Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Λαμία: Προς Παρνασσό ο πύρινος εφιάλτης - Εκκενώθηκε η Κάτω Τιθορέα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Λαμία: Προς Παρνασσό ο πύρινος εφιάλτης - Εκκενώθηκε η Κάτω Τιθορέα

Όλες οι εξελίξεις από τα μέτωπα της φωτιάς μέσα από το blog του iEidiseis.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI

16:50 - 26/07/2023
Τελευταία ενημέρωση: 20:54 - 27/07/2023

Μαίνονται τα μέτωπα της φωτιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας. Δύο νεκροί στη Μαγνησία - Μάχη με τις φλόγες στο Βελεστίνο - Μπαράζ εκκενώσεων από το 112. Εγκατέλειψαν οι εργαζόμενοι τα εργοστάσια στη βιομηχανική ζώνη Βόλου. Η φωτιά στην Κάτω Τιθορέα κινείται προς Παρνασσό. Πύρινα μέτωπα σε Λαμία, που εκκενώθηκε τμήμα της πόλης. Στη Ρόδο ξημερώνει πύρινος εφιάλτης για 11η ημέρα. Δείτε αναλυτικά, λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στις φωτιές όπως τις κατέγραψε το iEidiseis.


LIVE

  • Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς στην Κάτω Τιθορέα - Κινείται προς Παρνασσό

    00:09:20

    Η φωτιά στην Κάτω Τιθορέα στη Φθιώτιδα έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο μέτωπο μέσα σε αγροτική περιοχή και καλλιέργειες, ωστόσο με την παρέμβαση των πυροσβεστών αλλά και μηχανημάτων του δήμου απετράπη το ενδεχόμενο να κινηθούν οι φλόγες προς το χωριό Κάτω Τιθορέα.

    Ωστόσο, η φωτιά πέρασε το δρόμο που ενώνει την Κάτω Τιθορέα με την Ελάτεια, κινείται μέσα σε αγροτική περιοχή και κατευθύνεται προς την περιοχή της Ελάτειας με κατεύθυνση τον Παρνασσό.

    Μάχη δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και μηχανήματα του Δήμου για να ανακόψουν την πορεία της.

  • Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Ρόδο

    00:01:29

    Με τρία μέτωπα τα οποία διαρκώς αναζωπυρώνονται, δίνουν μάχη οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις της Ρόδου, αλλά και εκατοντάδες εθελοντές που βρίσκονται στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

    Τα μέτωπα αυτά βρίσκονται, τα δύο κοντά στο χωριό Βάτι και το τρίτο μεταξύ των χωριών Γενναδίου και Λαχανιάς, το οποίο επίσης παρουσιάζει αναζωπυρώσεις.

    Στόχος των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης είναι να τεθούν και τα τρία υπό μερικό έλεγχο, να επιτηρηθούν τα τμήματα που έχουν καεί για να μην γίνουν αναζωπυρώσεις και με το πρώτο φως της ημέρας, να υπάρξει ενίσχυση της προσπάθειας με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα.

    Οι καιρικές συνθήκες αυτή τη στιγμή ευνοούν το έργο της κατάσβεσης, αφού δεν υπάρχει μεγάλη ένταση ανέμων.

  • Φωτιά στη Λαμία: Ανακοίνωση για τη φιλοξενία των πυρόπληκτων

    23:47:16

    Ανακοίνωση του δήμου Λαμιέων για τη φιλοξενία των πληγέντων από τη φωτιά:

    Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώνονται καθώς και της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης αυτές τις ώρες, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος της Λαμιέων πρόκειται να φιλοξενήσει σε ξενοδοχείο όσους λόγω των προαναφερομένων συνθηκών δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στο τηλέφωνο 6978777567.

  • Υπουργείο Εργασίας: Αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων αύριο στη βιομηχανική περιοχή Βόλου λόγω της φωτιάς

    23:35:45

    Η Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας καλεί σε αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων αύριο Πέμπτη (27/7) στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, όπου είναι σε εξέλιξη η φωτιά.

    Αναλυτικά οι ανακοίνωση:

    Η Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καλεί τους εργοδότες των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων τους, να συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή απομάκρυνση των εργαζομένων αυτών από τους εργασιακούς χώρους, καθώς και να προβούν στην αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους καθόλη τη διάρκεια της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023, σε κάθε δε περίπτωση μέχρι την εξάλειψη των ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στον περιβάλλοντα χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής λόγω της εκτεταμένης πυρκαγιάς.

  • Νύχτα κόλασης στη φωτιά στη Μαγνησία - Συγκλονίζουν οι εικόνες

    23:22:58

    Ανεξέλεγκτη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στη Μαγνησία. Φωτίζουν τον ουρανό στον Βόλο τα μέτωπα της Φωτιάς:

    Δείτε εικόνες:

    {https://www.facebook.com/panos.karoutsos/posts/pfbid02F8p6xfq2KHyz5KWnqgQztLKXNgBMTLq3NjrTVWZrpJctg2gJAFHes68CEfwQp5wXl}

    Δείτε πώς φαίνεται η φωτιά στη Μαγνησία από την πόλη του Βόλου αυτή την ώρα:

    βολοσ φωτια, φωτια βολοσ, βολοσ, βολοσ φωτια τωρα, μαγνησία φωτια

    fotia bolos bradyWM

  • Με σοβαρά εγκαύματα πυροσβέστης μεταφέρθηκε στην Αθήνα από το Βελεστίνο

    23:16:03

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Αθήνα μεταφέρθηκε πυροσβέστης που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιά στο Βελεστίνο, καθώς φέρει σοβαρά εγκαύματα.

    Επίσης, ένας εποχικός πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

    Σημειώνεται ότι από το μεσημέρι νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Βόλου άλλος πυροσβέστης με ελαφρά εγκαύματα.

  • Βίντεο από τη φωτιά που ξέσπασε στην Καλλιθέα Χαλκιδικής

    23:10:03

    Φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

    {https://www.facebook.com/forest.firefighters/videos/304632425269572/}

  • Κατέρρευσε πυροσβέστης στη φωτιά στη Ρόδο

    23:06:26

    Ένας πυροσβέστης κατάρρευσε πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosreport στην περιοχή του Γενναδίου.

    Όπως αναφέρει, ένιωσε κάποια αδιαθεσία και έπειτα σωριάστηκε λιπόθυμος και τραυματίστηκε.

