Τα σκίτσα των παιδιών του αστυνομικού της Βουλής βρίσκονται υπό εξέταση από τις Αρχές, οι οποίες προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα μηνύματα που αποτυπώνονται σε αυτά.
Σύμφωνα με την ψυχολόγο Ιωάννα Κωνσταντινίδου, ο κεντρικός χαρακτήρας που δεσπόζει στα έργα των παιδιών είναι η φιγούρα του πατέρα τους.
Η ειδικός ανέλυσε τα σκίτσα, εξηγώντας ότι μέσα από τη δημιουργικότητά τους τα παιδιά πιθανώς εκφράζουν συναισθήματα, εμπειρίες και προσωπικές τους ανησυχίες.
Η ψυχολόγος Ιωάννα Κωνσταντινίδου ανέφερε πως υπάρχει περίπτωση να είχαν το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης».
«Η προσωπική μου άποψη για το ποίημα που υπάρχει στις ζωγραφιές, είναι πως δεν είναι γραμμένο από το παιδί. Ο πατέρας υποκινούσε τα παιδιά να κάνουν πράγματα για να καλύψουν την κακοποίηση και τη φρίκη.
»Υπάρχει περίπτωση - είτε το ζωγράφισαν είτε το έγραψαν - να υπέφεραν από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης.
»Σε αυτή την περίπτωση, γίνεται μια υπερταύτιση με τον δράστη, για να μπορέσουν να επιβιώσουν συναισθηματικά. Τα θύματα είναι παιδιά ανήλικα που μεγάλωσαν και νουθετήθηκαν σε συγκεκριμένο περιβάλλον από τους γονείς τους.
»Οι γονείς είναι οι δημιουργοί τος, οι μικροί θεοί και για να λάβουν την αγάπη τους, μπορεί να κάνουν οτιδήποτε.
»Να μην ξεχάσουμε τον όρο μετά-τραυματικό σύνδρομο. Τα παιδιά τώρα κατανοούν τι έχει συμβεί και είναι σοκαρισμένα. Υποθέτω πως βιώνουν ντροπή, ενοχή, άγχος κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό.
»Αν αφεθούν ελεύθερα έστω κα για λίγο, είναι επικίνδυνα για τον εαυτό τους κυρίως. Είναι καλό να ερωτηθούν αν θέλουν να βρίσκονται μαζί, αν θέλουν να είναι σε κάποιο συγγενικό σπίτι» κατέληξε η κ. Κωνσταντινίδου.