Ελλάδα

Λέρος: Η ΕΥΠ κοντά στην εξιχνίαση της απώλειας στρατιωτικού υλικού

Στον εντοπισμό των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση με την εξαφάνιση του στρατιωτικού υλικού από βάση στη Λέρο φαίνεται πως έχει οδηγηθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η ΕΥΠ ταυτοποίησε τα άτομα που εμπλέκονται.  Πρόκειται για έναν πρώην αποθηκάριο που πήρε μετάθεση για τη βόρεια Ελλάδα και δύο άτομα των ΟΥΚ που έχουν αποστρατευθεί.

Μάλιστα, η ΕΥΠ έχει στη διάθεσή της βιντεοσκοπικό υλικό με την αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού.

Υπενθυμίζεται ότι στο στρατιωτικό υλικό που έχει «εξαφανιστεί» περιλαμβάνονται σφαίρες, βραδύκαυστο φυτίλι, χειροβομβίδες και αντιαρματικά.

Νωρίιτερα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, διέψευσε πληροφορίες που μιλούσαν για την απώλεια «140 ναρκών» από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού δεν έγινε μία φορά, αλλά σταδιακά. Επικαλούμενος ενδείξεις, ανέφερε ότι η απώλεια του στρατιωτικού υλικού πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως το καλοκαίρι του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξαφάνιση στρατιωτικού υλικού στη Λέρο: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους υπόπτους

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για την καταβολή ΚΕΑ και επιδόματος στέγασης για τον Σεπτέμβριο
Jumbo: Καταγγελία για 6ημερη εργασία
Chevron Right