Μαραθώνια η απολογία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, στον ανακριτή κ. Παναγιώτη Τζιούβα, για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που έχασε τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στο Ρέντη το Δεκέμβριο του 2023.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μώραλης ξεκίνησε να απολογείται στις 9.30 το πρωί και η απολογία του κράτησε πάνω από 12 ώρες, μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής (13/12).
Κατά τις ίδιες πηγές, ο δήμαρχος Πειραιά κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή, ενώ στη συνέχεια απαντούσε σε ερωτήσεις. Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να απολογηθούν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης και οι Αντιπρόεδροι της Κωνσταντίνος Καραπαπάς και Δημήτρης Αγραφιώτης, καθώς και ο Πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλης Κουντούρης.
Όλοι είναι κατηγορούμενοι για χρηματοδότηση εγκληματικής οργάνωσης και υποκίνηση αθλητικής βίας.