Κακοκαιρία Daniel: Βρέθηκαν οι δυο Αυστριακοί - 3 οι αγνoούμενοι σε Βόλο και Πήλιο

Κακοκαιρία Daniel: Βρέθηκαν οι δυο Αυστριακοί - 3 οι αγνoούμενοι σε Βόλο και Πήλιο

Ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Daniel. Όλες οι εξελίξεις στο blog του iEidiseis.
SOOC - INTIME

17:48 - 05/09/2023
Τελευταία ενημέρωση: 01:17 - 06/09/2023

Σκηνές βιβλικής καταστροφής θυμίζουν όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία, με δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και σωρεία προβλημάτων εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel. Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές που πλημμύρισαν από τα πρωτοφανή ύψη βροχής στην περιοχή, ενώ έγιναν πολλές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών και άντλησης υδάτων. Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο blog του iEidiseis.


LIVE

  • Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

    00:09:17

    Στο κόκκινο παραμένουν Θεσσαλία, Μαγνησία, Πιερία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα ενώ θα σταλούν κι άλλα προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112.

    Παράλληλα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας υπογραμμίστηκε η ανάγκη να τηρηθούν οι οδηγίες των μηνυμάτων του 112 όσο διαρκούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούνται πιστά οι υποδείξεις των αρχών.

    Επιπλέον, τονίστηκε ότι έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη σε Μεσσηνία και Λακωνία, ενώ την Τετάρτη (6/9) σε ανατολική Πελοπόννησο, Αργολίδα και Δυτική Κρήτη.

    Αναφορικά με την περαιτέρω εξέλιξη της κακοκαιρίας, επισημάνθηκε ότι ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

    Τέλος, η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει το πρωί της Τετάρτης στην Αττική χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται ότι θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

    Σύμφωνα με τα έως τώρα μετεωρολογικά δεδομένα η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως τα νότια προάστια και πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα από Πειραιά έως Σούνιο, στη Σαλαμίνα και την Αίγινα.

    Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε το liveblog του iEidiseis για τις εξελίξεις με την κακοκαιρία Daniel. Ευχαριστούμε που επιλέξατε το iEidiseis για την ενημέρωσή σας.

    Για οποιαδήποτε έκτακτη είδηση θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

  • Παράταση στην προθεσμία δηλώσεων αναπληρωτών λόγω της κακοκαιρίας

    23:43:52

    Μέχρι την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00, παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες από τους προσληφθέντες αναπληρωτές.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η παράταση δόθηκε λόγω εκτεταμένων διακοπών ρεύματος οφειλομένων στην κακοκαιρία που πλήττει περιοχές της επικράτειας.

  • Σκιάθος: 300 τουρίστες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο

    23:15:42

    Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, 300 τουρίστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο της Σκιάθου λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel η οποία έχει πλήξει το νησί.

  • Rally Acropolis: Αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω της κακοκαιρίας

    23:09:07

    Τροποποιήθηκε το πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις από τους διοργανωτές την Τρίτη (5/9), λόγω της κακοκαιρίας Daniel η οποία πλήττει μεγάλο μέρος της Ελλάδας αυτές τις μέρες.

    Στη Φθιώτιδα, είχε σχεδιαστεί μία σειρά από ειδικές διαδρομές του εθνικού μας αγώνα, αλλά η ευρύτερη περιοχή έχει επηρεαστεί πολύ από τις βροχές από τη Δευτέρα (4/9).

    {https://twitter.com/AcropolisRally/status/1699046154346868884}

    «Η κακοκαιρία Daniel που πλήττει μεγάλο τμήμα της χώρας οδήγησε και στην τροποποίηση του προγράμματος αναγνωρίσεων των ειδικών διαδρομών από τα πληρώματα που συμμετέχουν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

    Η ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, όπου και ένα μεγάλο ποσοστό ειδικών διαδρομών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, επηρρεάζεται ήδη από τη Δευτέρα από την κακοκαιρία. Η διοργάνωση παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξή της και με γνώμονα την κατά το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των πληρώματων τροποποίσε το πρόγραμμα της ημέρας, επιτρέποντας τις αναγνωρίσεις στην ειδική διαδρομή Ταρζάν που ήταν προγραμματισμένες για αύριο Τετάρτη, αντί της Παύλιανης, όπου έχει εκδηλωθεί ισχυρή βροχόπτωση.

    Η σημερινή ημέρα αναγνωρίσεων περιλαμβάνει περάσματα και από τις ε.δ. Καρούτες και Ελευθεροχώρι, ενώ το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας θα αποφασιστεί αργότερα, απόψε.

    Σε κάθε περίπτωση η οργάνωση του αγώνα παρακολουθεί τις μετεωρολογικές εξελίξεις με ιδιαίτερη προσοχή και βρίσκεται σε ετοιμότητα για να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε συνθήκη».

  • Απίστευτο βίντεο από τον Πλατανιά Νοτίου Πηλίου

    23:04:38

    Ορμητικά νερά παρασέρνουν ό,τι βρουν στο πέρασμά τους. Βίντεο από τον Πλατανιά Νοτίου Πηλίου όπου διακρίνονται και τα έργα επέκτασης του λιμανιού στις εκβολές του ορμητικού χειμάρρου...

    Δείτε το βίντεο:

    {https://www.facebook.com/plataniapelion/videos/838139607839429/}

  • Πόρτα - πόρτα επιχειρούν 77 συνεργεία της Πυροσβεστικής στη Μαγνησία

    23:00:21

    Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας σε εγκλωβισμένους στην περιοχή της Μαγνησίας που πλήττεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα από την κακοκαιρία «Daniel».

    Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ σημείωσε ότι συνολικά 77 συνεργεία της Πυροσβεστικής επιχειρούν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και κάνουν ενδελεχείς έρευνες στις πληγείσες περιοχές.

  • Πήλιο: Αίσιο τέλος για τους δύο αγνοούμενους από την Αυστρία

    22:49:23

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο αγνοούμενων στο νότιο Πήλιο, καθώς βρέθηκαν ζωντανοί το βράδυ της Τρίτης, ενώ ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία Daniel.

    Πρόκειται για ζευγάρι Αυστριακών, που παρασύρθηκε από τα χειμαρρώδη νερά της κακοκαιρίας, από το σπίτι του στο νότιο Πήλιο, στην Ξινόβρυση.

  • Πήλιο: Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα από πλημμυρισμένο σπίτι στη Μελάνη

    22:41:23

    Τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν από σπίτι που είχε πλημμυρίσει στη Μελάνη στο Πήλιο μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

    Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr οι τρεις άνθρωποι ζήτησαν τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής μαζί με συνεργείο του Δήμου και τον δήμαρχο Μιχάλη Μιτζικό έφτασαν στο σημείο στο Πήλιο και τους απεγκλώβισαν, μεταφέροντάς τους σε ασφαλές σημείο για να διανυκτερεύσουν και να σωθούν από την καταστροφική μανία της κακοκαιρίας Daniel.

  • Σε ετοιμότητα ο Στρατός για συνδρομή στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την κακοκαιρία

    22:35:39

    Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει 3 φορτωτές στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου για την αντιμετώπιση της ακραίας κακοκαιρίας Daniel.

    Παράλληλα μέσα και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται σε ετοιμότητα συνδρομής στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

  • Κραυγή αγωνίας από τουρίστες στη Σκιάθο - Ζητούν βοήθεια στα social media

    22:33:19

    Σε απόγνωση βρίσκονται Βρετανοί τουρίστες στη Σκιάθο, την ώρα που η κακοκαιρία Daniel σαρώνει το νησί, με αποτέλεσμα να αναζητούν βοήθεια μέσω των social media.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι «απελπισμένοι Βρετανοί έχουν προσφύγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκλιπαρούν για βοήθεια αφού έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, δεν έχουν τρόπο να βρουν φαγητό».

    Ένας εξ αυτών που βρίσκεται για διακοπές στη Σκιάθο, είπε στο βρετανικό μέσο ότι αυτός και η οικογένειά του επρόκειτο να πετάξουν για τη χώρα τους στις 20:00, αλλά η πτήση τους ακυρώθηκε και έχουν λάβει ελάχιστες πληροφορίες για το πότε μπορούν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

  • Βόλος: Βίντεο από την επιχείρηση εκκένωσης του γηροκομείου

    22:22:02

    Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της η κακοκαιρία Daniel. Πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού και οι ηλικιωμένοι μεταφέρονται αλλού.

  • Απίστευτα βίντεο με την ασύλληπτη καταστροφή σε Πήλιο, Βόλο, Σκιάθο και Εύβοια

    22:18:10

    Φονικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, που έχει πλήξει κατά κύριο λόγο την Κεντρική Ελλάδα και δη τη Λάρισα και τη Μαγνησία. Μάλιστα, σε πολλά βίντεο καταγράφεται το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής στη Θεσσαλία.

    Συγκεκριμένα, o Nahel Belgherze του ESRF δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο X σειρά βίντεο, που δείχνουν πλημμυρισμένους δρόμους στη Σκιάθο και στον Βόλο, μεταξύ άλλων.

    {https://twitter.com/WxNB_/status/1699103833949950230}

    Αποκαρδιωτικές σκηνές έχουν καταγραφεί στη Θεσσαλία, καθώς η περιοχή βιώνει ένα από τα χειρότερα πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν καταγραφεί ποτέ.

    {https://twitter.com/WxNB_/status/1699092004188094868}

    Οι συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις έχουν μετατρέψει τους δρόμους της Σκιάθου σε ορμητικά ποτάμια.

    {https://twitter.com/WxNB_/status/1699048205093109851}

    Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε σε ανάρτησή του το εξής: «Ορισμένα μέρη του Βόλου είναι σχεδόν αγνώριστα μετά την υπερχείλιση του ποταμού Κραυσίδωνα. Οι καταστροφές είναι τεράστιες και ακόμα δεν γνωρίζουμε την έκτασή τους. Ιστορικό και καταστροφικό φαινόμενο βροχής».

    {https://twitter.com/WxNB_/status/1699057296977146073}

  • Κατέρρευσε γέφυρα στο Νότιο Πήλιο

    22:09:12

    Σύμφωνα με το gegonota.news, λόγω της κακοκαιρίας «Daniel», υποχώρησε το απόγευμα της Τρίτης (5/9) τμήμα γέφυρας στο δρόμο προς το Νότιο Πήλιο, στο ύψος της Μπούφας.

    Ο δήμαρχος του Νοτίου Πηλίου έχει ζητήσει να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

    katarreysi_gefyras_pilio.jpg

  • Νότιο Πήλιο: Αγνοείται ζευγάρι τουριστών από την Αυστρία

    22:03:19

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το GrTimes.gr, δύο από τους αγνοούμενους είναι ένα ζευγάρι Αυστριακών, που έμεναν στην περιοχή Ξινόβρυση και φέρεται ότι παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά, από το σπίτι όπου έμεναν.

    Νωρίτερα η ΕΡΤ μετέδωσε ότι συνολικά οι αγνοούμενοι είναι πέντε.

    Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ 4 αγνοούνται στο Νότιο Πήλιο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

    Σημειώνεται ότι από την κακοκαιρία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ από το μεσημέρι είχε δηλωθεί αγνοούμενος ένας 34χρονος.