  • Απόκοσμη εικόνα της φωτιάς στη Μαγνησία - Πώς φαίνεται από τον Βόλο

    23:04:55

    Δραματική η κατάσταση από το μεγάλο μέτωπο στο Βόλο. Δείτε φωτογραφία:

    {https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/posts/pfbid0dtBU6KgTP5CuMpHpn9Vd28cTP3GWKgzk9QpvegAUTBKcWNmovNm9AYmtJE16qHLhl}

  • Δραματικές διασώσεις ζώων από τη φωτιά - Συγκλονιστικές εικόνες

    22:40:05

    Πολλά ζώα βρέθηκαν ξαφνικά μέσα σε μια κόλαση φωτιάς. Στην πυρκαγιά στη Μαγνησία, πολλοί έσπευσαν να τα μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Αυτό προσπάθησε να κάνει ο 45χρονος κτηνοτρόφος στο Σέσκλο, η προσπάθεια του οποία στάθηκε μοιραία (δείτε περισσότερα ΕΔΩ).

    Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη φωτιά στη Μαγνησία, όπως τα κατέγραψε ο φακός της EUROKINISSI:

    fotia_bolos_zoa_1.jpg

    fotia_bolos_zoa_2.jpg

    fotia_bolos_zoa_3.jpg

    fotia_bolos_zoa_4.jpg

    fotia_bolos_zoa_5.jpg

  • Η φωτιά όπως φαίνεται τώρα από τον Βόλο (νυχτερινές φωτογραφίες)

    22:31:42

    Δείτε πώς φαίνεται η φωτιά στη Μαγνησία από την πόλη του Βόλου αυτή την ώρα.

    βολοσ φωτια, φωτια βολοσ, βολοσ, βολοσ φωτια τωρα, μαγνησία φωτια

    fotia bolos bradyWM

  • Φωτιά στη Μαγνησία: Διακοπή ρεύματος στις πυρόπληκτες περιοχές - Προβλήματα υδροδότησης στον Βόλο

    22:18:10

    Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου, των Βιομηχανικών Περιοχών του Βόλου και πολλών προαστίων του, αφού έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το Βελεστίνο, ο Άγιος Γεώργιος Φερών, το Σέσκλο και ενδιάμεσοι οικισμοί.

    Το πρόβλημα επιτείνεται και από τη διακοπή της υδροδότησης των ίδιων περιοχών, ενώ μέσα στον Βόλο η υδροδότηση είναι πολύ περιορισμένη, αφού λόγω της φωτιάς έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το υδραγωγείο που βρίσκεται στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια 1000 κυβικών μέτρων νερού ανά ώρα, η κατάσταση να οδηγείται στην εξάντληση των αποθεμάτων νερού στις δεξαμενές και να μην υπάρχει πίεση στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης.

    Η ΔΕΥΑΜ Βόλου, με ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση στους πολίτες «να περιορίσουν την κατανάλωση νερού στο ελάχιστο ώστε να μην υπάρξει έλλειψη υδροδότησης λόγω της χαμηλής πίεσης του δικτύου, αφού η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Σέσκλου προκάλεσε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και κατά συνέπεια η κεντρική δεξαμενή της περιοχής καθίσταται εκτός λειτουργίας, διατηρώντας ελάχιστα αποθέματα νερού. Εκτιμάται πως η υδροδότηση στην εν λόγω περιοχή θα αποκατασταθεί πλήρως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

    Παρόμοια προβλήματα με την περιοχή του Σέσκλου δημιουργούνται λόγω της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας και στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, όπου ακόμη υπάρχει υδροδότηση, αλλά όταν εξαντληθούν τα αποθέματα της δεξαμενής θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης έως την επαναφορά του ρεύματος».

  • Φωτιά στην Κέρκυρα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Εκκενώσεις οικισμών

    22:14:10

    Ο φόβος των αναζωπυρώσεων διατηρεί σε επιφυλακή τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κέρκυρα, η οποία δοκιμάζεται για τέταρτο 24ωρο από τη φωτιά.

    Διάσπαρτες εστίες παραμένουν ενεργές γύρω από τις Λούτσες και την Άνω Περίθεια.

    Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 ζητούσαν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν. Μέλη φιλοζωικών οργανώσεων απομάκρυναν δεκάδες οικόσιτα ζώα.

    Οι νεότεροι έμειναν να βοηθήσουν τους πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να σώσουν σχολείο στην Κασσιόπη που κινδύνευσε όταν το έζωσαν οι φλόγες.

    Εν τω μεταξύ, πιθανή απόπειρα εμπρησμού καταγγέλλει στην κάμερα της ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος της βόρειας Κέρκυρας Νίκος Μουζάγης. Ισχυρίζεται ότι είδε φλόγες να ξεπηδούν σε σημείο όπου δεν είχε σημειωθεί νέα αναζωπύρωση και στη συνέχεια ένα αυτοκίνητο να φεύγει.

  • Έλιωσε η φωτιά το τροχόσπιτο που βρέθηκε απανθρακωμένη η γυναίκα στον Αλμυρό Βόλου (βίντεο)

    22:05:31

    Από το τροχόσπιτο δεν έχει μείνει κυριολεκτικά τίποτα. Η φωτιά στον Αλμυρό Βούλου έλιωσε τα σίδερα και το μετέτρεψε σε μια άμορφη μάζα που ακόμη καπνίζει.

    Το τροχόσπιτο βρισκόταν δίπλα στη θάλασσα, ενώ η φωτιά κινούνταν προς την περιοχή. Ο άνδρας της άτυχης γυναίκας προσπάθησε να πάρει το αυτοκίνητο και να μεταφέρει τη γυναίκα του, που είχε κινητικά προβλήματα, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

  • Αναζωπύρωση στην Κάρυστο - Δείτε φωτογραφία

    21:56:47

    Δείτε φωτογραφία από την αναζωπύρωση της φωτιάς στην Κάρυστο:

    {https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/posts/pfbid0arnmJqaQRPLbxQuAHrHSKK7a5mTFjBMmh5ZfTzu4bZVEAU8Jb1YUf1pr3NnvQ3hCl}

  • Φωτιά στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας: Προς Ελάτεια κατευθύνεται η πυρκαγιά

    21:49:05

    Η φωτιά στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο μέτωπο μέσα σε αγροτική περιοχή και καλλιέργειες, ωστόσο με την παρέμβαση των πυροσβεστών αλλά και μηχανημάτων του δήμου απετράπη το ενδεχόμενο να κινηθούν οι φλόγες προς το χωριό Κάτω Τιθορέα.

