Περαιτέρω άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της Πέμπτης σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου, που παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πολύ υψηλή πιθανότητα να εκδηλωθεί φωτιά λόγω λίβα που πλήξει πολλές περιοχές της χώρας.
Η μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης υπογραμμίζει πως κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει και αρκετή θολούρα στην ατμόσφαιρα, η οποία θα είναι ιδιαιτέρως αισθητική στη δυτική, την κεντρική και τη νότια χώρα, καθώς ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Προς ξημέρωμα της Πέμπτης, εξαιτίας της πολύ υψηλής υγρασίας που θα επικρατεί, αλλά και του πολύ θερμού ρεύματος που θα περάσει πάνω από Ιόνιο, αναμένεται να σχηματισθούν πολύ πυκνές θαλάσσιες ομίχλες.
Πιθανώς καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα
Η ημέρα θα αρχίσει με ηλιοφάνεια, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν συννεφιές στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδα και η θολούρα λόγω της σκόνης θα ενταθεί στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της χώρας. Στη Βόρεια Ελλάδα οι συννεφιές θα είναι πιο πυκνές και στα πολύ βόρεια ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.
Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς
Από την Πελοπόννησο ως και τη Βόρεια-Βορειοδυτική Ελλάδα, θα πνέει ένα πολύ θερμός δυτικό άνεμος, ο οποίος τοπικά μπορεί να φθάσει τα 7 μποφόρ.
Θα είναι ιδιαιτέρως ξηρός και γι’ αυτό ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ιδιαιτέρως μεγάλος για το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου.
Ίσως και 44άρια τις πιο θερμές ώρες της ημέρας
Ίσως και 44άρια θα έχουμε τοπικά σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, τονίζει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης.
Στην Αττική και την Αθήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 26 ως και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη από τους 23 ως και τους 37.
«Νότα» δροσιάς το Σαββατοκύριακο
Από την Παρασκευή, η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή πτώση, επισημαίνει ο Σάκης Αρναούτογλου.
Αυτή η πτώση θα ξεκινήσει από τη Βόρεια Ελλάδα και πιο αισθητή θα γίνει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Θα υπάρχει μια «νότα» δροσιάς σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως στην Ανατολική και τη Βόρεια Ελλάδα, καταλήγει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης.
Καλλιάνος: Ο καύσωνας «σφυροκοπά» την Ελλάδα – Οι νομοί που την Πέμπτη θα έχουν 44άρια