LIVE - Αποτελέσματα εκλογών 2023: Τα τελικά ποσοστά σε Δήμους και Περιφέρειες

LIVE - Αποτελέσματα εκλογών 2023: Τα τελικά ποσοστά σε Δήμους και Περιφέρειες

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών 2023. Ποσοστά και σταυροί, η αποχή και τα ντέρμπι.
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

12:20 - 09/10/2023
Τελευταία ενημέρωση: 23:34 - 09/10/2023

Παρακολουθήστε ζωντανά τα αποτελέσματα των εκλογών 2023, τόσο για τις περιφέρειες, όσο και για τους δήμους όλης της χώρας, μέσα από τον live διαδραστικό χάρτη του iEidiseis. Για να δείτε την περιοχή που σας ενδιαφέρει, πατάτε είτε «Δήμοι - Συγκεντρωτικά» για τις δημοτικές εκλογές, είτε «Περιφέρειες-Συγκεντρωτικά» για τις περιφερειακές εκλογές. Στη συνέχεια επιλέγετε περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα και σας ανοίγουν τα αποτελέσματα για όλους τους συνδυασμούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατάτε πάνω στον χάρτη απευθείας για την περιοχή που θέλετε να δείτε. Τα αποτελέσματα ανανεώνονται συνεχώς, μέχρι η ενσωμάτωση να φτάσει το 100%.


LIVE

  • Περιφερειακές εκλογές 2023 - Αποτελέσματα: Ποιοι εκλέγονται από τον α' γύρο

    23:17:43

    Οι κάλπες στις Περιφερειακές Εκλογές 2023 έβγαλαν 7 περιφερειάρχες από τον πρώτο γύρο. Συγκεκριμένα, από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών εκλέγονται περιφερειάρχες στις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

    Στις 6 από αυτές οι νικητές της κάλπης υποστηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία ενώ στην Κρήτη ο υποψήφιος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και κατέρχεται με ανεξάρτητο συνδυασμό, ο οποίος ωστόσο υποστηρίζεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας ανανεώνουν τη θητεία τους οι ήδη εκλεγμένοι περιφερειάρχες για την προηγούμενη τετραετία.

    Αναλυτικά, η εικόνα των αποτελεσμάτων διαμορφώνεται ως εξής:

    1. Στην Αττική, ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και πρώην υπουργός Νίκος Χαρδαλιάς εκλέγεται από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 46,73%. Έπεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Ιωακειμίδης με ποσοστό 15,53%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ Ιωάννης Πρωτούλης με ποσοστό 13,88% ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Γιάννης Σγουρός, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 13,30%.
    2. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας πετυχαίνει μία καθαρή νίκη από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας 60,27%, ενώ ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 10,61%. Ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ Σωτήριος Αβραμόπουλος συγκεντρώνει το 7,98% των ψήφων, ενώ ο Γιάννης Μυλόπουλος, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαμβάνει ποσοστό 7,16%.
    3. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης διατηρεί τη θέση του από τον πρώτο γύρο, πετυχαίνοντας ποσοστό 58,97%. Στη δεύτερη θέση ο Σπυρίδων Σκιαδαρέσης, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει 13,17%.
    4. Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Αλέξανδρος Καρχιμάνης υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και νυν περιφερειάρχης, επίσης εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, πετυχαίνοντας 54,75%. Δεύτερος στην κούρσα των εκλογών είναι ο Ιωάννης Στέφος, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 12,56%.
    5. Στην Περιφέρεια Κρήτης, πετυχαίνει την εκλογή του από τον α' γύρο, ο υποψήφιος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης, κατερχόμενος σε συνδυασμό με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας το 78,22%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σπυρίδων Δανέλλης, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 11,09%.
    6. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Γεώργιος Χατζημάρκος, νυν περιφερειάρχης και υποψήφιος προερχόμενος από τη ΝΔ, συγκεντρώνει το 66,24% και άρα εκλέγεται από τον πρώτο γύρο. Στη δεύτερη θέση, ο Νικηφόρος Παπανικόλας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει το 15,26%.

    Τέλος, όσον αφορά τις περιφέρειες στις οποίες δεν θα υπάρξει β' γύρος την επόμενη Κυριακή, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Φάνης Σπανός, νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, πετυχαίνει την εκλογή του με ποσοστό 48,32%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος που έλαβε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Γκλέτσος, με ποσοστό 24,90%.

    Στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα κριθεί τελικά η εκλογή περιφερειάρχη στην Αν. Μακεδονία & Θράκη, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου. Με την εξαίρεση των Περιφερειών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Μακεδονίας, όπου οι υποψήφιοι είναι ανεξάρτητοι, ηγούνται της αναμέτρησης οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από το κόμμα της ΝΔ.

    Σε β΄ γύρο η εκλογή δημάρχου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

    Σε 246 δήμους της χώρας εκλέχθηκε δήμαρχος από τον α' γύρο, ενώ σε άλλους 86 ο τοπικός άρχοντας θα προκύψει την ερχόμενη Κυριακή.

    Πέντε υποψήφιοι δεν κατάφεραν για λίγες ψήφους να πιάσουν το όριο του 43% και έτσι θα χρειαστεί να αναμετρηθούν στον β' γύρο με τον δεύτερο σε εκλογική δύναμη συνυποψήφιό τους.

    Πρόκειται για τους υποψηφίους δημάρχους Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, ο οποίος έλαβε 42,92%, Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη με 42,88%, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Κωνσταντίνο Μαραγκάκη με 42,85%, Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο με 42,84% και Τυρνάβου Αθανάσιο Αμάρι Σάμερ που έλαβε ποσοστό 42,68%.

    Αντίθετα, νέος δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εκλέχθηκε οριακά χθες με 43,17% ο Στέφανος Χαράλαμπος Πενηντάρχου Πουλημένος.

    Το φαινόμενο Παχατουρίδης

    Στην Αττική το μεγαλύτερο ποσοστό πέτυχε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου με το σαρωτικό 83,75%, που αποτελεί και προσωπικό ρεκόρ καθώς στις εκλογές του 2019 έλαβε 79,01%, ενώ πρωτοεκλεχθηκε το 2014 με 62,93%.

    Δεύτερο υψηλότερο ποσοστό πετυχε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με 80,55%, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο αποτελώντας ίσως μοναδικό φαινόμενο για τα αυτοδιοικητικά χρονικά.

    Χθες έλαβε 77,98%, με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί για έκτη συνεχόμενη θητεία και μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσοστό στην 21χρονη ιστορία του ως δήμαρχος. Εξελέγη δήμαρχος Περιστερίου για πρώτη φορά το 2002, επικρατώντας οριακά του αντιπάλου του στον β' γύρο.

    Το 2006 επανεκλέχθηκε από την α' Κυριακή, με 47%, το 2010 για τρίτη φορά με ποσοστό 66%, κατακτώντας την πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο. Το 2014 κατάφερε έναν ακόμη εκλογικό θρίαμβο με ποσοστό 62%, ενώ το 2019 ανέβασε περαιτέρω την εκλογική του δύναμη στο 74,18%.

    1. Στον Δήμο Αθηναίων, με ποσοστό συμμετοχής μόλις στο 32,32%, ο Κώστας Μπακογιάννης πρώτευσε με 41,35% και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την άλλη Κυριακή έχοντας ως αντίπαλο τον Χάρη Δούκα που συγκέντρωσε ποσοστό 14,20%. Ακολουθούν ο Κώστας Ζαχαριάδης με 13,36%, ο Νίκος Σοφιανός με 12,88%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 8,33%, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 6,09% και η Ελένη Παπαδοπούλου με 3,80%.
    2. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας αναδείχθηκε πρώτος με ποσοστό 27,34% και θα αναμετρηθεί στον β' γύρο με τον Στυλιανό Αγγελούδη που έλαβε 25,74%. Ρυθμιστές για την ανάδειξη του νικητή θα είναι οι ψηφοφόροι του Σπύρου Πέγκα, ο οποίος συγκέντρωσε το 20,74% των προτιμήσεων.
    3. Ίδιο σκηνικό και στον Δήμο Πατρέων, όπου ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Πελετίδης πρώτευσε με 39,95% και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στον θώκο του τρίτου μεγαλύτερου δήμου της χώρας στον β' γύρο απέναντι από τον Κωνσταντίνο Σβόλη που έλαβε 25,57%.
    4. Αντίθετα, στο Ηράκλειο Κρήτης εκλέχθηκε νέος δήμαρχος από τον πρώτο γύρο ο Αλέξης Καλοκαιρινός με ποσοστό 47,15%.
    5. Στον Δήμο Πειραιά ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης επανεκλέχθηκε για τρίτη φορά με ποσοστό 69,89%, όταν στις εκλογές του 2019 έλαβε 57,81%, ενώ το 2014 εκλέχθηκε στον β' γύρο με 55,23%.
    6. Αλλαγή σελίδας έχουμε στον δοκιμαζόμενο από τις καταστροφικές πλημμύρες Δήμο Λαρισαίων, όπου εκλέχθηκε νέος δήμαρχος ο Αθανάσιος Μαμάκος με ποσοστό 51,14%, ενώ ο απερχόμενος Απόστολος Καλογιάννης έλαβε 37,13%
  • Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Η αποχή στους μεγάλους Δήμους

    22:52:43

    Δείτε ποια ήταν η αποχή των ψηφοφόρων στους μεγάλους δήμους στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

  • Ποιοι πρώην αθλητές σάρωσαν σε ψήφους στις Αυτοδιοικητικές εκλογές

    22:40:28

    Δείτε ποιοι πρώην αθλητές σάρωσαν σε ψήφους στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

  • Αποτελέσματα εκλογών 2023: Αύξησε τα ποσοστά του το ΚΚΕ

    22:12:24

    Αυξημένα τα ποσοστά του ΚΚΕ στις Αυτοδιοικητικές σε σχέση με τις Εθνικές εκλογές.

  • Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων σε περιφέρειες και δήμους

    21:44:56

    Η επικράτηση των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας σε εφτά περιφέρειες της χώρας, από τον πρώτο γύρο δίνει το μήνυμα της κάλπης των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα «βάφτηκαν» μπλε, ενώ η Κρήτη έβγαλε με ποσοστό – ρεκόρ περιφερειάρχη που στηρίχτηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    Έξι περιφέρειες θα κριθούν στον δεύτερο γύρο. Η Θεσσαλία είναι η μόνη στην οποία η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στον κυβερνητικό υποψήφιο και σε αυτόν που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Στις υπόλοιπες πέντε, οι υποψήφιοι που στηρίζονται από τη ΝΔ θα βρεθούν αντιμέτωποι με δικούς της «αντάρτες». Στους δυο μεγαλύτερους δήμους, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η εκλογή θα κριθεί επίσης στον δεύτερο γύρο, την ερχόμενη Κυριακή.

    Τρεις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνει την κυριαρχία της στο πολιτικό σκηνικό, με τους κομματικούς υποψηφίους να επικρατούν από τον πρώτο γύρο σε 7 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, σε μια εκλογική αναμέτρηση την οποία, μαζί με τους 3 μεγάλους δήμους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε οριοθετήσει ως αμιγώς πολιτική.

    «Οι πολίτες πιστεύω ότι επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στις επιλογές τις οποίες έκανε. Από την πρώτη στιγμή, είχα πει ότι ειδικά στις εκλογές για τους 13 Περιφερειάρχες θα προσδώσουμε ένα σαφές πολιτικό στίγμα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Το γαλάζιο του χάρτη των εκλογών αυτών πρέπει να είναι ένα γαλάζιο της δημιουργίας, ένα γαλάζιο της συνεχόμενης μάχης με την καθημερινότητα. (…) Φαίνεται μόνο σε μια Περιφέρεια η αντιπολίτευση θα έχει παρουσία στον δεύτερο γύρο και αυτό πιστεύω μας οδηγεί σε συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

    Κορωνίδα της πολιτικής αναμέτρησης η Περιφέρεια Αττικής, με τον Νίκο Χαρδαλιά – μια προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού – να επικρατεί με ποσοστό 46,74%, ανεβάζοντας το ποσοστό του προκατόχου του κατά περίπου 9 μονάδες και βλέποντας τους συνυποψηφίους του να κινούνται χαμηλά. Ο Γιώργος Ιωακειμίδης του ΣΥΡΙΖΑ στο 15,53% και ο Γιάννης Σγουρός του ΠΑΣΟΚ στο 13,31%, στην τέταρτη θέση.

    Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε: «Σας ζήτησα την ψήφο σας και μου δώσατε την καρδιά σας. Με εμπιστευτήκατε και μου δώσατε ισχυρότατη εντολή. (…) Από σήμερα ξεκινάμε όλοι μαζί τον αγώνα για μια καλύτερη, ποιοτικότερη και κυρίως ασφαλέστερη Αττική! Και στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς, ανεξάρτητα τι ψήφισε σήμερα».

    Παρά το γεγονός ότι οι 100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης σημαδεύτηκαν από αλλεπάλληλες κρίσεις, με επίκεντρο το διπλό χτύπημα της θεομηνίας στη Θεσσαλία, η Νέα Δημοκρατία είδε σε πολλές περιφέρειες την επιρροή της να ανεβαίνει σε σχέση με τις εθνικές κάλπες.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε: «Οι πολίτες με την ψήφο τους στις Περιφέρειες επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση για τα μεγάλα έργα πνοής και ανάπτυξης, γιατί παρά τις δυσκολίες, αναγνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Η κοινωνία θέλει έργο και μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι ισοπεδωτικές κορώνες λαϊκισμού».

    Εμφατική η επικράτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία με 60,28%. «Είναι η τρίτη διαδοχική φορά που με εμπιστεύεστε. Για μένα αυτό είναι ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης, αλλά και μια εντολή ισχυρής ευθύνης» είπε χαρακτηριστικά.

    Εντυπωσιακό το 66,3% του Γιώργου Χατζημάρκου στο νότιο Αιγαίο, επανεκλογή του Νεκτάριου Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα, με λίγο πάνω από 59% και άνετη νίκη του Αλέξανδρου Καχριμάνη στην Ήπειρο με 54,71%. Από τον πρώτο γύρο αυτή τη φορά, η εκλογή και του Φάνη Σπανού στη Στερεά Ελλάδα. Το υψηλότερο ποσοστό όλων συγκέντρωσε στην Κρήτη ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος στηρίχθηκε φέτος και από τη ΝΔ.

    Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης ανέφερε για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών: «Έχει χτιστεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης που λέει ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην επίλυση των προβλημάτων. (…) Έγινε μεγάλη συζήτηση για την αλλαγή ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ και για την ορμή που φέρνει αυτή η ηγεσία. (…) Κατεγράφη το ανάποδο».

    Η Νέα Δημοκρατία θα αντιπαρατεθεί με υποψήφιο της αντιπολίτευσης μόνο στη Θεσσαλία, με τον Κώστα Αγοραστό απέναντι στον Δημήτρη Κουρέτα. Στις υπόλοιπες 5 περιφέρειες «κοντράρονται» κομματικοί υποψήφιοι με τους λεγόμενους «αντάρτες».

    Με 41,35% προηγείται ο Κώστας Μπακογιάννης στην Αθήνα, όπου ο Χάρης Δούκας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, επικράτησε του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, γεγονός που προβληματίζει τη νέα ηγεσία του κόμματος.

    «Μέρα – μέρα, γειτονιά – γειτονιά, θα δώσω τη μάχη να τους πείσω για το σήμερα και το αύριο της Αθήνας. Να μιλήσουμε για το έργο μας, (…) αλλά και για το πώς θα προχωρήσουμε όλοι μαζί», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κώστας Μπακογιάννης.

    Σκληρή αναμέτρηση αναμένεται στη Θεσσαλονίκη με τον Κώστα Ζέρβα να προηγείται με μιάμιση μονάδα του Στέλιου Αγγελούδη.

    Ο κ. Ζέρβας ανέφερε: «Θα πάμε πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι και θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Η Θεσσαλονίκη δεν γυρίζει πίσω».

    Νέα νίκη και για τον Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μας κατέστησαν τη μακροβιότερη αρχή στην Ιστορίας της πόλη μας» τόνισε ο ίδιος.

  • ΚΚΕ: Λευκό ή άκυρο όπου δεν είναι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

    21:18:19

    Θετικές διεργασίες χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών το πολιτικό γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Όπως αναφέρει, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέγραψε άνοδο και στις 13 περιφέρειες με συνολικό ποσοστό 10,03%, δηλαδή, αύξηση 3,2% σε σχέση με το 2019. Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στους δήμους, όπου καταγράφηκε άνοδος σε όλες τις μεγάλες πόλεις

    Το ΚΚΕ χαιρετίζει όσους ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και καλεί σε εκ νέου ψήφισή τους στους δήμους Πάτρας, Καισαριανής, Πετρούπολης, Νίκαιας-Ρέντη, Χαϊδαρίου και Τυρνάβου που έχουν οδηγηθεί στον δεύτερο γύρο, ώστε να εκλεχθούν.

    «Θα είναι προς το συμφέρον συνολικά των εργαζομένων και όλου του λαού μια τέτοια εξέλιξη. Θα επιδράσει θετικά στον γενικό πολιτικό συσχετισμό μπροστά στις μάχες που έρχονται», σημειώνει και προσθέτει ότι όπου δεν βρίσκονται υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δεύτερο γύρο πρέπει «ο λαός να στείλει μήνυμα καταδίκης (με λευκό ή άκυρο) εκείνων των κομμάτων και των συνδυασμών -όπως κι αν ονομάζονται- που κινούνται στην ίδια γραμμή και υπηρετούν την τοπική διοίκηση ως “μακρύ χέρι” του κράτους, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «1. Τα αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης επιβεβαιώνουν τις θετικές διεργασίες που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές, πάρα τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό. Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αυτή η τάση εκφράστηκε και στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 13 Περιφέρειες και στους 262 δήμους, με περισσότερους από 20.000 υποψήφιους.

    Συγκεκριμένα η Λαϊκή Συσπείρωση καταγράφει άνοδο και στις 13 Περιφέρειες, με συνολικό ποσοστό 10,03% δηλαδή αύξηση 3,2% σε σχέση με το 2019 (6,86%)

    Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους καταγράφουν άνοδο σε όλες τις μεγάλες πόλεις, εκλέγοντας κομμουνιστή δήμαρχο στην Ικαρία από τον α’ γύρο των εκλογών. Αναδείχθηκαν ως δεύτερη δύναμη σε μεγάλο αριθμό δήμων, σε ορισμένους από τους οποίους δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν την δημοτική αρχή εξαιτίας του καλπονοθευτικού χαρακτήρα του εκλογικού νόμου που διαμορφώνει πλαστές πλειοψηφίες με το 43%, αλλά και οδηγεί σε έναν δεύτερο γύρο νόθευσης τόσο της «βούλησης» του λαού με πλαστά διλήμματα, όσο και του τελικού εκλογικού αποτελέσματος.

    Χαιρετίζουμε όσους και όσες στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και τους καλούμε να κάνουν το ίδιο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα την επόμενη Κυριακή για να εκλεγούν δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη, Νίκαια-Ρέντη, Χαϊδάρι και Τύρναβο. Θα είναι προς το συμφέρον συνολικά των εργαζομένων και όλου του λαού μια τέτοια εξέλιξη. Θα επιδράσει θετικά στον γενικό πολιτικό συσχετισμό μπροστά στις μάχες που έρχονται. Στους υπόλοιπους δήμους και τις περιφέρειες, όπου τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν είναι στο δεύτερο γύρο, καλούμε τον λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης (με λευκό ή άκυρο) εκείνων των κομμάτων και των συνδυασμών -όπως κι αν ονομάζονται- που κινούνται στην ίδια γραμμή και υπηρετούν την τοπική διοίκηση ως «μακρύ χέρι» του κράτους, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης στις αντιλαϊκές επιλογές τους.

    2. Το γενικό εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ που διατύπωσε στις βουλευτικές εκλογές -που έγιναν μόλις πριν λίγους μήνες- ότι ο συσχετισμός δυνάμεων εξακολουθεί να είναι αρνητικός, κάτι το οποίο προφανώς επιδρά και στην τοπική διοίκηση. Σε τοπικό επίπεδο επιδρούν επιπρόσθετοι μηχανισμοί χειραγώγησης και εξαγοράς, που συνδέονται με την κυβέρνηση, τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα, άλλους παράγοντες κλπ.