  • Τι σημαίνει η ποσότητα βροχής 900 χιλιοστών - Τρομακτικά μεγέθη

    21:55:03

    Ακούμε ότι η κακοκαιρία Daniel έριξε 700mm, 800mm ακόμη και 900 χιλιοστά νερού. Τι πράγματι σημαίνει αυτό. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αυτό σημαίνει ότι έπεσαν 700, 800 και 900 τόνοι ανά στρέμμα.

    Πρόκειται για ασύλληπτες ποσότητες νερού με το meteo να σημειώνει ότι «σε μια από τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες που έχει βιώσει η χώρα μας εξελίσσεται η κακοκαιρία Daniel, με τα ημερήσια ύψη βροχής στην Κεντρική Ελλάδα να ξεπερνούν κατά πολύ προηγούμενα ρεκόρ, τουλάχιστον από το 2006. Οι πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στη Μαγνησία και στα παράλια της Λάρισας έχουν προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου και σημαντικά προβλήματα στις υποδομές. Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι τις 20:45 καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm*. Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέμβριο 2020.

    Στον χάρτη και στον ένθετο πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής σε χιλιοστά μέχρι τις 20:45, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τρίτη 5/9, με υποσημείωση στους μετεωρολογικούς σταθμούς που σταμάτησαν να μεταδίδουν νωρίτερα λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές συνεχίζονται».

    {https://www.meteo.gr/UploadedFiles/articlePhotos/SEP23/20230905_day_rain_hd.jpg}

  • Παραμένει αποκλεισμένος ο Πλατανιάς

    21:51:25

    Ο Πλατανιάς Νοτίου Πηλίου παραμένει αποκλεισμένος και οι καταστροφές στις υποδομές της περιοχής είναι σημαντικές.

    {https://twitter.com/meteogr/status/1699128304853287257}

  • Νέα ημερομηνία εγγραφής σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για μαθητές περιοχών που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία

    21:49:55

    Η δυνατότητα να υποβάλλουν οι μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2023-2024, μεταξύ της προθεσμίας 11-15 Σεπτεμβρίου 2023, παρέχεται με απόφαση των Υφυπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττας Μ. Μακρή και κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές, οι γονείς και οι κηδεμόνες τους καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας.

    Πιο αναλυτικά, μετά τα σημερινά ακραία καιρικά φαινόμενα που οδήγησαν σε τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις, στις τηλεπικοινωνίες ακόμα και σε απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές, όπως της Μαγνησίας, των Βόρειων Σποράδων αλλά και της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να συνεχισθούν και αύριο, οι δυο Υφυπουργοί, με αίσθημα ευθύνης και ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στην ανησυχία μαθητών, γονέων και κηδεμόνων αποφάσισαν να υπάρξει σχετική μέριμνα, η οποία συνίσταται στο ότι οι μαθητές από τις πληγείσες περιοχές – όπως θα οριστούν από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας- που δε θα προλάβουν να ολοκληρώσουν τις εγγραφές τους μέσα στην προθεσμία των κατ’ εξαίρεση εγγραφών που λήγει Τρίτη 05-09-2023 στις 23:59 θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο χρονικό διάστημα των εκπρόθεσμων εγγραφών μεταξύ 11-15 Σεπτεμβρίου χωρίς όμως να προσμετρηθούν οι απουσίες τους, όπως θα οριστεί με σχετική εγκύκλιο.

    Υπενθυμίζεται ότι, η Β’φάση των κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2023-2024 για ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. είχε προγραμματισθεί και ανακοινωθεί από το ΥΠΑΙΘΑ ότι θα διεξαχθεί μεταξύ της Παρασκευής 01-09-2023 και ώρα 07:00 έως και την Τρίτη 05-09-2023 και ώρα 23:59. Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα ήταν δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων, η τροποποίηση ή/και η διαγραφή τους, η αποθήκευση ή/και εκτύπωσή τους, καθώς και η ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών, όπου αυτό απαιτείται. Για τα Π.ΕΠΑ.Λ. οι αιτήσεις για τις κατ’ εξαίρεση εγγραφές υποβάλλονται χειρόγραφα (εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-εγγραφές) στο Π.ΕΠΑ.Λ. προτίμησης.

    Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή δήλωσε σχετικά: «Οι ακραίες και πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και αγωνία ιδιαίτερα στις περιοχές που πλήττονται σήμερα από τη θεομηνία και δημιουργούν προβλήματα στις επικοινωνίες ενώ θέτουν ακόμη και σε απαγόρευση κυκλοφορίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αποφασίσαμε από κοινού με την καλή μου συνάδελφο Υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου να υπάρξει μέριμνα για την διευκόλυνση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εγγραφών».

    H Υφυπουργός κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Προκάλεσαν επίσης, μεγάλη ανησυχία σε μαθητές και γονείς, μιας και σήμερα έληγε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια για τη νέα σχολική χρονιά. Γι’ αυτό, μαζί με την Υφυπουργό μας, Ζέττα Μακρή, αντιδράσαμε άμεσα και μεριμνήσαμε για τη διευκόλυνση στην ολοκλήρωσης της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εγγραφών. Προτεραιότητά μας η προστασία κάθε μαθητή, κάθε εκπαιδευτικού και κάθε γονέα σε κάθε γωνιά της χώρας».

  • Βρέθηκε η γυναίκα που αγνοούνταν στη Χαλκιδική

    21:45:07

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μίας γυναίκας στη Χαλκιδική, χειρίστριας κανό, η οποία αγνοούνταν στην περιοχή της Τορώνης εν μέσω της κακοκαιρίας Daniel.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Grtimes.gr, αλλοδαπή που χειρίζεται ιδιωτικό σκάφος εντόπισε και διέσωσε τη γυναίκα η οποία ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της.

    Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό της αναμένονταν να συνδράμουν σκάφος του Λιμενικού, αλλά και ένα ελικόπτερο.

  • Εκκενώθηκε το Γηροκομείο του Βόλου - Στο σκοτάδι πολλές περιοχές

    21:40:49

    Η ακραία κακοκαιρία Daniel που πλήττει σκληρά τη Μαγνησία και ειδικότερα την περιοχή του Πηλίου είχε τις πρώτες της επιπτώσεις σε δομές της περιοχής.

    Το Γηροκομείο του Βόλου στη βόρεια πλευρά της πόλης εκκενώθηκε, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, εξαιτίας του γεγονότος ότι κατέρρευσε ο τοίχος της παλιάς πτέρυγας δίπλα από την οποία περνάει το ρέμα του Κρυσπίδωνα, είναι το ρέμα που έχει προκαλέσει με την υπερχείλιση, εξαιτίας των ιστορικών όγκων βροχής πάμπολα προβλήματα στην πόλη του Βόλου.

    Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου μεταφέρθηκαν σε πρόσκαιρη δομή που δημιουργήθηκε για να τους φιλοξενήσει με ασφάλεια.

    Εκκένωση στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

    Την ίδια ώρα εκκένωση διατάχθηκε από την τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής, στο νότιο Πήλιο, με στόχο την προστασία των εργαζομένων σε αυτό. Δημιουργήθηκε δομή στο δημαρχείο του νότιου Πηλίου, στην οποία μεταφέρθηκαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο χώρο του Κέντρου Υγείας παρέμειναν μόνο δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων και παροχή βοήθειας.

    Την ίδια ώρα αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Βόλου, καθώς πλημμύρισε το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση του σημερινού προγράμματος. Από τη διοίκηση ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά με εφεδρικό μηχάνημα.

    Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

    Μεγάλα τμήματα της περιοχής του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και των προαστίων της πόλης εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα.

    Πριν λίγο νέο μήνυμα από το 112 εστάλη σε όλη την περιοχή της Μαγνησίας και υπενθυμίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα, πλην των ειδικών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

    Σε ολόκληρη την περιοχή του Βόλου δεν κινείται κανένα όχημα, καθώς τα νερά έχουν καταλάβει τα πάντα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην περιοχή του Πηλίου, όπου οδοστρώματα έχουν υποχωρήσει και ολόκληροι δρόμοι έχουν καταστραφεί εντελώς από τη μανία του νερού.

    Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των ειδικών θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ώρες, χωρίς να μειωθεί η ένταση των φαινομένων.

  • Αναφορές για δύο εγκλωβισμένους σε σχολείο στο Βόλο

    21:31:09

    Δύο άτομα φέρονται να είναι εγκλωβισμένα σε σχολείο στο Παλαιό Λιμεναρχείο λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel που σαρώνει τη Μαγνησία.

    Σύμφωνα με το gegonotanews, πρόκειται για δύο νέα παιδιά, που φέρονται εγκλωβισμένα σε σχολείο της οδού Λήμνου, στο Παλαιό Λιμεναρχείο.

    Όπως αναφέρεται, είναι αδύνατον να πλησιάσει άνθρωπος για να δώσει βοήθεια και θα πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ή του στρατού με βάρκα.

    Οι εθελοντές και οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση για να βοηθήσει ο στρατός.

    Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι ένα ζευγάρι έχει εγκλωβιστεί σε σχολείο και έχει κρεμαστεί από τα κάγκελα καθώς το νερό είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

    «Προσπαθούμε να βρούμε την Πυροσβεστική για να τους σώσει. Βρίσκονται στο δημοτικό σχολείο μετά τα ψαράδικα», όπως είπε.

  • ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    • Φωτογραφία από την κατάρρευση του γηροκομείου στον Βόλο

      21:24:08

      Εικόνες φρίκης στον Βόλο με το γηροκομείο του Βόλου να καταρρέει από την σφοδρότητα της κακοκαιρίας Daniel.

      Πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού, ενώ η κακοκαιρία Daniel εξακολουθεί να σφυροκοπά τη Μαγνησία.

      Στο γηροκομείο, φιλοξενούνται 94 άτομα και, σύμφωνα με τον Ευθύμη Ζιγγιρίδη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου δεν κινδύνευσε κάποιος από τους ηλικιωμένους.

      Αυτή την ώρα οργανώνεται προληπτική επιχείρηση εκκένωσης ολόκληρου του κτιρίου.

      Κατέρρευσε τμήμα του γηροκομείο στον Βόλο - Σαρώνει η κακοκαιρία Daniel0ef1c8c62ed5f18a98067633afb02d85_XL.jpg

    • Μαγνησία: Στους 5 οι αγνοούμενοι από την κακοκαιρία

      21:07:19

      Άλλοι 4 αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Daniel ανεβάζοντας τον αριθμό στους πέντε. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ 4 αγνοούνται στο Νότιο Πήλιο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

      Σημειώνεται ότι από την κακοκαιρία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ από το μεσημέρι είχε δηλωθεί αγνοούμενος ένας 34χρονος.

    • Eφιαλτική πρόβλεψη Λαγουβάρδου για Πήλιο: Επεσαν 900 χιλιοστά, αναμένονται άλλα 500

      20:52:06

      Στη δίνη της άνευ προηγουμένου κακοκαιρίας Daniel βρίσκονται πολλές περιοχές από τη Δευτέρα 4/9, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να σφυροκοπά τη χώρα έως και την Πέμπτη 7/9, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ βροχόπτωσης.