    Η φωτιά πέρασε το δρόμο που ενώνει την Κάτω Τιθορέα με την Ελάτεια, κινείται μέσα σε αγροτική περιοχή και κατευθύνεται προς την περιοχή της Ελάτειας.

    Αυτή την ώρα δίνεται μία μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και μηχανήματα του Δήμου να ανακόψουν την πορεία της .

    Σύμφωνα με τη δήμαρχο Ελάτειας κα Στιβαχτή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ήρθαν στην ώρα τους ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και προλάβαμε τα χειρότερα. Τώρα όμως η φωτιά κατευθύνεται προς Ελάτεια. Θα προσπαθήσουμε όσο βρίσκεται μέσα σε αγροτικές περιοχές να σταματήσουμε την πορεία της».

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη φωτιά επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ συμμετείχαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

  • «Έπνιξε» τον Βόλο ο καπνός - Συγκλονιστικές εικόνες

    21:27:28

    Εντός της βιομηχανικής ζώνης Βόλου έχει μπει πλέον η φωτιά στην Μαγνησία, καίγοντας χαρτόκουτα, πλαστικά και ό,τι βρει στο πέρασμά της.

    Νωρίτερα στήθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης εργαζομένων από το εργοστάσιο «Γεωργιάδη» στο Σέσκλο Μαγνησίας. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι πυροσβέστες έχουν κατορθώσει να βοηθήσουν για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, συγγενείς εργαζομένων, που μιλούν μαζί τους από το κινητό, τους ενημερώνουν πως επιχειρούν με ίδια μέσα να φύγουν από την πύρινη κόλαση.

    Σημειώνεται ότι με νέο μήνυμα από το 112, στις 17:15 το απόγευμα εκκενώθηκαν δύο χωριά το Διμήνι και το Παλιούρι, αλλά και για η βιομηχανική περιοχή Βόλου. Πιο πριν, δόθηκε εντολή εκκένωσης για τον οικισμό του Σέσκλου.

    Φωτογραφίες του iEidiseis από το κέντρο του Βόλου δείχνουν ένα τεράστιο σύννεφο καπνού να έχει σκεπάσει τον ουρανό στο κέντρο του Βόλου.

    Δείτε πώς φαίνεται η φωτιά από τον Βόλο

    Μαγνησια, φωτια στη Μαγνησια, Βολος, φωτια τωρα, φωτογραφιες

    Μαγνησια, φωτια στη Μαγνησια, Βολος, φωτια τωρα, φωτογραφιες

    Σε βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα social media παρουσιάζεται επίσης η αποπνικτική ατμόσφαιρα στην πόλη του Βόλου εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς.

    {https://twitter.com/priest833/status/1684253822032527360}

  • Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλο το μέτωπο στην Κάρυστο

    21:24:33

    Πύρινος εφιάλτης στην Κάρυστο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα φωτιά και καίει δασική έκταση στο χωριό Αντιά, όπως μετέδωσε το evima.gr.

    Στο σημείο επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, υδροφόρες του δήμου και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 μ.μ. και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική.

    {https://www.youtube.com/watch?v=xrNXBK8IAwE&t=6s}

  • Φωτιά στη Μαγνησία: Νέο μήνυμα από 112 - Σε ετοιμότητα για εκκενώσεις σε 6 οικισμούς

    21:19:48

    Αν βρίσκεστε στις περιοχές Γλαφυρά, Κάκκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζιγκα και Κογιάτικα παραμείνετε σε ετοιμότητα

    Πυρκαγιά στην περιοχή σας

    Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

    {https://twitter.com/112Greece/status/1684265281823047688}

  • Μαρουσάκης: Μετά τον καύσωνα έρχονται μπουρίνια - Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

    21:10:25

    Ο παρατεταμένος καύσωνας στη χώρα μας, που σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται και για τις πυρκαγιές, οδεύει προς το τέλος του, ενώ περιμένουμε δραματική αλλαγή του σκηνικού του καιρού.

    Δείτε την πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

  • ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    • Φωτιά στη Μαγνησία: Σε ετοιμότητα το Λιμενικό για εκκενώσεις δια θαλάσσης

      20:59:34

      Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 4 πλωτά σκάφη, 2 ιδιωτικά σκάφη και 1 ρυμουλκό στην περιοχή Αμαλιάπολης Σουρπης εφόσον απαιτηθεί λόγω εκδήλωσης φωτιάς στην περιοχή Διμηνιού, Παλιουρίου και της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, σύμφωνα με το Λιμενικό.

      Επίσης, σε ετοιμότητα βρίσκονται ιδιωτικά σκάφη διαφόρων τύπων, προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί λόγω εκδήλωσης φωτιάς στην περιοχή Νέα Μαγνησίας, Μεγάλης Βρύσης και Αγίας Παρασκευής.

    • Η Ελλάδα αρνήθηκε βοήθεια από την Τσεχία για τις φωτιές

      20:47:28

      Ένα βροντερό «όχι» φαίνεται πως είπε η Ελλάδα στην Τσεχία η οποία είχε έτοιμες πυροσβεστικές δυνάμεις να στείλει στην χώρα μας για να πέσουν στη μάχη της φωτιάς.

      Όπως σημειώνει στην επίσημη σελίδα τους η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Τσεχίας «η τσεχική ομάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στο εξωτερικό. Έχουμε μια μονάδα που μπορεί να επιχειρήσει σε λίγες ώρες εάν χρειαστεί» και συνέχισαν:

      «Προσφέραμε επίσης ενεργά τη βοήθεια των Τσέχων πυροσβεστών στην Ελλάδα, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι έχουν αρκετές δικές τους δυνάμεις και πόρους».

      Δείτε το βίντεο:

      {https://www.facebook.com/hasicskyzachrannysborcr/videos/251587991069776}

      Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του iEidiseis πατώντας ΕΔΩ.