    Το πιο σημαντικό είναι η κοινή συστηματική προσπάθεια, που γίνεται από όλα τα υπόλοιπα κόμματα μαζί, ότι δήθεν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι μια μάχη «τοπική», «αυτοδιοικητική», που δεν συνδέεται με τις συνολικές πολιτικές εξελίξεις και την κεντρική πολιτική γραμμή, συσκοτίζοντας τον χαρακτήρα της τοπικής διοίκησης και διαχέοντας τις ευθύνες πότε στην κυβέρνηση, πότε στην Περιφέρεια, πότε στους δήμους και τελικά στο «πουθενά».

    Αυτό είναι τελικά το έδαφος που λειτουργεί και ως «πλυντήριο» δημοτικών και περιφερειακών αρχών για τις καταγεγραμμένες και μεγάλες ευθύνες που έχουν στην όξυνση των λαϊκών προβλημάτων. Όλα αυτά ενισχύθηκαν και από το «σιωπητήριο» που επιβλήθηκε προεκλογικά με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων.

    Οι όψιμες αντικυβερνητικές κορώνες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ «καταψηφίστε του εκλεκτούς του Μητσοτάκη» ήταν στην πραγματικότητα μια μεγάλη υποκρισία, αφού σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες, στο πλαίσιο της παραπάνω λογικής, είτε ο ένας, είτε ο άλλος, είτε και οι δύο μαζί, είχαν κοινούς «εκλεκτούς» με τον Μητσοτάκη.

    3. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το χαρακτήρα των τοπικών εκλογών ως κεντρικής πολιτικής μάχης. Προσπάθησε να σπάσει το κλίμα της «βουβαμάρας» που συνειδητά επιδίωξαν να διαμορφώσουν οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων, προκειμένου να μείνει ο λαός στο σκοτάδι και να θολώσουν το κριτήριο της ψήφου, ότι δήθεν αφορά κάποια στενά τοπικά προβλήματα.

    Τόνισε ότι κριτήριο ψήφου αποτελεί το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων, από την ακρίβεια και τους αντεργατικούς νόμους μέχρι την έλλειψη σχεδιασμού πολιτικής προστασίας κλπ. Τα προβλήματα δεν χωρίζονται σε τοπικά και γενικά, σε προβλήματα του τόπου κατοικίας και του τόπου εργασίας. Άλλωστε η τοπική διοίκηση έχει εξελιχθεί, μέσα και από τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, ακόμη περισσότερο σε ιμάντα προώθησης της κυρίαρχης πολιτικής σε όλους τους τομείς.

    Εδώ και χρόνια το ΚΚΕ έχει αναδείξει ότι οι Δημοτικές και Περιφερειακές Διοικήσεις, ως τμήμα του κράτους, βρίσκονται απέναντι από τον λαό και τις ανάγκες του. Έχουν πιο ενεργό ρόλο όσον αφορά την εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής της κάθε κυβέρνησης και της ΕΕ, την προώθηση αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων ιδιαίτερα στην κοινωνική πολιτική, την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων για κάθε Περιφέρεια και Δήμο επιχειρηματικών συμφερόντων.

    Οι μεγάλες καταστροφές του τελευταίου διαστήματος επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Οι δήμοι και οι περιφέρειες, με βάση τις κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και της ΕΕ, προωθούν και στηρίζουν έργα με κριτήριο, πόσο και ποια μεγάλα οικονομικά συμφέροντα θα ωφεληθούν και όχι πώς θα ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

    Το παράδειγμα της αγωνιστικής δημοτικής αρχής στη Πάτρα επιβεβαιώνει από την άλλη πως ό,τι κατάφερε η δημοτική αρχή της Πάτρας για την ανακούφιση και στήριξη του πατραϊκού λαού, το κατάφερε ακριβώς επειδή ήταν μαχητική αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις και τους άλλους κρατικούς μηχανισμούς, επειδή δεν συμβιβάστηκε με το σημερινό θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, επειδή έδειξε σε πολλές περιπτώσεις απειθαρχία και ανυπακοή σε αυτές τις κατευθύνσεις. Έκανε δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνουν οι δήμαρχοι των άλλων κομμάτων σε όλη την Ελλάδα.

    4. Το επόμενο διάστημα οι Τοπικές Διοικήσεις θα κληθούν να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως άλλωστε σημείωσε ο πρωθυπουργός. Είναι σε εξέλιξη τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που μετατρέπει και την Τοπική Διοίκηση σε ντίλερ για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων. Πριν λίγες ημέρες κατατέθηκε το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024. Εκεί αποτυπώνεται η ίδια πολιτική που στραγγαλίζει τα οικονομικά των δήμων και θυσιάζει τα αναγκαία για το λαό έργα και υποδομές στο βωμό των προτεραιοτήτων του κεφαλαίου και των ματωμένων πλεονασμάτων.

    Όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν το πραγματικό δίλημμα που τέθηκε αντικειμενικά και στις τοπικές εκλογές: Δημοτικές και περιφερειακές αρχές που θα είναι τα καλά παιδιά του κεντρικού κρατικού μηχανισμού, υπηρέτες των εκάστοτε κυβερνήσεων και μεσάζοντες επιχειρηματικών συμφερόντων ή περισσότεροι εκλεγμένοι σε δήμους και περιφέρειες που θα είναι σύμμαχοι στον αγώνα των εργαζομένων και όλου του λαού για τις δικές τους ανάγκες, βάζοντας περισσότερα εμπόδια σε μια εχθρική για τον λαό πολιτική; Οι άλλες παρατάξεις -με ή χωρίς χρίσμα- υπηρετούν την τοπική διοίκηση – «μακρύ χέρι» του κράτους. Γι’ αυτό, άλλωστε, και σε πολλές περιφέρειες και δήμους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στήριξαν κοινούς υποψηφίους. Γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα βάλουν πλάτη στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Πραγματικός αντίπαλος αυτής της πολιτικής θα είναι οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, των ψηφοδελτίων που στήριξε το ΚΚΕ σε όλη την χώρα.

    5. Τα δύσκολα είναι μπροστά για τον λαό σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό το λόγο τα «κυβερνητικά χαμόγελα» για το εκλογικό αποτέλεσμα έχουν «κοντά ποδάρια», γιατί σε μεγάλα τμήματα του λαού δυναμώνει η ανασφάλεια, η οργή, η αγανάκτηση απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική που οξύνει συνεχώς τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα. Ο εργατικός – λαϊκός κόσμος που ψήφισε συγκεκριμένους υποψήφιους των αστικών κομμάτων δεν σημαίνει ότι τους έδωσε «λευκή επιταγή». Άλλωστε το υψηλό ποσοστό αποχής, ιδιαίτερα σε μεγάλους δήμους, περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι σε τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, αλλά και συνολικά απέναντι στον μηχανισμό της τοπικής διοίκησης με τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα που αυτός έχει.

    Είναι προφανές ότι απέναντι σε αυτό το σκηνικό εναλλακτική λύση δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε τα ποσοστά αυτών των κομμάτων, ιδιαίτερα η καθίζηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, αναδεικνύει και τον συμπληρωματικό αντιλαϊκό ρόλο που ακόμη πιο έντονα αυτά τα κόμματα παίζουν, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

    Γι΄ αυτό είναι αποπροσανατολιστική η προσέγγιση που αναρωτιέται «πώς γίνεται να κυριαρχεί η ΝΔ», παρά το γεγονός ότι μια σειρά εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος έχουν ανεβάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση. Η μεγαλύτερη φθορά της σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να γίνει στοιχείο μεγαλύτερης μαχητικής συνειδητοποίησης ότι δεν μπορεί να υπάρξει «αριστερή», «ριζοσπαστική» κυβέρνηση στο πλαίσιο του συστήματος, χωρίς αποφασιστική σύγκρουση με αυτό.

    Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στις μεγάλες μάχες, στο εργατικό – λαϊκό κίνημα σε προοδευτικό αριστερό κόσμο που σήμερα είναι απογοητευμένος από την πορεία της σοσιαλδημοκρατίας, από το δρόμο των ψευδαισθήσεων και των αυταπατών που έχει οδηγήσει στον εκφυλισμό. Η ελπίδα για το λαό είναι ο δρόμος αμφισβήτησης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, είναι ο δρόμος των εργατικών – λαϊκών αγώνων σε σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.|

    6. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας να συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση τη μαχητικότητα, τη μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τη συναίνεση που παρέχουν τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και από τις αντιλαϊκές τοπικές διοικήσεις σε Δήμους και Περιφέρειες. Σε αυτή την υπόθεση το ΚΚΕ, μαζί με τους πλέον περισσότερους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις. Για να εμποδιστούν νέα μέτρα.

    Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσων υποφέρουν. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία του λαού. Για να εκφραστεί η αντίθεση στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, όπου έχει ανάψει για τα καλά το φιτίλι του πολέμου. Πρόκειται για σχέδια στα οποία συμμετέχει ενεργά η κυβέρνηση της ΝΔ, με την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων, όπως δείχνει άλλωστε και η κοινή στήριξή τους στο εγκληματικό κράτος του Ισραήλ. Για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε το δρόμο, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων».

  • Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - Τι δείχνει η ανάλυση των αποτελεσμάτων

    21:02:53

    «Η Νέα Δημοκρατία είναι σίγουρα κερδισμένη γιατί εμπεδώνεται μια περίοδος ισχυρής πολιτικής υπεροχής. Είναι η έκτη – έβδομη κάλπη στη σειρά στην οποία η ΝΔ κερδίζει. Στους κερδισμένους είναι επίσης και το ΠΑΣΟΚ», επισήμανε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο εκλογικός αναλυτής Ευτύχης Βαρδουλάκης, αναλύοντας τα αποτελέσματα του Α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής 8 Οκτωβρίου.

    Αναφερόμενους στους κερδισμένους και τους χαμένους της βραδιάς σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων, ανέφερε μεταξύ άλλων:

    «Είναι αυτοί οι οποίοι κατάφεραν να εκλεγούν (…) Ο Τζιτζικώστας με 60%. Η Νέα Δημοκρατία στην Κεντρική Μακεδονία συνολικά είναι λίγο κάτω από 40. Ο Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα πήρε 60% επίσης. Ο Χατζημάρκος πήρε στον πρώτο γύρο 57 (…) Η Νέα Δημοκρατία είναι σίγουρα κερδισμένη γιατί εμπεδώνεται μια περίοδος ισχυρής πολιτικής υπεροχής. Είναι η έκτη – έβδομη κάλπη στη σειρά στην οποία η ΝΔ κερδίζει. Στους κερδισμένους θα έλεγα ότι είναι επίσης και το ΠΑΣΟΚ γιατί εμπεδώνεται ως η δεύτερη δύναμη στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Έχει μια σημαντική άνοδο στα αστικά κέντρα.

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα: «Βγαίνει αποδυναμωμένος από αυτή την αναμέτρηση (…) Ασφαλώς ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να χρεωθεί την εικόνα του κόμματος στην αυτοδιοίκηση, η οποία ήταν ούτως ή άλλως αδύναμη. Η εκλογή του κ. Κασσελάκη δεν φαίνεται να έχει προσδώσει και κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρξε, όπως συνηθίζεται, η “περίοδος χάριτος” για τον Κασσελάκη».

    Για την εικόνα που θα υπάρξει την επόμενη Κυριακή στον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημείωσε: «Οι απώλειες νομίζω ότι είναι πολιτικά διαχειρίσιμες από τη ΝΔ. Η Θεσσαλία νομίζω θα είναι ένα πολιτικό μήνυμα αλλά δε νομίζω ότι θα βγουν διαφορετικά συμπεράσματα».

  • Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών 2023 - Πού γράφτηκαν ρεκόρ

    20:50:20

    H κάλπη στις δημοτικές εκλογές έβγαλε εκπλήξεις και ποσοστά – ρεκόρ.

    Σαράντα δήμαρχοι συγκέντρωσαν ποσοστά που κινήθηκαν πάνω από το 70%.

    Στην Αττική, ο Δήμαρχος Γλυφάδας σάρωσε με 83,75%, ο δήμαρχος Φυλής πήρε 80,55%, ενώ ο Δήμαρχος Περιστερίου επανεξελέγη για έκτη συνεχόμενη φορά, διευρύνοντας μάλιστα το ποσοστό του σε 77,98%.

  • Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Τελικά αποτελέσματα στον δήμο Ηλιούπολης

    20:34:06

    Τα τελικά αποτελέσματα και ποσοστά για τον Δήμο Ηλιούπολης, με την ενσωμάτωση των στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών να έχει φτάσει στο 100%.

    Στον Δήμο Ηλιούπολης, η δημαρχιακή Αρχή θα διεκδικηθεί την επόμενη Κυριακή μεταξύ του νυν δημάρχου, Γιώργου Χατζηδάκη, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 23,12% και του Στάθη Ψυρρόπουλου, με τον συνδυασμό «Πρώτα η Ηλιούπολη», που προηγείται με 25,38%.

    Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του Δήμου Ηλιούπολης στον παρακάτω πίνακα:

    apotelesmata_eklogon_2023_dimos_ilioupolis_a22d8.jpg

  • Τελικά αποτελέσματα αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής

    20:24:40

    Τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη του νέου συσχετισμού δυνάμεων στην Περιφέρειας Αττικής υπό τη διοίκηση της περιφερειακής παράταξης «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά έχουν ως εξής:

    Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση των 1.336.771 ψηφισάντων επί των 2.890.820 εγγεγραμμένων (ποσοστό συμμετοχής 46,24% με άκυρα 2,91% και λευκά 3,76%) στα 5.908 εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας τα ποσοστά της κάθε παράταξης με τις έδρες που τους αναλογούν είναι:

    1. Χαρδαλιάς Νικόλαος «Αττική Μπροστά» 46,74 % και 51 έδρες
    2. Ιωακειμίδης Γεώργιος «Αττικός Κύκλος» 15,53 % και 12 έδρες
    3. Πρωτούλης Ιωάννης «Λαϊκή Συσπείρωση» 13,87 % και 10 έδρες
    4. Σγουρός Ιωάννης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» 13,31% και 10 έδρες
    5. Καμπούρης Φίλιππος «Μάχη για την Αττική» 3,18% και 2 έδρες

    Εκτός Περιφεριακού Συμβουλίου καθώς δεν συγκέντρωσαν το μέτρο του 3% έμειναν ο Γιώργος Δημητρίου «Οικολογική Συμμαχία» με 2,90%, η Μαριάνα Τσίχλη «Ανυπότακτη Αττική» με 2,46 % και ο Κώστας Τουλγαρίδης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική με 2,02%.

    Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις οι περιφερειακοί σύμβουλοι ανά Περιφερειακή Ενότητα, οι οποίοι αναδείχθηκαν με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά και θα στελεχώσουν τη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας, είναι ως εξής:

    Κεντρικός τομέας 13 έδρες:

    Κεφαλογιάννη Χριστίνα, Βισκαδουράκης Αθανάσιος, Καπερνάρος Βασίλειος, Αγγελάκη Δήμητρα, Πάλλη-Γιαννακοπούλου Αλεξάνδρα, Σαργκάνης Νίκος, Σιάτρας Μπάμπης, Γώγος Χρήστος, Αλυμάρα Σοφία, Βλάχος Γεώργιος, Κουρή Μαρία, Ζώμπος Κωνσταντίνος, Κουτσογιαννόπουλος Θοδωρής.

    Βόρειος Τομέας 8 έδρες:

    Ασκητής Θάνος, Κεφαλογιάννη Λουκία, Πρεζεράκου Έρρικα, Χιωτάκης Νίκος, Γιακουμάτου Εβίνα, Μαρκουϊζος (Ιαβέρης) Κωνσταντίνος, Βάρσου Μαργαρίτα, Λεονάρδου Πολυτίμη

    Δυτικός τομέας 7 έδρες:

    Λώλος Βασίλειος, Τουμαζάτου Μαριάννα, Αγγελοπούλου Μαρία (Μαίρη), Κατσούλης Σάκης, Βαθιώτης Αθανάσιος, Αλεξανδράτος Μπάμπης, Παπασπύρου Αθανασία

    Δυτική Αττική 2 έδρες:

    Κοσμόπουλος Ελευθέριος, Βαρελάς Κλεάνθης

    Νότιος Τομέας 7 έδρες:

    Σφακιανάκης Μανώλης, Ζαμπίδης Μιχαήλ (Αϊρον Μαϊκ), Μιλλούση Βασιλική, Αργυράκη Μπέσσυ, Αδαμοπούλου Τζίνα, Σχορτσανίτης Σοφοκλής, Θεοδωρόπουλος Χρήστος

    Ανατολική Αττική 7 έδρες:

    Καβαλλάρη Βίκυ,Κόκκαλης Βασίλειος, Αυγερινός Αθανάσιος, Κωνσταντέλλου Αθηνά, Δαμάσκος Δημήτριος, Βλάχου Γεωργία, Μπαϊρακτάρης Πολυχρόνης

    Πειραιώς 6 έδρες:

    Αντωνάκου Σταυρούλα, Μανωλάκος Λεωνίδας, Παπαγεωργίου Νικόλαος, Βοϊδονικόλας Σταύρος, Μπαρμπαγιάννη-Αδαμοπούλου Ευγενία, Μελάς Σταύρος

    Νήσων 1 έδρα:

    Βουτσινάς Ιωάννης

  • Περιφέρεια Αττικής: Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που προηγούνται σε σταυρούς

    20:11:01

    Στο 100% η ενσωμάτωση στην περιφέρεια Αττικής, όπου εξελέγη από τον πρώτο γύρο περιφερειάρχης ο Νίκος Χαρδαλιάς, με την παράταξη «Αττική Μπροστά».

    Στα 5.908 εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας Αττικής, τα ποσοστά της κάθε παράταξης με τις έδρες που τους αναλογούν έχουν ως εξής:

    1. Χαρδαλιάς Νικόλαος «Αττική Μπροστά» 46,74 % και 51 έδρες
    2. Ιωακειμίδης Γεώργιος «Αττικός Κύκλος» 15,53 % και 12 έδρες
    3. Πρωτούλης Ιωάννης «Λαϊκή Συσπείρωση» 13,87 % και 10 έδρες
    4. Σγουρός Ιωάννης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» 13,31% και 10 έδρες
    5. Καμπούρης Φίλιππος «Μάχη για την Αττική» 3,18% και 2 έδρες

    Εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου - δεν συγκέντρωσαν το μέτρο του 3% - ο Γιώργος Δημητρίου «Οικολογική Συμμαχία» με 2,90%, η Μαριάνα Τσίχλη «Ανυπότακτη Αττική» με 2,46 % και ο Κώστας Τουλγαρίδης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική με 2,02%.

