - Καίγονται σπίτια

      20:32:01

      Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Σαρωνίδα.

    • Μέχρι τα Κύθηρα έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στον Κουβαρά

      20:25:55

      Ο καπνός από τη φωτιά στον Κουβαρά έφτασε μέχρι τα Κύθηρα.

    • Νέα έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τις φωτιές

      20:24:36

      Νέα έκτακτη ενημέρωση της πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός έκανε έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, σημειώνοντας ότι για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια ενισχύονται οι δυνάμεις από όμορες ενότητες. Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

      Ο κ. Αρτοποιός προειδοποίησε ότι και η αυριανή μέρα θα έχει μεγάλη επικινδυνότητα, ειδικά στην Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες και Βόρειο Αιγαίο.

      Δείτε αναλυτικά:

    • Φωτιά στο Λουτράκι: Άνοιξε η Εθνική Οδός

      20:23:08

      Χάος επικρατεί λόγω της φωτιάς στο Λουτράκι καθώς το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο.

      Την ίδια ώρα εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς, έκλεισε -νωρίτερα- η εθνική οδός από το ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

      Η Ολυμπία Οδός απευθύνει έκκληση τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.

    • Φωτιά στα Δερβενοχώρια - Διακοπή κυκλοφορίας, ποιοι οι κλειστοί δρόμοι

      20:21:29

      Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, έγιναν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς στα Δερβενοχώρια:

      19:52 ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ, ΛΟΓΩ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ : 1. ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΘΗΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΜΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΣ ΘΗΒΑ. 2. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΛΕΙΣΤΩΝ.3. ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΥ ΟΙΝΟΗΣ – ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΙΤΑΝ

    • Φωτιά στο Λουτράκι - Διακοπή κυκλοφορίας, ποιοι οι κλειστοί δρόμοι

      20:19:50

      Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, έγιναν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς στο Λουτράκι Κορινθίας:

      16:56 ΛΟΓΩ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΟΜΒΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

      17:33 ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΟΜΒΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

      20:18 ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ

    • Φωτιά στον Ν. Κουβαρά Αττικής - Διακοπή κυκλοφορίας, ποιοι οι κλειστοί δρόμοι

      20:18:05

      Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, έγιναν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς στον Νέο Κουβαρά Αττικής:

      14:09 ΛOΓΩ EKΔHΛΩΣHΣ ΠYPKAΓIAΣ ΣTHN ΠEPIOXH TOY NEOY KOYBAPA ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN ΣTH Λ. ΛAYPIOY AΠO TH Λ. ΣOYNIOY EΩΣ THN EΠAPX. OΔO. KOYBAPA KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ.

      15:34 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN ΣTH Λ. ANABYΣΣOY AΠO TO YΨOΣ THΣ OΔOY OΛYMΠOY ΣTO PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ ANABYΣΣO.

      16:02 ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ : 1. ΕΠΙ ΤΗΣ Λ. ΛΑΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ Λ. ΣΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟ. ΚΟΥΒΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. 2. ΕΠΙ ΤΗΣ Λ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟ. 3. Λ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑ. 4. Λ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΛΑΓΟΝΗΣΙ. 5. Λ. ΑΘΗΝΩΝ – ΣΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ Λ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΣΟΥΝΙΟ. 6. Λ. ΑΘΗΝΩΝ ΣΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ Λ. ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ.

      17:31 ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ:1. Λ. ΑΘΗΝΩΝ – ΣΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ Λ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΣΟΥΝΙΟ.2. Λ. ΑΘΗΝΩΝ ΣΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ Λ. ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ.

      17:42 ΣYNEXHΣ ENHMEPΩΣH TPOXAIAΣ AΠOKATAΣTAΘHKE H KYKΛOΦOPIA TΩN OXHMATΩN: EΠI THΣ Λ. ΛAYPIOY AΠO TH Λ. ΣOYNIOY EΩΣ THN EΠAPX. OΔO. KOYBAPA KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ

      20:00 ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: 1. Λ. ΑΘΗΝΩΝ – ΣΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ Λ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΣΟΥΝΙΟ.2. Λ. ΑΘΗΝΩΝ ΣΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ Λ. ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ. 3. ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΕΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟ.

    • Με 4.547 κενές θέσεις η Πυροσβεστική

      20:16:20

      Δεν είναι η ώρα των ευθυνών για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν από τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Λεκανοπέδιο, ορισμένα πράγματα όμως δεν μπορεί να περάσουν χωρίς επισημάνσεις.

      Φέτος, για παράδειγμα:

      • Η Πυροσβεστική εισήλθε στην αντιπυρική περίοδο με 4.547 κενές θέσεις!
      • Το 85% των οχημάτων της Πυροσβεστικής (υπολογίζονται περίπου σε 3.500) είναι οχήματα πάνω από δεκαετία!
      • Τα εγγεγραμμένα κονδύλια για την μισθοδοσία του προσωπικού είναι μειωμένα κοντά στα 7.500.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι!
      • Οι πυροσβέστες δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!

