Προβλήματα στη σταθερή και την κινητή τηλεφωνία αντιμετώπισαν οι συνδρομητές της Cosmote σε περιοχές των νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Cosmote τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω του ότι κόπηκαν δύο κεντρικά καλώδια του δικτύου κορμού σε διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές των νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.
Αργά το βράδυ της Κυριακής, η Cosmote με νεότερη ανακοίνωση ενημέρωσε ότι έχουν αποκατασταθεί οι υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στις παραπάνω περιοχές.
Από την πρώτη στιγμή, οι τεχνικοί της εταιρείας βρέθηκαν και στα δύο σημεία όπου κόπηκαν τα κεντρικά καλώδια κορμού, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάστασή των βλαβών.
Βλάβη και στο 100
Παράλληλα, για βλάβη κάνει λόγο και η αστυνομία αναφερόμενη στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας των τηλεφωνικών κέντρων άμεσης επέμβασης «100» και των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών.
Στην ανακοίνωσή της, η αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες να καλούν στον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» για άμεση επικοινωνία με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής.
Προβλήματα και στο 199
Βλάβη παρουσιάστηκε όμως και στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, το 199, όπως ενημερώνει το Σώμα με ανακοίνωσή του.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «λόγω βλάβης στο δίκτυο τηλεφωνίας 199, στα Περιφερειακά Κέντρα Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, οι πολίτες θα πρέπει να καλούν στον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112».