    Ποιοι εκλέγονται

    Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, οι περιφερειακοί σύμβουλοι ανά Περιφερειακή Ενότητα, οι οποίοι αναδείχθηκαν με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά και θα στελεχώσουν τη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας, είναι ως εξής:

    Κεντρικός τομέας 13 έδρες

    1. Κεφαλογιάννη Χριστίνα, Βισκαδουράκης Αθανάσιος, Καπερνάρος Βασίλειος, Αγγελάκη Δήμητρα, Πάλλη-Γιαννακοπούλου Αλεξάνδρα, Σαργκάνης Νίκος, Σιάτρας Μπάμπης, Γώγος Χρήστος, Αλυμάρα Σοφία, Βλάχος Γεώργιος, Κουρή Μαρία, Ζώμπος Κωνσταντίνος, Κουτσογιαννόπουλος Θοδωρής.
      Βόρειος Τομέας 8 έδρες
    2. Ασκητής Θάνος, Κεφαλογιάννη Λουκία, Πρεζεράκου Έρρικα, Χιωτάκης Νίκος, Γιακουμάτου Εβίνα, Μαρκουϊζος (Ιαβέρης) Κωνσταντίνος, Βάρσου Μαργαρίτα, Λεονάρδου Πολυτίμη
      Δυτικός τομέας 7 έδρες
    3. Λώλος Βασίλειος, Τουμαζάτου Μαριάννα, Αγγελοπούλου Μαρία Μαίρη, Κατσούλης Σάκης, Βαθιώτης Αθανάσιος, Αλεξανδράτος Μπάμπης
      Δυτική Αττική 7 έδρες
    4. Κοσμόπουλος Ελευθέριος, Βαρελάς Κλεάνθης, Πιπιλή Αικατερίνη, Κάμπολης Μπουραϊμης Δημήτριος, Αποστολίδης Αλέκος, Μαρούγκα Αιμιλία
      Νότιος Τομέας 7 έδρες
    5. Σφακιανάκης Μανώλης, Ζαμπίδης Μιχαήλ (Αϊρον Μαϊκ), Μιλλούση Βασιλική, Αργυράκη Μπέσσυ, Αδαμοπούλου Τζίνα, Σχορτσανίτης Σοφοκλής, Θεοδωρόπουλος Χρήστος

    Ανατολική Αττική 7 έδρες

    1. Καβαλλάρη Βίκυ, Κόκκαλης Βασίλειος, Αυγερινός Αθανάσιος, Κωνσταντέλλου Αθηνά, Δαμάσκος Δημήτριος, Βλάχου Γεωργία, Μπαϊρακτάρης Πολυχρόνης
      Πειραιώς 6 έδρες
    2. Αντωνάκου Σταυρούλα, Μανωλάκος Λεωνίδας, Παπαγεωργίου Νικόλαος, Βοϊδονικόλας Σταύρος, Μπαρμπαγιάννη-Αδαμοπούλου Ευγενία, Μελάς Σταύρος
      Νήσων 1 έδρα

    Βουτσινάς Ιωάννης

    Ανατολική Αττική

    Ιωακειμίδης Γεώργιος «Αττικός Κύκλος»

    1. Κοροβέση Μυρτώ του Στυλιανού 3.876
    2. Φιλίππου Πέτρος του Ιωάννη 3.636
    3. Ακτύπη Ζωή του Διονυσίου 1.494
    4. Θεοχάρη Αικατερίνη (Καίτη) του Γεωργίου 1.478
    5. Γιαννόπουλος Αναστάσιος (Τάσος) Ιωάννης του Παναγιώτη 1.253

    Πρωτούλης Ιωάννης «Λαϊκή Συσπείρωση»

    1. Συρίγος Βάλσαμος του Νικολάου 2.914
    2. Παμφίλης Απόστολος του Ιωάννη 1.942
    3. Φαρμάκη Γλυκερία του Αθανασίου 1.341
    4. Αγγελόπουλος Σωτήριος του Ιωάννη 1.306
    5. Δρακούλη Μαρία του Παράσχου 1.242

    Σγουρός Ιωάννης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση»

    1. Αλμπάνης Ευάγγελος του Αθανασίου 2.785
    2. Αγορή Σταυρούλα του Οδυσσέως 2.411
    3. Ράπτης Ιωάννης του Κωνσταντίνου 2.354
    4. Πολίτη Όλγα του Νικολάου 2.224
    5. Μεθενίτης Σωτήριος του Ιωάννου 2.142

    Βόρειος Τομέας

    Ιωακειμίδης

    Μπαλάφας Γεώργιος του Χρήστου 2.918
    Αποστολίδου Κλεονίκη (Νίκη) του Γεωργίου 2.901
    Εσκενάζη Αβραάμ Αλβέρτος (Αλμπέρτο) του Λέοντος 2.330
    Δρίβα Αφροδίτη του Παναγιώτη 2.052
    Βρούστης Αριστείδης (Αρης) του Γεωργίου 2.042

    Σγουρός

    Ντούρος Γεώργιος του Σταύρου 3.363
    Αβραμοπούλου Ελένη του Νικολάου 2.573
    Τσακάλου Δανάη του Γεωργίου 2.450
    Αδαμόπουλος Σπυρίδων του Γεωργίου 1.972
    Λυμπέρη Ελένη-Κωνσταντίνα (Έλενα) του Δημητρίου 1.753

    Πρωτούλης

    Κασίμης Χρήστος του Μιχαήλ 4.486
    Ρίτσου Ελευθερία (Έρη) του Ιωάννη 3.302
    Καββαδίας Αντώνης του Έκτορος 2.497
    Τζίμας Αθανάσιος του Κωνσταντίνου 2.323
    Αυγερινού Αφροδίτη του Κωνσταντίνου 2.167

    Δυτική Αττική

    Ιωακειμίδης

    Τσουκαλάς Γεώργιος του Κωνσταντίνου 2.661
    Παππά Παναγιώτα του Χαράλαμπου 1.632

    Πρωτούλης

    Τάτσης Γεώργιος του Δημητρίου 2.395
    Κουμπούρης Δήμος του Ιωάννη 1.258
    Σγουρός

    Χριστοφιλάκης Ευάγγελος του Δημητρίου 1.360
    Κόκκινου Φωτεινή του Δημητρίου 1.183
    Δυτικός Τομέας

    Πρωτούλης

    Πετρόπουλος Βασίλειος του Αντωνίου 5.598
    Χρονοπούλου Νίκη του Γεωργίου 3.180
    Κρητικός Γεώργιος του Χριστοφόρου 2.986
    Γιαννά Ευαγγελία (Λία) του Στυλιανού 2.814
    Μποφίλιος Νικόλαος του Αντωνίου 2.783

    Ιωακειμίδης

    Κάβουρας Κωνσταντίνος του Σταύρου 2.544
    Αυλωνίτου Χρυσάνθη του Αναστασίου 2.375
    Βλάχου Ελένη του Λεωνίδα 2.168
    Αυγουλάς Ευάγγελος του Γεωργίου 1.998
    Μπέσης Δημήτριος του Μιχαήλ 1.877

    Σγουρός

    Αγγελίδου Ουρανία (Ράνια) του Αριστείδη 2.662
    Κατριβάνος Γεώργιος του Χαραλάμπους 2.590
    Καράμπελας Κωνσταντίνος του Ιωάννου 2.301
    Λυρά Μαρία του Ελευθερίου 2.112
    Μαριδάκης Στυλιανός του Νικολάου 1.897

    Κεντρικός Τομέας

    Πρωτούλης

    Γεράκη Αικατερίνη του Ηλία 4.774
    Σιώρας Ηλίας του Παναγιώτη 3.088
    Βουρνά Μαρία του Δημητρίου 2.512
    Αγγελίδης Νικόλαος του Γεωργίου 2.326
    Σοφιανός Ανδρέας του Νικολάου 2.210

    Ιωακειμίδης

    Αγγέλης Σπυρίδων του Δημητρίου 2.889
    Καλαντζή Ουρανία (Ράνια) του Παναγιώτη 1.942
    Ανδριοπούλου Σοφία του Ευσταθίου 1.887
    Νταή Ειρήνη Ακριβή του Κωνσταντίνου 1.853
    Κόκλας Χαράλαμπος του Ιωάννη 1.820

    Σγουρός

    Αβραμίδης Γαβριήλ του Νικολάου 2.574
    Μαγκανάρης Νικόλαος του Ιωάννου 2.106
    Γιομπαζολιάς Γεράσιμος (Μάκης) του Γεωργίου 2.047
    Καληώρας Αθανάσιος (Θάνος) του Γεωργίου 1.885
    Βασιλάκου Λιλίκα του Αχιλλέα 1.761

    Νήσων

    Ιωακειμίδης

    Κριτσίκης Αλέξανδρος του Νικολάου 1.764
    Αθανασίου Σάββας του Νικολάου 1.669
    Παπαδόπουλος Μιχαήλ του Σταύρου 717
    Σγουρός

    Αθανασιάδης Λεωνίδας του Κωνσταντίνου 1.467
    Κοιλάκου Ελπίς (Ελπίδα) του Σταματίου 523
    Κυβέλου – Χιωτίνη Στέλλα – Σοφία του Ιωάννου 502
    Πρωτούλης

    Πουλάκης Νικόλαος του Χρήστου 880
    Μπούνταλη Πρεκετέ Ηλιάννα του Σταύρου 602
    Μουλός Χρήστος του Παναγιώτη 427

    Νότιος Τομέας

    Ιωακειμίδης

    Ιωακειμίδης Ευάγγελος του Κωνσταντίνου 2.934
    Μουζάλας Μάριος του Ευστράτιου 2.458
    Μάμαλη Ελένη του Βασιλείου 2.371
    Κατρανίδου Αναστασία (Νατάσα) του Γεωργίου 2.300
    Ζαμπάτη Ειρήνη του Θεόδωρου 2.136
    Σγουρός

    Αντωνίου Aννα του Λάμπρου 3.000
    Ορφανός Αθανάσιος (Θάνος) του Ιωάννου 2.288
    Μουστάκη Ειρήνη του Νικολάου 2.024
    Γιαννακόπουλος Δημήτριος του Φωτίου 1.959
    Αρώνη Μαρία (Μαριάννα) του Γεωργίου 1.915

    Πρωτούλης

    Γεωργιάδου Παρασκευή (Εύη) του Σπυρίδωνα 4.463
    Ακτύπης Δημήτριος του Σπυρίδωνα 2.494
    Αρβανίτη Σοφία του Νικολάου 2.093
    Ελευθεριάδου Ειρήνη (Ρούλα) του Δημητρίου 1.834
    Αγγελονίδη Χρηστίνα του Χρήστου 1.821

    Πειραιώς

    Ιωακειμίδης

    Λογοθέτη Αικατερίνη του Στυλιανού 5.149
    Καζάκου Μαρία του Δημητρίου 4.373
    Λάσκαρη Κρασοπούλου Βασιλική του Νικολάου 2.776
    Λιανοπούλου Μητροπούλου Αννα του Γεωργίου 2.539
    Γεωργούλα Μαρία του Κωνσταντίνου 2.485
    Πρωτούλης

    Μπενετάτος Στυλιανός του Θεοδώρου 6.796
    Παπαοικονόμου Στυλιανή (Στέλα) του Ιωάννη 3.726
    Αγάθου Χρυσάνθη του Ιωάννη 2.204
    Πατίδης Ηλίας του Χαράλαμπου 1.669
    Πουλικόγιαννης Σωτήριος του Κωνσταντίνου 1.541

    Σγουρός

    Κατσικάρης Δημήτριος του Κωνσταντίνου 2.134
    Αβραμίδου-Λαμπροπούλου Ανδριανή του Χρήστου 2.031
    Στεφανίδου Σταυρούλα του Νικολάου 909
    Αντωνίου Θεοδώρα του Ιωάννου 887
    Λαγουμιτζής Μιχαήλ του Ευαγγέλου 851

  • Συνάντηση Δούκα – Ζαχαριάδη αύριο Τρίτη

    19:46:12

    Συνάντηση θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη (10/10) ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας με τον επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη», Κώστα Ζαχαριάδη, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στον δήμο Αθηναίων, που είχε ως αποτέλεσμα οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας να περάσουν στον β’ γύρο.

    Έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο κ. Δούκας με τον κ. Ζαχαριάδη, συμφώνησαν να συναντηθούν την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.

  • Νέος Δήμαρχος Σουλίου ο Θανάσης Ντάνης

    19:42:29

    Ο Θανάσης Ντάνης είναι ο νέος Δήμαρχος Σουλίου, λαμβάνοντας ποσοστό 50.12%, έναντι 45,10% του Γιάννη Καραγιάννη και 5,72% του Θεοδώρου Μπρέστα.

    Το εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού του Θανάση Ντάνη, επισκέφτηκε ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιάννης Καράγιαννης, όπου και συνεχάρη τον νέο Δήμαρχο Σουλίου για τη νίκη του.

    Ο Θανάσης Ντάνης, στις πρώτες του δηλώσεις ευχαρίστησε τους δημότες: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο δήμος Σουλίου γυρίζει σελίδα. Ναι τα καταφέραμε. Καλή αρχή από αύριο αρχίζουμε δουλειά ενωμένοι. Όλοι μαζί».

  • Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Δικαίωση για την επιλογή του Αλκιβιάδη Στεφανή

    19:39:31

    Γέμισε ο αύλειος χώρος της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη σήμερα στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον συνδυασμό «Νέα Δυναμική» Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος πέρασε πρώτος στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με 39,98% έναντι του σημερινού Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη με 33,81%.

    Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας Στεφανή πριν δυο μήνες στον ίδιο χώρο ο κ., Μητσοτάκης σημείωσε ότι τότε «ξεκινούσαμε ένα δρόμο που μπορεί να φάνηκε δύσκολος. Και πράγματι δεν ήταν εύκολη απόφαση. Σήμερα όμως αισθάνομαι περισσότερο παρά ποτέ δικαιωμένος γι' αυτή την επιλογή μας».

    Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε στη Μυτιλήνη επιστρέφοντας από το ταξίδι του στη Βουλγαρία τόνισε πως «έχουμε καλή εμπειρία να κερδίζουμε εκλογές, είμαστε σίγουροι ότι και τώρα θα τα καταφέρουμε». Χειροκροτούμενος αναφέρθηκε στις επτά Περιφέρειες που ήδη κέρδισε η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη Κυριακή, αλλά όπως είπε «πρέπει να κερδηθούν περισσότερες». «Για να έχουμε», όπως είπε, «περιφέρειες στο ίδιο κεντρικό αναπτυξιακό μήκος κύματος με την Κυβέρνηση».

    Στο βήμα τον Πρωθυπουργό διαδέχτηκε ο κ. Στεφανής, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να υπάρξει έξι μέρες ακόμα για τη νίκη στις εκλογές. «Νίκη που θα σημάνει μια αναπτυξιακή πορεία για τα νησιά του βορείου Αιγαίου σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής ασφάλειας».

  • Τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης

    19:32:14

    Χρήματα από τρία διαφορετικά ταμεία πρέπει να διαχειριστούν οι εκλεγμένοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

  • Τι ψήφους πήρε στην περιφέρεια Αττικής η σύζυγος του στρατηγού Φλώρου

    18:44:26

    Φαίνεται ότι η χρησιμοποίηση για πρώτη φορά και του επιθέτου του συζύγου της στρατηγού Φλώρου αποτέλεσε τροχοπέδη στην αυτοδιοικητική πορεία της Άννας - Μαρίας Τσικρικώνη που ξεκίνησε λαμπρή πορεία το 2010 από τον Δήμο Παπάγου- Χολαργού.

    Γνωστή στην πόλη του Περικλή ως η δυναμική ξανθιά δημοτική σύμβουλος με ερείσματα στον ευρύτερο χώρο του κεντροδεξιού χώρου κατείχε καίρια πόστα ως Αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Χολαργού, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παπάγου Χολαργού, Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Παπάγου Χολαργού και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Τελευταία έφτασε να γίνει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Η εμπλοκή της όμως στα περιφερειακά δρώμενα με πλήρη ταύτιση του ονόματος του συζύγου της στρατηγού Φλώρου δεν της έφερε τα ποθητά αποτελέσματα καθώς φαίνεται ότι εισέπραξε την αντι- δημοφιλία του συζύγου της. Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι το πρόσωπο του στρατηγού Φλώρου δυστυχώς έχει τρωθεί το τελευταίο καιρό και δεν χαίρει του σεβασμού και της εκτίμησης ούτε στο εσωτερικό του στρατεύματος μα ούτε και στην κοινωνία. Ισχυρό πλήγμα έχει υποστεί το προφίλ του στρατηγού Φλώρου:

    • Από την δημόσια κριτική που του ασκούν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί (κυρίως απόστρατοι) διαφωνώντας με τον τρόπο διοίκησης που εφαρμόζει. Αποκορύφωμα η
      μετωπική σύγκρουση που επέλεξε να έχει με την μεγάλη οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού.
    • Από τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν την παρούσα κυβέρνηση να τον εντάξει στον κύκλο των παρακολουθήσεων και των όσων αποκαλύφτηκαν στην συνέχεια από τα ΜΜΕ.
      Η ταύτιση του ονόματος της -μέχρι πρότινος- πολλά υποσχόμενης στα αυτοδιοικητικά δρώμενα κας Τσικρικώνη με το όνομα του συζύγου της αποδείχτηκε ότι ανέκοψε την προαγωγή της στην Περιφέρεια.

    Η Αννα - Μαρία Τσικρικώνη- Φλώρου μέχρι πριν λίγη ώρα είχε λάβει μόλις 4.813 ψήφους κατέχοντας την 15η θέση γεγονός που της στερεί την εκλογή της.

    Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

  • Αποτελέσματα Δημοτικών εκλογών - Πάτρα: Ποιοι υποψήφιοι είναι πρώτοι σε σταυρούς

    18:16:45

    Με καταμετρημένο το 82,46% των εκλογικών τημάτων της Πάτρας σε σταυρούς προτίμησης οι υποψήφιοι των 4 παρατάξεων λαμβάνουν:

    Ενσωμάτωση: 100,00% (268 / 268 ΕΤ)

    Ενσωμάτωση σταυρών: 82,46% (221 / 268 ΕΤ)

    Πελετίδης Κωνσταντίνος

    ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ – ΠΟΣΟΣΤΟ 40,87% ΨΗΦΟΙ 27.257

    Σίμου Αικατερίνη του Δημητρίου
    1.640
    Πετρόπουλος Παναγιώτης (Τάκης) του Γεωργίου
    1.599
    Μελάς Παναγιώτης του Κωνσταντίνου
    1.380
    Αναστασίου Μιχαήλ του Αριστείδη
    1.358
    Πλέσσας Διονύσιος του Κωνσταντίνου
    1.351
    Μαγιάκης Γεώργιος του Ελευθέριου
    1.260
    Κορδάς Χρήστος του Παναγιώτη
    1.238
    Δημησιάνος Δημήτριος του Ιωάννη
    1.183
    Κατσακούλης Ευάγγελος του Χριστόφορου
    1.080
    Τουλγαρίδης Θεόδωρος του Φώτιου
    1.050
    Αγγελοπούλου Αναστασία του Δημητρίου
    1.049
    Σαμούρη Βαγενά Ακριβή (Βίβιαν) του Δημητρίου
    1.049
    Πατούχας Χρήστος του Κωνσταντίνου
    1.026
    Αβραμοπούλου Ευδοξία του Βασιλείου
    985
    Γεροπαναγιώτη Θεοδωρακοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα) του Αθανασίου
    909
    Τηλιγάδης Κωνσταντίνος (Κώστας) του Αντωνίου
    855
    Γκέστα Ειρήνη (Ρένα) του Διονυσίου
    854
    Ασπράγκαθος Νικόλαος του Αποστόλου
    845
    Καλλιμάνη Αθηνά του Ιωάννη
    762
    Γιαννόπουλος Χρήστος του Ηλία
    754
    Αγγελακοπούλου Πανουτσοπούλου Αθανασία (Νάνσυ) του Ιωάννη
    746
    Σκούρας Παύλος του Σταμάτιου
    740
    Αξιώτη Βικτωρία του Κωνσταντίνου
    730
    Αγγελής Απόστολος του Κωνσταντίνου
    717
    Κυβελίδης Λεωνίδας του Γεωργίου
    683
    Ζανιά Κεραμιδά Ασημίνα του Δημητρίου
    679
    Συροκώστα Ιουλία του Κωνσταντίνου
    674
    Αντωνακοπούλου Ελένη του Κωνσταντίνου
    662
    Κουρή Ήρα-Ειρήνη του Γαβριήλ
    662
    Γιαννακόπουλος Δημήτριος (Τζίμης) του Παναγιώτη
    630
    Τσούνας Ηλίας του Ιωάννη
    614
    Παλαρμάς Στυλιανός του Μιχαήλ
    612
    Κρότσης Σπυρίδων (Σπύρος) του Νικολάου
    611
    Γεωργακόπουλος Ηλίας του Ευσταθίου
    589
    Αραβαντινός Φώτιος του Κωνσταντίνου
    539
    Λέκκα Ελένη συζ. Αθανασίου
    534
    Μάζης Ανδρέας του Νικολάου
    529
    Παπαλεξίου Γεώργιος του Αλέξανδρου
    518
    Δημοπούλου Αλεξάνδρα (’ντα) του Κοσμά
    499
    Συριώτη – Κυπραίου Φωτεινή του Γεωργίου
    496
    Ζώτος Βασίλειος του Χρήστου
    462
    Λαζαρίδου Μαρία του Ιωάννη
    458
    Ταλαμπούκα Γεωργία του Θεοδώρου
    449
    Ταβουλάρης Αντώνιος του Νικολάου
    443
    Σουγλέρης Δημήτριος του Σπυρίδωνος
    440
    Λέφα Ανδρονίκη (Νίκη) του Γεωργίου
    437
    Παυλάκης Ιωάννης (Γιάννης) του Κωνσταντίνου
    423
    Γκρεκιώτης Χρήστος του Δημητρίου
    413
    Κατσιγιάννη Χάχαλη Ευθαλία του Βασιλείου
    401
    Καρπέτας Γεώργιος του Μιλτιάδη
    391
    Τζούδας Παναγιώτης του Κωνσταντίνου
    383
    Μακρόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη
    366
    Αδαμόπουλος Χρήστος του Βασιλείου
    364
    Καραγκούνης Κωνσταντίνος του Νικόλαου
    353
    Ζάγκου Ραλλή Αναστασία του Κωνσταντίνου
    342
    Λυκοθανάσης Χαράλαμπος (Χάρης) του Σπυρίδωνος
    323
    Σταυρόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου
    322
    Μπακόπουλος Μιχαήλ (Αμέα) του Γεωργίου
    286
    Ράπτη Γεωργία του Ανδρέα
    283
    Κουλούρη Αικατερίνη (Καίτη) συζ. Αναστασίου
    281
    Πιτσής Χαράλαμπος του Ιωάννη
    280
    Λάζαρη Αγγελική (Τζέλα) του Βασιλείου
    277
    Κίκινα Μαρία του Παναγιώτη
    270
    Έλληνας Αθανάσιος του Κωνσταντίνου
    269
    Σπανός Εμμανουήλ του Χρήστου
    266
    Σταθόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου
    264
    Λιώλη Βενεδίκτη (Βένη) του Δημητρίου
    245
    Μάρκου Γεώργιος του Αποστόλου
    245
    Λαβράνου Μαρίνα του Ανδρέα
    229
    Σιέμπος Κωνσταντίνος του Βασιλείου
    227
    Παγιασλή Ελένη του Παναγιώτη
    226
    Ανδριόπουλος Αλέξανδρος του Σταμάτη
    218
    Τσέλιου Σταυρούλα (Ρούλα) του Βασιλείου
    193
    Δημητρακοπούλου Μαρία – Μαγδαληνή (Μάγδα) του Δημητρίου
    188
    Τσιρίκου Βασιλική του Γεωργίου
    185
    Καραγιάννη Ερμιόνη (Νένα) του Θεόδωρου
    177
    Κόκκαλης Βασίλειος του Γεωργίου
    176
    Ντάσιος Αντώνιος του Νικολάου
    167
    Τριάντης Ανέστης του Σπυρίδωνος
    163
    Τσάκου Ελισάβετ του Ηλία
    161
    Παπαδόπουλος Νικόλαος του Γεωργίου
    156
    Ζήβας Επαμεινώνδας του Διονυσίου
    140
    Πριτσαπίδουλας Δημήτριος του Ιωάννη
    128
    Σαράντης Νικόλαος του Βασιλείου
    99
    Τζάμο Νικόλαος του Κώτσα
    99