      Είπαμε, τώρα είναι η ώρα της μάχης, αλλά όσοι αρμόδιοι αναφέρονται συνεχώς στον ηρωισμό των ανδρών της Πυροσβεστικής, ας σκεφτούν τι έχουν κάνει αυτοί για την Πυροσβεστικοί και τους άνδρες και τις γυναίκες της!

    • Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε Κορινθία και Βοιωτία

      20:13:15

      Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία:

      Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, με πρωτοβουλία του επικοινώνησε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, και ενημερώθηκε για όλα τα πύρινα μέτωπα και την εξέλιξη των επιχειρήσεων σε αυτά. Ο κ. Φάμελλος ζήτησε να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και τόνισε τη στήριξη του σε όσους και όσες επιχειρούν στο πεδίο, συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης και υποστηρίζουν τους πολίτες.

      Επίσης, ο κ. Φάμελλος επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Σαρωνικού, Χρήστο Γκίνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην περιοχή και εξέφρασε τη στήριξη του στο έργο του Δήμου και στους εθελοντές. Παράλληλα, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, βρίσκεται από νωρίς στο σημείο της πυρκαγιάς στο Νέο Κουβαρά και είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, το δήμαρχο, στελέχη πολιτικής προστασίας και τους πολίτες.

      Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε Κορινθία και Βοιωτία, βρίσκονται επίσης σε επικοινωνία με τους δημάρχους και τις δυνάμεις που επιχειρούν στα μέτωπα. Είναι προφανές ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή προέχει το έργο της πυρόσβεσης, η ασφάλεια των πολιτών και όσων επιχειρούν στην πυρόσβεση, αλλά και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών.

    • Φωτιά στην Αττική - Πού έχει διακοπή κυκλοφορίας

      20:11:32

      Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στην Αθηνών – Σουνίου λόγω της φωτιάς που καίει ανεξέλεγκτα στον Κουβαρά Αττικής.

      Λόγω της φωτιάς, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Λαυρίου από τη Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

      Έκλεισαν και η Λεωφόρος Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσό, η λεωφόρος Μαρκοπούλου από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου προς Κουβαρά, η λεωφόρος Αναβύσσου από την οδό Αγίου Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι, η λεωφόρος Αθηνών Σουνίου και η λεωφόρος Καλύβίων στο ρεύμα προς Σούνιο και η Λεωφόρος Αθηνών Σουνίου και λεωφόρος Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

    • Φωτιά στο Λουτράκι: Απίστευτες εικόνες με ουρές χιλιμέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

      20:03:58

      Χάος επικρατεί λόγω της φωτιά στο Λουτράκι καθώς το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο.

      Την ίδια ώρα εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς, έκλεισε η εθνική οδός από το ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

      Η Ολυμπία Οδός απευθύνει έκκληση τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.

      Λουτρακι, Φωτια, Φωτια τωρα, ουρες χιλιομετρων, Αγιοι Θεοδωροι

      Λουτρακι, Φωτια, Φωτια τωρα, ουρες χιλιομετρων, Αγιοι Θεοδωροι

      Λουτρακι, Φωτια, Φωτια τωρα, ουρες χιλιομετρων, Αγιοι Θεοδωροι

      Λουτρακι, Φωτια, Φωτια τωρα, ουρες χιλιομετρων, Αγιοι Θεοδωροι

    • Πύρινος εφιάλτης στη Σαρωνίδα

      20:01:58

      Σπίτια τυλίγονται στις φλόγες στη Σαρωνίδα. Εικόνες χάους στα μέτωπα της φωτιάς.

    • Εκτός ελέγχου η φωτιά στα Δερβενοχώρια - Καίει παρθένο δάσος (φωτογραφία)

      19:56:01

      Δυστυχώς, η κατάσταση στα Δερβενοχώρια είναι εκτός ελέγχου το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο.

      Πηγή φωτογραφίας: Meteoclub.

      {https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/posts/pfbid02MknogRoQPc9iRomJvRjpg8MvcheMqHvuigZjKoFioGLNvJ3s5REWikKYUDKXu7sZl}

    • Κάτοικος για τη φωτιά στο Λουτράκι: «Είμαστε μόνοι μας από το πρωί, βοηθήστε μας»

      19:53:55

      «Είμαστε μόνοι μας από το πρωί, βοηθήστε μας», δηλώνει κάτοικος του Λουτρακίου για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη.

    • Πώς θα προστατευτούμε από τη φωτιά και τον τοξικό καπνό

      19:51:32

      Μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να προκαλέσει ο τοξικός καπνός που εκλύεται από τις πυρκαγιές που κατακαίουν σε Αττική και Λουτράκι.

