Ξανά στο επίκεντρο βρίσκεται το ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς ένας 38χρονος μετανάστης από το Πακιστάν, ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, που ζούσε στην Ελλάδα εδώ και πάνω από μια δεκαετία, πέθανε εντός του αστυνομικού τμήματος.
Οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, ωστόσο άτομα του περιβάλλοντός του και η οργάνωση ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλουν πως ο μετανάστης έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς.
Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, που πραγματοποίησε και συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση, από τις 13 Σεπτέμβρη έως τις 21 Σεπτέμβρη, μέχρι και την ημέρα δηλαδή που το ΕΚΑΒ τον παρέλαβε νεκρό από το ΑΤ του Αγίου Παντελέημονα, ο Μοχάμεντ Καμράν είχε μεταφερθεί σε πέντε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα.
Συγκεκριμένα πριν καταλήξει στον ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα, ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ είχε περάσει από τα ΑΤ Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Ν.Ιωνίας. Σε όλο αυτό το διάστημα, δεν του επετράπη καμία επικοινωνία με τους συγγενείς και με τη δικηγόρο του, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ.
«Στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα η συγκάλυψη είναι προκλητική. Τον κρατούσαν στο μόνο σημείο όπου δεν υπάρχουν κάμερες καταγραφής (!!!) και τον εμφανίζουν να προκαλεί καταστροφές στον χώρο…Το ΕΚΑΒ πήγε για πρώτη φορά λίγες ώρες μετα την κράτηση στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και απεχώρησε χωρίς να τον μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο. Τρείς μέρες μετά πώς εμφανίζεται ένα σώμα γεμάτο πληγές που οδηγήθηκε στο θάνατο;» καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ.
Δείτε τις φωτογραφίες από τα τραύματα του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ
Τις φωτογραφίες δημοσίευσε η ΚΕΕΡΦΑ στο λογαριασμό της στο facebook:
ΕΛΑΣ: «Αιφνίδιος ο θάνατός του, τον είχαν δείρει άλλα άτομα»
Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ υποστήριξε πως ο θάνατος του 38χρονου μετανάστη ήταν αιφνίδιος εντός του ΑΤ και πως δεν έφερε μαζί του στοιχεία ταυτότητας. Μάλιστα η αστυνομία ανέφερε ότι επρόκειτο για άστεγο που δε μιλούσε καθόλου ελληνικά και ότι τα χτυπήματα στο σώμα του προέρχονται από ξυλοδαρμό από έτερα άτομα πριν πάει στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα στις 18 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, ο άντρας ζούσε για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, με άδεια παραμονής από το 2017, με συμβόλαιο κατοικίας και σταθερή απασχόληση με ένσημα. «Απαιτούμε να την αναλάβει η εισαγγελία, να εξαιρεθεί άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα. Θα προσφύγουμε στον Συνήγορο του Πολίτη για να προχωρήσει σε έρευνα» τονίζει ωστόσο σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.