    • Αναζωπυρώσεις της φωτιάς στη Ρόδο

      20:45:26

      Στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, όπου υπάρχουν μέτωπα λογω αναζωπυρώσεων, δίνεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου

      Συγκεκριμένα, ένα μέτωπο της φωτιάς είναι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση ανατολικά προς Ασκληπειό, το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στο βουνό απέναντι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση προς το χωριό Μεσαναγρός και υπάρχει και τρίτο μέτωπο προς το χωριό Λαχανιά.

      Και στα τρία μέτωπα δίνονται μάχες προκειμένου να περιοριστούν από πυροσβέστες και εθελοντές ενώ συνέδραμαν στη μάχη αυτή μέχρι και πριν από λίγο τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

      Την ίδια ώρα υπάρχουν αναζωπυρώσεις και την περιοχή των Απολλώνων, όπου και αντιμετωπίζονται με αντιπυρικές ζώνες και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο προκειμένου να περιοριστούν.

    • Ποια δρομολόγια τρένων διακόπτονται με εντολή της Πυροσβεστικής

      20:38:03

      Λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, της Τιθορέας, αλλά και του Βελεστίνου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέταξε την διακοπή των δρομολογίων με ταυτόχρονη διακοπή του ρεύματος στις συγκεκριμένες περιοχές.

      H αμαξοστοιχία IC55 παραμένει στο Λιανοκλάδι και η επιβάτες θα προωθήθηκαν στον προορισμό τους που είναι η Αθήνα με λεωφορεία.

      Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC54 που έχει σταματήσει στο σταθμό της Λιβαδειάς θα μετακινηθούν στους προορισμούς τους επίσης με λεωφορεία.

      Ακόμη, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 56 (Αθήνα -Θεσσαλονίκη) και 887 (Καλαμπάκα – Αθήνα) πραγματοποιούνται με λεωφορεία.

      Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η διακοπή της κυκλοφορίας είναι πλήρης στο τμήμα Λιανοκλάδι – Λιβαδειά και στο τμήμα Λάρισα -Βόλος λόγω πυρκαγιάς στο Βελεστίνο.

    • Hellenic Train: Ποια δρομολόγια γίνονται με λεωφορεία λόγω της φωτιάς

      20:30:46

      Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train:

      Τα δρομολόγια των Αμαξοστοιχιών 12570 (Λάρισα- Βόλος) και 12571 (Βόλος- Λάρισα) πραγματοποιούνται με λεωφορεία, λόγω πυρκαγιάς κοντά στην περιοχή του Βόλου.

      Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 4244 και 4249 στη γραμμή Λιόσια- Κάντζα- Λιόσια καταργούνται.

      Η κυκλοφορία διακόπηκε στο ύψος της Τιθορέας λόγω πυργκαγιάς.

      Το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο της Αμαξοστοιχίας 12570 σταμάτησε λίγο πριν τις 6μ.μ. στο Βελεστίνο με εντολή της αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

      Η αμαξοστοιχία 54 επιστρέφει από την Τιθορέα στο Σ.Σ Λιβαδειάς. Οι επιβάτες θα συνεχίσουν στον προορισμό τους με λεωφορεία. (18:06).

    • Λαμία: Η φωτιά μπήκε στο άλσος της πόλης

      20:27:33

      Η φωτιά μπήκε μέσα στο άλσος της Λαμίας, μετέδωσε η ΕΡΤ. Έχουν καεί σπίτια και αποθήκες, ενώ από το απόγευμα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης με μήνυμα από το 112 για το βόρειο τμήμα της πόλης.

    • Η φωτιά όπως φαίνεται τώρα από τον Βόλο - Απόκοσμη εικόνα

      20:25:13

      Δείτε πώς φαίνεται η φωτιά αυτή την ώρα από την πόλη του Βόλου.

      φωτια τωρα βολος

    • Στη βιομηχανική ζώνη Βόλου η φωτιά

      20:20:22

      Η φωτιά έχει μπει εντός της βιομηχανικής ζώνης Βόλου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

      Καίει χαρτόκουτα, πλαστικά και ό,τι βρει στο πέρασμά της.

    • Απανθρακωμένος βρέθηκε ο αγνοούμενος βοσκός στις Φέρρες Μαγνησίας

      20:09:35

      Απανθρακωμένος βρέθηκε ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος στις Φέρρες Μαγνησίας, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

      Ο 45χρονος βοσκός, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, βλέποντας τις φλόγες, έτρεξε στα ζώα του σε μια προσπάθεια να τα σώσει.

    • Ο καπνός έκρυψε τον ήλιο στη Λαμία - Δείτε βίντεο

      20:07:07

      Μέσα σε ελάχιστη ώρα οι φλόγες από το Κάστρο βρέθηκαν στη Νέα Μαγνησία…

      Κόκκινος συναγερμός στη Λαμία από πυρκαγιά που έκαψε σπίτια και απειλεί ολόκληρες συνοικίες από το μεσημέρι της Τετάρτης.

      Η πρώτη εστία φέρεται να ξεκίνησε από τη συνοικία του Αφανού, στιγμιαία (!) βρέθηκε στο Κάστρο και στη συνέχεια αφού έκαψε σπίτια και αποθήκη, κατευθύνθηκε πίσω από το νεκροταφείο της Ξηριώτισσας φτάνοντας βόρεια της Νέας Μαγνησίας.

      Οι εικόνες τρομακτικές από την ένταση της πυρκαγιάς που βρήκε τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για να καταστρέψει ότι βρει μπροστά της.

      Δείτε βίντεο του lamiareport με τον ήλιο να έχει κρυφτεί από τους καπνούς και όλες τις δυνάμεις πυρόσβεσης να παλεύουν με τις φλόγες.

      {https://www.youtube.com/watch?v=E64MxgaRH-U}

    • Φωτιά στη Μαγνησία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού εργαζομένων σε εργοστάσιο στο Σέσκλο

      20:03:47

      Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απομάκρυνσης εργαζομένων από το εργοστάσιο «Γεωργιάδη» στο Σέσκλο Μαγνησίας. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι πυροσβέστες έχουν κατορθώσει ήδη να βοηθήσουν για την ασφαλή απομάκρυνση ορισμένων.

      Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, συγγενείς εργαζομένων, που μιλούν μαζί τους από το κινητό, τους ενημερώνουν πως επιχειρούν με ίδια μέσα να φύγουν από την πύρινη κόλαση.