      Δείτε τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε από τη φωτιά και τον τοξικό καπνό:

    • Γιατί δεν πετάνε τα πυροσβεστικά αεροπλάνα;

      19:48:51

      Από το μεσημέρι της Δευτέρας καίγεται η Αττική και ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος στον αέρα παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις των προηγουμένων ημερών ότι η χώρα διαθέτει τον μεγαλύτερο εναέριο πυροσβεστικό στόλο στην Ευρώπη! Το ζητούμενο δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα των ιπτάμενων πυροσβεστικών μέσων που διαθέτει η κάθε χώρα.

      Διαβάστε περισσότερα πατώντας ΕΔΩ.

    • Ενημέρωση για τα μέτωπα των πυρκαγιών από την Πυροσβεστική

      19:41:47

      Στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού, που εξετάζεται, «καθώς σύμφωνα με υποδείξεις έθεσε την πυρκαγιά στην περιοχή του Νέου Κουβαρά Αττικής», έχουν προχωρήσει οι αρχές, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός.

      Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, αναφορικά με την πυρκαγιά στην περιοχή του Νέου Κουβαρά «η κατάσταση παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό».

      Παράλληλα ολοκληρώθηκε πριν λίγο διυπουργική σύσκεψη, υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. Όπως υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός, στο πλαίσιο της σύσκεψης που ολοκληρώθηκε νωρίτερα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων με συμμετοχή των υπουργών και υφυπουργών, Επικρατείας, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών «είναι διαρκής η ενημέρωση από τα επιχειρησιακά στελέχη του πυροσβεστικού σώματος αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών». «Όλες οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν στο πεδίο ισχυρές και θα ενισχυθούν περαιτέρω με στόχο τον περιορισμό των πυρκαγιών ενώ τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας», τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

      Όπως επισήμανε ο κ. Αρτοποιός, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος αντιμετωπίζουν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 81 δασικές πυρκαγιές. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν τέσσερις μεγάλες δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων δύο στην Αττική, σε Νέο Κουβαρά και Δερβενοχώρια καθώς και στην Καλλιθέα Λουτρακίου και στο Καπαρέλλι Βοιωτίας. Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, η πυρκαγιά από την έναρξή της εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε 2 ώρες. Έγινε απειλητική προκαλώντας υλικές ζημιές γι αυτό για προληπτικούς λόγους εκδόθηκαν 5 μηνύματα από το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την προληπτική απομάκρυνσή τους προς ασφαλή προορισμό.

      Μάλιστα, όπως προσέθεσε, σε αρκετές περιπτώσεις οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία. Ακόμη, για την πυρκαγιά στον Νέο Κουβαρά το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 20 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα και το λιμενικό σώμα 4 φουσκωτά και με τη βοήθεια 2 ακόμη αλιευτικών περιπολούν στην ακτογραμμή της Παλαιάς Φώκαιας για ενδεχόμενη επέμβασή τους. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εθελοντών πυροσβεστών και των εθελοντικών ομάδων που επιχειρούν. Ταυτόχρονα ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει και η ελληνική αστυνομία και το ΕΚΑΒ ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.

      Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε 2 ώρες μετά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας επιχειρούν 94 πυροσβέστες 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 30 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

      Σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου. Όπως επισήμανε ο κ. Αρτοποιός, η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά προς 'Αγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα προκαλώντας υλικές ζημιές σε αρκετές οικίες. Εκδόθηκαν 3 μηνύματα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών, Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη στη συνέχεια από 'Αγιο Χαράλαμπο και στο τρίτο μήνυμα από Ίσθμια, Καλαμάκι και Παράδεισο προς ασφαλή σημεία.

      «Κι εδώ οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλείς προορισμούς», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά 135 πυροσβέστες 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 50 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν, 8 αεροσκάφη 5 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 ελικόπτερα έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ κι ένα ακόμη για τον συντονισμό τους. Επίσης το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 40 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα καθώς και τέσσερις προωθητές γαιών.

      Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 84 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για δασική πυρκαγιά στην περιοχή των Δερβενοχωρίων.

    • Αναζωπύρωση της φωτιάς στο Πανόραμα Σαρωνίδας

      19:38:27

      Αναζωπύρωση στο Πανόραμα Σαρωνίδας με τις φλόγες να απειλούν κατοικίες. Αναζωπύρωση της φωτιάς και την Ανάβυσσο.

    • Καταγγελίες για έλλειψη συντονισμού και οικόπεδα «βόμβες»

      19:34:51

      Καταγγελίες για έλλειψη συντονισμού και οικόπεδα «βόμβες». Πολίτες κάνουν λόγο για έλλειψη πτητικών μέσων.

    • Καίγονται σπίτια στο Λουτράκι - Βίντεο

      19:33:24

      Εικόνες από σπίτια που έχουν παραδοθεί στις φλόγες στο Λουτράκι.

    • Έκτακτες συσκέψεις για τις φωτιές

      19:31:46

      Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με το βλέμμα στις δύσκολες ώρες που περνούν οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές.

