Ελλάδα

Οι Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ θα ενημερώσουν τους πολιτικούς αρχηγούς

Απεργία σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, δημόσιους και ιδιωτικούς, κύρηξαν τα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ζητώντας την απόσυρση «των αντιεργασιακών διατάξεων» του νομοσχεδίου Πέτσα ενώ αύριο, Τετάρτη, θα έχουν τηλεδιασκέψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει αύριο, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, η Συντονιστική Επιτροπή των Εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «θα τους ενημερώσει για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου και την απαίτηση να αποσυρθούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου Πέτσα, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση».

Το πρόγραμμα των τηλεδιασκέψεων έχει ως ακολούθως:

  • 10:30 ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ
  • 11:30 ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΚΕ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
  • 12:00 ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
  • 13:00 ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΜέΡΑ 25 κ. ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
  • 14:30 ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Υπενθυμίζεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται η 24ωρη απεργία από τις 18:00 σήμερα έως τις 18:00 της Τετάρτης σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, δημόσιους και ιδιωτικούς, στην ΕΡΤ Α.Ε. στο ΑΠΕ ΜΠΕ και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης των Ομοσπονδιών του κλάδου (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΠΟΣΠΕΡΤ), με αίτημα «την απόσυρση.

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση που ακολούθησε τονίστηκε πως «στην σημερινή 24ωρη απεργία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Πανελλαδικής και Τοπικής Εμβέλειας και τις ιστοσελίδες τους. Επίσης οι εργαζόμενοι στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη ΓΓΕ-ΓΓΕ», ενώ εξ αρχής επισημάνθηκε πως «της απεργίας εξαιρείται η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό».

 

 

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ντόρα για Τσίπρα: Αν θέλει να πάει να νοικιάσει ένα σπίτι να πάει, για όνομα του θεού
Νεκτάριος Σφυράκης: Σε εξέταση ρουτίνας μου βρήκαν κακοήθη όγκο
Chevron Right