      Σημειώνεται ότι με νέο μήνυμα από το 112, στις 17:15 το απόγευμα εκκενώθηκαν δύο χωριά το Διμήνι και το Παλιούρι, αλλά και για η βιομηχανική περιοχή Βόλου.

      Νωρίτερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης για τον οικισμό του Σέσκλου.

    • Κικίλιας: Έτσι δημιουργήθηκε το τεράστιο μέτωπο φωτιάς στη Ρόδο

      19:59:58

      Δήλωση για τις φωτιές έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

      Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φωτιά στη Ρόδο. «Η φωτιά ξέσπασε στις 7 το απόγευμα στις 17 Ιουλίου στην ορεινή περιοχή του Έμπωνα δηλαδή στο κέντρο του νησιού σε πυκνό απάτητο πευκοδάσος με απότομες κλίσεις.

      Άρα, οι επίγειες δυνάμεις που έσπευσαν δεν είχαν περιθώριο αποτελεσματικής παρέμβασης, ενώ τα εναέρια μέσα που επίσης σηκώθηκαν αμέσως (3 τράκτορες και ένα Μi8) δεν είχαν παρά ελάχιστο χρόνο για ρίψεις μέχρι να νυχτώσει.

      Συνεπώς, τις πρώτες κρίσιμες ώρες για την οριοθέτηση και την κατάσβεση, οι ακραίες καιρικές συνθήκες, καύσωνα και ισχυρών ανέμων, σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής δημιούργησαν ένα πύρινο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων. Οπότε από εκεί και πέρα, πρώτη προτεραιότητα ήταν η προστασία των ανθρώπων στους οικισμούς και τα ξενοδοχεία. Πράγματι χρειάστηκε να στηθεί μια πρωτοφανής σε έκταση επιχείρηση ασφαλούς εκκένωσης και μεταφοράς άνω των 20.000 ανθρώπων».

      «Η μεγάλη χρονική διάρκεια αυτής της πυρκαγιάς οφείλεται και στις συνεχείς αναζωπυρώσεις οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι και τώρα, αλλά και στους πυροστρόβιλους. Ένα φαινόμενο που δημιουργείται από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους ταυτόχρονα και μεταφέρει τις φλόγες σε διαφορετικές κατευθύνσεις δημιουργώντας συνεχείς νέες εστίες σε απόσταση χιλιομέτρων η μια από την άλλη.

      Χαρακτηριστικό παράδειγμα χθες το μεσημέρι, και ενώ είχαμε δημιουργήσει αντιπυρική ζώνη πλάτους 200 μέτρων σε κοίτη χειμάρρου, η φωτιά εκτινάχθηκε, περνώντας την αντιπυρική ζώνη και ξέσπασε νέα φωτιά πίσω από τις πυροσβεστικές δυνάμεις», είπε ακόμα ο κ. Κικίλιας.

    • Κάηκαν σπίτια και αποθήκες στη Λαμία

      19:53:19

      Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Λαμίας. Ζημιές σε σπίτια και αποθήκες στο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

    • Σύλληψη για εμπρησμό κοντά στον Αλμυρό Βόλου

      19:51:04

      Μία σύλληψη έγινε κοντά στον Αλμυρό Βόλου για εμπρησμό, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

    • Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη αναζωπύρωση στην Κάρυστο

      19:46:36

      Μεγάλη αναζωπύρωση πριν από λίγο στην Κάρυστο.

      Συγκεκριμένα, η αναζωπύρωση είναι στο τρίτο μέτωπο και κινείται προς το χωριό Αντιά, όπως μετέδωσε το evima.gr.

      Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

    • Φωτιές στην Ελλάδα - 11 πιλότοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες

      19:41:59

      11 πιλότοι έχουν χάσει τη ζωή τους - Βαρύς ο φόρος αίματος στην πυρόσβεση.

    • Φωτιά στη Μαγνησία: Νεκρή γυναίκα σε τροχόσπιτο στην περιοχή Χοροστάσι

      19:31:35

      Στη φωτιά στη Μαγνησία μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην περιοχή Χοροστάσι.

      Η γυναίκα βρισκόταν σε ένα τροχόσπιτο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι δίπλα της βρέθηκε ο άντρας της, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

      Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αλμυρού, κ. Χατζηκυριάκος η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε τροχόσπιτο, ενώ νωρίτερα τους είχε ζητηθεί να απομακρυνθούν.

      Όπως είπε, ο σύζυγός της τους ενημέρωσε ότι η γυναίκα του κάηκε στο τροχόσπιτο. Το ζευγάρι παρέμεινε στην παραλία -στα τρία μέτρα από τη θάλασσα- παρά τις εκκλήσεις για απομάκρυνση από την περιοχή.

      Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη βρέθηκε νεκρός 41χρονος κτηνοτρόφος που είχε πάει να ελέγξει τα ζώα του στο μαντρί στην περιοχή Πλατανιστός της Καρύστου, όπου μαινόταν το πύρινο μέτωπο.

      Παράλληλα, μεγάλη είναι η κινητοποίηση καθώς υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους εργαζομένους στο εργοστάσιο χάρτου και εκτυπώσεων «Γεωργιάδη» λαμβάνουν οι πυροσβεστικές αρχές.

      Άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στην πύρινη λαίλαπα δίνουν μάχη για να απομακρυνθούν από το σημείο, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τεράστιες φλόγες τους έχουν κυκλώσει.

    • Πύρινη κόλαση στη βιομηχανική ζώνη Βόλου (βίντεο)

      19:18:19

      Δραματική είναι η κατάσταση με τη φωτιά στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου όπου πυκνός καπνός έχει καλύψει τα πάντα.

      {https://www.facebook.com/ertvolou/videos/843808777357166/}

    • Φωτιά στη Λαμία: 4 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης

      19:08:28

      Μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές στο Κάστρο και στον Αφανό Λαμίας, ανάμεσα σε καιγόμενα δέντρα και σπίτια, με αποτέλεσμα, τέσσερα άτομα να τραυματιστούν ελαφριά και να ανατρέξουν σε βοήθεια στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

      Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ένας πυροσβέστης και δύο πολίτες ανέτρεξαν σε βοήθεια λόγω ήπιων αναπνευστικών προβλημάτων, ενώ ένας ακόμη πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά του να προσεγγίσει επικίνδυνη εστία σε δύσβατο σημείο.