    • Ο καπνός από τη φωτιά στο Λουτράκι - Δείτε φωτογραφία από το Κερατσίνι

      19:30:17

      Δείτε εικόνα με τον καπνό από τη φωτιά στο Λουτράκι, όπως φαίνεται πλέον από το Κερατσίνι.

      fotia_tora_loutraki_kapnos11sm.jpg

    • Έξαλλος κάτοικος στη Σαρωνίδα: Για ποια εναέρια μέσα μιλάμε;

      19:24:39

      Κάτοικος Σαρωνίδας μιλά για την καταστροφή που υπέστη το σπίτι του και η περιοχή.

    • Φωτιά Λαγονήσι: Εικόνες μεγάλης καταστροφής – Κάηκαν σπίτια

      19:22:23

      Παρά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής, ορισμένα σπίτια παραδόθηκαν στη μανία της φωτιάς στο Λαγονήσι.

    • Πού είναι τα μέτωπα των πυρκαγιών τώρα (χάρτης)

      19:13:48

      Δείτε πού είναι τα μέτωπα στις μεγάλες φωτιές που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στον παρακάτω χάρτη:

      φωτια τωρα, κουβαρασ, λαγονησι, φωτιες τωρα, αναβυσσοσ, φωτια αθηνα, φωτια σημερα

    • Διακοπές ρεύματος τώρα λόγω της φωτιάς - Σε ποιες περιοχές

      19:03:32

      Διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε διάφορες περιοχές λόγω των πυρκαγιών στην Αττική.

      Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, λόγω της φωτιάς στον Κουβαρά, διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην Ανάβυσσο και στις περιοχές που εξελίσσεται η πυρκαγιά. Οι διακοπές ρεύματος, όπως σημειώνουν, δεν διαρκούν πολύ - όπως ενημερώνουν από τον ΔΕΔΔΗΕ - καθώς στην περιοχή υπάρχουν συνεργεία για την αποκατάσταση των βλαβών.

      Ωστόσο, διακοπές ρεύματος σημειώνονται και σε περιοχές γύρω από τον Ασπρόπυργο Αττικής.

    • Μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια

      18:54:20

      Μήνυμα έστειλε το 112 για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια:

      {https://twitter.com/112Greece/status/1680965742664069126}

    • Φωτιά στην Ανάβυσσο: Δραματικός απεγκλωβισμός ηλικιωμένων

      18:48:27

      Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων απεγκλώβισαν από το σπίτι τους στην Ανάβυσσο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

    • Εικόνα από τη φωτιά στα Δερβενοχώρια

      18:45:59

      Δείτε εικόνα από τη φωτιά στα Δερβενοχώρια:

      {https://www.facebook.com/photo?fbid=655146403315293&set=a.592875619542372}

    • Φωτιά στον Κουβαρά: Επιχείρηση να σωθούν άλογα από τον ιππικό όμιλο στην Ανάβυσσο (Εικόνες - Βίντεο)

      18:41:08

      Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη φωτιά στον Κουβαρά.

      Σύμφωνα με το ρεπορτάζ νωρίτερα σήμερα δόθηκε κυριολεκτικά μάχη για να σωθούν άλογα από την περιοχή του Κουβαρά, ενώ εθελοντές έψαχναν σπίτια για να σώσουν κατοικίδια που είχαν αφεθεί στην μοίρα τους.

      Δείτε Εικόνες

      fotia koubaras aloga2

      fotia koubaras aloga3

      fotia koubaras aloga4

      fotia koubaras aloga5

      fotia koubaras aloga6

      Δείτε το βίντεο

    • Προσαγωγή υπόπτου για τη φωτιά στον Κουβαρά

      18:39:52

      Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε στον Κουβαρά και εξαπλώθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στο Λαγονήσι, προχώρησαν οι Αρχές.

    • Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τις φωτιές

      18:38:01

      Έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές που είναι σε εξέλιξη από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχο, Γιάννη Αρτοποιό:

    • Άλλαξε φορά ο άνεμος στο Λουτράκι - Η φωτιά κατεβαίνει στον οικισμό του Αγίου Χαράλαμπου

      18:29:18

      Στη φωτιά στο Λουτράκι, άλλαξε φορά ο άνεμος και η πυρκαγιά κατεβαίνει στον οικισμό του Άγιου Χαράλαμπου.

    • Συγκλονιστικό βίντεο - Πυροσβέστες προσπαθούν να σώσουν φλεγόμενο σπίτι στη Σαρωνίδα

      18:19:52

      Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη μάχη των πυροσβεστών να σώσουν σπίτι που έπιασε φωτιά στη Σαρωνίδα έφερε στο φως το Open.

      Άνδρες της πυροσβεστικής έσπασαν το λουκέτο σε σπίτι στη Σαρωνίδα σε μία προσπάθεια να σβήσουν τη φωτιά που το κατακαίει.

      Με τη μάνικα στα χέρια οι πυροσβέστες επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά που εισέβαλλε μέσα στο σπίτι.