      Στο «κόκκινο» βρέθηκαν την Τρίτη 5/9 η Μαγνησία, η Θεσσαλία, η Εύβοια και οι Σποράδες, με τον Βόλο και το Πήλιο να πνίγονται κυριολεκτικά από τους χειμάρρους και να καταγράφονται πολλά προβλήματα.

      Όπως σημείωσε μιλώντας στο iEidiseis ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ύψος βροχής στη Ζαγορά Πηλίου έφτασε τα 900 mm έως το απόγευμα της Τρίτης 5/9. Την ίδια ώρα, τα 750 mm έφτασε η βροχόπτωση στις γύρω περιοχές που βρέθηκαν εκτεθειμένες στην κακοκαιρία.

      Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, σε πολλές περιοχές του Πηλίου και του Βόλου που είναι ήδη εκτεθειμένες αναμένεται, με βάση τις προγνώσεις, να πέσουν έως και την Πέμπτη επιπλέον 400 έως 600 mm βροχής, πράγμα που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός του ύψους της βροχής για το 4ημερο της κακοκαιρίας θα μπορούσε να φτάσει τα 1500mm.

      Διαβάστε περισσότερα πατώντας ΕΔΩ.

    • Πρόγνωση Σούζη: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

      20:45:27

      Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη αναφέρεται στις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

      Δείτε το βίντεο:

    • Κακοκαιρία Daniel: Ποιες οι δύσκολες ώρες για την Αττική

      20:35:23

      Νέα σύσκεψη για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Daniel, η οποία «σαρώνει» πολλές περιοχές της χώρας προκαλώντας μεγάλες καταστροφές, πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με τη συμμετοχή επιχειρησιακών και υπηρεσιακών φορέων.

      Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, στο κόκκινο παραμένουν Θεσσαλία, Μαγνησία, Πιερία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα, οι οποίες έχουν ήδη πληγεί σημαντικά.

      Παράλληλα, θα σταλούν κι άλλα προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίστηκε η ανάγκη να τηρηθούν οι οδηγίες των μηνυμάτων του 112 όσο διαρκούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούνται πιστά οι υποδείξεις των αρχών.

      Τι θα γίνει όμως με την Αττική; Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει περισσότερο τον Νομό το πρωί της Τετάρτης, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται ότι θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

      Δείτε πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Daniel τις επόμενες ώρες πατώντας ΕΔΩ.

    • Νέο μήνυμα από το 112 στη Μαγνησία - Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

      20:31:47

      Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στη Μαγνησία. Όπως αναφέρεται:

      «Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό #Μαγνησίας με εντολή της ΕΛΑΣ λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

      {https://twitter.com/112Greece/status/1699109808228470785}

      112_magnisia_bolos_kakokairia.jpg

    • Κατέρρευσε πτέρυγα σε γηροκομείο στον Βόλο - Επιχείρηση εκκένωσης

      20:22:33

      Πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού, ενώ η κακοκαιρία Daniel εξακολουθεί να σφυροκοπά τη Μαγνησία.

      Στο γηροκομείο, φιλοξενούνται 94 άτομα και, σύμφωνα με τον Ευθύμη Ζιγγιρίδη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου δεν κινδύνευσε κάποιος από τους ηλικιωμένους.

      Αυτή την ώρα οργανώνεται προληπτική επιχείρηση εκκένωσης ολόκληρου του κτιρίου.

      {https://twitter.com/tinger_fairy/status/1699104835054760034}

    • Προβλήματα στην Κρήτη: Πλημμύρισαν δρόμοι στη Φαιστό (Βίντεο)

      20:20:09

      Μέχρι και την Κρήτη έφτασε την Τρίτη (05/09) η κακοκαιρία Daniel, που έχει χαρακτηριστεί από τους μετεωρολόγους ως «η μεγαλύτερη νεροποντή στην ιστορία της χώρας».

      Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr, από Αντισκάρι, Καλούς Λιμένες μέχρι και τον Τσίγκουνα, η κακοκαιρία Daniel πλημμύρισε τους δρόμους, ρίχνοντας τουλάχιστον 8 χιλιοστά νερού, προκαλώντας ζημιές στο αγροτικό δίκτυο κυρίως.

      Άμεση ήταν η κινητοποίηση της δημοτικής Αρχής για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των δρόμων αυτών, οι οποίοι και έκλεισαν. Ο δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης έχει πει ότι ήδη επιχειρεί μηχάνημα για τον καθαρισμό των δρόμων αυτών.

      Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν μικρές καταστροφές στον δρόμο που συνδέει τα παράλια, ωστόσο μηχάνημα προσπαθεί να καθαρίσει τους δρόμους από τα μπάζα ώστε άμεσα να δοθούν στην κυκλοφορία οι δρόμοι».

      {https://www.facebook.com/diasostetimesara/videos/7005859472780374/}

    • Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας στην Αργαλαστή Πηλίου

      20:07:59

      Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται η Μαγνησία και έτσι, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης (05/09), ελήφθη απόφαση για την εκκένωση του Κέντρου Υγείας στην Αργαλαστή.

      Ειδικότερα, την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης. και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου. Στόχος η προστασία των 6 εργαζομένων και 2 πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

      Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργείται προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ άμεσα εκδίδεται ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχείο.

      Διευκρινίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για την συνεχή άντληση των υδάτων, ενώ μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης αναμένεται να επιστρέψουν με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.

    • Χαλκιδική: Αγνοείται στη θάλασσα γυναίκα με κανό

      19:56:01

      Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Χαλκιδικής καθώς μία χειρίστρια κανό, αγνώστων - μέχρι στιγμής - στοιχείων αγνοείται από την περιοχή της Τορώνης.

