Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν, το Σάββατο (06/07), οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή», έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αντιδρώντας στην αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου.
Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα, έφτασε στο ξενοδοχείο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έγινε δεκτός με συνθήματα από τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Αυγή».
{https://x.com/iEidiseisGR/status/1809501718910050458}
Οι προτάσεις για την «Αυγή»
Το μεσημέρι της Παρασκευής (05/07), ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στα γραφεία της «Αυγής» όπου και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της εφημερίδας. Στο τραπέζι της συνάντησης βρέθηκε η επόμενη ημέρα της εφημερίδας και το πλάνο που αφορά στους εργαζόμενους. Κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνάντησης στην οποία μετείχε και ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος Χρ. Μαυροκεφαλίδης ανέλυσαν με λεπτομέρειες τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με φόντο τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί, που καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της ημερήσιας έκδοσης, η μια πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, εκ μέρους της ηγεσίας του κόμματος, ήταν να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας και στο site με αναπροσαρμογή μισθών χωρίς να απολυθεί κανένας.
Επίσης, προτάθηκε ένα σχήμα αυτοδιαχείρισης, καθαρό από χρέη, με το κόμμα να αναλαμβάνει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις, δηλαδή τις ρυθμίσεις χρεών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, μαζί με όσα οφειλόμενα χρέη υπάρχουν για τους εργαζόμενους. Εναλλακτικά με την αυτοδιαχείριση, προτάθηκε με τις ίδιες προϋποθέσεις (δηλαδή η «Αυγή» και το «Κόκκινο» χωρίς χρέη) να περάσουν σε μια μορφή συνδιαχείρισης, όπου το κόμμα θα κατέχει το 50% και ο συνεταιρισμός των εργαζομένων το υπόλοιπο 50%.
Δείτε σχετικές φωτογραφίες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας