Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και παρά τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, οι δίπλες έχουν την τιμητική τους, καθώς είναι το απόλυτο γλυκό των γιορτών.
Μάλιστα, είναι το γλυκό για κάθε περίσταση, ενώ δεν είναι δύσκολες στην προετοιμασία, καθώς χρειάζονται λίγα και απλά υλικά. Αρκεί ένα αλεύρι, αυγά, ζάχαρη και μέλι.
Επίσης, ένα κουταλάκι ζάχαρη άχνη μέσα στο μείγμα από τις δίπλες, θα δώσει την έξτρα τραγανότητα.
Παρόλα αυτά, χρειάζεται καλό άνοιγμα της ζύμης με την μηχανή, ενώ χρειάζεται να περαστεί το φύλο 4 ή και 6 φορές, ώστε να γίνει η ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται.
Έπειτα, προστίθεται ελαιόλαδο στο τηγάνι. Χρειάζεται όμως προσοχή, ώστε να καεί καλά το λάδι και να μείνει η δίπλα μέχρι να φτάσει ένα σημείο πριν ροδίσει.
Κι έπειτα βάλε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Πρόσεξε μόνο να κάψεις καλά το λάδι και να αφήσεις την δίπλα να φτάσει ένα σημείο πριν ροδίσει.
Σημειώνεται, πως για την στενόμακρη τυλιχτή δίπλα, πρέπει το τύλιγμα στο τηγάνι να γυριστεί όσο πιο σφιχτά γίνεται.
Επιπλέον, όταν γίνεται το μέλωμα, πρέπει το σιρόπι να είναι ζεστό πάνω στο μάτι στην ελάχιστη θερμοκρασία της κουζίνας και οι δίπλες πρέπει να είναι κρύες.