    Σβόλης Κωνσταντίνος
    ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ – – ΠΟΣΟΣΤΟ 24,76 % ΨΗΦΟΙ 16.512

    Μαντζουράνης Γεώργιος του Ιωάννη
    1.702
    Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης του Ζαφειρίου
    1.248
    Σιώρου Ανδρομάχη (Μάχη) του Ευθυμίου
    1.169
    Ξυλιάς Θεόδωρος του Αθανασίου
    926
    Ζάγκλας Ανδρέας του Νικολάου
    854
    Καρασπήλιος Παναγιώτης του Βασιλείου
    851
    Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος του Χρήστου
    831
    Παπαγεωργίου Φίλιππος του Δημητρίου
    773
    Σολωμός Χρήστος του Λεωνίδα
    751
    Παπαλεξάτος Σπυρίδων του Διονυσίου
    740
    Μπακαλάρος Χρήστος του Αποστόλου
    711
    Μάνος Ιωάννης του Σταύρου
    696
    Κουρέτας Μιχαήλ του Διονυσίου
    622
    Σουγλέρης Χρήστος του Γεωργίου
    618
    Σκιαδάς Κωνσταντίνος του Βασιλείου
    603
    Αγγέλη Ελένη του Βησσαρίωνος
    602
    Γεράνιος Σταύρος του Λεωνίδα
    601
    Αγγελοπούλου Παναγιώτα (Γιώτα) του Φωτίου
    587
    Σύφαντος Νικόλαος του Αναστασίου
    570
    Ζαχαρόπουλος Θωμάς του Πέτρου
    553
    Λοτσάρης Κωνσταντίνος του Ζαφειρίου
    539
    Μπαλάσης Γεώργιος του Διονυσίου
    534
    Πολυχρονοπούλου Αικατερίνη του Ιωάννη
    513
    Βοργιάς Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
    511
    Γραμματίκας Γεώργιος του Κωνσταντίνου
    510
    Λεβεντέλη Σοφία του Βλασίου
    504
    Χρυσικού Καταπόδη Ασημίνα (Μίνα) του Νικολάου
    484
    Μπεκίρης Ανδρέας του Αντωνίου
    466
    Παπαγεωργίου – Τερζή Ευαγγελία (Έυα) του Ηλία
    438
    Γούδας Λεωνίδας Κωνσταντίνος του Κωνσταντίνου
    424
    Γκοργκόλης Σπυρίδων του Νικολάου
    415
    Βορίσης Διονύσιος του Παναγιώτη
    400
    Πεννιάς Στέφανος του Σωτηρίου
    397
    Χάχαλης Γεώργιος του Νικολάου
    394
    Ρηγάτου Ελευθερία (Ρία) του Νικολάου
    393
    Κοσκινάς Νικόλαος του Γεωργίου
    370
    Ευφραιμίδης Λεωνίδας του Γεωργίου
    361
    Παπαδημάτος Κυρηναίος (Ρένος) του Αλέξανδρου
    344
    Αποστολόπουλος Παρασκευάς (Πάρης) του Βασιλείου
    339
    Σουρής Εμμανουήλ (Μάνος) του Χαραλάμπου
    331
    Κόρδας Νικόλαος του Ιωάννη
    314
    Κυριακόπουλος Σπυρίδων του Ιωάννη
    307
    Πλακούδας Χρήστος του Αθανασίου
    305
    Σολωμός Νικόλαος του Αθανασίου
    299
    Πανίτσα Δήμητρα του Ανδρέα
    289
    Καγκελάρη Ιωάννα του Σπυρίδωνα
    282
    Μικές Παναγιώτης (Τάκης) του Μιχαήλ
    268
    Αποστολόπουλος Ιωάννης του Νικολάου
    258
    Πατρινός Ευθύμιος (Θέμης) του Ηλία
    249
    Ζαρούλια Δέσποινα (Ντέπυ) του Δημητρίου
    243
    Οκτάρα Μαρία του Γεωργίου
    239
    Βαβαρούτας Παναγιώτης του Ανδρέα
    239
    Σωτηρούδης Απόστολος του Φροίξου
    234
    Σκλαβούνος Κωνσταντίνος του Ανδρέα
    226
    Βαμβακά Παναγιώτα (Ποτίτσα) του Νικολάου
    217
    Μαυροειδή – Παπαηλιού Μαρία του ’γγελου
    208
    Φιλιππάτου Θεοδοσία του Γερασίμου
    207
    Θωμάς Δημήτριος του Βασιλείου
    201
    Γαλιατσάτου Στεφανία Αρετή του Ανδρέα
    201
    Χαριτωνίδης Σαμψών του Νικολάου
    198
    Βασιλόπουλος Παναγιώτης του Σπυρίδωνα
    183
    Φράγκος Νικόλαος του Γεράσιμου
    180
    Παπανδρεόπουλος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου
    168
    Χρονόπουλος Βασίλειος του Νικολάου
    165
    Καριώτης Γεώργιος του Νικολάου
    163
    Ντάτση Παναγιώτα του Χρήστου
    153
    Σγούρα Δήμητρα του Γεωργίου
    151
    Λαμπροπούλου Βασιλική (Βάσια) του Ηλία
    151
    Χασαπόπουλος Νεοκλής (Νίκος) του Γεωργίου
    142
    Διδάχου Θεοδωρακοπούλου Θεοδώρα (Ντόλυ) του Λεωνίδα
    135
    Μανωλοπούλου Μαρία του Σωτηρίου
    131
    Κλήρης Σωτήριος του Διονυσίου
    131
    Ρεσβάνη Βασιλική του Αθανασίου
    127
    Γεωργόπουλος Παναγιώτης του Ιωάννη
    122
    Μεντζελόπουλος Γεράσιμος του Βλασίου
    119
    Κουτουλογένης Σταύρος του Γεωργίου
    119
    Παντζόγλου Παντελής του Σάββα
    118
    Γκουβίτσας Γεώργιος του Ανδρέα
    110
    Ευσταθίου Παναγιώτης του Γερασίμου
    99
    Ζώτος Γεώργιος του Μιλτιάδη
    76
    Μπούσιος Ιωάννης του Δημητρίου
    55

    Αϊβαλής Βασίλειος
    ΠΑΤΡΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ – ΠΟΣΟΣΤΟ 18,63% ΨΗΦΟΙ 12.425

    Χαροκόπος Αντώνιος του Ανδρέα
    1.027
    Αγγελόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη
    972
    Καραχάλιος Ευάγγελος (Βαγγέλης) του Νικολάου
    895
    Αβράμης Δημήτριος του Ιωάννη
    709
    Δημακόπουλος Φώτιος του Νικολάου
    642
    Βαγγελάτου Λουίζα του Ανδρέα
    561
    Ζαφειρόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη
    537
    Αποστολόπουλος Ανδρέας του Νικολάου
    537
    Καρβουνιάρης Γεώργιος του Ανδρέα
    536
    Μάρκος Απόστολος του Ανδρέα
    527
    Γρηγόρης Ηλίας του Παναγιώτη
    521
    Γανός Πέτρος του Αριστοτέλη
    493
    Μαλαμής Κωνσταντίνος του Γεωργίου
    448
    Αλιβιζάτου Πηνελόπη (Πόπη) του Γαβριήλ
    426
    Ξυπολιάς Παρασκευάς του Παναγιώτη
    419
    Τρίγκα Μαρία του Γεράσιμου
    408
    Παππάς Γεώργιος του Ευστρατίου
    405
    Ζωγραφάκης Ιωάννης του Σπυρίδωνος
    387
    Κόλλιας Αντώνιος του Κυριαζή
    375
    Θεοδώρου Αλεξάνδρα του Ιωάννη
    369
    Πολυβίου Ευάγγελος (Βαγγέλης) του Ανδρέα
    364
    Νάκου Γκόλφω (Γκέλυ) του Σπύρου
    361
    Μάρκου Βασίλειος (Βασίλης) του Κωνσταντίνου
    360
    Κυριλή Ελένη του Δημητρίου
    355
    Οικονόμου Χρήστος του Βασιλείου
    352
    Μόσχοβος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου
    340
    Σκρεμμύδα Μαρία του Μιχαήλ
    325
    Παπαδόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου
    322
    Τσιμπούκης Ιωάννης (Γιάννης) του Ηλία
    317
    Νιάχος Διονύσιος του Κωνσταντίνου
    312
    Λάμπρου Ιωάννης (Γιάννης) του Δημητρίου
    311
    Θωμάς Χρήστος του Γεωργίου
    310
    Λοτσάρη Αρχοντούλα (’ντεια) του Βασιλείου
    297
    Παπανίκου Γεωργία (Γωγώ) του Χρήστου
    291
    Βάνης Ανδρέας του Λεωνίδα
    288
    Παπαδοπούλου Νικολίτσα (Λίτσα) του Αγγελή
    281
    Κουνινιώτη Δήμητρα του Αποστόλου
    277
    Κοσμοπούλου Ελευθερία (Ρίτσα) του Περικλή
    269
    Ντρενογιάννης Θεόδωρος του Παναγιώτη
    268
    Δαουλάρης Διονύσιος του Λεωνίδα
    257
    Βαφέας Παναγιώτης του Θεοδώρου
    251
    Τραυλός Διονύσιος (Ντένις) του Γεράσιμου
    243
    Μηλιτσόπουλος Κωνσταντίνος του Αργυρίου
    234
    Ροδόπουλος Αντώνιος του Βασιλείου
    234
    Παπαδόπουλος Νικόλαος του Αθανασίου
    229
    Ζαφειροπούλου Καρατζόγλου Φιλαρέτη του Αναστασίου
    226
    Δεπούντης Νικόλαος του Χρήστου
    224
    Δρούζας Παναγιώτης του Αργυρίου
    223
    Κόκλας Δημήτριος του Γεωργίου
    220
    Καπελές Μαρίνος του Ιωάννη
    215
    Βασιλόπουλος Ηρώδης του Δημητρίου
    212
    Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίνος (Κώστας) του Αθανασίου
    210
    Παπαδέας Ευάγγελος του Σωτηρίου
    204
    Φάκος Αναστάσιος (Τάσος) του Βασιλείου
    195
    Νίκας Γεώργιος του Κωνσταντίνου
    194
    Αγγελόπουλος Θεόδωρος του Δημητρίου
    190
    Βαγενάς Γεώργιος του Δημητρίου
    187
    Καβαλλιεράτος Χρήστος του Γεωργίου
    184
    Δημοπούλου Αγγελική του Νικολάου
    180
    Ψυλλιάς Παναγιώτης του Φωτίου
    177
    Τσιλίρας Ανδρέας του Γεωργίου
    176
    Κυριόπουλος Σταύρος του Κωνσταντίνου
    171
    Τζαβάρας Πλούταρχος του Χρήστου
    167
    Ανδρικόπουλος Βλάσιος (Βλάσης) του Χρήστου
    160
    Γιαννίκας Χρήστος του Βασιλείου
    151
    Κωνσταντάτος Ηλίας του Ηλία
    149
    Νάσερ Σαΐντ Χαράλαμπος του Ίσσα
    146
    Γερασιμόπουλος Νικόλαος (Νικόλας-Παλίσσανδρος) του Γεράσιμου
    143
    Βλάχος Βασίλειος του Κωνσταντίνου
    134
    Καλπουρζίνης Μιχαήλ του Εμμανουήλ
    132
    Πολίτης Στεργίου Ευάγγελος (Βαγγέλης) του Βασιλείου
    132
    Βαλουξής Χρήστος του Δημητρίου
    123
    Ορφανόπουλος Δημήτριος του Νικήτα
    112
    Νταβλούρος Χρήστος του Αχιλλέα
    110
    Λιόλης Γεώργιος του Ηλία
    106
    Ρήγας Ανδρέας του Κωνσταντίνου
    103
    Βαγενάς Θεόδωρος του Κωνσταντίνου
    96
    Βουρνά Μιχαλίτση Αγγελική του Χρήστου
    95
    Κακαλή Σκαρμούτσου Ανδριάνα του Αγγελή
    85
    Τουργιανά Θωμά Αγγελική (Κική) του Νικολάου
    72
    Χριστόπουλος Χρήστος του Νικολάου
    71
    Νικολακόπουλος Αναστάσιος (Τάσος) του Δημητρίου
    69
    Πασματζής Ευστράτιος (Στράτος Πλαζ) του Μιχαήλ
    60
    Τσούρης Ιωάννης του Νικολάου
    49
    Κοκορδάτος Σπυρίδων του Ιωάννη
    31

    Ψωμάς Πέτρος
    σπιράλ – ΠΟΣΟΣΤΟ 15,75 % ΨΗΦΟΙ 10.504

    Δούρος Αθανάσιος (Θάνος) του Ανδρέα
    995
    Αθανασοπούλου Ευανθία (Εύα) του Κλεομένη
    727
    Στανίτσας Χαράλαμπος του Γερασιμάγγελου
    705
    Βαβαρούτα Ευαγγελία του Χρήστου
    553
    Βρης Αλέξανδρος του Ανδρέα
    492
    Γούβη Μαρία του Δημητρίου
    454
    Σκιαδαρέσης Σπυρίδων του Γερασίμου
    445
    Κάργα Μαρία (Μαίρη) του Ανδρέα
    402
    Αδαμόπουλος Χρήστος του Πέτρου
    366
    Μασσαράς Θεοχάρης του Επαμεινώνδα-Ερμόλαου
    364
    Σταμάτη Παναγιώτα (’κια) του Χαραλάμπους
    348
    Χλωρογιάννη Μαρία του Ανάργυρου
    340
    Παπαχριστόπουλος Χαράλαμπος (Χάρης) του Ιωάννη
    340
    Τσόγκας Γεώργιος του Ιωάννη
    339
    Πολίτης Ευστάθιος (Στάθης) του Θεοδώρου
    339
    Ρούβαλης Ανδρέας συζ. Ανδρικοπούλου Μαρίας
    318
    Ηλιόπουλος Παναγιώτης του Ανδρέα
    309
    Μπατάλης Γεώργιος του Νικολάου
    280
    Ζορμπά Βασιλική του Δημητρίου
    276
    Βούλγαρης Δημήτριος του Βασιλείου
    272
    Σκαρπέτας Ηλίας του Κωνσταντίνου
    270
    Κουλούρης Γεράσιμος (Μάκης) του Παναγιώτη
    264
    Χαρμπίλα Κυπαρισσία-Σεσίλια του Ιωάννη
    262
    Σακοράφα Μανουέλλα του Σταύρου
    259
    Στεργίου Φώτιος του Γεωργίου
    247
    Μαμασιούλας Αριστείδης (’ρης) του Αλεξίου
    243
    Δούβρης Κωνσταντίνος του Ευάγγελου
    236
    Γκανασούλης Γεώργιος του Δημοσθένη (Ντένη)
    219
    Καλοκαιρινού Βασιλική (Βάσω) του Αθανασίου
    218
    Ηλιόπουλος Ηλίας του Κωνσταντίνου
    215
    Βασιλακοπούλου Ιωάννα του Θεοδώρου
    213
    Αγγελόπουλος Γεώργιος του Βασιλείου
    211
    Δημητρέλλος Βασίλειος του Νικολάου
    211
    Δημητρόπουλος Στέφανος του Δημητρίου
    207
    Σαρρής Δημήτριος (Τζίμης) του Αντωνίου
    199
    Μηλιτσόπουλος Ιωάννης του Γεωργίου
    194
    Παπανικολάου Όλγα του Παναγιώτη
    193
    Κούβελας Θεόδωρος του Γεωργίου
    193
    Κεφάλα Μαρία (Μαριάννα) του Περικλή
    192
    Χριστακόπουλος Αλέξιος του Σπυρίδωνα
    190
    Γαρουφαλής Ευθύμιος (Ευθύμης) του Παναγιώτη
    186
    Χριστοπούλου Ελένη του Παναγιώτη
    184
    Κοσμάτος Ανδρέας του Παύλου
    182
    Τσατσούρης Νικόλαος του Σταύρου
    182
    Μαυρίκος Μιχαήλ του Δημητρίου
    177
    Βερροιόπουλος Γεώργιος του Σταύρου
    177
    Ρεμούντη Αδαμαντία (’ντα) του Σπυρογερασίμου
    175
    Μιχάλης Ευάγγελος του Νικολάου
    173
    Μαντάς Χαράλαμπος (Μπάμπης) του Νικολάου
    165
    Κοντογιαννάτος Χαράλαμπος (Χάρης) του Νικολάου
    163
    Κυριακοπούλου Αγγελική του Κυριάκου
    162
    Γκόντας Κωνσταντίνος του Γεωργίου
    156
    Λαδικού Αδαμαντία (Ματίνα) του Φωτίου
    156
    Μωυσίδης Δημήτριος του Αλεξάνδρου
    153
    Λουκοπούλου-Στεφανίδη Παρασκευή (Βιβή) του Περικλή
    151
    Νικολόπουλος Ιωάννης του Σωτηρίου
    149
    Ζησιμάτου Κλεοπάτρα (Κλαίρη) του Βασιλείου
    149
    Καλλές Δημήτριος του Ηλία
    147
    Μαντέλη Αγγελική του Αλεξάνδρου
    141
    Σαφαρίκα Αικατερίνη του Νικολάου
    140
    Μικές Βασίλειος του Ηλία
    138
    Φράγκος Νικόλαος του Σπυρίδωνα
    133
    Βαρδάλος Ιωάννης του Κωνσταντίνου
    132
    Καραγεώργος Δημήτριος του Γεωργίου
    130
    Παπαγεωργίου Αναστάσιος του Βασιλείου
    124
    Κουκούτσης Δημήτριος του Ιωάννη
    123
    Παναγόπουλος Ανδρέας του Μαρίνη
    115
    Γραικούση Παρθένα (Νόπη) του Δημητρίου
    110
    Κουλουμπή Ασπασία (’σπα) του Γερασίμου
    109
    Ιορδανίδης Ιορδάνης (Ντάνης) του Κοσμά
    106
    Κατσιφάρας Αλέξανδρος του Δημητρίου
    104
    Κανέλλης Γεώργιος του Νικολάου
    102
    Κανελλακόπουλος Νικόλαος του Αθανασίου
    101
    Παναγιώτου Παύλος του Γεωργίου
    100
    Λυκουργιώτης ’γγελος του Αλεξίου
    94
    Πετράκος Αναστάσιος (Τάσος) του Βλασίου
    93
    Χαρίτος Βασιλάκης (Βασίλης) του Χρήστου
    90
    Φοής Φώτιος του Ευσταθίου
    90
    Παπαδοπούλου-Δημούλα Τασία (Νατάσσα) του Πάνου
    88
    Σπηλιωτόπουλος Κωνσταντίνος του Βασιλείου
    88
    Ράλλης Κωνσταντίνος (Ντίνος) του Βασιλείου
    85
    Μυλωνόπουλος Ιωάννης του Νικολάου
    84
    Παπαϊωάννου Γεώργιος του Κωνσταντίνου
    72
    Δημακόπουλος Μιχαήλ του Αριστείδου
    39
    Σιμωτά Αγγελική-Ευγενία του Κωνσταντίνου
    39

  • Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών - Κρήτη: Κατανομή και ονόματα στο Ηράκλειο

    18:05:05

    Δείτε πως γίνεται η κατανομή των εδρών και τα ονόματα των υποψηφίων που εκλέγονται στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της σταυροδοσίας (με την επισήμανση όμως ότι η καταμέτρηση συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να προκύψουν ενδεχόμενες ανατροπές στην κατάταξη) η σύνθεση του νέου 43μελούς πλέον δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου έχει ως εξής:

    Δικαίωμα στην Πόλη - Αλ.Καλοκαιρινός: 26 δημοτικοί σύμβουλοι

    1. Σισαμάκης Γεώργιος
    2. Γιαλιτάκης Νικόλαος
    3. Αγριμανάκης Γεώργιος
    4. Παπαδάκη Σκαλίδη Ρένα
    5. Ρυακιωτάκης Παντελής
    6. Χαιρέτης Εμμανουήλ
    7. Τσαγκαράκης Γεώργιος
    8. Αρχοντάκη Καλογεράκη Στέλα
    9. Βαρβεράκης Κώστας
    10. Κιούλπαλης Ανέστης
    11. Καραντινός Γεώργιος
    12. Χρονάκη Δαφέρμου Φιλαρέτη
    13. Βουρεξάκης Γεώργιος
    14. Τσατσάκης Τάσος
    15. Βοργιά Λάγια
    16. Κονταράκης Νικόλαος
    17. Δουλγεράκη Αικατερίνη
    18. Τσαπάκης Ιωάννης
    19. Σμπώκος Ιωάννης
    20. Παρασύρης Βασίλειος
    21. Παναγιωτάκη Μαρία (Μάρα)
    22. Περισυνάκης Αντώνης(Ν.Αλικαρνασσός)
    23. Σεκέρης Αντώνης(Ν.Αλικαρνασσός)
    24. Καλονάκη Γιάννα(Τεμένους)
    25. Σπυριδάκης Δημήτρης(Γοργολαϊνη)
    26. Βλαχάκης Γιώργος(Παλιανής)

    Ηράκλειο η Πόλη μας- Μ.Καραμαλάκης: 12 δημοτικοί σύμβουλοι

    1. Καραμαλάκης Μιχάλης (ως επικεφαλής)
    2. Κοκοσαλάκης Στυλιανός (Κασαούλιος Στέλιος)
    3. Ανδρεάκη Αντιγόνη
    4. Καλομοίρης Νικόλαος
    5. Δεικτάκης Ιωάννης
    6. Αντωνακάκη-Χαλβατζή Μαρία
    7. Σφακιανάκης Γεώργιος
    8. Αρβανιτάκης Μιχαήλ
    9. Στεφανάκης Σταύρος
    10. Παττακός Μαρίνος
    11. Αβτζή Ειρήνη
    12. Γιαουρτάς Δημήτρης(Ν.Αλικαρνασσού)

    Ηράκλειο Για Σένα - Μ.Καναβάκη: 3 δημοτικοί σύμβουλοι

    1. Καναβάκη Μαρία(ως επικεφαλής)
    2. Βαρδαβάς Κώστας
    3. Σουλτάτος Λευτέρης

    Λαϊκή Συσπείρωση - Δ.Δουλουφάκης: 2 δημοτικοί σύμβουλοι

    1. Δουλουφάκης Δημήτρης(ως επικεφαλής)
    2. Ανδρουλάκη Λίνα
  • Οι πρώτοι σε σταυρούς στην Κρήτη

    17:50:04

    Όλο το ενδιαφέρον των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 εστιάζεται στους υποψήφιους και στους σταυρούς για τους 24 δήμους της Κρήτης.

    Με την εικόνα των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών να έχει ξεκαθαρίσει και με την ενσωμάτωση να έχει φτάσει σχεδόν το 100%, όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στους υποψήφιους και στους σταυρούς.

    Οι 21 από τους 24 δήμους στην Κρήτη εξέλεξαν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή, έχουν στη διάθεσή τους και τη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου με τους υποψηφίους να κρίνονται στη μάχη του σταυρού, ενώ θα χρειαστεί επαναληπτικός γύρος για τους εναπομείναντες τρεις δήμους (Ιεράπετρα, Άγιος Νικόλαος, Χερσόνησος).

    Οι επαναληπτικές την ερχόμενη Κυριακή δεν θα γίνουν με σταυρό, αλλά με συνδιασμό των δύο συνδυασμών που πέρασαν στον β΄γύρο, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται εκπλήξεις στις συνθέσεις των δημοτικών συμβουλίων στις περιπτώσεις... ανατροπών.

    Δήμος Ηρακλείου

    Στο 86,44% της ενσωμάτωσης, στο ψηφοδέλτιο του Αλέξη Καλοκαιρινού πρώτος σε σταυρούς (ενότητα Ηρακλείου) έρχεται ο Σισαμάκης Γεώργιος του Ευάγγελου 2.433 σταυρούς, δεύτερος ο Γιαλιτάκης Νικόλαος του Γεωργίου με 2.135 σταυρούς και τρίτος ο Αγριμανάκης Γεώργιος του Ιωάννη με 1.584 σταυρούς. Ακολουθούν οι: Παπαδάκη Σκαλίδη Ειρήνη (Ρένα), Ρυακιωτάκης Παντελής του Θεοδοσίου, Χαιρέτης Εμμανουήλ του Ιωάννη, Τσαγκαράκης Γεώργιος του Μάριου, Αρχοντάκη Καλογεράκη Στυλιανή (Στέλα) του Χρήστου, Βαρβεράκης Κωνσταντίνος (Κώστας) του Ελευθερίου, Κιούλπαλης Ανέστης του Κλεάνθη, Καραντινός Γεώργιος του Ιωάννη, Χρονάκη Δαφέρμου Φιλαρέτη του Αντωνίου, Βουρεξάκης Γεώργιος του Κωνσταντίνου, Τσατσάκης Αναστάσιος (Τάσος) του Μιχαήλ.

    Για να δείτε ποιοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι, στον χάρτη των Δημοτικών εκλογών 2023, θα πατήσετε στο «Δήμοι -Συγκεντρωτικά».

    Μόλις δείτε τη λίστα, θα πατήσετε την Περιφέρεια που επιθυμείτε και στη συνέχεια τον Νομό.

    Έπειτα, τον Δήμο και στη συνέχεια την επιλογή «Δημοτική Κοινότητα» και τσεκάρετε το κουτάκι «Δημοτικοί Σύμβουλοι».

    Θα δείτε αναλυτική λίστα με τις ψήφους των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων όλων των συνδυασμών.

    Αντίστοιχα, βλέπετε και τους σταυρούς στις Περιφέρειες:

    Στο ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Καραμαλάκη (ενότητα Ηρακλείου), πρώτος είναι ο Κοκοσαλάκης Στυλιανός, δεύτερη η Ανδρεάκη Αντιγόνη και τρίτος ο Καλομοίρης Νικόλαος του Στυλιανού. Ακολουθούν οι Δεικτάκης Ιωάννης του Γεωργίου, Αντωνακάκη-Χαλβατζή Μαρία του Δημητρίου, Σφακιανάκης Γεώργιος του Ιωάννη.

  • Τοψίδης: Ισχυρό παρών στις εκλογές της Κυριακής 15/10

    17:39:04

    Πρόσκληση στους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να δηλώσουν ισχυρό παρών στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, απευθύνει ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης και υποψήφιος περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Χριστόδουλος Τοψίδης. Ευχαριστώντας, σε σημερινή ανακοίνωσή του, «όλες και όλους για τη στήριξη που έδειξαν στην μοναδική ανεξάρτητη παράταξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης», ο κ. Τοψίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

    «…Ο α' γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ολοκληρώθηκε αποδίδοντας στην «Περιφερειακή Σύνθεση» ποσοστό 35,33%. Το ποσοστό αυτό είναι η ισχυρή λαϊκή εντολή ώστε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και να αποδώσουμε την Περιφέρεια ΑΜΘ στην πραγματική λαϊκή βούληση και όχι στην κατευθυνόμενη ψήφο. Η «Περιφερειακή Σύνθεση» δημιουργήθηκε και πορεύτηκε χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, με μοναδική υποχρέωση την υπηρεσία προς τους πολίτες της Περιφέρειας μας και αποκλειστικό πρόταγμα το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων του. Με αυτές τις αρχές δίνουμε τη μάχη του β' γύρου προκειμένου να καταφέρουμε την ανατροπή και να αποδείξουμε όλοι μαζί, ανεξάρτητα από κόμματα και χρώματα ότι εμείς ορίζουμε το μέλλον του τόπου μας.

    Η «Περιφερειακή Σύνθεση» και οι άνθρωποι της, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κερδίζουν μάχες. Το 2019, το ποσοστό που είχε συγκεντρώσει η παράταξη στο α' γύρο ήταν 30,66% και έγινε 49.23%. Αυτή τη φορά το ποσοστό του 35,33% μπορεί και πρέπει να γίνει 55%.

    Στον αγώνα αυτό καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου να δηλώσουν ισχυρό παρών την Κυριακή 15/10, για να δώσουμε στην Περιφέρεια μας, την ανάπτυξη που της αξίζει: Την ανάπτυξη που σχεδιάζουμε εμείς για εμάς, εμείς για τον τόπο μας, εμείς για τους ανθρώπους μας».

    Σημειώνεται ότι στον β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τη διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. διεκδικούν «Η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο που κατά τον α΄γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 42.31% και η «Περιφερειακή Σύνθεση» με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη και ποσοστό κατά την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση 35,33%.

  • ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    • Εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι 2023: Δείτε ποιοι είναι και πόσους σταυρούς έλαβαν

      17:16:15

      Δημοσιεύτηκαν από τους πίνακες του ΥΠΕΣ οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 καθώς και οι σταυροί που έλαβαν κατά την ψηφοφορία της 8ης Οκτωβρίου.

      Για να δείτε ποιοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι, στον χάρτη των Δημοτικών εκλογών 2023, θα πατήσετε στο «Δήμοι -Συγκεντρωτικά».

      Μόλις δείτε τη λίστα, θα πατήσετε την Περιφέρεια που επιθυμείτε και στη συνέχεια τον Νομό.

      Έπειτα, τον Δήμο και στη συνέχεια την επιλογή «Δημοτική Κοινότητα» και τσεκάρετε το κουτάκι «Δημοτικοί Σύμβουλοι».

      Θα δείτε αναλυτική λίστα με τις ψήφους των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων όλων των συνδυασμών.

      Αντίστοιχα, βλέπετε και τους σταυρούς στις Περιφέρειες:

    • Σταυροί υποψηφίων στις Περιφερειακές εκλογές 2023: Αποτελέσματα στην Κεντρική Μακεδονία

      17:01:36

      Νίκη από την πρώτη Κυριακή εξασφάλισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και η παράταξη «Αλληλεγγύη», για τρίτη θητεία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ποσοστό 60,28%.

      Ο κ. Τζιτζικώστας έλαβε 488.322 ψήφους, οι οποίοι του εξασφάλισαν 39 έδρες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

      Δείτε τους πρώτους σε σταυρούς στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης:

      apotelesmata_eklogon_2023_stayroi_perifereiakes_ekloges_1_c2db5.jpg

      apotelesmata_eklogon_2023_stayroi_perifereiakes_ekloges_2_17cb5.jpg

      apotelesmata_eklogon_2023_stayroi_perifereiakes_ekloges_3_6e899.jpg

      Πού και πώς βλέπετε τους σταυρούς των υποψηφίων

      Στον χάρτη των Δημοτικών εκλογών 2023, θα πατήσετε στο «Δήμοι -Συγκεντρωτικά».

      Μόλις δείτε τη λίστα, θα πατήσετε την Περιφέρεια που επιθυμείτε και στη συνέχεια τον Νομό.

      Έπειτα, τον Δήμο και στη συνέχεια την επιλογή «Δημοτική Κοινότητα» και τσεκάρετε το κουτάκι «Δημοτικοί Σύμβουλοι».

      Θα δείτε αναλυτική λίστα με τις ψήφους των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων όλων των συνδυασμών.

      Αντίστοιχα, βλέπετε και τους σταυρούς στις Περιφέρειες:

    • Η ακτινογραφία της κάλπης στις περιφέρειες και τους δήμους

      16:43:37

      Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Η ακτινογραφία της κάλπης στις περιφέρειες και τους δήμους της Ελλάδας.

      Καθαρή νίκη από τον α' γύρο σε 7 περιφέρειες - «Ντέρμπι» στον δεύτερο γύρο σε 86 δήμους.

    • Σταυροί υποψηφίων στις Δημοτικές Εκλογές 2023: Ποιοι είναι πρώτοι στη Θεσσαλονίκη

      16:36:18

      Οι πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές 2023 της 8ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

      Στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας αναδείχθηκε πρώτος με ποσοστό 27,34% και θα αναμετρηθεί στον β’ γύρο με τον Στυλιανό Αγγελούδη που έλαβε 25,74%.
      Ρυθμιστές για την ανάδειξη του νικητή θα είναι οι ψηφοφόροι του Σπύρου Πέγκα, ο οποίος συγκέντρωσε το 20,74% των προτιμήσεων.

      Ποιοι είναι πρώτοι σε σταυρούς:

      ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Κωνσταντίνος Ζέρβας

      1. Αηδονόπουλος Χαράλαμπος (Χάρης) του Θεοδώρου 1.808
      2. Δημητριάδης Σωκράτης του Δημητρίου 1.257
      3. Κυριζίδης Εφραίμ (Μάκης) του Χρήστου 1.214
      4. Ιακώβου Κωνσταντίνος του Δημητρίου 1.176
      5. Κούπκας Μιχαήλ του Γεωργίου 1.120
      6. Σαμαντζίδης Μηνάς του Θεοχάρη 1.086
      7. Ζεϊμπέκης Νικόλαος του Σωτηρίου 949
      8. Λεκάκης Πέτρος του Δημητρίου 889
      9. Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος του Νικολάου 887
      10. Μήτρου Δημήτριος του Ευσταθίου 766
      11. Κοσμοπούλου Ιωάννα του Κωνσταντίνου 744
      12. Αβραμίδου Ίνγκα Άννα του Βαλεριάν 744
      13. Καπετανόπουλος Παναγιώτης του Σωτηρίου Βύρωνα 725
      14. Γωγάκος Στέφανος του Αποστόλου 724
      15. Δεβλιώτης Αθανάσιος του Ασημάκη 700
      16. Μπουραζάνας Δημήτριος του Σταύρου 699
      17. Δαγκλής Δημήτριος του Γεωργίου 697
      18. Νικολαϊδης Χρήστος του Εμμανουήλ 694
      19. Αθανασιάδου Ελισάβετ (Βέτα) του Ιωάννη 671
      20. Καραγιάννη Γεωργαλά Μαρία του Ιωάννη 658
      21. Βλάχος Νεκτάριος του Παναγιώτη 633
      22. Τανιμανίδου Στεφανία του Γεωργίου 622
      23. Αλεξίου Δήμητρα του Ελευθερίου 596
      24. Μούστρας Αλέξανδρος του Μιλτιάδη 565
      25. Λιάπης Ιωάννης του Δημητρίου 520
      26. Καλαϊτζίδου Μαρία του Παύλου 517
      27. Τζάπος Αθανάσιος του Παναγιώτη 476
      28. Μωυσίδης Βασίλειος του Κίμωνα 468

      ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Στέλιος Αγγελούδης

      1. Αρναούτογλου Αθανάσιος (Σάκης) του Αστέριου 1.749
      2. Γάκης Βασίλειος του Γεωργίου 1.597
      3. Καζαντζίδης Παντελεήμων του Κωνσταντίνου 1.259
      4. Βούγιας Σπυρίδων του Αλέξανδρου 1.233
      5. Νικηφορίδης Πρόδρομος του Ευστρατίου 1.041
      6. Βασιλόπουλος Κωνσταντίνος του Ευστρατίου 932
      7. Τσιαπακίδης Κωνσταντίνος του Πέτρου 909
      8. Σκούτας Δημήτριος του Παναγιώτη 873
      9. Δημαρέλος Γεώργιος του Βασιλείου 769
      10. Αρβανίτης Γεώργιος του Αργυρίου 737
      11. Τζελέπης Χρήστος του Νικολάου 721
      12. Ζαχαριάδης Λάζαρος του Χαράλαμπου 674
      13. Λειψιστινού Θεοδώρα του Κωνσταντίνου 628
      14. Τουρσουνίδης Γεώργιος του Νικολάου 628
      15. Αγκαθίδου Δήμητρα του Ιωάννη 617
      16. Διαμαντάκης Βασίλειος του Σαράντη 598
      17. Χατζηθεόκλητος Ευθύμιος του Γεωργίου 589
      18. Αντωνιάδου Ελένη του Ιωάννη 571
      19. Ζιώγας Αθανάσιος (Σάκης) του Αλέξανδρου 566
      20. Κίρλας Δημήτριος του Ιωάννη 552
      21. Τζελέπης Σπύρος του Μιχαήλ 508
      22. Μήτος Δαμιανός (Νούλης) του Γιακουμή 507
      23. Πρίττας Αθανάσιος (Σάκης) του Κωνσταντίνου 506
      24. Γιαννακίδου Κυριακή (Κούλα) του Δημητρίου 501
      25. Θεοδωράκη Έφη του Χαρίσιου 482
      26. Χατζηεμμανουήλ Μαρία (Μάρνη) του Δημητρίου 466
      27. Κοσμίδου Αναστασία (Νατάσα) του Ευαγγέλου 459
      28. Αρβανιτίδου Μαρία του Κωνσταντίνου 457
      29. Τσούλιας Στέλλιος του Αλέξανδρου 446
      30. Γιαννούλης Ιωάννης του Νικολάου 443

      ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-Σπύρος Πέγκας

      1. Μπουτάρης Ιωάννης του Στυλιανού 4.575
      2. Χρυσίδου Ελένη (Έλλη) του Κωνσταντίνου 1.154
      3. Τρεμόπουλος Μιχαήλ του Αναστασίου 995
      4. Αλατσίδου Ελισάβετ του Γεωργίου 796
      5. Καλφακακου Γλυκερία (Ρία) του Παναγιωτη 753
      6. Κουράκης Ανδρέας του Ιωάννη 733
      7. Χοντολίδου Ελένη του Σταύρου 698
      8. Καντσά Ουρανία (Νανά) του Ιωάννη 611
      9. Τζακοπουλος Αθανασιος (Σάκης) του Ηρακλή 598
      10. Κωνσταντίνου Ιωάννης του Μιλτιάδη 568
      11. Αϊβάζογλου Λεμονιά (Μόνικα) του Κωνσταντίνου 535
      12. Νεράντζης Παύλος του Παναγιώτη 509
      13. Δράγκου Αθηνά του Φυδάνη 480
      14. Μενεγάκη Ευστρατία (Τένια) του Αδάμ 464
      15. Κωτίδης Χαρίλαος (Χάρης) του Μιχαήλ 439
      16. Πιτσιώρας Ιωάννης του Δημητρίου 438
      17. Αβραμίδης Νικόλαος του Αναστασίου 427
      18. Ζουλιδου Μαγδαληνη του Βαλσαμη 427
      19. Μαυρίδου Μαγδαληνή (Μάγδα) του Ακρίτα 414
      20. Πασχαλίδου Μαρία του Κωνσταντίνου 413
      21. Γαβριηλιδου Αθηνα του Παντελη 402
    • Οι διάσημοι νικητές της μάχης του σταυρού

      16:10:47

      Ποιοι είναι οι διάσημοι νικητές της μάχης του σταυρού.