    • Τα τελευταία λόγια των πιλότων του μοιραίου Canadair - Τι είπαν λεπτά πριν τη συντριβή

      19:06:31

      Η Ελλάδα από τις 14:52 της 25ης Ιουλίου θρηνεί δύο πιλότους - ήρωες. Τον Σμηναγό (Ι) Χρήστο Μουλά, 34 ετών και τον Ανθυποσμηναγό (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών, που σκοτώθηκαν όταν το Canadair τους κατέπεσε σε πλαγιά της Καρύστου, σε ένα από τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς.

      Ο πυροσβέστης που επικοινώνησε με τους πιλότους του Canadair, λίγα λεπτά πριν την μοιραία πτώση και τη συντριβή του αεροσκάφους, αποκάλυψε την τελευταία επικοινωνία που είχαν πριν από την πρώση στο χωριό Πλατανιστός.

      Διαβάστε περισσότερα πατώντας ΕΔΩ.

    • Φωτιά στην Κοζάνη: Σε δασική και χορτολιβαδική έκταση οι φλόγες (βίντεο)

      19:03:19

      Έξω από την περιοχή Κοίλα της Κοζάνης ξέσπασε φωτιά. Σύμφωνα με το kozanimedia.gr η φωτιά ξέσπασε σε δασική και χορτολιβαδική έκταση έξω από την περιοχή Κοίλα, κοντά στα Μελίσσια στην Κοζάνη.

      Το μέτωπο είναι κοντά σε πολυκατάστημα που βρίσκεται στην περιοχή της Κοζάνης.

      Αμέσως σήμανε συναγερμός για τη φωτιά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης, που έστειλε δυνάμεις στο σημείο.

      Στο σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά στην περιοχή της Κοζάνης επιχειρούν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 22 άντρες.

      {https://www.youtube.com/watch?v=qrn-LRi-Al4}

      {https://www.youtube.com/watch?v=bXW7PBLhye8}

      {https://www.youtube.com/watch?v=xPALyHNu6CI}

      {https://www.youtube.com/watch?v=s51att5zlX0}

      {https://www.youtube.com/watch?v=6ZUZr3jvfls}

    • Φωτιά έξω από το γήπεδο στη Νέαπολη Βόλου

      18:59:08

      Φωτιά έχει ξεσπάσει έξω από το γήπεδο στη συνοικία Νεάπολη, στον Βόλο. Οι φλόγες καίνε ξερά χόρτα.

    • Φωτιά στην Λαμία: Καίγονται σπίτια στον Αφανό

      18:53:10

      Τουλάχιστον τρία σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες στην περιοχή του Αφανού, στη Λαμία.

      Εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους το οποίο αναφέρει «Αν βρίσκεστε στο βόρειο τμήμα τη πόλης της Λαμίας, εκκενώστε τώρα προς το κέντρο και νότια της Λαμίας».

      Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το μέτρο αφορά τα σπίτια από την οδό Νικολοδήμου και πάνω, ενώ έχει αποκλειστεί και η προσέγγιση στη συνοικία από την Ξηριώτισσα και την οδό Λεβαδίτου στο ύψος της Εκκλησιών.

      Αρχικά οι φλόγες έκαψαν αποθήκη και στη συνέχεια από τους ισχυρούς ανέμους, μπήκαν στις αυλές.

    • Φωτιά στη Φθιώτιδα: Μήνυμα από 112 για εκκένωση στην Κάτω Τιθορέα

      18:50:30

      Εντολή εκκένωσης δόθηκε για την Κάτω Τιθορέα, με τη φωτιά στη Φθιώτιδα να είναι σε εξέλιξη.

      {https://twitter.com/112Greece/status/1684226906403512328}

    • Μήνυμα 112 στον Βόλο: «Μείνετε σπίτι - Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

      18:43:54

      Νέα έκτακτη ειδοποίηση έστειλε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες, να μείνουν σε εσωτερικό χώρο στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου, καθώς οι καπνοί έχουν περικυκλώσει όλη την περιοχή.

      Συστήνει να έχουν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, διότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για αναπνευστικά προβλήματα.

      112 fotia bolos minima

    • Μεγάλη φωτιά στα Φάρσαλα - Πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ

      18:37:21

      Μεγάλη φωτιά καίει από το μεσημέρι στα Φάρσαλα μεταξύ Νέου Μοναστηρίου και Βρυσιών στο βουνό.

      Σύμφωνα με το ifarsala.gr, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά στο βουνό των Φαρσάλων με επίγεια και εναέρια μέσα.

      {https://www.youtube.com/watch?v=DzEw5DyEQYo}

      {https://www.youtube.com/watch?v=yXkj29aX9BI}

    • Φωτιά στη Μαγνησία: Αγνοείται 45χρονος βοσκός στον Άγιο Γεώργιο Φερρών

      18:31:48

      Μόλις ξέσπασε η φωτιά στη Μαγνησία πήγε στο μαντρί του και έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του. Η περιοχή φλέγεται και δεν μπορεί να πλησιάσει κανείς.

      Στα gegonota.news ο αντιδήμαρχος κ. Παλληκάρης επιβεβαίωσε ότι αγνοείται ο βοσκός. «Δεν ξέρουμε ακόμα τι συμβαίνει, ο άνθρωπος αγνοείται», δήλωσε.

    • Τελευταία στιγμή σώθηκε το Κέντρο Υγείας στο Βελεστίνο

      18:27:30

      Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σώθηκε από τη φωτιά το Κέντρο Υγείας στο Βελεστίνο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

      Δεν υπάρχει νερό στην περιοχή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

    • Μπέος: Κοντά σε δεξαμενές προπανίου η φωτιά - «Φύγετε, να σωθεί ο κόσμος»

      18:24:58

      Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε δεξαμενές προπανίου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, προειδοποίησε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος μιλώντας στην ΕΡΤ.

      «Φύγετε, μην γίνει καμιά ζημιά, να σωθεί ο κόσμος. Έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά. «Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά», σημείωσε.

    • Φωτιά στη Ρόδο: Δραματικές ώρες για 9η μέρα σε Ασκληπιείο, Προφύλια, Λάερμα και Απόλλωνα

      18:19:01

      Δραματική παραμένει η κατάσταση με την καταστροφική φωτιά στη Ρόδο, η οποία καίει ανεξέλεγκτη για 9η μέρα.

      Αυτή την ώρα, σύμφωνα με το Rodosreport.gr, τα μέτωπα από Βάτι κατευθύνονται το ένα προς Προφύλια και το άλλο προς Λάερμα, μαζί με μια κόλαση φωτιάς.

      Την ίδια ώρα, με τις εναέριες δυνάμεις να έχουν ριχτεί στην μάχη στ’ Απόλλωνα, μια μεγάλη αναζωπύρωση έδωσε νέο μέτωπο προς το χωριό.

      Το μέτωπο προς Προφύλια:

      Ροδος, φωτια στη Ροδο, φωτια Ροδος, φωτια τωρα, φωτια, αναζωπυρωσεις

      Τα δύο μέτωπα αριστερά προς Λάερμα και δεξιά προς Προφύλια:

      Ροδος, φωτια στη Ροδο, φωτια Ροδος, φωτια τωρα, φωτια, αναζωπυρωσεις

      Μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασκληπιείο - Συγκλονιστικές φωτογραφίες

      Εν τω μεταξύ, νέα μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στο Ασκληπιείο. Υπενθυμίζεται ότι το Ασκληπιείο στη Ρόδο δοκιμάστηκε ξανά πριν μερικές μέρες με την φωτιά να μπαίνει σε αυλές σπιτιών.

      Ροδος, φωτια στη Ροδο, φωτια Ροδος, φωτια τωρα, φωτια, αναζωπυρωσεις

      Ροδος, φωτια στη Ροδο, φωτια Ροδος, φωτια τωρα, φωτια, αναζωπυρωσεις

      Ροδος, φωτια στη Ροδο, φωτια Ροδος, φωτια τωρα, φωτια, αναζωπυρωσεις

      Δείτε βίντεο από το σημείο

      {https://twitter.com/iEidiseisGR/status/1684214983507189761}

    • Φωτιά στη Λαμία: Νέο μήνυμα από 112, εκκενώνονται άλλοι τρεις οικισμοί

      18:16:14

      Σύμφωνα με το lamiareport, η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια, ενώ νωρίτερα κάηκε αποθήκη.

      Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα του «112», το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας εκκενώστε τώρα προς το κέντρο και νότια της Λαμίας. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

      Στη συνέχεια, εστάλη νέο 112, το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή εκκενώστε τώρα προς Στυλίδα. Πυρκαγιά στην περιοχή σας».

      Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ υπάρχουν αναφορές για καμμένα σπίτια.

      {https://www.youtube.com/watch?v=ZSFHZRgLfqc}

      {https://www.youtube.com/watch?v=0qCHj7-OGhE&t=10s}

    • Ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τις φωτιές τώρα: 90 ενεργά μέτωπα σε όλη τη χώρα

      18:11:26

      61 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο - 90 ενεργά μέτωπα είναι σήμερα σε όλη την επικράτεια.

      1. Γρήγορα έλαβαν διαστάσεις οι φωτιές σε Βόλο και Φθιώτιδα. Μπαράζ εκκενώσεων περιοχών με μηνύματα από το 112.
      2. Διαστάσεις έλαβαν οι αναζωπυρώσεις στη Ρόδο. Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν στο νησί.
      3. Πολλές οι αναζωπυρώσεις από χθες στην Κέρκυρα.

      {https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1684220308423602176?s=20}

      «Είμαστε όλοι σε επιφυλακή», είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, «σήμερα είναι η χειρότερη ημέρα του καλοκαιριού», τόνισε ο Γ. Αρτοποιός.

    • Φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής

      18:03:35

      Φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (26/7).

      Στο σημείο έχουν φτάσει 7 οχήματα της Πυροσβεστικής και 14 πυροσβέστες.

    • Βελεστίνο: Στο Κέντρο Υγείας έφτασε η φωτιά

      18:00:47

      Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά στο Βελεστίνο έφτασε αυτή την ώρα στο Κέντρο Υγείας. Δίδεται μεγάλη μάχη για να ανακοπεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ νωρίτερα ήχησε το 112 για εκκένωση στο Βελεστίνο.

    • Ανεξέλεγκτο το μέτωπο της φωτιάς στο Βελεστίνο - Ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν διαρκώς φορά

      17:58:14

      Το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Βελεστίνο είναι πλέον ανεξέλεγκτο και κατευθύνεται προς τη ΒΙΠΕ Βόλου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και αλλάζουν διαρκώς φορά.

      Με διαφορά λίγης ώρας από τη φωτιά στην Πάλτση του Ν. Πηλίου, φωτιά ξέσπασε στο δρόμο προς Αερινό. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας, με τις Αρχές να στέλνουν μήνυμα 112 για τρία χωριά.

    • Μεγάλο το πύρινο μέτωπο στον Αλμυρό Βόλου

      17:55:30

      Δεύτερο μεγάλο πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία βρίσκεται στον Αλμυρό μέχρι αυτή την ώρα.

      Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η φωτιά, σύμφωνα με περιγραφές των κατοίκων, είναι μεγάλη.

      Κάτοικοι στο Κρόκιο προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες με ό,τι μέσα διαθέτουν.

      Στη συγκεκριμένη περιοχή, πυροσβεστικά νωρίτερα προχώρησαν σε κατάσβεση, όμως, κάτοικοι αυτή την ώρα ενημέρωναν μέσω του taxydromos.gr ότι αναζωπυρώθηκαν πέντε εστίες κατά μήκος της παράλληλης προς την εθνική οδό. Κινδυνεύουν, όπως λένε καλλιέργειες και αποθήκες.

    • Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Πολύ άσχημη η κατάσταση - Ξεκίνησαν 4 με 5 μέτωπα ταυτόχρονα

      17:51:37

      Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστόςς τόνισε ότι η κατάσταση με τις φωτιές είναι πολύ άσχημη.

      Ανέφερε ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης της βιομηχανικής περιοχής στον Βόλο.

      «Είναι πολύ δύσκολη η πυρκαγιά», είπε και ανέφερε ότι ξεκίνησαν ταυτόχρονα 4 - 5 μέτωπα.

      Δήλωσε με βεβαιότητα ότι «η φωτιά είναι ανθρωπογενής» και πρόσθεσε:'

      «Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα έχει βορειοδυτικό λίβα και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

    • Χάος με τη φωτιά στη Μαγνησία: Οι φλόγες στη βιομηχανική ζώνη Βόλου - Εγκαταλείπουν τα εργοστάσια

      17:40:51

      Η φωτιά που μαίνεται στη περιοχή του Βελεστίνου και του Αγίου Γεωργίου έφτασε με την φορά του ανέμου στο Σέσκλο αλλά και στη Βιομηχανική περιοχή Βόλου, όπου εργαζόμενοι σε εργοστάσια βλέποντας τις φλόγες ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν τον χώρο.

