Ελλάδα

H Μητρόπολη Κέρκυρας «αφόρισε» τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Εκτός μυστηρίων όλοι

Εκτός Εκκλησίας δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας.

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριου να θέσει εκτός μυστηρίων της Εκκλησίας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επειδή ψήφισαν υπέρ της ισότητας στον πολιτικό γάμο.

Η εξέλιξη αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου αφού αρκετοί βουλευτές ιδιαίτερα της επαρχίας εισπράττουν την οργή της Εκκλησίας για την απόφασή τους να ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου.

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση σχολιάζοντας πως τέτοιες κινήσεις «δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκκλησίας».

Αναλυτικά αναφέρει: «Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Η πολιτεία έχει απαρέγκλιτο καθήκον την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαιρέτως και τη νομοθετική διασφάλιση της ισότητας όλων των πολιτών.

Ενέργειες, που επενδύουν σε διαχωρισμούς με μικροκομματικές σκοπιμότητες και στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων σύμφωνα με το Σύνταγμα, προφανώς και δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκκλησίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Παγιδευμένοι spoiler: Η Άννα γίνεται ράκος από τον χωρισμό - Τα επόμενα επεισόδια από 11 έως 12/3
Η Μάγισσα spoiler: Η Δαμιανή σχεδιάζει την εξόντωση της Θεοφανώς - Τα επόμενα επεισόδια από 11 έως 12/3
Chevron Right