    • Την Τετάρτη στην ΕΡΤ το ντιμπέιτ Μπακογιάννη - Δούκα

      15:40:12

      Το ντιμπέιτ ανάμεσα στον Κώστα Μπακογιάννη και στον Χάρη Δούκα ενόψει του β' γύρου των δημοτικών εκλογών 2023 θα γίνει στην ΕΡΤ, την Τετάρτη (11/10), στις 21:15 με συντονιστή τον Γιώργο Κουβαρά, παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

    • Τα τελικά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αττικής - Οι έδρες

      15:11:23

      Τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη του νέου συσχετισμού δυνάμεων στην Περιφέρειας Αττικής υπό τη διοίκηση της περιφερειακής παράταξης «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά έχουν ως εξής:

      Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση των 1.336.771 ψηφισάντων επί των 2.890.820 εγγεγραμμένων (ποσοστό συμμετοχής 46,24% με άκυρα 2,91% και λευκά 3,76%) στα 5.908 εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας τα ποσοστά της κάθε παράταξης με τις έδρες που τους αναλογούν είναι:

      • Χαρδαλιάς Νικόλαος «Αττική Μπροστά» 46,74 % και 51 έδρες
      • Ιωακειμίδης Γεώργιος «Αττικός Κύκλος» 15,53 % και 12 έδρες
      • Πρωτούλης Ιωάννης «Λαϊκή Συσπείρωση» 13,87 % και 10 έδρες
      • Σγουρός Ιωάννης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» 13,31% και 10 έδρες
      • Καμπούρης Φίλιππος «Μάχη για την Αττική» 3,18% και 2 έδρες
    • Συμφώνησαν για ντιμπέιτ Μπακογιάννης και Δούκας

      13:48:39

      Ο Κώστας Μπακογιάννης, που διεκδικεί την επανεκλογή του στον Δήμο Αθηναίων, ζήτησε τη Δευτέρα (09/10) τη διεξαγωγή debate ανάμεσα σε εκείνον και τον Χάρη Δούκα, τον αντίπαλό του στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών 2023 που θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου. Από την πλευρά του, έκανε δεκτή την πρότασή του.

    • Πώς τα πήγαν οι celebrities στις δημοτικές εκλογές

      12:40:50

      Ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας κατέβαινε ως υποψήφιος δήμαρχος στο Χαλάνδρι, ωστόσο, ο συνδυασμός του κατετάγη στην τρίτη θέση με ποσοστό 14,91%, καθώς έλαβε 3.857 σταυρούς.

      Ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος, δεν κατάφερε να εκλεγεί Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, καθώς ο συνδυασμός του πήρε το 24,9%, δηλαδή 74.923 ψήφους.

      Στο ψηφοδέλτιο του νέου περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ήταν η ηθοποιός Αλεξάνδρα Παλαιολόγου (κεντρικός τομέας) που πήρε 2.277 σταυρούς, η τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη (νότιος τομέας) που έλαβε 9.511 ψήφους, ο πρώην παίκτης του Survivor Σάκης Κατσούλης (δυτικός τομέας) που εξασφάλισε στήριξη από 6.209 πολίτες, ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης που σάρωσε στον κεντρικό τομέα καθώς ήρθε δεύτερος με 10.218 ψήφους και η Ολυμπιονίκης Βασιλική Μιλλούση στον νότιο τομέα με 11.617 σταυρούς.

    • Στο 68% η αποχή στον Δήμο Αθηναίων

      12:38:03

      Πάρα πολύ μεγάλη η αποχή στην Αθήνα. Επτά στους 10 δεν πήγαν να ψηφίσουν. Στο 47,5% η αποχή συνολικά σε όλη την Ελλάδα.

    • Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στον δήμο Σερρών

      12:33:07

      Η δικηγόρος Βαρβάρα Μητλιάγκα είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος που αποκτά ο δήμος Σερρών, μετά τη νίκη που πέτυχε στις χθεσινές αυτοδιοικητικές αλλαγές καταφέρνοντας να επικρατήσει από τον πρώτο γύρο απέναντι στον εν ενεργεία δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη.

    • Συνελήφθησαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στη Θεσσαλονίκη

      12:20:28

      Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, καθώς κατηγορούνται ότι παρέδωσαν από ένα ψηφοδέλτιο σε εκλογείς που προσέρχονταν να ψηφίσουν, χθες το πρωί, έξω από εκλογικό κέντρο της Τριανδρίας.

      Πρόκειται για 59χρονο, εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο, κι έναν 62χρονο, οι οποίοι κατήλθαν στις δημοτικές εκλογές με τον ίδιο συνδυασμό. Αμφότεροι έγιναν αντιληπτοί από εκλογικούς αντιπροσώπους άλλου συνδυασμού και ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία.

      Η καταγγελία για τον δεύτερο ανέφερε, μάλιστα, ότι προτού παραδώσει το ψηφοδέλτιο έβαλε έναν σταυρό.

    • Τα αποτελέσματα στη Δυτική Ελλάδα

      12:19:33

      Σε 11 δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εξελέγησαν δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή. Σε άλλους 8 δήμους θα πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος.

      Ειδικότερα, οι δήμαρχοι που εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών είναι οι εξής:

      Στην Αχαΐα

      Ο Θανάσης Παπαδόπουλος επανεξελέγη δήμαρχος Καλαβρύτων, με ποσοστό 71,20%

      Ο Θεόδωρος Μπαρής επανεξελέγη δήμαρχος Ερυμάνθου, με ποσοστό 55,01%

      Στην Αιτωλοακαρνανία

      Ο Γιώργος Παπαναστασίου επανεξελέγη δήμαρχος Αγρινίου, λαμβάνοντας ποσοστό 49,02%

      Ο Βασίλης Γκίζας επανεξελέγη δήμαρχος Ναυπακτίας, με ποσοστό 48,82%

      Ο Αθανάσιος Τορουνίδης εξελέγη νέος δήμαρχος Αμφιλοχίας, λαμβάνοντας ποσοστό 56,37%

      Ο Σπυρίδων Κωνσταντάρας επανεξελέγη δήμαρχος Θέρμου, με ποσοστό 56,26%

      Ο Ιωάννης Τριανταφυλλάκης επανεξελέγη δήμαρχος Ξηρομέρου, λαμβάνοντας ποσοστό 62,72%

      Στην Ηλεία

      Ο Αριστείδης Παναγιωτόπουλος εξελέγη νέος δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, με ποσοστό 49,72%

      Ο Ιωάννης Λέντζας επανεξελέγη δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, λαμβάνοντας ποσοστό 69,15%

      Ο Αλέξιος Καστρινός εξελέγη νέος δήμαρχος Πηνειού, με ποσοστό 50,16%

      Ο Διονύσιος Μπαλιούκος επανεξελέγη δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με ποσοστό 55,18%

      Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών για την ανάδειξη νέων δημάρχων θα πραγματοποιηθεί στους παρακάτω δήμους:

      Στην Αχαΐα

      Στον Δήμο Πατρέων, θα αναμετρηθούν ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, που έλαβε ποσοστό 39,95% και ο Κώστας Σβόλης, που συγκέντρωσε το 25,57% των ψήφων.

      Στον Δήμο Αιγιαλείας, οι δύο υποψήφιοι που πάνε στον δεύτερο γύρο είναι ο Χρήστος Γούτος, που έλαβε το 37,20% των ψήφων και ο νυν δήμαρχος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, που έλαβε ποσοστό 35,23%.

      Στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, θα αναμετρηθούν ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, που έλαβε ποσοστό 42,92% και ο σημερινός δήμαρχος, Σπυρίδων Μυλωνάς, που συγκέντρωσε το 38,90% των ψήφων.

      Στην Αιτωλοακαρνανία

      Στον Δήμο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, οι δύο υποψήφιοι που πάνε στον δεύτερο γύρο είναι ο νυν δήμαρχος, Κώστας Λύρος, που έλαβε το 30,27% των ψήφων και ο Σπυρίδων Διαμαντόπουλος, που έλαβε ποσοστό 14,48%.

      Στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, θα αναμετρηθούν ο σημερινός δήμαρχος, Θεόδωρος-Γεώργιος Αποστολάκης, που συγκέντρωσε ποσοστό 41,69% και ο Αθανάσιος Κασόλας, που συγκέντρωσε το 29,59% των ψήφων.

      Στην Ηλεία

      Στον Δήμο Πύργου, οι δύο υποψήφιοι που πάνε στον δεύτερο γύρο είναι ο νυν δήμαρχος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, που έλαβε το 32,78% των ψήφων και ο Ευστάθιος Καννής, που έλαβε ποσοστό 30,90%.

      Στον Δήμο Ήλιδας, θα αναμετρηθούν ο σημερινός δήμαρχος, Ιωάννης Λυμπέρης, που συγκέντρωσε ποσοστό 36,59% και ο τέως δήμαρχος, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, που συγκέντρωσε το 27,14% των ψήφων.

      Στον Δήμο Ζαχάρως, οι δύο υποψήφιοι που πάνε στον δεύτερο γύρο των εκλογών είναι ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, που έλαβε το 38,51% των ψήφων και ο Αναστάσιος Κάπος, που έλαβε ποσοστό 31,28%.

    • Μεγάλα τα ποσοστά της αποχής

      11:42:05

      Η συμμετοχή στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών έφτασε σε όλη την Ελλάδα στο 52,49%. Σε ορισμένες περιοχές ήταν τεράστια τα ποσοστά της αποχής, όπως στον Δήμο Αθηναίων που πλησίασε το 70%.

    • Κοντά στο 100% η ενσωμάτωση

      11:41:01

      Η καταμέτρηση του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών πλησιάζει στο τέλος.

    • Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς στον Δήμο Θεσσαλονίκης

      11:39:53

      Στην παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα προηγούνται σε σταυρούς:

      • Χάρης Αηδονόπουλος με 1.830 ψήφους
      • Σωκράτης Δημητριάδης με 1.268 ψήφους
      • Μάκης Κυριζίδης με 1.228 ψήφους

      Στην παράταξη του Στέλιου Αγγελούδη προηγούνται σε σταυρούς:

      • Σάκης Αρναούτογλου με 1.764 ψήφους
      • Βασίλης Γάκης με 1.614 ψήφους
      • Παντελής Καζαντζίδης με 1268 ψήφους

      Στην παράταξη του Σπύρου Πέγκα προηγούνται σε σταυρούς:

      • Γιάννης Μπουτάρης με 4.620 ψήφους
      • Ελένη Χρυσίδου με 1.169 ψήφους
      • Μιχάλης Τρεμόπουλος με 1.002 ψήφους

      Στην παράταξη του Βασίλη Τομπουλίδη προηγούνται σε σταυρούς:

      • Μιχάλης Κωνσταντινίδης με 881 ψήφους
      • Κυριάκος Βασίλειος Αδάμ με 627 ψήφους
      • Νικόλαος Αβραμίδης με 605 ψήφους

      Στην παράταξη του Δρόσου Τσαβλή προηγούνται σε σταυρούς:

      • Ευδοξία Κυρμακίδου Παναγιωτακοπούλου 411 ψήφους
      • Χριστίνα Αρχοντή με 323 ψήφους
    • Και ο νικητής του Survivor υποψήφιος με τον Χαρδαλιά

      11:37:23

      Ο Σάκης Κατσούλης πήρε 6.209 ψήφους.

    • Πρώτος σε σταυρούς στον Βόρειο Τομέα Αθηνών ο Θάνος Ασκητής

      11:26:28

      Πήρε 19.115 ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας. Εκλέγεται Περιφερειακός Σύμβουλος με την «ATΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» του Νίκου Χαρδαλιά στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

    • Σε ποιες Περιφέρειες είναι κλειστά τα σχολεία

      10:37:13

      Επίσης, θα είναι κλειστά τα σχολεία σε αυτές τις Περιφέρειες:

      • Αν. Μακεδονίας & Θράκης
      • Βορείου Αιγαίου
      • Δυτικής Ελλάδας
      • Θεσσαλίας
      • Ιονίων Νήσων
      • Πελοποννήσου
    • Σε ποιους Δήμους είναι κλειστά τα σχολεία

      10:36:42

      Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε 85 Δήμους:

      • Αγίας Παρασκευής
      • Αγίου Δημητρίου
      • Αγίου Νικολάου
      • Αθηναίων
      • Αιγάλεω
      • Αιγιαλείας
      • Ακτίου - Βόνιτσας
      • Αλεξανδρούπολης
      • Αλμυρού
      • Άργους - Μυκηνών
      • Αρριανών
      • Ασπροπύργου
      • Βύρωνος
      • Δάφνης - Υμηττού
      • Δέλτα
      • Δεσκάτης
      • Διονύσου
      • Δράμας
      • Δυτικής Αχαΐας
      • Δυτικής Μάνης
      • Ελαφονήσου
      • Ελευσίνας
      • Ερέτριας
      • Ζακύνθου
      • Ζαχάρως
      • Ζωγράφου
      • Ηγουμενίτσας
      • Ήλιδας
      • Ηλιουπόλεως
      • Ηρακλείου
      • Ηρωικής Πόλης Νάουσας
      • Θερμαϊκού
      • Θεσσαλονίκης
      • Ιεράπετρας
      • Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
      • Ιλίου
      • Ιωαννιτών
      • Καβάλας
      • Καισαριανής
      • Καλαμαριάς
      • Καλυμνίων
      • Καμένων Βούρλων
      • Κασσάνδρας
      • Καστοριάς
      • Κοζάνης
      • Κορδελιού - Ευόσμου
      • Λήμνου
      • Λοκρών
      • Λυκόβρυσης - Πεύκης
      • Μεγανησίου
      • Μεγαρέων
      • Μύκης
      • Ναυπλιέων
      • Νέας Ιωνίας
      • Νέας Σμύρνης
      • Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας
      • Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη
      • Νότιας Κέρκυρας
      • Ξάνθης
      • Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
      • Ορεστιάδας
      • Παιανίας
      • Παλαμά
      • Παπάγου - Χολαργού
      • Πατρέων
      • Παύλου Μελά
      • Πέλλας
      • Πεντέλης
      • Περάματος
      • Πετρουπόλεως
      • Πολυγύρου
      • Πύδνας - Κολινδρού
      • Πύλου - Νέστορος
      • Πύργου
      • Ραφήνας - Πικερμίου
      • Ρόδου
      • Σαρωνικού
      • Σκύρου
      • Σπάρτης
      • Τυρνάβου
      • Φιλοθέης - Ψυχικού
      • Χαϊδαρίου
      • Χαλανδρίου
      • Χερσονήσου
      • Χίου
    • Δήμος Αθηναίων: Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τους περισσότερους σταυρούς

      09:47:01

      Αναλυτικά οι πρώτοι σε ψήφους όλων των παρατάξεων:

      Αθήνα Ψηλά – Κώστας Μπακογιάννης

      • Αβραμίδης Νικόλαος - 10.192
      • Τεντόμας Χρήστος - 7.864
      • Καλαμπόκας Εμμανουήλ (Μανόλης) - 6.728
      • Έβερτ Αλβέρτη Αλεξάνδρα (Αλεξία) - 5.502
      • Βουλγαράκης Γεώργιος - 4.409
      • Γκαγκάκη Δημητριάδου Αικατερίνη (Κατερίνα) - 3.902
      • Κολλάτος Ευγένιος (Σάκης) - 3.355
      • Σκιαδάς Ελευθέριος - 3.345
      • Βαφειάδης Νικόλαος (Νικόλας) - 3.232
      • Αξιώτης Βασίλειος Φοίβος - 2.574

      Αθήνα Τώρα – Χάρης Δούκας

      1. Μπέη - Καραμπότσου Ρωξάνη- Ευαγγελία - 2.810
      2. Αποστολόπουλος Γεώργιος - 2.446
      3. Γεννηματά Ιωάννα (Τζίνη) - 1.555
      4. Στρατηγάκη Μαρία - 1.217
      5. Δούρου Όλγα - 946
      6. Βασιλείου Χριστίνα - 935
      7. Γιαννοπούλου Καλλιόπη (Πόπη) - 929
      8. Αγρόγιαννη - Μουκριώτου Ζαχαρία (Ζαχαρούλα) - 805
      9. Λαλιώτης Νικόλαος - 782
      10. Χειμωνάς Αθανάσιος – 748

      Ανοιχτή Πόλη – Κώστας Ζαχαριάδης

      • Αλεβυζάκη Δέσποινα - 1.247
      • Βουτυράκου Διαλεκτή Αθηνά (Διάνα) - 1.230
      • Φιλίνη Άννα - 1.141
      • Μπαλαούρα Όλγα - 1.070
      • Αγανίδης Δημήτριος - 1.007
      • Εσκενάζη Σάρρα - 992
      • Ελεφάντη Άννα - 977
      • Χατζηνικόλας Δημήτριος - 800
      • Μαντάς Θεόδωρος - 796
      • Δημοπούλου Βασιλική (Βάλια) – 783

      Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας – Νίκος Σοφιανός

      • Βουρδουμπάς Χαράλαμπος (Χάρης) - 2.378
      • Λάμπρου Στυλιανός - 2.100
      • Παναγή Παρασκευή (Βούλα) - 1.319
      • Μαρούλη Χαρίκλεια (Χαρά) - 1.112
      • Βαλάση Ζωή συζ. Διονυσίου - 839
      • Σπυριδάκης Χρήστος - 736
      • Αβακιάν Μιράν - 660
      • Αθανασοπούλου Διονυσία (Σούλα) - 651
      • Σιώρα Σταυρούλα (Βιβή) - 569
      • Διαμαντοπούλου Δήμητρα – 515

      Ελεύθεροι Αθηναίοι – Ηλίας Κασιδιάρης

      • Γιάννα Δέσποινα (Μπέττυ) - 1.885
      • Αδαμόπουλος Δημήτριος - 1.791
      • Γιώτης Χαράλαμπος - 1.446
      • Βύσια Γιαννούλα - 976
      • Πετρόχειλος Γεώργιος - 794
      • Μεταξάς Σωτήριος - 704
      • Θωμάκου Αργυρώ - 678
      • Ζελενίτσα Μαριάνθη - 632
      • Δημητρούλιας Γεώργιος - 587
      • Κατσάνης Γεώργιος – 526

      Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας – Κωνσταντίνος Παπαδάκης

      • Κούρτοβικ Ιωάννα (Γιάννα) - 1.201
      • Μάτσα Αικατερίνη - 703
      • Αγαπάκη Ελένη - 481
      • Ρέππα Κωνσταντίνα - 448
      • Κλείτσα Όλγα - 446
      • Κατερίνη Αντωνία (Τόνια) - 421
      • Κωνσταντίνου Πέτρος - 379
      • Καταραχιάς Κωνσταντίνος - 345
      • Βατικιώτης Λεωνίδας - 343
      • Φελέκης Ιωάννης – 336

      Η Αθήνα μας – Ελένη Παπαδοπούλου

      • Βυτινίδου Μαρία - 573
      • Καψή Μαρία - 443
      • Παυλάκη Σοφία - 406
      • Γιαννάκενας Ιωάννης - 379
      • Αναστασόπουλος Βασίλειος - 367
      • Κρανιώτη Μαρία - 348
      • Μπελιά Καλλιόπη - 327
      • Ηλιοπούλου Αγγελική - 312
      • Γκιουρτζίδου Ελένη - 298
      • Χρηστίδου Χριστίνα – 276
    • Πώς βλέπετε τους σταυρούς των υποψηφίων για το 2023

      09:39:30

      Στον παραπάνω χάρτη των Δημοτικών εκλογών 2023, θα πατήσετε στο «Δήμοι -Συγκεντρωτικά».

      Μόλις δείτε τη λίστα, θα πατήσετε την Περιφέρεια που επιθυμείτε και στη συνέχεια τον Νομό.

      Έπειτα, τον Δήμο και στη συνέχεια την επιλογή «Δημοτική Κοινότητα» και τσεκάρετε το κουτάκι «Δημοτικοί Σύμβουλοι».

      Θα δείτε αναλυτική λίστα με τις ψήφους των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων όλων των συνδυασμών.