      Η φωτογραφία από το megnesianews.gr:

      φωτια τωρα, φωτια, βολος, βιπε, εργοστασια

    • Μήνυμα από 112 για Μαγνησία: Εκκενώστε από Διμήνι, Παλιούρι, ΒΙΠΕ Βόλου προς Βόλο

      17:35:44

      Μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στη Μαγνησία:

      «Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Διμήνι #Παλιούρι & Βιομηχανική Περιοχή #Βόλου εκκενώστε τώρα προς #Βόλο

      Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

      Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

      {https://twitter.com/112Greece/status/1684210366660636673}

    • Φωτιά στη Μαγνησία: Τραυματίας πυροσβέστης με εγκαύματα β' βαθμού

      17:29:37

      Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας πυροσβέστης, ο οποίος φέρει εγκαύματα από τη μάχη με τις φλόγες.

      Ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια στο πρόσωπο και στην πλάτη και μεταφέρεται στον νοσοκομείο του Βόλου.

    • Τεράστιο μέτωπο της φωτιάς στη Μαγνησία: Κάηκαν σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες

      17:28:16

      Το μέτωπο της φωτιάς στη Μαγνησία εκτείνεται σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων ενώ το έργο της πυρκαγιάς δυσχεραίνει ο άνεμος. Οι ριπές του ανέμου ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

      Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και έχουν εκκενωθεί σπίτια στις παρυφές του Βελεστίνου, στον Άγιο Γεώργιο, όπου έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές μονάδες.

      Επίσης, έχουν καεί αποθήκες, αυτοκίνητα. Στο Βελεστίνο έχει καεί και μία καφετέρια.

    • Φωτιά στη Λαμία: Εντολή εκκένωσης του βόρειου τμήματος της πόλης

      17:24:15

      Η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα σπίτια τους και να προστατεύσουν τα σπίτια τους ρίχνοντας νερό στις αυλές, καθώς και να απομακρυνθούν άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

      Σήμα από το 112 ζητά από τους κατοίκους της Λαμίας που μένουν προς το βόρειο τμήμα της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την ίδια ώρα η φωτιά πέρασε το δρόμο Λαμίας Δομοκού καίει τώρα μέσα στον Ξηριά και κατευθύνεται προς τη Νέα Μαγνησία.

    • Καίγονται σπίτια στα όρια του Βελεστίνου

      17:20:38

      Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία.

    • Φωτιά στη Μαγνησία: Ήχησε ξανά το 112

      17:16:56

      Νέο μήνυμα από το 112 ξανά στη Μαγνησία. Εκκενώνεται το Βελεστίνο και το Σάσκλο - Σε ετοιμότητα βρίσκονται για τον Άγιο Γεώργιο.

    • Τα πύρινα μέτωπα σε Βελεστίνο, Αλμυρό, Πήλιο

      17:09:31

      Σε τρεις εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Μαγνησίας ξέσπασαν ταυτόχρονα φωτιές, υπό συνθήκες καύσωνα, ενώ φυσούν άνεμοι μεγάλης έντασης.

      Στις 14:30 ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του λίβα που πνέει στην περιοχή. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της τόσο από τον Βόλο, όσο και από τις Βιομηχανικές Περιοχές.

      Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις στον δρόμο προς το Αερινό. Στη φωτιά του Βελεστίνου σπεύδουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

      Στο μεταξύ φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Κρόκιο του δήμου Αλμυρού από τις 15:00, όπου επίσης καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις.

      Η τρίτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 στην περιοχή Πάλτση του Νοτίου Πηλίου, όπου έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα, πολλοί εθελοντές, όπως και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά έπειτα από επίπονες προσπάθειες πριν πάρει διαστάσεις.

    • Φωτιά ξέσπασε έξω από την πόλη της Λαμίας

      17:06:53

      «Από τη μία πλευρά γλυτώσαμε τα σπίτια και τους ανθρώπους. Τώρα είναι κρίσιμη η βόρεια πλευρά… που έχει και εκεί σπίτια διάσπαρτα…» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε αργά σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αφανός της Λαμίας.

      Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του δήμου, ενώ δύο αεροσκάφη επιχειρούν συνεχώς ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή για να συγκρατήσουν τη φωτιά.

      Το μέτωπό της φωτιάς κατευθύνεται ανατολικά, ενώ έχει επεκταθεί και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

      Στο μεταξύ πυρκαγιά ξέσπασε και στο χωριό Λευκάδα της Μακρακώμης στην περιοχή έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις από τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία.

    • Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Βελεστίνο - Πηγαίνει προς τη βιομηχανική περιοχή Βόλου

      17:02:53

      Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Βελεστίνο καίει ό,τι βρει στο πέρασμά της. Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι η πυρκαγιά πάει προς τον Άγιο Γεώργιο και προς την βιομηχανική περιοχή Βόλου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

      Πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, ενώ διαρκώς αλλάζει η φορά του ανέμου.

    • Ρόδος: Σε ετοιμότητα για νέες εκκενώσεις δια θαλάσσης

      16:53:49

      Σύμφωνα με το Λιμενικό, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 4 πλωτά σκάφη και τρία ιδιωτικά στη Ρόδο εφόσον απαιτηθεί συνδρομή για εκκένωση λόγω της φωτιάς.

    • Φωτιά στη Μαγνησία: Μεγάλο μέτωπο στο Βελεστίνο

      16:47:34

      Φωτιά καίει το Βελεστίνο Μαγνησίας. Οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά σε σπίτια, ενώ στην περιοχή πνέει πολύ δυνατός άνεμος και έχει καεί αρκετή έκταση. Πριν από λίγο ήχησε το 112 για εκκένωση τριών χωριών.

      {https://twitter.com/112Greece/status/1684181878931087365}

      Το μήνυμα αναφέρει:

      «Αν βρίσκεστε σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

      Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 18 πυροσβέστες, έξι οχήματα, ένα πεζοπόρο και δύο ελικόπτερα.

Ροή Ειδήσεων