Ελλάδα

Παναττική στάση εργασίας σήμερα στο Δημόσιο

Παναττική στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 στο υπουργείο Οικονομικών.

«Μετά την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αίτημα που εκφράστηκε εγγράφως εδώ και ένα μήνα, αλλά και κατά την πρόσφατη κινητοποίησή μας στις 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε.) για τα ζητήματα του 13ου και του 14ου μισθού και των Β.Α.Ε., η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε νέα κινητοποίηση για την Τρίτη 5 Μαρτίου στο Υπουργείο Οικονομικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

– Χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.

– Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.

– Άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο».

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η ΑΔΕΔΥ, 610.000 δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν αναδρομικά (για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας). Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου το 80% έχει ήδη κάνει αγωγή και αν συνεχιστεί αυτή η τάση το ποσοστό θα φτάσει το 95% ή και 98%.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ασθενής θεραπεύτηκε από AIDS για δεύτερη φορά στα χρονικά
Το ακροατήριο στο Κάραβελ στην εκδήλωση των Σοσιαλιστών
Chevron Right