    • Τα τελικά ποσοστά στον Δήμο Θεσσαλονίκης

      09:27:52

      Η καταμέτρηση στη Θεσσαλονίκη έχει ολοκληρωθεί, με την ενσωμάτωση να έχει φτάσει στο 100%. Τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

      • Ζέρβας Κωνσταντίνος 27,33%
      • Αγγελούδης Στυλιανός 25,74%
    • Μεγάλο θρίλερ στην Πελοπόννησο

      09:14:01

      Κοντά στο 100% η ενσωμάτωση. Η Πελοπόννησος καταγράφει ένα μεγάλο θρίλερ, όπου ο υποψήφιος Δημήτρης Πτωχός «έχασε» την εκλογή του για μισή μονάδα και πάει σε δεύτερο γύρο με τον Πέτρο Τατούλη που ήρθε δεύτερος.

    • Σε δεύτερο γύρο ο δήμος Αθηναίων

      09:11:30

      Επικράτηση για τον Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων ωστόσο, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, οι Αθηναίοι θα κληθούν εκ νέου στην κάλπη την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

      Ο νυν δήμαρχος Αθηναίων θα βρει απέναντί του τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα ο οποίος έκοψε το νήμα δεύτερος στην κούρσα.

      Αναλυτικά, ο Κώστας Μπακογιάννης 41,35% και 57.799 ψήφους. Στη δεύτερη θέση ο Χάρης Δούκας με 14,2% και 19.842 ψήφους.

      ADVERTISEMENT
      Ακολουθεί στην τρίτη θέση είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης με 13,36% και στην τέταρτη ο Νίκος Σοφιανός με 12,88%. Η παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη συγκέντρωσε 8,33% και ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 6,09%.

    • Τζιτζικώστας: Αυτήν την εμπιστοσύνη σας δεν πρόκειται να την προδώσω ποτέ

      00:35:48

      Τη δέσμευση ότι δεν θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη των πολιτών ανέλαβε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα, από το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Αλληλεγγύη δυναμώνουμε τη Μακεδονία», όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου. «Θα συνεχίσω και τα επόμενα χρόνια να δίνω τη μάχη για να βρίσκεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πρώτη γραμμή της Ελλάδας και στην κορυφή της Ευρώπης», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων ανεξαιρέτως».

      Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ως μία «εντολή υψηλής ευθύνης» ώστε να συνεχιστεί, όπως είπε, η δουλειά που γίνεται στην Κεντρική Μακεδονία. «Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια παλεύουμε καθημερινά για να φέρουμε αποτελέσματα για τον τόπο μας και η Κεντρική Μακεδονία σήμερα είναι μία από τις κορυφαίες περιφέρειες πανευρωπαϊκά», σημείωσε.

      Όσιν αφορά τον προεκλογικό αγώνα τόνισε: «Ήταν ένας ωραίος αγώνας. Αυτά τα τελευταία 4 χρόνια αλλά και τις τελευταίες 40 μέρες που βρέθηκα κοντά σας πόλη-πόλη, χωριό-χωριό, γειτονιά-γειτονιά μιλήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε, περάσαμε όμορφες στιγμές μαζί». Παράλληλα ευχαρίστησε τους άλλους οκτώ υποψήφιους περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας για τον αγώνα που έδωσαν και έκανε λόγο για ένα παράδειγμα για όλη την Ελλάδα. «Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα σε όλη την Ελλάδα από την καρδιά της Μακεδονίας είναι ότι εδώ είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σήμερα το βράδυ. Είμαστε όλοι νικητές», συμπλήρωσε.

      Τέλος, με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε για τους πολίτες που αναγνώρισαν -όπως είπε- την προσπάθεια που έγινε, στην ομάδα της «Αλληλεγγύης», στους συνεργάτες του, τους εθελοντές αλλά και την οικογένειά του. «Όλα αυτά τα χρόνια η παράταξή μας πορεύτηκε χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς αποκλεισμούς, δουλέψαμε σκληρά, καθημερινά έχοντας στο επίκεντρο τον πολίτη, τον άνθρωπο αλλά και τους καθημερινούς ανθρώπους που δίνουν τις μάχες στους τόπους τους, στους νομούς, στους δήμους, στις γειτονιές», επεσήμανε και υπογράμμισε: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για μένα, για όλη την Κεντρική Μακεδονία. Στείλαμε το μήνυμα παντού ότι όλοι μαζί μπορούμε. Και στέκομαι εδώ για να δεσμευτώ ότι με αυτή την ομάδα θα προχωρήσουμε και θα χτίσουμε τη Μακεδονία του 2030, μία περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη, μία περιφέρεια για όλους που πάει μόνο μπροστά».

    • «Γραμμή» ΚΚΕ για άκυρο ή αποχή στον Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών 2023 στην Αθήνα

      00:34:45

      Να επιλέξουν το άκυρο ή την αποχή κάλεσε ο Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ) τους ψηφοφόρους στον Β' γύρο των δημοτικών εκλογών της Αθήνας.

      Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρθηκε αρχικά στην άνοδο των ποσοστών του συνδυασμού του, που δίνουν μεγαλύτερη δύναμη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. «Για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολιτών κόντρα στα κέρδη των λίγων», όπως είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια τόνισε:

      «Διαβεβαιώνουμε τους συναγωνιστές που συναντηθήκαμε στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι θα δώσουμε μαζί το επόμενο διάστημα τους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Στην Αθήνα κρίθηκε ο δεύτερος γύρος, η δεύτερη θέση, σε λιγότερο από 1,5 μονάδα. Δυστυχώς δεν θα είμαστε εμείς απέναντι στη διοίκηση Μπακογιάννη. Θα βρεθεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, ο συνδυασμός του οποίου όλα αυτά τα χρόνια έδωσε την πλειοψηφία που δεν είχε ο κ. Μπακογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να στηρίξει τις επιλογές που ακολούθησε με τα έργα, τα οποία δουλεύουν για τα συμφέροντα των λίγων».

      Πρόσθεσε: «Άρα η στάση των Αθηναίων απέναντι σε αυτό τον δεύτερο γύρο, είναι το άκυρο και η αποχή, να μην γίνουν συνένοχοι σε έργα που έχουμε δει το προηγούμενο διάστημα και θα δούμε και στο επόμενο».

    • Κώστας Πελετίδης: Ο πατραϊκός λαός έδωσε μια μεγάλη μάχη, μας έβγαλε πρώτη δύναμη

      00:26:43

      «Ο πατραϊκός λαός έδωσε μια μεγάλη μάχη, μας έβγαλε πρώτη δύναμη. Θα συνεχίσουμε την επόμενη Κυριακή για να ολοκληρώσουμε την πορεία μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος προηγείται στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, συγκεντρώνοντας ποσοστό 40,66%, με καταμετρημένο το 52,75% των εκλογικών τμημάτων.

      Όπως πρόσθεσε, «σε αυτόν τον αγώνα, δεν περισσεύει κανείς» και συνέχισε: «Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε και με περισσότερες δυνάμεις, καλούμε το σύνολο του πατραϊκού λαού και αυτούς που δεν μας ψήφισαν, να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, γιατί έχουμε μπροστά μας πολλές δυσκολίες«.

      «Ο δρόμος που θα βαδίζουμε θα είναι μακρύς και δύσκολος και τα εμπόδια που θα έχουμε από τους κυβερνώντες θα πρέπει να τα ξεπεράσουμε. Επομένως, με δύναμη πορευόμαστε για να έχει η πόλη μας αυτά που δικαιούται, για να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν μέλλον που τους αξίζει», κατέληξε ο δήμαρχος της Πάτρας.

      {https://www.youtube.com/watch?v=UZqx9WmqEfo}

    • Ανδρουλάκης: Η ανατροπή δεν γίνεται με σόου - Είμαστε δεύτερη αυτοδιοικητική δύναμη

      00:19:49

      Για καθαρό αποτέλεσμα των εκλογών απόψε μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ανοδική του πορεία, είναι ξεκάθαρα η δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση της χώρας» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Η μεγάλη πρόκληση πλέον είναι η παράταξή μας, η δημοκρατική παράταξη να είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές η μεγάλη δύναμη που θα αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία».

      Για τον Χάρη Δούκα τόνισε ότι «κάναμε αυτοδιοικητικές επιλογές, με επάρκεια, ήθος και ανανέωση. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επίδοση του Χάρη Δούκα, ο οποίος συγκέντρωσε ευρύτερες δυνάμεις. Είναι σημαντικό να ενωθούν ακόμη περισσότερο όλες αυτές οι δυνάμεις στον β’ γύρο, γιατί το μήνυμα ήταν ότι μπορεί να ηττηθεί ακόμη και ο πιο ισχυρός».

      Τέλος απάντησε και στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι «η αγωνία μας είναι στις επόμενες εκλογές να έχει έναν ισχυρό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία. Και αυτό δεν θα επιτευχθεί με σόου, αλλά με θέσεις, απόψεις και καθημερινό αγώνα».

    • Μήνυμα Κασσελάκη: Αρχίζουμε από αύριο την μεγάλη ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού μας

      00:19:10

      {https://twitter.com/skasselakis/status/1711117090009080249}

    • Ζέρβας: Θα πάμε πόρτα-πόρτα, η Θεσσαλονίκη δεν γυρίζει πίσω

      00:08:17

      Έκκληση στους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 15ης Οκτωβρίου και να ψηφίσουν στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών 2023 καθώς «κρίνεται το μέλλον της πόλης» απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου που τον βρίσκει να προηγείται μεν αλλά με πολύ εύθραυστο προβάδισμα.

      «Οι πολίτες μίλησαν και όλοι οφείλουμε να τους ακούσουμε. Απαιτούν περισσότερα. Τους ακούω και τους καταλαβαίνω. Τέσσερα χρόνια προσπαθήσαμε πολύ, παρά τις δυσκολίες που όλοι γνωρίζουν. Τους καλώ την επόμενη Κυριακή να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουν. Να ψηφίσουν, γιατί τις επόμενες πέντε ημέρες κρίνεται το μέλλον της πόλης», είπε ο κ.Ζέρβας.

      Πρόσθεσε επίσης πως «κρίνεται αν στο τιμόνι της θα βρίσκονται άνθρωποι με σχέδιο, αν θα ολοκληρωθούν μια σειρά από μεγάλα έργα ή αν θα παραδώσουμε την πόλη σε επιχειρηματικά συμφέροντα εξ Αθηνών. Αν θα παραδώσουμε την πόλη σε ένα παλιό, αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό, που συνασπίστηκε και θέλει να έρθει και πάλι στα πράγματα».

      Στην ίδια δήλωση ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε: «Γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά σε αυτή την πόλη. Όλοι έχουν παρελθόν και παρόν. Το δίλημμα είναι ένα και ξεκάθαρο. Την εβδομάδα αυτή θα μιλήσουμε ξανά για όλα. Για προτάσεις, σχέδια και λύσεις. Θα πάμε πόρτα - πόρτα, σπίτι - σπίτι και θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Η Θεσσαλονίκη δεν γυρίζει πίσω. Η Θεσσαλονίκη δεν εξαγοράζεται. Στη ζωή μου έμαθα να δίνω δύσκολες μάχες και να τις κερδίζω. Είμαι βέβαιος ότι την επόμενη Κυριακή, εδώ, σε αυτό το σημείο, θα γιορτάζουμε μαζί μια νίκη της πόλης, μια νίκη των πολιτών της».

      Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη, σε ενσωμάτωση 60,12%, ο κ. Ζέρβας προηγείται με 27,29% και ακολουθεί ο Στέλιος Αγγελούδης με 25,95%.

    • Ο Κώστας Ζαχαριάδης κλείνει το «μάτι» στον Χάρη Δούκα: Ζήτησα συνάντηση, δεν θα μείνω απαθής

      23:50:02

      Τρίτος αναδείχθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης στη μάχη των δημοτικών εκλογών 2023 για τον δήμο Αθηναίων, γεγονός που σημαίνει ότι στον δεύτερο γύρο περνούν οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας.

      Μάλιστα, στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Ζαχαριάδης δεν κράτησε κλειστά τα «χαρτιά» του, καθώς τόνισε ότι «είναι σημαντικό να ηττηθεί η συντηρητική διοίκηση στην Αθήνα».

      «Μίλησα με το φίλο Χάρη Δούκα για να του ζητήσω συνάντηση αύριο το πρωί, ώστε να συζητήσουμε για το περιεχόμενο της διοίκησης της προοδευτικής Αθήνας» είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

      «Όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή προεκλογικά, δεν θα μείνω απαθής, θα πάρω θέση και καλώ το ίδιο να κάνει και ο κύριος Σοφιανός και ο κύριος Παπαδάκης, γιατί είναι πολύ σημαντικό να ηττηθεί η συντηρητική διοίκηση στην Αθήνα. Θέλω να απευθυνθώ στους δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους που απείχαν και να τους καλέσω στο δεύτερο γύρο να ψηφίσουν, να συμμετέχουν» συνέχισε ο κ. Ζαχαριάδης.

      «Θέλω να στείλω ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα. Όσοι έχουνε περάσει από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο πρέπει να στηριχθούν από όλους μας. Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα, ελπίζω θα ακολουθήσουν και άλλοι διότι η συντηρητική πλειοψηφία στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ρηγματωθεί», κατέληξε.

    • Στέλιος Αγγελούδης: Σήμερα κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της αδράνειας και της εγκατάλειψης

      23:41:55

      «Σήμερα κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της πόλης» ανέφερε καταχειροκροτούμενος ο Στέλιος Αγγελούδης. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τόνισε ότι «είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος για το μήνυμα που έστειλαν σήμερα οι συμπολίτες μου. Η ανεξάρτητη υπερκομματική μας παράταξη -και θέλω να το κάνω καθαρό να μα γίνει σεβαστό, η ανεξάρτητη υπερκομματική μας παράταξη, ‘’Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη’’, σήμερα κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της πόλης» και συμπλήρωσε:

      «Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αποδοκίμασε την απερχόμενη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Καλώ με σεβασμό, σεμνότητα και εκτίμηση τους συμπολίτες μου να στηρίξουν την προσπάθειά μας η Θεσσαλονίκη να γυρίσει σελίδα. Αύριο έρχεται μια άλλη μέρα. Την επόμενη Κυριακή, με την “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη”».

      Ο υποψήφιος δήμαρχος ερωτώμενος εάν την επόμενη Κυριακή «βλέπει» νίκη, απάντησε: «Νίκη είναι για τη Θεσσαλονίκη, δεν είναι νίκη του Στέλιου Αγγελουδη. Είναι η νίκη που θέλει η Θεσσαλονίκη για να γυρίσει σελίδα. Σήμερα για μας είναι μια πραγματικά μεγάλη γιορτή, με όλους τους ανθρώπους, αυτούς τους υπέροχους ενεργούς πολίτες, που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια».

      Υποστήριξε, σύμφωνα με το thesstoday, πως διεξήχθη ένας έντιμος αγώνας με πολιτισμό και αισιοδοξία. «Ευχαριστώ πολύ τους συνυποψηφίους. Τους καλώ όλους, πραγματικά, σε μια κοινή προσπάθεια, να γυρίσουμε τη σελίδα που έχει ανάγκη η πόλη!» πρόσθεσε.

      Μάλιστα δεν θέλησε να σχολιάσει τη δήλωση Ζέρβα που προηγήθηκε, ενώ απευθυνόμενος προς τους συνεργάτες του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Οκτώ μήνες, ήσασταν μαζί μου. Σας ευχαριστώ πολύ. Αγαπούμε αυτήν την πόλη. Ήρθε η ώρα για να δουλέψουμε για αυτήν την πόλη μαζί».

    • Χάρης Δούκας: Να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για την Αθήνα - Θα νικήσουμε

      23:36:52

      Αισιόδοξος ότι μπορεί να πετύχει την ανατροπή στον Β' γύρο των δημοτικών εκλογών, εμφανίστηκε ο Χάρης Δούκας.

      Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα Τώρα», αφού αναφέρθηκε αρχικά στους συνεργάτες του, τους εθελοντές και όσους τον στήριξαν με την ψήφο τους, στη συνέχεια είπε:

      «Τους ευχαριστώ που πίστεψαν στο όνειρο, που έκαναν το αδύνατο δυνατό μόλις σε δύο μήνες. Μπροστά μας έχουμε μια εβδομάδα αγώνα κι ένα ξεκάθαρο και σαφές δίλημμα. Ή θα συνεχίσουμε με τη δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη, που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα και μας φορτώνει με νέα, είτε μαζί, όλοι μας με την ψήφο μας θα αλλάξουμε την πόλη βελτιώνοντας τη ζωή μας.

      Καλώ λοιπόν όλες τις Αθηναίες και όλους τους Αθηναίους, ακόμη και όσους δεν ψήφισαν αυτή την Κυριακή, όλοι μαζί, ενωμένοι να δώσουμε αυτή την πολύ κρίσιμη μάχη για την πόλη μας. Θα νικήσουμε».

    • Μπακογιάννης: Θέλω να συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων

      23:31:41

      Για μια μεγάλη νίκη έκανε λόγο ο Κώστας Μπακογιάννης στην ομιλία του έξω το κεντρικό εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του, ενώ αναφέρθηκε και στην εβδομάδα που έρχεται και ενόψει του Β΄ γύρου των εκλογών στην Αθήνα, λέγοντας πως θα απευθυνθεί σε όλους και σε κάθε γειτονιά.

      Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», είπε συγκεκριμένα:

      «Έχω πάρα πολύ μεγάλη χαρά και πάρα πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Και θέλω απόψε να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα μας, σε όλους τους υποψηφίους του κεντρικού ψηφοδελτίου και των διαμερισμάτων. Όλοι δώσαμε την ψυχή μας, τους είμαι ευγνώμων και θέλω να ξέρουν ένα πράγμα: ότι αυτό το ταξίδι το ξεκινήσαμε μαζί και θα το τελειώσουμε μαζί και είναι ταξίδι πενταετίας.

      Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, αλλά πάνω απ' όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκατοντάδες εθελοντές. Αγόρια, κορίτσια, που πλαισίωσαν την προσπάθειά μας και μας έκαναν υπερήφανους.

      Και βεβαίως θέλω να πω ένα πράγμα. Σήμερα είναι μια μεγάλη νίκη, αλλά είναι μια νίκη της Αθήνας και είναι μια νίκη όλων. Εγώ είμαι, και με την ψήφο σας θέλω να συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό και για όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και για όσους ψήφισαν κάποιον άλλον, αλλά και για εκείνους που δίστασαν να έρθουν κοντά μας».

      Και κατέληξε λέγοντας: «Την επόμενη εβδομάδα θέλω να απευθυνθώ σε όλες και σε όλους. Κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά. Να μιλήσουμε για το σήμερα, αλλά και για το αύριο της πόλης. Να μιλήσουμε για το μέλλον που έρχεται με ορμή. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολύ».

    • Ανδρέας Παχατουρίδης: Δήμαρχος Περιστερίου για έκτη συνεχή φορά από το 2002

      23:23:37

      Επανεκλέγεται δήμαρχος για έκτη συνεχή φορά στο Περιστέρι ο Ανδρέας Παχατουρίδης και μάλιστα με συντριπτικό ποσοστό.

      Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών 2023, ο κ. Παχατουρίδης συγκεντρώνει το ποσοστό του 77,76% με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 54,46% (122 από τα 224 εκλογικά τμήματα), όπως θα δείτε παρακάτω.

      peristeri_ekloges_b42c0.jpg

      Στον δήμο Περιστερίου η συμμετοχή έκλεισε στο 41,52%.

      Για την ιστορία, ο κ. Παχατουρίδης εξελέγη δήμαρχος Περιστερίου για πρώτη φορά το 2002.

      Το 2006 επανεκλέχθηκε με ποσοστό 47%.

      Το 2010 για τρίτη φορά με ποσοστό 66%, κατακτώντας και τότε την πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο.

      Το 2014 για τέταρτη φορά επικράτησε και πάλι με το θριαμβευτικό 62% και το 2019 με ποσοστό πάνω από 74%.

    • Θεσσαλονίκη: Μάχη για την πρωτιά δίνουν Ζέρβας και Αγγελούδης

      23:23:01

      Σε μάχη μέχρις εσχάτων φαίνεται πως εξελίσσονται οι δημοτικές εκλογές 2023 στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς η ροή των αποτελεσμάτων δίνει μεν πρώτο τον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβο, αλλά μια ανάσα μπροστά από τον Στέλιο Αγγελούδη.