      Δυστυχώς, η κατάσταση στο σπίτι είναι εξαιρετικά αποπνικτική με αποτέλεσμα όπως φαίνεται στο βίντεο του Open οι πυροσβέστες να φορούν μάσκες ώστε να μπορούν να πλησιάσουν.

      Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός πρόκειται για το δεύτερο σπίτι που έχει τυλιχθεί στις φλόγες στην περιοχή της Σαρωνίδας.

      Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τη Σαρωνίδα:

    • Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής: Δεν μας ακούει κανείς χρειαζόμαστε εναέριες δυνάμεις

      18:08:18

      Έκκληση από τον Αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής, Θ. Μακροδημήτρη. Δεν μας ακούει κανείς χρειαζόμαστε εναέριες δυνάμεις, τονίζει.

      Δείτε το βίντεο:

      {source}


      <iframe
      style="position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;"
      allow="fullscreen; accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; payment"
      allowfullscreen
      frameborder="0"
      scrolling="no"
      loading="lazy"
      referrerpolicy="unsafe-url"
      src="https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z13k7203jqd&playlistId=v-cu4j6opoa45d"
      >
    • Οι Ένοπλες Δυνάμεις ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες

      18:05:02

      Με εναέρια μέσα και ομάδες «Δευκαλίωνα» και «Ξενοκράτη» συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Κουβαρά, Λουτράκι και Καπαρέλλι Βοιωτίας.

      Συγκεκριμένα, στον Κουβαρά διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215 και δύο CL-415, δύο ομάδες «Δευκαλίων», 22 άτομα συνολικά, καθώς και μια ομάδα «Ξενοκράτη» οκτώ ατόμων.

      Για το μέτωπο του Λουτρακίου, διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, δύο προωθητές γαιών καθώς και μια ομάδα «Δευκαλίων» έντεκα ατόμων.

    • Φωτιά στο Λουτράκι: Έκκληση για ενίσχυση πυροσβεστικών δυνάμεων

      18:02:13

      Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά και στο Λουτράκι, όπως και στον Κουβαρά. Μήνυμα του 112 έφτασε στους κατοίκους για εκκένωση των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

      Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κάνει έκκληση για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Δείτε το βίντεο:

    • Φωτιά στο Λαγονήσι: Κραυγή αγωνίας για τα ζώα

      18:00:45

      Έκκληση για παροχή βοήθειας στα χιλιάδες ζώα που κινδυνεύουν από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Κουβαρά κι επεκτάθηκε ως το Λαγονήσι απηύθυνε η πρόεδρος φιλοζωικής οργάνωσης Νατάσσα Μπομπολάκη.

    • Νέα φωτιά στην Πάνακτο Βοιωτίας

      17:58:31

      Φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Πάνακτο Βοιωτίας με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

      Στο σημείο σπεύδουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

      {https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1680950163144077312}

    • Φωτιά στον Κουβαρά: Καίγονται Καλύβια, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα - Συγκλονιστικές εικόνες

      17:53:00

      Μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και εξελίσσεται σε δασική έκταση στην περιοχή του Νέου Κουβαρά, στο Πάνειο Όρος. Πριν από λίγο, στάλθηκε νέο μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσο να εκκενώσουν προς παραλία Παλαιάς Φώκαιας.

      Συνολικά έχουν εκδοθεί 4 προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112 για την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο. Όπως είπε το πρώτο μήνυμα του 112 ήταν αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή τους, στη συνέχεια το δεύτερο μήνυμα ήταν για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Πέτα Κουβαρά και το τρίτο μήνυμα στις 14:20 για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Μελισσουργός και Τραμπουριά προς Ανάβυσσο.

      Συνολικά επιχειρούν συνεχώς 150 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 31 Ρουμάνων πυροσβεστών, 40 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για ένα εναέριο συντονισμό. Επιπρόσθετα οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας διαθέτουν μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων στην περιοχή της πυρκαγιάς. Ομοίως και η Περιφέρεια Αττικής.

      Δείτε συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο:

      Φωτια, Φωτια Αττικη, Κουβαρας, Λαγονησι

      Φωτια, Φωτια Αττικη, Κουβαρας, Λαγονησι

      Φωτια, Φωτια Αττικη, Κουβαρας, Λαγονησι

      Φωτια, Φωτια Αττικη, Κουβαρας, Λαγονησι

      Φωτια, Φωτια Αττικη, Κουβαρας, Λαγονησι

      Φωτια, Φωτια Αττικη, Κουβαρας, Λαγονησι

      Φωτια, Φωτια Αττικη, Κουβαρας, Λαγονησι

    • Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λουτράκι - Δείτε εικόνες και βίντεο

      17:48:44

      Δείτε εικόνες και βίντεο από τη φωτιά στο Λουτράκι.

      fotia_tora_loutraki1.jpg

      fotia_tora_loutraki2.jpg

    • Νέο μήνυμα από 112: Εντολή εκκένωσης από Καλαμάκι, Ίσθμια προς Κόρινθο.

      17:36:43

      Νέο μήνυμα από 112: Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Καλαμάκι #Ίσθμια, #Παράδεισος εκκενώστε προς #Κόρινθο.

      Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή.

      {https://twitter.com/112Greece/status/1680947992939855872}

    • Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής: Πάνω από 200 χιλιόμετρα μεταφέρθηκε ο καπνός

      17:16:48

      Οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά Ανατολικής Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους τουλάχιστον 220 km νότια, πάνω από το τη θάλασσα των Κυθήρων, το απόγευμα (16:45) της Δευτέρας 17/7/2023. Δείτε την εικόνα παρακάτω:

      fotia_attiki_fotia_tora_koybaras1a.jpg

      Νωρίτερα το μεσημέρι (Δευτέρα 17.07.2023, 14:15), ο πολικής τροχιάς δορυφόρος Aqua (NASA) συνέλαβε επίσης την εντυπωσιακή διασπορά του πυκνού καπνού πάνω από τον Αργοσαρωνικό, ανατολικά της Ύδρας. Δείτε την εικόνα παρακάτω:

      fotia_attiki_fotia_tora_koybaras2a.jpg

    • Καίγονται σπίτια στον Σαρωνικό

      17:10:00

      Η φωτιά έχει φτάσει στα σπίτια στον Σαρωνικό, με τον αντιδήμαρχο, Χρήστο Τσιγαρίδα, να κάνει έκκληση για βοήθεια και πυροσβεστικά μέσα.

    • Φωτιά στο Λουτράκι - Πού έχει διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό

      17:00:47

      Λόγω της φωτιάς στο Λουτράκι, οι αρχές προχώρησαν σε διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό.

      Συγκεκριμένα:

      Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου.

    • Εκτός ελέγχου και η φωτιά στο Λουτράκι - Εκκενώθηκαν περιοχές και κατασκήνωση (Βίντεο)

      16:57:42

      Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η πυροσβεστική λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στην Περαχώρα Λουτρακίου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι με αποτέλεσμα την προληπτική εκκένωση περιοχών και κατασκηνώσεων.

      Το loutraki365 μεταδίδει πως η φωτιά ξέσπασε στον οικισμό Πευκιά στο Λουτράκι, ενώ καίει κοντά στα σπίτια της περιοχής.

      Τα παιδιά που βρίσκονται στην κατασκήνωση Sportcamp μεταφέρονται με λεωφορεία στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλανόπουλος. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης ενός κέντρου αποκατάστασης.

      Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από τη φωτιά απειλείται ο οικισμός Ειρήνη.

      {https://www.youtube.com/watch?v=vrPS-J7LcGg}

    • Φωτιά στον Κουβαρά - Πώς έφτασε στην παραλία (εικόνες)

      16:53:38

      Δείτε την εξέλιξη της φωτιάς στον Κουβαρά μέσα από εικόνες.

      {https://twitter.com/PROMETHEUSTeam1/status/1680935585274290177}

    • Γκουρμπάτσης για φωτιά στον Κουβαρά: «Οι τράκτορες δε μπορούσαν να ρίξουν νερό»

      16:50:51

      Για χαμηλής στάθμης αντανακλαστικά κατά την έναρξη της φωτιάς στον Κουβαρά κάνει λόγο ο αντιστράτηγος ε.α. της Πυροσβεστικής, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

      Μιλώντας στο iΕidiseis αναφέρει πόσο σημαντική είναι για την πρόληψη της εξάπλωσης της φωτιάς η εναέρια επιτήρηση, ενώ διερωτάται εάν αυτή έχει άρτια σχεδιαστεί και οργανωθεί για να καλύψει τις επικίνδυνες δασικές εκτάσεις της Αττικής.

      «Φέτος η χώρα μας έχει νοικιάσει 20 τράκτορες, οι οποίοι είναι δύο κατηγοριών. Αυτοί που παίρνουν νερό από τη θάλασσα, οι λεγόμενοι αμφίβιοι, και οι σταθερής υδροληψίας, δηλαδή αυτοί που δε μπορούν να πάρουν νερό από τη θάλασσα και εφοδιάζονται με νερό από τα αεροδρόμια. Δεδομένου ότι σήμερα έχουμε κατηγορία κινδύνου 4, σηκώθηκαν δύο τράκτορες, όπως φαίνεται σε σχετική εφαρμογή, στις 12.00 το μεσημέρι για να κάνουν περιπολία.

      Πήγαν στην Αττική, πέρασαν στην Εύβοια και μόλις έφτασαν στα Γεράνεια Όρη, έκαναν αναστροφή, περίπου στις 12.30 για να πάνε στον Κουβαρά, μετά από εντολή που έλαβαν.

      Έκαναν περιστροφή πάνω από την πυρκαγιά, δεν έριξαν νερό γιατί ήταν τράκτορες σταθερής υδροληψίας, άρα δεν μπορούσαν να πάρουν νερό από τη θάλασσα. Σημειώνεται ότι οι τράκτορες περιπολούν άδειοι, για να είναι ελαφριοί. Έτσι οι δύο τράκτορες έφυγαν από τον Κουβαρά για να πάνε για εφοδιασμό στο αεροδρόμιο στο Τατόι. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί χρόνος.

      Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

    • Φωτιά στον Κουβαρά - Δείτε πώς επεκτείνεται το πύρινο μέτωπο

      16:43:58

      Δείτε πώς επεκτείνεται το πύρινο μέτωπο της φωτιάς στον Κουβαρά.

    • Φωτιά στον Κουβαρά: Οι κλειστοί δρόμοι στην Αττική (Χάρτης)

      16:34:54

      Λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στον Νέο Κουβαρά Αττικής η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κοντινές περιοχές.
      Ειδικότερα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους:

      • Στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.
      • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ανάβυσσο.
      • Στη λεωφόρο Μαρκοπούλου από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου προς τον Κουβαρά.
      • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι.
      • Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.
      • Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

      Χαρτης, Φωτια, Κλειστοι δρομοι, Κουβαρας, Αττική, Λαγονησι

      Χαρτης, Φωτια, Κλειστοι δρομοι, Κουβαρας, Αττική, Λαγονησι

    • Φωτιά στο Λαγονήσι: Καίγονται σπίτια στην οδό Σοφούλη

      16:32:15

      Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στο Λαγονήσι, με σπίτια να τυλίγονται στις φλόγες.

    • Μήνυμα από το 112 για τη φωτιά: Εκκενώστε από Λαγονήσι προς Αθήνα

      16:25:39

      Νέο μήνυμα από το 112: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγονήσι εκκενώστε προς Αθήνα.

      Δείτε το μήνυμα από το 112 για τη φωτιά:

      112_ekkenosi_fotia_tora_lagonisi.jpg

    • Φωτιά στον Κουβαρά: «Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε πια» - Σπαρακτική μαρτυρία ηθοποιού

      16:18:36

      Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στον Κουβαρά Αττικής, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη, την ώρα που το 112 έχει στείλει ήδη τέσσερα μηνύματα προς τους κατοίκους.

      Ανάμεσα στους πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που πλήττονται από την πυρκαγιά είναι και η ηθοποιός Ευτυχία Μέλη η οποία είναι κάτοικος του Μελισσουργού. Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή είναι ανάμεσα σε εκείνες για τις οποίες δόθηκε νωρίτερα εντολή εκκένωσης.

      «Είναι ένα δράμα τεράστιο αυτό που ζούμε», δήλωσε κλαίγοντας η ηθοποιός στην ΕΡΤ.

      «Φυσάει πάρα πολύ ο αέρας. Πετάνε αεροπλάνα από πάνω μας. Δεν έχει πολύς κόσμος ορατότητα. Καίγονται σπίτια, καίγονται καταφύγια με ζώα. Τώρα μάλλον πρέπει να φύγω κι εγώ γιατί δεν μπορούμε ούτε να αναπνεύσουμε πια. Δε μου έχει έρθει μήνυμα από το 112, αλλά μαζεύω διαβατήρια και ταυτότητες», δήλωσε έντρομη η Ευτυχία Μέλη.

      Όλα όσα είπε:

    • Αγανακτισμένοι κάτοικοι Λαυρεωτικής καταγγέλλουν Δήμο και Αστυνομία για αδιαφορία

      16:01:27

      Οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής επισημαίνουν στο iEidiseis ότι εάν δεν μπορούν Δήμος και Αστυνομική Διεύθυνση θα φέρουν εις πέρας την αποστολή τους στη φωτιά στον Κουβαρά ας ζητούσαν την συνδρομή μιας ΟΠΚΕ.

    • Καίγονται σπίτια και στον Κουβαρά

      15:58:07

      Ο φωτογραφικός φακός της Ευρωκίνησης κατέγραψε τις εικόνες από τα σπίτια που καίγονται στον Κουβαρά:

      fotia-kouvaras-1122.jpgfotia-kouvaras-11.jpg

    • Πληροφορίες για νέα αναζωπύρωση στην Πέτα

      15:53:44

      Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει φουντώσει ξανά η φωτιά στην περιοχή Πέτα του Κουβαρά που νωρίτερα αναφερόταν ότι είναι καλύτερη η εικόνα.

    • Πυκνοί καπνοί εμποδίζουν τα εναέρια να επιχειρήσουν

      15:48:52

      Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, «παρόλο που ο πυκνός καπνός και η ένταση των ανέμων δημιουργούν προβλήματα στην ασφαλή προσέγγιση των εναερίων μέσων όλες οι δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς».

