Ελλάδα

Χημικά από τα ΜΑΤ κατά εποχικών πυροσβεστών στην κατάληψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Επέμβαση των ΜΑΤ στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Τραυματίστηκαν εποχικοί πυροσβέστες.

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (31/10) στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανάμεσα σε ΜΑΤ και εποχικούς πυροσβέστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο του υπουργείου, προκειμένου να το εκκενώσουν και συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν κατάληψη.

Nωρίτερα, στους εποχικούς πυροσβέστες είχε δοθεί διορία μέχρι τις 20.30 να εκκενώσουν το υπουργείο και να απομακρυνθούν.

Οι πυροσβέστες δεν εκκένωσαν το κτίριο εντός προθεσμίας και λίγο πριν τις 9 το βράδυ έγινε επέμβαση των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών ακόμα και εντός του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Μάλιστα, κατά την έφοδο της Αστυνομίας τραυματίστηκε δύο εποχικοί πυροσβέστες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Επίσης, επι τόπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες απο κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ σε αλλους οκτώ, οι οποίοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τραυματίστηκαν και 12 αστυνομικοί.

6360307_1af9d.jpg

Λόγω της συγκέντρωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας Κλιματικής Κρίσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας πραγματοποιήθηκαν εκτροπές.

Εποχικοί πυροσβέστες: Ζητούν άμεσες προσλήψεις και 12μηνη εργασία

Υπενθυμίζεται ότι οι εποχικοί πυροσβέστες με κύριο σύνθημα «οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», απώθησαν τις αστυνομικές δυνάμεις και μπήκαν στο κτίριο, έχοντας βασικά τους αιτήματα τις άμεσες προσλήψεις, τη 12μηνη εργασία και την αξιοποίηση της εμπειρίας που έχουν αποκτήσει στο πεδίο, μαζί με τους μόνιμους πυροσβέστες της χώρας.

Οι εποχικοί πυροσβέστες διαμαρτύρονται για τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους και ζητούν τη μονιμοποίησή τους.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Συγκεντρωνόμαστε ειρηνικά στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ώστε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ πλέον αυτό που μας αξίζει: 12 μήνες εργασία στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Συνάδελφοι, μας κορόιδεψαν, μας περιφρόνησαν, μας αφήνουν οριστικά άνεργους. Η μη ανανέωση των συμβάσεων εποχικότητας είναι ακόμα μια τρανή απόδειξη πως το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δεν σέβεται τις ατελείωτες ώρες εργασίας που με κίνδυνο της ζωής μας προσφέραμε στην πατρίδα.

Όλοι εκεί, με αεροπλάνα, με πλοία, με αμάξια με τρένα, ταξιδεύουμε μαζί με τις οικογένειες μας και τους φίλους μας, τον απλό πολίτη που ήμασταν δίπλα του σώζοντας τις περιουσίες τους και το δασικό πλούτο της χώρας μας, ώστε να μάθουν επιτέλους να μας υπολογίζουν.

Συνάδελφοι, ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ! Θα νικήσουμε γιατί το δίκαιο πάντα στο τέλος υπερισχύει».

Δείτε εικόνες από την ένταση μεταξύ πυροσβεστών και ΜΑΤ:

6360269_e9ce5.jpg6360243_817cb.jpg6360248_8d231.jpg6360173_4fdb7.jpg6360183_39d2d.jpg6360211_4fe07.jpg

6360166_e8b86.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΕΛ.ΑΣ.: Γιάφκα τρομοκρατών στους Αμπελόκηπους - Έρευνες για άλλους δύο, ετοίμαζαν εντυπωσιακό χτύπημα
First Dates: Η Χαρά συνάντησε τον Κιάνου Ριβς του Λευκού Πύργου
Chevron Right