      Σύμφωνα με το Grtimes, η γυναίκα αγνοείται εδώ και περίπου μία ώρα, ενώ ήδη τα έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε περιοχές της χερσονήσου της Σιθωνίας.

      Στην έρευνα για τον εντοπισμό της συνδράμουν ένα σκάφος του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο.

    • Μετεωρολόγοι: Πιθανώς η μεγαλύτερη νεροποντή στην ιστορία της χώρας

      19:37:18

      Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε, σήμερα (05/09), σε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Κρίσης με αντικείμενο την κακοκαιρία Daniel, την οποία οι μετεωρολόγοι χαρακτήρισαν ως «πιθανόν τη μεγαλύτερη νερόποντη στην ιστορία της χώρας».

      Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα με πολύ περισσότερο νερό από αυτό που έπεσε στην κακοκαιρία του Ιανού, το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή (Μαγνησίας κ.λπ.) από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο – συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο με Νοέμβριο.

    • Συγκλονίζουν οι εικόνες από τις καταστροφές σε Βόλο και Πήλιο

      19:26:59

      Τεράστιοι όγκοι νερού πλημμύρισαν την πόλη του Βόλου. Ιστορικών διαστάσεων οι πλημμύρες.

      Δείτε βίντεο:

    • «Εξαφανίστηκαν» οι δρόμοι στον Αγιόκαμπο Λάρισας

      19:24:53

      Δύσκολες ώρες πέρασαν κάτοικοι και παραθεριστές στον Αγιόκαμπο της Λάρισας. Χείμαρροι υπερχείλισαν και τα νερά έπνιξαν σπίτια, beach bars, καλλιέργειες και οδικό δίκτυο.

      Σε πολλά σημεία το ύψος του νερού ξεπέρασε τους 80 πόντους, με πολλούς κατοίκους να εγκλωβίζονται στα σπίτια τους. Ωστόσο, τήρησαν τις οδηγίες της πυροσβεστικής να ανέβουν σε υψηλότερους ορόφους και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

      Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την απάντληση των υδάτων, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση.

    • Τρομακτικές καταστροφές στο Πήλιο - Σκαρφάλωσαν σε δέντρα για να σωθούν

      19:23:29

      Τουλάχιστον δύο σπίτια στο χωριό Χόρτο στο Πήλιο έχουν μετακινηθεί από τη θέση τους και έχουν καταλήξει στο ρέμα της περιοχής από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

      Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής έχουν σκαρφαλώσει σε δέντρα προκειμένου να σωθούν από τους ορμητικούς χειμάρρους που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις.

      {https://www.facebook.com/watch/?v=795125525744194}

    • Κικίλιας για κακοκαιρία: Kαμία μετακίνηση, το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει

      19:20:39

      Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο σε ότι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο, από τότε που κρατούνται αρχεία στη χώρα, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

      Αναλυτικά η δήλωση Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για τα ακραία καιρικά φαινόμενα:

      Στη Ζαγορά Πηλίου μέχρι τις 3 το μεσημέρι το ύψος βροχής είχε ανέβει στα 645 χιλιοστά.

      Η εκτίμηση των μετεωρολόγων είναι ότι τα χιλιοστά θα αυξηθούν μέχρι να κλείσει το 24ωρο. Αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει. Μετά από κάποια μικρή ύφεση θα έχει και πάλι έξαρση τις πρωινές ώρες.

      Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας καθότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

      Ιδιαίτερη προσοχή από όλους και καμία μετακίνηση.

      Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση από αύριο το μεσημέρι.

      Από την έναρξη του φαινομένου στην περιοχή επιχειρούν 77 συνεργεία της Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδες από την 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ με λέμβους και ερπιστριοφόρα, μηχανήματα έργου, δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά η Ελληνική Αστυνομία και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

      Συνολικά η Πυροσβεστική έχει δεχτεί έως τώρα 690 κλήσεις.

    • 754 χιλιοστά ημερήσιου ύψους υετού στη Ζαγορά Πηλίου

      19:19:15

      754 χιλιοστά ημερήσιου ύψους υετού έχει καταγράψει ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη Ζαγορά Πηλίου, μέχρι τις 18:06.

      Η βροχόπτωση συνεχίζεται.

      {https://twitter.com/meteogr/status/1699079120708071904}

      Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ σε ποιες περιοχές έπεσε πολύ βροχή σήμερα.

    • Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας

      19:16:18

      Ο συντονισμός των επόμενων ωρών τέθηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας.

      Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, πιθανώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη νεροποντή στη χώρα.

      1. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και συζητήθηκε το πώς θα διασφαλιστεί η παραμονή των δρόμων ανοιχτών, ειδικά προς νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές, καθώς επίσης η φιλοξενία ανθρώπων όπου κρίνεται αναγκαίο.
      2. Διαμηνύθηκε επίσης ότι όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ, κλπ) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς, ενώ συνεχίζουν να είναι στο δρόμο. Το ίδιο ισχύει και για τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ καθώς σημειώθηκαν πολλές διακοπές ρεύματος.
      3. Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

      Στη σύσκεψη με συμμετείχαν οι κύριοι Κικίλιας, Οικονομου, Μπρατάκος, Τριαντοπουλος, Τουρνάς, Κοντογεωργης, Παπαγεωργιου, Αρχηγος και επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος - συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη ο κ. Αγοραστός και μετεωρολόγοι.

    • Σκιάθος: Το νερό στη Χώρα συνεχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα (βίντεο)

      19:12:00

      Η νύχτα πέφτει σε λίγο στη Σκιάθο και το νερό στη Χώρα του νησιού συνεχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα.

      Η εμμονή των καταιγίδων στο νησί θα συνεχιστεί και τις βραδινές ώρες.

      Βίντεο της Ελισσάβετ Ντάφη.