    • 150 πυροσβέστες στη μάχη με το πύρινο μέτωπο στην Αττική

      15:47:58

      Συνολικά επιχειρούν συνεχώς 150 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 31 Ρουμάνων πυροσβεστών, 40 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για ένα εναέριο συντονισμό. Επιπρόσθετα οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας διαθέτουν μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων στην περιοχή της πυρκαγιάς. Ομοίως και η Περιφέρεια Αττικής.

    • Πού διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων

      15:46:50

      Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Νέο Κουβαρά Αττικής η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ανάβυσσο.

      Υπενθυμίζεται ότι έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Λαυρίου, από τη Λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

    • Εικόνες από το πύρινο μέτωπο στην Αττική

      15:44:06

      Τα πλάνα από το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από τον Κουβαρά:

    • Οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά στο Λουτράκι

      15:43:04

      Δείτε εικόνα από τον Alpha:

    • Πληροφορίες ότι καίγονται σπίτια στην Ανάβυσσο

      15:37:14

      Οι φλόγες έχουν φτάσει ανάμεσα σε σπίτια στην Ανάβυσσο.

    • Η φωτιά κατευθύνεται προς τη Σαρωνίδα

      15:31:32

      Ο δήμαρχος Σαρωνίδας ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι η φωτιά πάει προς Σαρωνίδα και απειλούνται κατοικίες.

    • Εκτός ελέγχου η φωτιά

      15:30:47

      Τρεις εστίες και σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του Μελισουργού, όπου υπάρχουν αναφορές ότι καίγονται σπίτια.

    • Η στιγμή της έκρηξης σε πυλώνα της ΔΕΗ

      15:26:17

      Η κάμερα του Open κατέγραψε τη στιγμή που πυλώνας της ΔΕΗ τυλίγεται στις φλόγες:

      {https://www.youtube.com/watch?v=4oyQRkxE_pE&t=1s}

    • Ξέσπασε φωτιά και στο Λουτράκι

      15:25:23

      Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην Καλλιθέα Λουτρακίου. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες.

    • Η έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

      15:13:32

      Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την ανεξέλεγκτη φωτιά που καίει στον Κουβαρά Αττικής:

    • Μαρτυρία κατοίκου: «Είναι μεγάλη η έκταση της φωτιάς»

      15:11:40

      «Η φωτιά φεύγει» κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 κάτοικος της περιοχής.

    • Το πρώτο βίντεο μόλις ξέσπασε η φωτιά στον Κουβαρά

      15:09:28

      Δείτε ένα από τα πρώτα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Facebook:

      {https://www.facebook.com/100064405491310/videos/557580296404534/}

    • Μία κλήση στο ΕΚΑΒ για αναπνευστικό περιστατικό

      15:07:05

      Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί, από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, οι όμορες υγειονομικές δομές με τον Κουβαρά. Στο σημείο έχουν σταλεί 2 ασθενοφόρα και μία μοτοσυκλέτα της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ για κάλυψη.

      Προς το παρόν το ΕΚΑΒ έχει λάβει 2 κλήσεις, για ένα αναπνευστικό περιστατικό και για ένα πιθανό εγκεφαλικό, και ήδη επιχειρεί για να διακομισθούν. Το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ.

    • Εκρήξεις κοντά σε πυλώνες της ΔΕΗ

      15:05:58

      Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά σε πυλώνες παροχής ρεύματος της ΔΕΗ.

      Οι φλόγες καίνε κοντά όπως αποκαλύπτουν τα φωτορεπορτάζ.

      ekrikseis-dei.jpg

    • «Έχει ξεφύγει η φωτιά»

      15:01:29

      Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι το μέτωπο της φωτιάς που αγγίζει σε έκταση το 1,5 χλμ. πέρασε από σπίτια και καίει χορτολιβαδική και δασική έκταση.

      «Το μέτωπο είναι μεγάλο. Η φωτιά έχει προσπεράσει τα σπίτια και πάει νότια», δήλωσε.

    • Πληροφορίες ότι καίγονται σπίτια στην περιοχή Πέτα

      15:01:04

      Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 ότι καίγονται σπίτια στην Πέτα Κουβαρά. Η φωτιά ξεφεύγει και πάει προς Λαγονήσι.

    • Όλα τα μηνύματα του 112

      15:00:05

      Το τελευταίο μήνυμα ήταν για εντολή εκκένωσης σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσο.

      fotia 112 lagonisi

      Το τρίτο κατά σειρά, αναφέρει ότι όσοι βρίσκονται στις περιοχές Μελισουργός και Τραμπουριά να εκκενώσουν προς Ανάβυσσο.

      ekkenosi 112

      Είχε προηγηθεί ένα άλλο για εκκένωση της Πέτας προς Κερατέα.

      112 keratea kouvaras fotia

      Το πρώτο μήνυμα 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή, όμως αρχικά δεν ανέφερε να απομακρυνθούν από την περιοχή αλλά να παραμείνουν σε επιφυλακή.

      {https://twitter.com/112Greece/status/1680887351524900865}

Ροή Ειδήσεων