Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: «Οι Δράσεις μας είναι το Μέλλον μας»

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1945.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής η οποία καθιερώθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1945. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Φέτος, το θέμα του εορτασμού είναι το «Μαζί στην Καλλιέργεια, στην Διατροφή, στην Βιωσιμότητα: Οι Δράσεις μας είναι το Μέλλον μας».

Επιπλέον, έχει ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς σηματοδοτεί την 75η επέτειο από την ίδρυση του FAO, σε μια μοναδική και δύσκολη χρονιά.

Έτσι, ο διεθνής οργανισμός κάνει έκκληση για παγκόσμια συνεργασία και αλληλεγγύη, καθώς και για παροχή βοήθειας σε όλους τους πληθυσμούς και ειδικά στους πιο ευάλωτους, ώστε να ανακάμψουν από την πανδημία COVID-19, μέσω του μετασχηματισμού των συστημάτων τροφίμων και της εξάλειψης των επίμονων ανισοτήτων και των ανεπαρκειών τους, ώστε να καταστούν πιο ανθεκτικά και ικανά να προσφέρουν υγιή διατροφή για όλους και αξιοπρεπή διαβίωση στους εργαζόμενους στα συστήματα τροφίμων.

Παράλληλα, ο FAO, ο οποίος αποτελείται από 194 χώρες μέλη και έχει παρουσία σε περισσότερες από 130 χώρες, ηγείται της παγκόσμιας προσπάθειας για την εξάλειψη της πείνας και του υποσιτισμού και έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στον αγώνα κατά της φτώχειας, της πείνας και του υποσιτισμού κατά τα τελευταία 75 χρόνια. Παράλληλα, εργάζεται για την επίτευξη επισιτιστικής ασφάλειας και για τη διασφάλιση της τακτικής πρόσβασης των ανθρώπων σε αρκετά ποιοτικά τρόφιμα, ώστε να είναι σε θέση να ζήσουν μια δραστήρια και υγιή ζωή.

Ακόμη, ο Ευάγγελος Καλούσης, πρόεδρος του ΣΕΒΤ, αναφέρει πως «η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών στηρίζει την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας που ξεχωρίζουν, σε ολόκληρο τον κόσμο, για τη διατροφική τους αξία και το χαμηλό περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και προωθεί τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών για ισορροπημένες και υγιεινές διατροφικές συνήθειες».

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και συνεχίζει να παράγει και να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή, με προστιθέμενη αξία, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες τους και σεβόμενη τις σύγχρονες κοινωνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Παράλληλα, στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αποδεικνύει την ανθεκτικότητά της και αναδεικνύει με τη συμβολή της, τη σημασία του κλάδου για τη χώρα μας.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Όταν το iEidiseis πρότεινε -και αποκάλυπτε- την πρόταση στο Βερολίνο για εμπάργκο όπλων
Φερέιρα: «Θέλουμε να κερδίζουμε και να πηγαίνουμε όσο μακρύτερα γίνεται»
Chevron Right