      Συγκεκριμένα, στις εκλογές στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε το 40,56% των εγγεγραμμένων, ενώ σε ενσωμάτωση 18,22% προηγείται ο κ. Ζέρβας με 27,65% έναντι του δεύτερου Στέλιου Αγγελούδη με 26,29%

      Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Σπύρος Πέγκας με ποσοστό 20,33 και ακολουθούν οι υπόλοιποι πέντε υποψήφιοι με ποσοστά κάτω του 7%.

      Με την ενσωμάτωση λοιπόν να βρίσκεται στα αυτά τα επίπεδα, είναι περίπου αδύνατο να υπάρξει ανατροπή στα δύο εισιτήρια για τον δεύτερο γύρο, αλλά «παίζεται» η σειρά εκλογής, καθώς η καταμέτρηση εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα.

      thessaloniki_ekloges_1_63308.jpg

    • Χαρδαλιάς: Σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα για μια καλύτερη και ασφαλέστερη Αττική

      23:12:43

      «Γνωρίζω ότι η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι τεράστια, υπόσχομαι να κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας και κυρίως να τιμήσω την εντολή σας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την εκλογή στον θώκο της περιφέρειας Αττικής από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

      Στη δήλωσή του, ο κ. Χαρδιαλιάς απηύθυνε ευχαριστίες προς όλους όσοι τον εμπιστεύθηκαν και τον στήριξαν αλλά και πρόσκληση συνεργασίας κατά την προσεχή πενταετία προς τους ανθυποψηφίους του «για το καλό της Αττικής, για το αύριο των παιδιών μας», όπως ανέφερε, εκφράζοντας την πίστη ότι «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

      Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιας υπογράμμισε: «Σας ζήτησα την ψήφο σας και μου δώσατε την καρδιά σας. Με εμπιστευτήκατε και μου δώσατε ισχυρότατη εντολή, αλλά και ξεχωριστή δύναμη να πάμε την Αττική μας, τον τόπο μας, μπροστά.

      Σας ευχαριστώ πολύ, είμαι πραγματικά ευγνώμων. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του και την ευκαιρία που μου δίνει να παλέψω για τον τόπο μας. Ευχαριστώ τους 214 μαχητές υποψηφίους μας στις 8 Περιφερειακές Ενότητες του λεκανοπεδίου, στις 66 μοναδικές γειτονιές της Αττικής. Ευχαριστώ τους εθελοντές μας, που έδωσαν έναν μοναδικό αγώνα αυτές τις εβδομάδες. Και θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τους ανθυποψηφιούς μου για τον δικό τους αγώνα.

      Μαζί καλούμαστε, άλλωστε, να περπατήσουμε τα επόμενα χρόνια και προσμένω στη συνεργασία τους, στη συνεννόησή μας. Ξέρω ότι το έργο μας είναι πολύ δύσκολο, αλλά μπορούμε, και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Γιατί μιλάμε για τη ζωή μας, μιλάμε για το αύριο των παιδιών μας.

      Από σήμερα ξεκινάμε όλοι μαζί τον αγώνα για μια καλύτερη, ποιοτικότερη και κυρίως ασφαλέστερη Αττική. Και στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς, ανεξάρτητα τι ψήφισε σήμερα. Θέλουμε όλους τους ενεργούς πολίτες δίπλα μας. Γιατί όλοι μαζί σήμερα νικήσαμε, όλοι μαζί θα παλέψουμε τα επόμενα 5 χρόνια και όλοι μαζί -να είστε σίγουροι- θα τα καταφέρουμε».

    • Απάντηση Κασσελάκη σε Μπέο και στήριξη Δούκα στον δεύτερο γύρο

      23:12:06

      Για μία μεγάλη ανανέωση που θα αρχίσει από αύριο κιόλας έκανε λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του δήλωση μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023, απαντώντας ταυτόχρονα στα χυδαία σχόλια του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου.

      Στην δήλωση του Μπέου «εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε πούσ@@@@@;», ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν έχει πολλά να πει, παρά μόνο να παροτρύνει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

      Παράλληλα, τόνισε ότι «το πρώτο μήνυμα των εκλογών είναι η ανάγκη για μία μεγάλη προοδευτκή παράταξη». Ευχαρίστησε τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Γιώργο Ιωακειμίδη για τον αγώνα που έδωσαν και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει προοδευτική συστράτευση, κανοντας σαφώς λόγο για στήριξη του Χάρη Δούκα στον δεύτερο γύρο στον Δήμο Αθηναίων. «Πρέπει να στηριξουμε τον αγώνα εναντίον του Κώστα Μπακογιάννη, που παρά τα 5 χρόνια διακυβέρνησης σημείωσε απώλειες» είπε με νόημα.

    • Η πρώτη εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα

      23:11:11

      Προβληματισμός υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών που κατέγραψε η πρώτη κάλπη, ωστόσο, υπάρχουν και νησίδες αισιοδοξίας, καθώς ανώτατες πηγές της Κουμουνδούρου εξέφραζαν την ικανοποίησή τους, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, για τη δεύτερη θέση που κατέλαβε ο Γιώργος Ιωακειμίδης στην πιο ανταγωνιστική περιφέρεια της χώρας.

      Οι ίδιες πηγές στάθηκαν ιδιαίτερα στην περιφέρεια της Θεσσαλίας λέγοντας χαρακτηριστικά οτι κάποιος τιμωρείται και εκτιμάται οτι εδώ θα γίνει μεγάλη μάχη. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν οτι η δουλειά για την αυτοδιοίκηση ξεκινά αύριο για τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας οτι πρέπει να χτίσουμε βάσεις στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

      Τέλος υπογράμμισαν οτι το ποσοστό εκλογής στο όριο του 43% δεν είναι δημοκρατικό.

    • Οι 6 υποψήφιοι που εκλέγονται δήμαρχοι με ποσοστό… 100%

      23:09:05

      Την ώρα που κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι κυριολεκτικά ιδρώνουν για να εκλεγούν, υπάρχουν κι εκείνοι που «παίζουν» με όλο το… γήπεδο δικό τους, αφού κατεβαίνουν στην αρένα των δημοτικών εκλογών χωρίς αντίπαλο.

      Αναλυτικότερα, σε έξι δήμους της χώρας κατατέθηκε μία και μοναδική υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές 2023.

      Συνεπώς, στους δήμους αυτούς, οι υποψήφιοι δήμαρχοι εκλέχτηκαν με 100%.

      Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών 2023, οι 6 δήμαρχοι που εκλέχτηκαν με… ομοφωνία είναι οι παρακάτω:

      dimarxoi_apotelesmata_4c0c5.jpg

    • Τι βγάζει η κάλπη στις Περιφερειακές Εκλογές

      22:36:53

      Με καταμετρημένο πάνω από το 30% στο σύνολο των ψήφων για τις Περιφερειακές εκλογές, η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

      Στην Αττική, με ενσωμάτωση 37,03% ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και πρώην υπουργός Νίκος Χαρδαλιάς φαίνεται να κυριαρχεί των υποψηφίων του από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 46,26%. Έπεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Ιωακειμίδης με ποσοστό 15,96%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ Ιωάννης Πρωτούλης με ποσοστό 14,06 ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Γιάννης Σγουρός, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 13,12%.

      Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης στο 31,86% της ενσωμάτωσης προηγείται ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Χρήστος Μέτιος με ποσοστό 41,78% ενώ έπεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χριστόδουλος Τοψίδης με 34,77%.

      Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 38,07% προηγείται ο Αλκιβιάδης Στεφανής που υποστηρίζεται από τη ΝΔ με ποσοστό 40,25% ενώ τη δεύτερη θέση με 33,74% καταλαμβάνει ο υποψήφιος Κωνσταντίνος Μουτζούρης, που προέρχεται από τη ΝΔ, ωστόσο κατέρχεται στις εκλογές με ανεξάρτητο συνδυασμό.

      Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης φαίνεται να διατηρεί τη θέση του από τον πρώτο γύρο, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 30,11%, πετυχαίνοντας προς το παρόν ποσοστό 59,77%. Στη δεύτερη θέση ο Σπυρίδων Σκιαδαρέσης, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει 12,72%

      Στη Δυτική Μακεδονία, η εικόνα στο 32,31% της ενσωμάτωσης διαμορφώνεται ως εξής: ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης προηγείται με 35,74% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Αμανατίδης με 35,54%.

      Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Αλέξανδρος Καρχιμάνης υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και νυν περιφερειάρχης, επίσης φαίνεται να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 33,14%, πετυχαίνοντας προς το παρόν ποσοστό 55,29%. Δεύτερος στην κούρσα των εκλογών είναι ο Ιωάννης Στέφος, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 12,20%

      Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο νυν περιφερειάρχης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, συγκεντρώνει προς το παρόν το 41,58% των ψήφων σε ποσοστό ενσωμάτωσης 31,85%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Δημήτριος Κουρέτας, ο οποίος προς το παρόν συγκεντρώνει 34,28%.

      Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Ιωάννης Τρεπεκλής, προερχόμενος από τη ΝΔ, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ», συγκεντρώνει το 30,19% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 31,76%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενη από τη ΝΔ Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου με ποσοστό 28,59%.

      Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 31,77%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να πετυχαίνει μία καθαρή νίκη από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας έως τώρα 60,57%, ενώ ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 10,42%.

      Στην Περιφέρεια Κρήτης, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 30,05% προηγείται και φαίνεται να πετυχαίνει την εκλογή του από τον α' γύρο, ο υποψήφιος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκη, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συγκεντρώνοντας το 77,79%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σπυρίδων Δανέλλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 11,40%.

      Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Γεώργιος Χατζημάρκος, νυν περιφερειάρχης και υποψήφιος προερχόμενος από τη ΝΔ, συγκεντρώνει ήδη το 66,19% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 33,61%, γεγονός που σηματοδοτεί ότι ενδέχεται να μην υπάρξει β' γύρος την επόμενη Κυριακή. Στη δεύτερη θέση, ο Νικηφόρος Παπανικόλας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει το 15,01%.

      Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δημήτριος Πτωχός, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, φαίνεται να προηγείται με ποσοστό 42,62% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 34,52%. Στη δεύτερη θέση, ο Πέτρος Τατούλης συγκεντρώνει 32,11% και περνάει στον β' γύρο την επόμενη Κυριακή.

      Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Φάνης Σπανός, νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, με ποσοστό ενσωμάτωσης 30,07% φαίνεται να πετυχαίνει την εκλογή του από τον α' γύρο με ποσοστό 48,62%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος που έλαβε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Γκλέτσος, με ποσοστό 25,07%.

    • Singular Logic: Η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος

      22:10:19

      Από την ενσωμάτωση 37% των περιφερειών της χώρας και του 27% για τους δήμους, η Singular Logic έδωσε τα παρακάτω στοιχεία.

      Σε 7 περιφέρειες θα αναδειχθούν οι περιφερειάρχες από την πρώτη Κυριακή, σε τέσσερις περιφέρειες το αποτέλεσμα θα κριθεί θα πάει στον δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή.

      Στο όριο του σφάλματος -που είναι 0,5%- είναι:

      • Η ανατολική Μακεδονία - Θράκη
      • Η Πελοπόννησος

      Από τους έξι μεγάλους δήμους, οι τρεις εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή:

      • Πειραιάς
      • Ηράκλειο
      • Λάρισα

      Στη δεύτερη Κυριακή πάνε οι δήμοι:

      • Αθήνα
      • Θεσσαλονίκη
      • Πάτρα
    • Οι δήμαρχοι της Αττικής που βγήκαν από την πρώτη Κυριακή

      21:35:04

      Οι 32 δήμοι της Αττικής που εκλέγουν δήμαρχο είναι:

      • Αγίας Βαρβάρας Μίχος Λάμπρος 47,69
      • Αγίων Αναργύρων – Καματερού Τσίρμπας Γεώργιος-Σταύρος 67,23
      • Αίγινας Ζορμπάς Ιωάννης 66,19
      • Αλίμου Κονδύλης Ανδρέας 69,63
      • Αμαρουσίου Αμπατζόγλου Θεόδωρος 53,04
      • Αχαρνών Βρεττός Σπυρίδων 69,97
      • Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Κωνσταντέλλος Γρηγόριος 71,65
      • Βριλησσίων Πισιμίσης Ιωάννης 53,64
      • Γαλατσίου Μαρκόπουλος Γεώργιος 73,50
      • Γλυφάδας Παπανικολάου Γεώργιος 81,98
      • Ελληνικού – Αργυρούπολης Κωνσταντάτος Ιωάννης 69,91
      • Ηρακλείου Μπάμπαλος Νικόλαος 44,84
      • Καλλιθέας Ασκούνης Κωνσταντίνος 46,38
      • Κερατσινίου – Δραπετσώνας Βρεττάκος Χρήστος 47,62
      • Κηφισιάς Ξυπολυτάς Βασίλειος 64,01
      • Κορυδαλλού Χουρσαλάς Νικόλαος 60,08
      • Κυθήρων Χαρχαλάκης Ευστράτιος 56,09
      • Λαυρεωτικής Λουκάς Δημήτριος 64,87
      • Μάνδρας – Ειδυλλίας Δρίκος Αρμόδιος 52,98
      • Μαραθώνος Τσίρκας Στέργιος 50,36
      • Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αλλαγιάννης Κωνσταντίνος 59,02
      • Μεταμορφώσεως Σαραούδας Ευστράτιος 57,16
      • Μοσχάτου – Ταύρου Ευθυμίου Ανδρέας 66,37
      • Παλαιού Φαλήρου Φωστηρόπουλος Ιωάννης 58,72
      • Παλλήνης Αηδόνης Χρήστος 48,24
      • Πειραιώς Μώραλης Ιωάννης 69,51
      • Περιστερίου Παχατουρίδης Ανδρέας 77,44
      • Σπετσών Φραγγιά Ευγενία 64,50
      • Τροιζηνίας – Μεθάνων Μούγιος Αναστάσιος 51,50
      • Φυλής Παππούς Χρήστος 80,49
      • Χαλανδρίου Ρούσσος Συμεών (Σίμος) 43,09
      • Ωρωπού Γιασημάκης Γεώργιος 54,92
    • Στο 70% η αποχή στον Δήμο Αθηναίων

      21:21:23

      Κάτω του 50% συνολικά η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του 2023. Τεράστια η αποχή στην Αθήνα.

    • Έβγαλαν νικητή από τον α' γύρο 8 Περιφέρειες

      21:07:22

      Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα υποψήφιοι της ΝΔ κερδίζουν από την πρώτη Κυριακή 8 από τις 13 περιφέρειες. Οι υπόλοιπες πάνε στον δεύτερο γύρο.

    • Προηγείται ο Αρναουτάκης στην Κρήτη

      21:04:53

      Έχει σαρωτικό προβάδισμα με 78,09%.

    • Πανηγυρικό κλίμα στο επιτελείο Μπακογιάννη

      21:04:16

      Ο δήμαρχος Αθηναίων θα πάει στο εκλογικό του περίπτερο στο Σύνταγμα.

    • Τι ψήφισαν οι πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία

      20:50:51

      Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Κώστας Αγοραστός διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του Δημήτρη Κουρέτα. Οι δήμαρχοι Βόλου, Καρδίτσας και Λάρισας δείχνουν επίσης ότι επανεκλέγονται.

      Συγκεκριμένα, η εικόνα έχει ως εξής:

      • Αγοραστός Κωνσταντίνος: 41,63%
      • Κουρέτας Δημήτριος: 33,90%
      • Τσιαπλές Αναστάσιος: 12,83%
      • Τζανακούλη Ελευθερία: 9,40%
      • Ταλαχούπης Νικόλαος: 2,25%

      Αποτελέσματα - Βόλος

      apotelesmata-volos_03725.JPG

      Αποτελέσματα - Καρδίτσα

      apotelesmata-karditsa_e92e5.JPG

      Αποτελέσματα - Λάρισα

      apotelesmata-larisa_87fe3.JPG

    • Στο νήμα ο Πελετίδης για εκλογή από σήμερα

      20:18:06

      Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα στην Πάτρα:

      patra-apotelesmata_125b5.JPG

    • Τα πρώτα ποσοστά στον Δήμο Πειραιά

      20:13:36

      Μεγάλο προβάδισμα στον Μώραλη:

      apotelesmata-eklogon-peiraias_60c19.jpg

    • Πρώτα αποτελέσματα από Περιφέρεια Θεσσαλίας

      20:12:20

      Τα πρώτα αποτελέσματα έρχονται από τμήμα του Δήμου Αργιθέας, όπου ο Κώστας Αγοραστός διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του Δημήτρη Κουρέτα.

      Συγκεκριμένα, η εικόνα στο 14ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Αργιθέας έχει ως εξής:

      • Κώστας Αγοραστός 48
      • Δημήτρης Κουρέτας 23
      • Αναστάσιος Τσιαπλές 2
      • Ελευθερία Τζανακούλη 2
      • Νικόλαος Ταλαχούπης 1
    • Πρώτα αποτελέσματα στον δήμο Θεσσαλονίκης - Μάχη Ζέρβα με Αγγελούδη

      20:03:21

      Η συμμετοχή στον δήμο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο 39,42%.

      Το ντέρμπι είναι ανάμεσα σε Ζέρβα και Αγγελούδη:

      • Ζέρβας: 28,63%
      • Αγγελούδης: 24,48%
    • Τα πρώτα αποτελέσματα στον Δήμο Αθηναίων

      19:45:23

      Δείτε τα πρώτα ποσοστά για τον Δήμο Αθηναίων:

      apotelesmata-eklogon-athina_187b1.jpg

    • Έχει ξεκινήσει η ροή αποτελεσμάτων στον χάρτη

      19:37:38

      Ήδη μπορείτε να παρακολουθείτε live τα αποτελέσματα στον διαδραστικό χάρτη του iEidiseis:

    • Νέα ανακοίνωση για την ώρα των αποτελεσμάτων

      19:20:44

      Σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχουν ουρές εκλογέων που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν έγκαιρα, οι κάλπες μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές για διάστημα έως και δύο ώρες, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη διαδικασία καταμέτρησης ψήφων στα υπόλοιπα τμήματα.

      Από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic εκτιμάται ότι ασφαλή εικόνα για τις 13 περιφέρειες και για τους 6 μεγαλύτερους δήμους (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Πειραιώς και Λαρισαίων) θα έχουμε περί τις 22:00.

    • Πού θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών

      19:11:33

      Το πιο μικρό εκλογικό τμήμα της χώρας θα δώσει το αποτέλεσμα γύρω στις 19:45.

    • Πότε θα έχουμε τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα

      19:10:57

      Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 21:30 μς 22:00, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

    • Πρωτιά συμμετοχής στη Θεσσαλία

      19:09:55

      Τη μεγαλύτερη συμμετοχή είχε στις δημοτικές εκλογές η Θεσσαλία με 49,5%, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες.

    • Έκλεισαν οι κάλπες

      19:02:02

      Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στον πρώτο γύρο. Ξεκινά σε λίγη ώρα η ροή αποτελέσματων.

    • Πού βλέπετε LIVE τα αποτελέσματα των εκλογών

      18:59:30

      Η ροή των αποτελεσμάτων θα ξεκινήσει λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 19:00. Για να δείτε τα αποτελέσματα μπαίνετε ΕΔΩ στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ, επιλέγετε Δημοτικές ή Περιφερειακές εκλογές και πατάτε πάνω στην περιφέρεια που θέλετε να δείτε.

    • Τα ποσοστά συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές 2023

      18:53:47

      Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια διαμορφώνονται λίγο πριν το κλείσιμο της κάλπης ως εξής:

      • Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 45,81%,
      • Κεντρική Μακεδονία 45%,
      • Δυτική Μακεδονία 43,7%,
      • Ήπειρος 49,3%,
      • Θεσσαλία 49,5%,
      • Ιόνια Νησιά 41,8%,
      • Δυτική Ελλάδα 49,7%,
      • Στερεά Ελλάδα 53,4%,
      • Αττική 38,7%,
      • Πελοπόννησος 45,1%,
      • Βόρειο Αιγαίο 39,4%,
      • Νότιο Αιγαίο 48,1%
      • Κρήτη 51,2%
    • Χωρίς exit poll οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

      18:52:50

      Τα ιδιωτικά κανάλια δεν θα διεξάγουν exit poll όπως στις εθνικές εκλογές.

    • Στο 44,6% η συμμετοχή

      18:51:09

      Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους 12.984 εκλογικών τμημάτων και με αναγωγή επί του συνόλου των 22.722 τμημάτων, έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα περίπου 4.360.000 ψηφοφόροι.

Ροή Ειδήσεων