      {https://www.facebook.com/watch/?v=211181315045330}
    • Βόλος: Χωρίς ρεύμα το 90% της πόλης

      19:09:53

      Ο Βόλος έχει μετατραπεί σε λίμνη. Δεν έχει ρεύμα το 90% της πόλης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

    • Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία - Χάρτες και live βίντεο

      19:04:44

      Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις για τις επόμενες 30 ώρες αναφορικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Daniel, η οποία θα συνεχίσει να σφυροκοπά τις ήδη πληγείσες περιοχές.

      Η Μαγνησία δε, που δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας, φέρεται πως θα συνεχίσει να βιώνει δύσκολες στιγμές, όπως και η Θεσσαλία, η Εύβοια και οι Σποράδες.

      Οι ειδικοί προειδοποιούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

      Δείτε περισσότερα πατώντας ΕΔΩ.
    • Κλειστοί δρόμοι λόγω της κακοκαιρίας σε Λάρισα και Βόλο

      19:01:29

      Η Λάρισα και ο Βόλος έχουν σαρωθεί, σήμερα (05/09), από την κακοκαιρία Daniel που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας μας από τις πρώτες πρωινές ώρες, επομένως κάποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

      Ειδικότερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

      Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

      - Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

      • Στην επαρχιακή οδό Βελίκας – Αγιοκάμπου,

      • Στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,

      • Στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου – Ομολίου,

      • Στην επαρχιακή οδό Στομίου – Αλεξανδρινής – Παλαιόπυργου &

      • Στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ελιάς.

      Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

      - Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων:

      • Στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου,

      • Στον ορεινό όγκο του Πηλίου,

      • Στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλου – Καναλίων (από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου έως το χωριό Κανάλια),

      • Στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από το χωριό Κερασιά έως το χωριό Κανάλια,

      • Σε ολόκληρο οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου &

      • Στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας.

      - Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

      • Στον Περιφερειακό (κόμβος Φυτόκου), εκτροπή οχημάτων,

      • Στην Παραλιακή Αγριάς, Περιφερειακός προς Αγριά, εκτροπή οχημάτων &

      • Στον κόμβο Διμηνίου.

      Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης.

      Δείτε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τους κλειστούς δρόμους σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.

    • Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές σε Βόλο, Πήλιο και Σποράδες

      18:55:38

      Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στο Βόλο, στο Πήλιο και σε άλλες περιοχές του νομού Μαγνησίας, καθώς και στις Σποράδες, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, να συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

      Όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και των συνεργαζόμενων εταιριών βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή, αντιμετωπίζοντας ωστόσο πολύ μεγάλες δυσκολίες για την αποκατάσταση των ζημιών λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στις πληγείσες περιοχές.

      Ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί όλους τους πολίτες να μην προσεγγίζουν σε καμία περίπτωση αγωγούς, κολόνες ή άλλα στοιχεία του Δικτύου τα οποία είτε βρίσκονται στο έδαφος είτε παρουσιάζουν εμφανείς ζημιές, αλλά να ειδοποιήσουν άμεσα τις βλάβες στο 800 400 4000 ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

    • Προειδοποίηση από Πυροσβεστική: Μην κυκλοφορείτε στους δρόμους - Η άσφαλτος έχει διαβρωθεί

      18:52:38

      Να μείνουν στα σπίτια τους κάλεσε τους πολίτες ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, λόγω της επικινδυνότητας της κακοκαιρίας Daniel.

      Ειδικότερα, σοβαρά προβλήματα έχει φέρει στη χώρα η κακοκαιρία Daniel, που σαρώνει από τη Δευτέρα την ελληνική Επικράτεια.

      Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός είπε πως το πιο επικίνδυνο αυτήν την ώρα δεν είναι μόνο πως έχουν φουσκώσει οι χείμαρροι, αλλά το ότι η άσφαλτος έχει διαβρωθεί.

      «Κάθε προσπάθεια να περάσει κάποιος είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο είναι επικίνδυνη. Δεν ξέρουμε τι υπάρχει κάτω. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία. Μείνετε σπίτι σας. Ακόμα και 4×4 αυτοκίνητα δεν πρέπει να βγουν», είπε στο Mega.

      Ακολούθως, ο κ. Αρτοποιός επισήμανε πως στον Βόλο υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς όλα τα νερά θα καταλήξουν στο παραλιακό κομμάτι του Πηλίου.
      Επιπλέον, ενημέρωσε πως αυτήν την ώρα γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στην παραλία.

    • Ανησυχία από τους μετεωρολόγους: Θα βρέχει χωρίς σταματημό τις επόμενες 30 ώρες

      18:37:05

      Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου προειδοποίησε ότι θα συνεχίσει να βρέχει χωρίς σταματημό τις επόμενες 30 ώρες. Χρειάζεται δε, ιδιαίτερη προσοχή σε Θεσσαλία, Μαγνησία, Βόρεια Εύβοια, Φθιώτιδα, Σποράδες, Αργολίδα και Κορινθία.

      Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει:

      Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 03-09-2023/1300 τοπική ώρα, για το σύστημα που θα μας επηρεάσει έως και την Τετάρτη 6-9-2023, στο οποίο έχει δοθεί η ονομασία Daniel, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
      Συγκεκριμένα η κακοκαιρία που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

      Πιο αναλυτικά:

      Σήμερα Τρίτη 5-9-2023 τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

      α. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια) και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο

      β. κατά περιόδους στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Επιπλέον μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστεί η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.

      Αύριο Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

      Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

      Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα Τρίτη 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

      Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr και www.hnms.gr).

      Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα συνεχίσει να γίνεται καθημερινά ανά 12ωρο με την μορφή εκτάκτων δελτίων που θα αποτελούν συνέχεια του αρχικού εκτάκτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

    • Καταρράκτης το κεντρικό πάρκινγκ στη Μακρυνίτσα

      18:30:39

      Απίστευτο βίντεο από τη Μακρυνίτσα:

      {https://twitter.com/amhelakos/status/1699021437980270679}

    • Διακοπές ρεύματος στην Εύβοια

      18:23:09

      Σοβαρά προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel σε περιοχές του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

      Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σπεύδουν προς αποκατάσταση των προβλημάτων.

    • Ζιακοπούλου: «Η σημερινή μέρα θα μείνει στην καιρική ιστορία»

      18:22:26

      Η σημερινή μέρα θα μείνει στην καιρική ιστορία διαπιστώνει η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

    • ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Μαγνησία και Σποράδες

      18:19:41

      Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στο Βόλο, στο Πήλιο και σε άλλες περιοχές του νομού Μαγνησίας, καθώς και στις Σποράδες, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, να συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

      Όπως αναφέρει ο διαχειριστής, όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και των συνεργαζόμενων εταιριών βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή, αντιμετωπίζοντας ωστόσο πολύ μεγάλες δυσκολίες για την αποκατάσταση των ζημιών λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στις πληγείσες περιοχές.

      Ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί επίσης όλους τους πολίτες να μην προσεγγίζουν σε καμία περίπτωση αγωγούς, κολόνες ή άλλα στοιχεία του Δικτύου τα οποία είτε βρίσκονται στο έδαφος είτε παρουσιάζουν εμφανείς ζημιές, αλλά να ειδοποιήσουν άμεσα τις βλάβες στο 800 400 4000 ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

    • Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus για τις πλημμύρες στη Μαγνησία

      18:17:09

      Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service - Mapping (κωδικός ενεργοποίησης EMSR692) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

      Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες επλήγησαν από πλημμύρες που εκδηλώθηκαν την Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων.

      Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

      Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

    • Χείμαρρος πλημμύρισε πάρκινγκ στη Μακρινίτσα

      18:15:20

      Όπως παρουσιάζεται σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), τα ορμητικά νερά εισέβαλαν σε κεντρικό πάρκινγκ στην περιοχή της Μακρινίτσας.

      Δείτε το βίντεο

      {https://twitter.com/KYTKYTKYTKYTKYT/status/1699077263080468642}

    • Πυροσβεστική: 690 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων

      18:09:13

      Συνολικά 690 κλήσεις έχει λάβει από σήμερα το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω της εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι κλήσεις αφορούν, κυρίως, αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

      Συγκεκριμένα:

      Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έχει λάβει 670 κλήσεις εκ των οποίων:

      - στη Μαγνησία 500 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άτομα.

      - Στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 70 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και

      - Στη Σκιάθο 100 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 7 άτομα.

      Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις εκ των οποίων:

      - Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων

      - Στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και

      - Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου

    • Σοκαριστικό βίντεο από τον Βόλο: Λεωφορείο βουλιάζει σε χείμαρρο

      18:07:07

      Στον Βόλο, λόγω του μεγάλου όγκου νερού, ξεχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας και τα νερά του κατέκλυσαν τους γύρω δρόμους. Βίντεο δείχνει λεωφορείο που ήταν σταθμευμένο να «βουλιάζει στην γη» καθώς το έδαφος υποχώρησε.

    • Δεκάδες εγκλωβισμένοι στα ΚΤΕΛ Βόλου - «Δεν έχουμε πού να πάμε»

      18:04:46

      Εγκλωβισμένοι στα ΚΤΕΛ του Βόλου βρίσκονται δεκάδες επιβάτες, με την κακοκαιρία Daniel να έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

      Όπως ανέφερε στην εκπομπή Live News επιβάτιδα που έχει εγκλωβιστεί στα ΚΤΕΛ: «είμαστε από τις 10:30 εδώ, καμία ενημέρωση, πήραμε το 112, την Πολιτική Προστασία, πήραμε τους πάντες, τίποτα. Δεν έχουμε πού να πάμε, ούτε πού να κοιμηθούμε το βράδυ, τίποτα».

      «Είμαστε τουλάχιστον 50 - 60 άτομα εδώ μέσα, ούτε αυτοί ξέρουν τι να κάνουν» ανέφερε ακόμα στην κάμερα η επιβάτιδα. Στο Βόλο η ένταση της βροχής είναι πολύ μεγάλη και με πολύωρη διάρκεια, ενώ ποτάμια πλημμύρισαν δημιουργώντας κατάσταση χάους.

    • Εικόνες Αποκάλυψης στον Βόλο - Τεράστιες καταστροφές

      18:00:43

      Σκηνές βιβλικής καταστροφής θυμίζουν όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλία, με δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και σωρεία προβλημάτων εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

      Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές που πλημμύρισαν από τα πρωτοφανή ύψη βροχής στην περιοχή, ενώ γίνονται συνεχώς προσπάθειες απεγκλωβισμού πολιτών και άντλησης υδάτων.

      Την ίδια ώρα, βασικές οδικές αρτηρίες έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί.

      Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που ανέβασε χρήστης της πλατφόρμας Χ (πρώην Twitter), το οποίο αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής στον Βόλο, αναφέροντας πώς χρειάστηκαν μόλις 45 λεπτά για να μετατραπεί σε λίμνη κεντρικός δρόμος της πόλης.

      Δείτε το βίντεο

      {https://twitter.com/WxNB_/status/1698993495233507434}

      Υπενθυμίζεται, ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Άνω Βόλου εξαιτίας της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel.

      Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το θύμα είναι ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο.

      Ο τοίχος υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στην κακοκαιρία να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Ροή Ειδήσεων